Hae Anna.fi-sivustolta

Aloittelijalle käsityöohjeita

Viestiketju osiossa 'Askartelu ja käsityöt' , käynnistäjänä ZeiZei70, 10.01.2007.

 1. ZeiZei70 Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.12.2006
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve.

  Pääsi käsityökärpänen puremaan. Viimeksi kudottu ja tehty jotain epäonnistuneita tekeleitä noin 20 vuotta sitten peruskoulussa. Ongelmana on että käsityölehdissä on niin monimutkaisia, mutta aivan ihania ohjeita. Olisiko jotain aloittelijalle sopivaa kirjaa tai lehteä ? Kiitos etukäteen.
   
 2. malejo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  601
  Saadut tykkäykset:
  0
  Verkossa on koulun käsityönopetuksen avuksi kehitetty sivusto Käspaikka, jonka työpajoista ainakin minä olen löytänyt paljon apua eri tekniikoiden perusteisiin ja siellä on myös vinkkejä kaikenlaisiin pikkutöihin, jotka sopivat aloittelevalle aikuiselle ihan yhtä hyvin kuin aloittelevalle koululaisellekin.
  http://www.kaspaikka.fi/ ja erityisesti http://www.kaspaikka.fi/pajat/ ovat hyviä aloituspaikkoja.
   
 3. emmmmmmmu Vierailija

  täältä löytyy käsityön ohjeita jokaiselle http://www.garnstudio.com/lang/fi/kategori_oversikt.php ohjeet ovat mielestäni tarpeeksi hyvin ymmärrettäviä ja helppoja tehdä.
   
 4. P-Man Vierailija

  Tsiigaa tosta artikkelista. VIivin virkkausnetti (Kallamedia) on siinä mielessä hyvä, että se neuvoo erikseen oikea- ja vasenkätisille kaikki. On kuvaa, tekstiä ja videoo. Perusjutut tosi selkeesti esitetty niin garnstudio9n ja kaspaikankin sivuilla. Linkki löytyy täältä, mis on myös muutaman pipon virkkausohjeet:
  http://ristipissarit.wordpress.com/2009/07/10/virkkaa-pipo/
   
 5. lissu_pissis. Vierailija

  siis LoL!Miten joku jaksaa tehä tollasii...kauheen vanhanaikast!
   
 6. sirre Vierailija

  Miten niin vanhanaikaista?
  Käsityöthän ovat ihan muotia nykyisin.
   
 7. tilhistyle Vierailija

  Hei, täältäkin löytyy ideoita ja ohjeita: Tilhistyle
   
 8. Tiina Vierailija

 9. 80-luku Vierailija

  No ei ole, toi oli vaan sun mielipide! :-(
   
 10. Käsityön Ferrari Vierailija


  Minä teen käsitöitä jonkin verran. Olen ladannut ja printannut Dropsin sivuilta mappikansiollisen malleja, (mutta olen sen jonnekin kadottanut). Siellä on kaikkea naisille, miehille, lapsille ja pienille koirillekin vaatteita. Kotiin kaikennäköistä, ym. Ohjeita helpoista vaikeisiin. Palailen sivuille viikottain.

  Suuri käsityölehti ei ole aloittelijaa varten.

  Novita- lehdestä löytyy mukavia malleja. Sitä saa ainakin suuremmista marketeista.Sieltä saa myös valmistusaineita neulemallehin.

  Googlaa: Free easy knitting (neule-), cross-stitch (ristipisto) crochet (virkkaus) ym. patterns (malleja). Kyllä löytyy!
   
 11. harmaakarhu Vierailija

  Jos rahaa ja aikaa vain löytyy, niin kannattaa mennä lähimmän kansanopiston ompelukurssille. Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla löytyy aloittelijoille sopivia kursseja, jossa ymmärtääkseni harjoitellaan omien kaavojen tekoa alusta asti. Ainakin itselleni on ollut hyötyä siitä, että on tavallaan opettaja tukemassa työskentelyäni.
   
 12. harmaakarhu Vierailija

  Ja Joka tyypin kaavakirja on selkeä ja helppotajuinen. Siihen on olemassa myös jatko-osa, joka sisältää vaativampia vaatteita. Uskon, että tuota kirjaa saa melkein kaikista kirjakaupoista ja kirjastoista.
   
 13. jee Vierailija

   

Jaa tämä sivu