Hae Anna.fi-sivustolta

Amerikan viisumi? Matka budjetti?

Viestiketju osiossa 'New York' , käynnistäjänä new yorkiin aikova, 23.03.2008.

 1. new yorkiin aikova Vierailija

  Kuulin että Amerikkaan mentäessä tarvitsisi jonkun viisumin, pitääkö huhu paikkansa ja mistä sellainen pitää hakea ja kuinka paljon ennen matkaa? Onko muita papereita mitä pitää hankkia?
  Kuinka paljon kannattaa varata budjettiin rahaa n. 4-5 päivän reissulle nykkiin, kokemuksia? Tarkoitus ei ole siis viettää luksuslomaa.
   
 2. sulo vilen Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.10.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakaan vielä ei suomalainen tarvitse viisumia tuon pituiseen matkaan (alle 90 päivää). Kun joku sanoo haluavansa suunnata Amerikan matkan New Yorkiin, kysyisin, mitkä ovat matkan tavoitteet?
   
 3. New Yorkiin aikova Vierailija

  Kunhan haluan jonnekin lomalle, kun en ole aikaisemmin siellä käynyt. Haluan nähdä maailmaa.
   
 4. mjb Vierailija

  Viisumia ei tosiaan tarvita. rahaa voit ajatella tarvitsevasi ruokailuun sen minkä tarvitset suomessa, jos syöt ulkona, ja ehkä vähän päällekin. Kaupasta tosin saa valmita annoksia (jotka voi itse koota) hieman halvemmalla, mutta kyllä siellä melko kallista on ruoka ja juoma. Mitä muuta sitten ostat, niin siihen tietysti rahat erikseen. Metrolla liikkuminen on halpaa, kun ostat kortin, joka on voimassa useamman päivän ajan. Museot ja muut nähtävyydet maksavat myös, niihinkin on olemassa vihkosia, jolloin säästät hiukan.
   
 5. new yorkiin aikova Vierailija

  Kiitos tiedosta, täytyypä alkaa miettiä budjettia.
   
 6. sulo vilen Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.10.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  New York voi olla silloin kelvollinen matkakohde, jos on kovasti kiinnostunut sen tarjoamasta korkeakulttuurista. Itse en semmoisesta ymmärrä, joten en ymmärrä koko New Yorkia.

  Sen sijaan muilta osin USA on mielestäni yksi maailman parhaita matkakohteita ja tällä hetkellä varsin edullinen, jos niin siellä haluaa matkustaa.
  Olkoonkiin, että oikea Amerikka alkaa vasta Mississippiltä länteen, mutta jos ajatellaan niin, että New Yorkin lennot ovat halvimpia, voihan siitäkin lähteä ajelemaan. Etenkin tottumattomalle silloin on helpointa lentää Newarkiin, koska siitä pääsee heti interstate-valtateille. Koilliskulmaus aina New Jerseytä ja Pensylvaniaa myöden eivät ole suosikkejani, mutta niiden etelä tai länsipuolelle päästyäni alan viihtyä jo paremmin, muttei silloin vielä olla lännessä.
  Motellimajitus on edullista, 20-40 euroa/yö, jos vähän näkee vaivaa järkevän paikan valinnassa, eikä ole tarvetta varata ennakkoon, ellei mene paikkakunnalle, jossa on joku iso tapahtuma.
  Kun majoitut jonkin ketjun toimipaikassa, ota mukaan luettelo. Siitä kun katsoo, millä puolella kaupunkia on yhden tai toisen ketjun motelli, on sielläpäin suurella todennäköisyydellä muitakin motelleja; ne kun ovat laumaeläimiä.
  Katso www.motel6.com ja www.super8.com niin saat jo hiukan mielikuvaa. Vaikka bensa on huippuhinnoissa, maksaa se puolet eurooppalaisesta tasosta.
  Myös ne väitteet, että New York on erinomaisen edullinen paikka tehdä ostoksia on puppua, mutta USA:n edullisuus on tällä hetkellä omaa luokkaansa. Merkkifarkut alkaen 15 euroa. Niitä jos ostatte matkalaukullisen, kattaa hintaero matkan kaikki kustannukset kun kaksi osallistuu auto- ja majoituskustannuksiin.
   
 7. new yorkiin aikova Vierailija

  Onko jotain hyviä nettisivuja, kirjoja tai oppaita mistä saisi hyvin tietoa New Yorkista?
  Kertokaa hyväksi kokemianne lähteitä. Kiitän jo etukäteen.
   
 8. mjb Vierailija

  Koe ja Näe New York oli meidän taskukirjamme, ja se oli kyllä hyvä. Kirjastosta lainasin myös joitain muita, mutta Koe ja näe oli selkeästi parempi. Hyviä karttoja, paljon vinkkejä ym. Netissäkin toki surffasin aika lailla, en vaan muista missä.
   
 9. mukkis Vierailija

  me ollaan lähdössä vasta lokakuussa, mutta nyt jo tutustun kaupunkiin lueskelemalla. "Näe ja koe New York" on parasta antia selkeyden ja monipuolisuuden vuoksi. Suosittelen!
   
 10. New Yorkiin aikova Vierailija

  Onko tiedossa jotain hyviä mutta halpoja kauppoja, joissa voisi shoppailla mahdollisimman paljon mutta pienellä rahamäärällä?
  Entäs hyviä ruokailupaikkoja? ( en tarkoita mcdonaldsia tai muita samantyylisiä paikkoja )
   
 11. mjb Vierailija

  Ground Zeron lähellä on Century 21, jossa myydään merkkituotteita halvalla. Kauppa oli mielestäni aika ahdistava kyllä. Kaikki vaatteet ahtaasti esillä, ihmisiä paljon ja tavarat hujanhajan. Ei innostanut kyllä kokeilemaan yhtään, mutta asenteella jos sinne menee, niin saattaa löytyä hyviäkin juttuja.
  Columbus Circlessä on ostskeskus ja sen alakerrassa ruokakauppa / take away myymälä. Ruokaa maailman joka kolkasta, salaatteja useita kymmeniä ja lähes kaikkea mitä kuvitella voi. Sieltä voi koota itsellensä annoksen ja hinta tulee painon mukaan. Syödä voi paiknpäällä tai ottaa mukaan. Vastaavia paikkoja on vähän joka paikassa, mutta tämä oli erittäin laadukkaan ja tyylikkään oloinen. Kävimme sieltä muutaman kerran hakemassa ruoat kotiin. (asuimme pienessä yksiössä Upper East sidella)
  Ravintoloita Nyki on täynnä joten niistä on vaikea mennä suosittelemaan mitään.
   
 12. Jeah Vierailija

  Olen kesäkuussa menossa New Yorkiin ja kaverini käski tarkistamaan, että nykyään on jotain biopasseja. Tarvitseeko nykiin sellaisen vai kelpaako aivan normi passi. Matka kestää vain 4 vrk.
   
 13. New Yorkiin aikova Vierailija

  Olen itse miettinyt samaista kysymystä, luulen että niillä nykyisillä Suomen passeilla pääsee, kannattaa tarkistaa varmaan jostain lähetystön sivuilta. Tämän sivuston avulla olen saanut hyviä vinkkejä ihmisiltä, katsotaan jos joku viisaampi tietää vastauksen tuohon passikysymykseen. Heh.
   
 14. hammasharja Vierailija

  Kaikki voimassa olevat suomalaiset passit käyvät, koska vanhimmatkin ovat koneluettavia.
  Uudethan onkin sitten näitä bio passeja.
   
 15. New Yorkiin aikova Vierailija

  Mikä on halvin lentoyhtiö? Eli siis minkö yhtiön lennot ovat halvimmat ja parhaimmat, kokemuksia? Kannattaako ottaa suora vai välilento?
   
 16. mjb Vierailija

  Riippuu niin ajankohdasta milloin menet. Tarjoukset vaihtelevat. Itse menimme Finskillä suoraan ja oli tosi kätevä. Suoralla säästää tietty aikaa, mutta jos ei ole niin hätiä, niin eipä se välilaskullakaan mahdoton ole. Lippu on mielestäni edullinen jos saat reilulla 400 e. Itse maksoimme 500 e mutta lokakuussa se oli ihan kohtuu hinta.
   
 17. satsusaa Vierailija

  Jos joku on lentämässä Finnairin maanantai lennolla New yorkiin tämän kevään aikana ja haluaisi auttaa yhden koiran lennon kanssa. Korvausta vastaan.
  Ota yht. satsu73@hotmail.com
   
 18. Amerikkaan matkaaja Vierailija

  Olen heinäkuussa matkaamassa tuttavani luokse New Yorkiin ja hän on päättänyt viedä minut vielä Aruballekin, joka on jo aivan toinen maa. Onko kenelläkään pienintäkään aavistusta, tarvitsenko tässä tapauksessa viisumia, jos palaan vielä Amerikkaan ennen takaisin Suomeen lähtöä (olen matkassa vain n. neljä viikkoa)? Tiedän, että Amerikassa voin suomen kansalaisena oleilla enintään 90 päivää (kerrallako?) ilman viisumia eikä Aruballe sitä tarvita ollenkaan. Jotkut ovat ehdottaneet minulle "multiple-entry visaa", mutta jos viisumia en Amerikkaan tarvitsisi ollenkaan, niin miten on?
   
 19. jo kokeiltu Vierailija

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, voimassa oleva sähköisesti luettava ulkomaan passi riittää. Koneessa on täytetty vihreä maahantulokortti + tullausta varten toinen perhekohtainen kortti.

  Nykyisin vihreän viisumittoman maahantulokortin korvaa uusi ESTA-systeemi, jossa tiedot annetaan netin kautta. Tässä alla suora linkki mistä uuden ESTA-maahantulon voi ilmoittaa jo nyt. Systeemi on vielä maksuton mutta muuttuu maksulliseksi käsittääkseni vuodenvaihteessa. Saatu "nettiviisumi" on voimassa 2 vuotta

  https://esta.cbp.dhs.gov

  Myös Hesarissa oli aiheesta artikkeli tänään 15.10.08
   
 20. tuli ikävä yllätys viime viikolla ja paluu jonon päähän kun nettiviisumi ei riittänytkään. Oltiin täytetty ESTA-systeemiin tiedot hyvissä ajoin ja olin vielä Finskiltä sekä lentoemoilta tarkistanut että jos on netin kautta tiedot ilmoittanut niin vihreetä lappua ei tarvitse. No mitä kävikään siinä jonossa, täti komensi meidät täyttämään ne vihreät laput ja sanoi "we don't use internet". Great! kyllä otti pannuun. Eipä siinä sitten muuta kuin lappuja täyttämään, onneksi oli oma kynä taskussa koska virkailijoilta ei sellasita löytynyt lainaan... Ja sitten takaisin jonoon. Onneksi hommassa ei tuhraantunut kuin jotain 20min mutta siinä vaiheessa sapetti ja kovin.
   
 21. jo kokeiltu Vierailija

  Juu, "nettiviisumi" ei vielä varmaan toimi 100% yksinään, sen virallinen aloitusaika on 12.1.2009 - siihen saakka varmaankin joudutaan vielä täyttelemään vihreitä viisumittoman maahantulon kortteja siellä sun täällä..
   
 22. Mird Vierailija

  Heräsi kysymys, että onko tuon ESTA-systeemin käyttö jo pakollista? Olemme menossa jouluksi New Yorkiin ja ainakin matkaa varatessamme saimme sen käsityksen, että nuo asumis- ym. tiedot pitäisi ilmoittaa jo etukäteen netissä. Olimmekin aikeissa tehdä sen tässä pian. Mutta äskeisten kirjoitusten perusteella ymmärsin, että "vihreä lappu" riittäisi vielä yksinkin?
   
 23. Magger Vierailija

  ESTA – Elektroninen hyväksyminen USA:n matkalle tulee pakolliseksi 12.1. Silloin se pitää hakea 3 vrk ennen matkan alkua. Nyt se vapaaehtoinen, muttei korvaa mitään tähänkin asti tehtyä vihr. lappujen täyttöä.
  Sinänsä merkillistä tämä USA n vaatimukset tai paremminkin niiden vesitys. Jo muutama vuosi sitten oltiin vaatimassa biopasseja, mutta vieläkin voi mennä elektronisesti luettavalla passilla USAaan. Poika sai neljä vuotta sitten 12 vuotiaana 10 vuoden passin eli se on voimassa vielä 22 vuotiaana. Arvatkaa onko ulkonäkö muuttunut jo nyt.
   
 24. valtov Jäsen

  liittynyt:
  17.04.2008
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensin haetaan netissä Esta josta saa hyväksynnän välittömästi: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?_flowExecutionKey=_cB8FFCCE2-7944-5092-9931-A7305AC48590_k9BFF504D-2CED-C87F-C278-E1A28E4FB959. Ennen lentoa Finnairilla täytetään netissä tai tiskillä samat tiedot ja vielä kerran koneessa täytetään samat tiedot vihreään lappuun jonka kantaosa tarvitaan maasta poistumista varten. Lisäksi täytetään yksi valkoinen tullilipuke per perhe. Passintarkastuksessa otetaan sormenjäljet järjestyksessä oikean käden neljä sormea, peukalo , vasemman käden sormet, peukalo ja lopuksi otetaan valokuva ilman mahdollisia silmälaseja. Lisäksi saatetaan kysyä matkan tarkoitusta ja kestoa sekä muistutetaan että "viisumi" on voimasa 90 päivää eikä matkan aikana saa tehdä työtä. Koko ruljanssi jonotuksineen kesti alle 10 min. Kuvia New Yorkin matkalta sekä hyödyllisiä tietoja:
  http://www.saunalahti.fi/~vavauh/
   
 25. mitähäh? Vierailija

  reilu viikko sitten jenkeissä olin ja ei minulta ainakaan otettu sormenjälkiä eikä valokuvaa. Huom tuo tullilipuke sitten täytetään perheittäin JOS ollaan naimisissa. Jos ollaan avoliitossa niin kumpikin tarttee omansa...
   

Jaa tämä sivu