Hae Anna.fi-sivustolta

Autolla Kreetalla?

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Liisa, 18.08.2005.

 1. Liisa Vierailija

  Missä kannattaa käydä, kun vuokraamme auton varmaan 3 päiväksi Kreetalla. Saarihan ei ole järin suuri, joten 3 päivää riittää varmaan kiertelemiseen ja tutustumiseen saarella. Onko jotain erikoisia paikkoja ja nähtävyyksiä? Entä teiden kunto?
   
 2. Alter ego/HJN Vierailija

  Etsippäs viestini foorumilta. Saat asintuntijan vastauksia. Olen ainoa asintuntija.
   
 3. :-D Vierailija


  Sorry vaan, sinun viestejäsi en viitsi lukea. Ovat epäluotettavia.
   
 4. Zombie Vierailija

  Saari on itse asiassa suuri. Toki kolmessa päivässä näkee jo paljon, mutta esim. Jostain Haniasta Ierapetraan ei päivän reissulla käydä.

  Tiet ovat aivan hyviä. Sateen sattuessa kannattaa muistaa, että minä ja muutama muukin kaveri on todennut, että ei missään muualla ole ikinä joutunut niin liukkaalle asfaltille. Kannattaa todella pitää varansa. On kuin Suomen syksyn ensiliukkailla.
   
 5. Jussi Vierailija

  Mukava reitti on Haniasta etelään Paleohoraan. Jylhät maisemat ja hyvät tiet. Vauhtia ei kuitenkaan saa olla liikaa. Käy ihmeessä myös Omaloksessa, Zourvassa ja Kolimbarin niemimaalla. Nähtävää ja jännitettävää riittää. Tustustu karttoihin ennen matkaa.

  Itse asiassa kolme päivää on aika vähän, jos haluaa nauttia matkasta eikä vain ajaa.

  Hyvää matkaa!
   
 6. Anne Vierailija

  Merja Tuominen-Gialitakin (meniköhän oikein tuo nimi) kirjoja kannattaa hakea kirjastosta tai kirjakaupasta. Niissä on hyviä vinkkejä Kreetalla autoiluun.
  Jos olette Hania-Platanias -alueella esim. Elafonissi kannattaa käydä katsomassa. Sinne menevä tie on mutkainen jyrkkä ja kaunis. Kolmena kesänä olemme Kreetaa autolla kierrelleet ja tiet ovat pääosin hyvässä kunnossa, kapeita ja mutkaisia näihin kotomaan teihin verrattuna.
  Rohkeasti vaan ajelemaan ympäri saarta!
   
 7. name Vierailija

  Nimi on Merja Tuominen nykyisin.
   
 8. Auto Vierailija

  Missäpäin Kreetaa? Kolme päivää riittää. Vuokratkaa hyvä auto. Itse vuokrasin halvimman vaihtoehdon 3 päiväksi (avoauto) Plataniaksessa. Surkeaa oli ajella huonovetoisella vuoristoteitä. Tiet oli mutkaisia vuoristossa. Metsäpalojakin sattui matkan varrelle. Tiekartta mukaan ja rohkeasti suunistamaan eri kohteisiin; Meleme= sodan ajan lentokenttä ja sen lähellä hautausmaa, yli vuorten Libyan meren rannalle, Haniaan jne. Hyvä matkaopaskirja kertoo paljon. Ps hyvää ruokaa halvalla saa ""vuoristossa"" olevista tavernoista. Hyvää matkaa.
   
 9. Kirsi Vierailija

  3 päivää riittää ""pintaraapaisuun"", mutta Kreetalla on nähtävää moneksikin lomaksi. Vaikka tiet ovat enimmäkseen hyväkuntoisia, niin ne kaikki eivät ole niin nopeita ajaa kuin Suomen suorat tiet. Jos pysyttelee vain pohjoisrannikkoa seuraavalla päätiellä, niin ei paljon näe.
  Ja mitä kukin haluaa nähdä? Toiset koluavat kaikki pikkukylät, luostarit ja arkeologiset paikat. Pysähtyvät välillä ja kiertelevät kävellen paikkoja, syövät tai istuvat muuten vain kaikessa rauhassa katsellen kylän elämää. Ja yöpyminen matkalla on minusta välttämättömyys.
  Toisille riittää päivän reissut omasta hotellista jonnekin ja pelkkä maisemien katselu auton ikkunasta.
  Ja onhan saari kuitenkin n. 250 km pitkä. En sanoisi sitä pieneksi. Riippuu tietenkin mihin vertaa.
   
 10. Sari Vierailija

  Kreeta on iso saari ja kolmessa päivässä et sitä tutki mutta toki ehtii nähdä jotain. 5 kertaa Kreetalla kierrelleenä autoillen ei ole joka kolkkaa vieläkään tutlut tutkituksi. Eli jotain on vielä edessäpäin kun joskus sinne tulee mentyä.
   

Jaa tämä sivu