Hae Anna.fi-sivustolta

Albufeira

Viestiketju osiossa 'Portugali' , käynnistäjänä matkus, 25.01.2006.

 1. matkus Vierailija

  Hei, olemme menossa heinäkuussa albufeiraan, hotelli Colina Cerro Mar...onko kellään kokemuksia hotellista? Heinäkuussa on paljon eurooppalaisia turisteja liikkeellä...sopiikohan sinne sekaan, lomaileva nuoriso näyttää jakavan mielipiteitä kovasti.
   
 2. minna Vierailija

  Korjaan, elokuu on eurooppalaisten lomakuukausi jolloin heitä on pilvinpimein liikkeellä.
   
 3. kysyn vaan Vierailija

  Mnevätkö kaikki eurooppalaiset duunarit Portugaliin? En oikein usko, tuo on lähinnä legendaa.
   
 4. Zombie Vierailija

  Kuka tässä on väittänyt kaikkien eurooppalaisten duunarien menevän elokuussa Portugaliin? Jos ei taaskaan ole mitään asiaa, olisit hiljaa.

  Eittämätön tosiasia on, että elokuussa Algarvessa on väkeä kuin pipoa, mutta kyllä sekaan mahtuu. Jos haluaa vähän rauhallisempaa, kannattaa mennä esim. kesäkuun alussa. Silloin on jo kaikki paikat auki, kelit mukavat ja ei niin kovaa suhinaa.
   
 5. keng Vierailija

  Oltiin viime kesänä kyseisessä hotellissa ja se oli ihan ok. Hotelli tosiaan on jyrkän mäen päällä ja helle aikaan sinne ei ollut välttämättä mukava kiivetä. Hotelli on tavallaan jakautunut kolmeen eri rakennukseen. Yhdessä rakennuksessa on pieni vastaaanotto ja super market mitä pitää vanha mummo, kauppa oli mielestäni kallis ja valikoima suppea.

  Oma rauha hotellissa on, mutta omasta mielestäni se oli vähän liian syrjäisessä paikassa ja tälla tarkoitan sitä, että menit minne tahansa paitsi Lidliin, niin jouduit aina kapuamaan mäkiä ylös ja se oli yllättävän raskasta helteellä vaikka mekään emme ole huonokuntoisia, toisin sanoa pieni piipahtaminen esim. rannalla, kaupoissa ym. vaati kyllä vähän miettimistä aina juuri matkan takia.

  Itse vietimme mukavan loman, mutta toista kertaa en välttämättä kyseiseen paikkaan lähtisi. Vanhankaupungin aukiolla oli joka ilta jotain esityksiä mitä oli mukava seurata, Lissabonissa oli kiva käydä samoin kalliomuodostelmia ja maailmanloppua kattomassa. Riippuu mitä matkaltaan haluaa, että tykkääkö paikasta, tämä paikka ei mielestäni ole shoppailijan tai bailaajan paikka. Myös yllättävän kallis. Mutta kuten jo sanoin me viihdyimme kaksi viikkoa hyvin, mutta toista kertaa en lähtisi.
   
 6. meri Vierailija

  Tuo hotelli ei kyllä oikein Albufeirassa ole vaan jossain tosi kaukana kaikesta. Eli sinne kyllä sovit... muita ei ole maillahalmeilla..
   
 7. tetebepe Vierailija

  Jos tämä on Aurinkomatkojen Cerro Mar, harkitsisin hotellivalintaa varsinkin heinäkuussa ja muulloinkin. Hotelli on melkoisen kipuamisen päässä, alhaalla vanhassa kaupungissa on päivällä ja varsinkin yöllä elämää, melkoinen kipuaminen yö- tai päiväkuumuudessa hotellille, paitsi taksi on vaihtoehto. Tietysti hyväkuntoiselle ei pieni lämpökävely tee ongelmaa. Ensimmäisellä kerralla oltiin Silmarissa ja toisella Quinta da Bellavistassa Aurinkomatkojen toimiston lähellä, nämä seudut ovat ""hyviä"". Paikallisasutusta lähistöllä, siis rauhallista, kauppoja ja ravintoloita. Linja-autoasemalle kävelymatka, jos haluaa esim. Faroon ja Portimaon suuntaan matkustaa.
   
 8. tetebepe Vierailija

  Nuorisoa ajatellen Ouran suunta on vilkkaampi, siellä on sekä ruokapaikkoja että elämää, jopa päivällä ja Ouran suunnalla ovat varsinaiset discot, jotka ovat auki melkein koko yön. Portugalissa monessa paikassa ei ole kovin myöhään yöelämää eli nukkumisrauna on niin turisteille kuin paikallisillekin, päivällä ja yöllä on tosi lämmintä.
   
 9. maria Vierailija

  Cerro Mar on tasokkas hotelli. Taksilla pääsee kyllä hotelli Baltumin luota jos ei viitsi kävellä ja päiväsaikaa oli kuljetus ajoittain.

  Quijnta da Bellavista on heikkotasoinen, kaukan (kulunut hotelli) ja Silmar ei myöskään niin erikoinen.
  Linja-autosemalle pääsee keskustasta liitäntäbussilla eli ison linja-autoaseman läheisyydellä ei ole merkistystä.
   
 10. tetebepe Vierailija

  Makuasioita hotellitasot jne., yleensä enemmän tai vähemmän kuluneita, siis asukkaita ollut vuosia useimmiten. Silmar ei ollut enää valikoimissa, hyvä keskeinen sijainti, itse tyytyväisiä alakerran terassiasuntoon ja oli jopa uuni, jota ei useinkaan ole. Uima-allas oli pihalla, vastapäätä paikalliskoteja, rauhallinen.

  Quinta da Bellavistasta on bussikuljetus rannalle päivisin useamman kerran. Itse oltiin kaksiossa, erittäin tilava, kuten Portugalissa yleensäkin, parvekkeelta hyvät näkymät puiston yli, käytiin parissa yksiössä, eikä ihmisillä valitettavaa. Suurin osa käy huoneistoissa suihkussa ja nukkumassa jne. ja ihan kohtuullisia siihen. Maasto on tasaista, pari isoa markettia/tavarataloa pienen matkan päässä, itsepalvelupesula jne. ja Ouraan mukava kävelymatka.

  Keväällä ainakin Quinta da Bellavistassa oli ohjelmaa lähes joka ilta respan yhteydessä baarissa, uima-allasalue samassa yhteydessä, ei varmaan häirinnyt ketään asukkaista.

  Cerro Marissa pidettiin grilli-iltoja, mutta huhti-toukokuun vaihteessa sen verran viileää, ettei kiinnostanut.
   
 11. mirkku Vierailija

  Colina Cerro mar, mikähän se on? Cerro mar on kyllä tuttu mutta mistä tuo Colina siihen tulee???
   
 12. portugal Vierailija

  Katso aurinkomatkojen lomaopasta.
   
 13. lokakuussa Vierailija

  meri, tarkoititko ettei CERRO MAR ole Albureirassa, siis mitä
  yritit sanoa? Tarkennatko.
   
 14. lokakuussa Vierailija

  Anteeksi kirjoitusvirhe, Tarkoitus oli kirjoittaa Albufeirassa.
   
 15. Aissu Vierailija

  Onko sinne aurinkomatkojen Cerro Mar : iin kauhea kiipeäminen portaita!? Olen menossa sinne toukokuussa.
   
 16. colinassa ollut Vierailija

  Colina cerro mar on samaa kompleksia cerro marin kanssa - sen uudempi, erittäin hyvätasoinen osa. Mikähän tuo merin kommentti tosiaan oikein oli, ettei colina cerro mar ole muka albufeirassa. Kumma, että pitää kommentoida asioita vaikkei mistään mitään tiedä. Kiipeäminen ei ole mikään kamala ollenkaan! Rappuja keskusaukiolta jonkun matkaa ja loppuosa nousevaa katua. Albufeira on oikein mukava lomakohde, rantaa pitkin on mukava tallustella, mutta vuorovesi on tosi voimakas, joten vesiraja saattaa äkkiä yllättää. Hyvää matkaa!
   
 17. iliadis Vierailija

  Cerro mareihin on kova kiipeäminen, enpä kuumalla halusia kiivetä rinnettä ylös.
   
 18. karlos Vierailija

  Ei ole kova kiipeäminen normaalille aikuiselle tai lapselle. Jos liikkumisen kanssa on ongelmia niin sitten en suosittele. Viime heinäkuussa tuli käveltyä useammankin kerran päivässä. Portaat loivempia kuin normaalit "kerrostalorappuset" ja niitä on tarkalleen 98. Portaiden jälkeen vielä n 100 metriä ylämäkeä hotellille. Raskaampaa se oli kävellä auringon paahteessa sinne Lidl:iin ja varsinkin sieltä pois kauppakassien kanssa, kun ei matkalla ollut yhtään varjopaikkaa.
   
 19. onko siellä Vierailija

  LIdl??? Herra paratkoon... me on käyty siinä paremmassa ostoskeskuksessa jonne menee reitti vanhasta kaupungista ja matkaa ehkä pari kilsaa.
   
 20. Alppu Veira Vierailija

  Tarkoitat ilmeisesti Modeloa. Ihan hyvä ostospaikka, ei siinä Lidlissäkään tosin mitään vikaa ole; edullisemmat hinnat, isommat valikoimat kuin kotimaan Lidleissä ja mukavan kävelymatkan päässä Cerro Marista. Cerro Marissa olen asunut lukuisia kertoja ja ne portaat eivät todellakaan ole raskaat kivuta. Siis terveelle ihmiselle. Kipuaminen sujuu mukavasti pienessä laitamyötäisessäkin iltariennoista palatessa.
  Albufeira on hieno paikka täynnä ystävällistä väkeä, josta olen saanut myös ystäviä, niin paikallisista kuin sinne muualta muuttaneista. Kannattaa tutustua myös läheiseen Algarven maaseutuun, kaunista paikkaa.

   
 21. Modelo Vierailija

  Modelossa ollaan käyty, hyvä ostoskekus. Lidl ei ole ostoskeskus vaan "kauppa". Modelossa on erilaisia liikkeitä, on kahvilakin.
  Yllätykseksi Albufeiran keskustaan on tullut muitakin hotellivaihehtoja kuin Baltum, mutta ovat tietysti kovin varattuja ainakin lokakuussa. On nimittäin huomattavasti mukavampaa asua paikallisten keskellä kuin hotellialueella jossa saattaa olla rauhatonta.
   
 22. kokemuksia Vierailija

  Kipuamista on, mutta pahemmissakin kipuamispaikoissa ollaan oltu (Italia, Kreikka-Parga). Kaksi viikkoa sujui siivillä. Meidän lomaan osui tuulinen viikko ja + 25 viikko.
  Lidl on halpa, Modelossa enenmmän valikoimaa, mutta myös brittituristeja. Moni varmaan tykkää kun nuo paidatta ryntäävät hakemaan oman maan suosikkeja...
  Minusta Albufeira oli halpa, verrattuna viime kesän Pargaan, missä mitään ei saanut halvalla. Albufeiran vanhakaupunki oli viehättävä ja ravintolatarjonta hyvin kattava - tasokkaista kansainvälisiin herkkuihin ja tietenkin paikallisten suosimat kuppilat..

  Olimme Cerro mar gardenissa(Finnmatkat), jos aoli vieressä Aurinkomatkojen hotelleja 1-2 ja valmistumassa joku uusi "Cerro mar". Alue oli hyvin hiljainen ja varmaan suurin osa yöpyjistä oli vanhempia pareiskuntia / lapsiperheitä, mitään bilelttäjiä ei näkynyt.

  Cero marin allasalue oli kiva ja , jos olisi halunnut pelkästään hotellissa olla olisi sielläkin syönyt kohtuuhintaan.
  Meidän perhe on matkustanut paljon,mutta kaikille p-gali ja Albufeira jäi mieleen postiviisena kokemuksena. Mitä kukakin hakee?
   
 23. Dectination Vierailija

  Paljon oli mielenkiintoista kommenttia Albufeirasta, sain vastauksia kysymyksiini ennenkuin ehdin kysyä. Matka varattuna heinäkuulle. Itse käynyt myös Pargassa, Kreikassa ja jos siellä oli enemmän kiivettävää kuin Albufeirassa, niin sittenhän tämä on oikein helppokulkuista maastoa.
  Kuinka pitkä matka on sinne maailmanlopun äärelle, ja miten sinne pääsee helpoiten?
   
 24. Carita K Vierailija

  Oltiin Albufeirassa toukokuussa. Asuttiin keskustassa kun ei haluta olla "kaukana kaikesta". Maailmanloppuun pääsee helpoiten valmisretkellä, onhan sinne matkaa, kilometrejä en tiedä.
  Elokuussa on eniten lähialueilta tulevia turisteja ja silloinhan ei Suomesta sinne edes pääse. Hotellien hinnat nousevat huimasti eivätkä suomalaiset matkanjärjestäjät pysty sille ajalle tekemään sopimuksia. Espanjalaiset rintävät sinne, on edullisempi maa kuin Espanja.
   
 25. rose1974 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.06.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tottakait Suomesta tehdään matkoja Albufeiraan myös elokuussa, mitä ihmettä tämä kirjoittaja tarkoittaa?

   

Jaa tämä sivu