Hae Anna.fi-sivustolta

Calangute

Viestiketju osiossa 'Intia' , käynnistäjänä lomalainen, 03.05.2006.

 1. lomalainen Vierailija

  Kertokaa Calangutessa lomailleet, minkälainen paikka se on.
  Kuinka suuri, vilkas tai mielenkiintoinen(nähtävyydet yms.) Calangute on? Minkälaiset shoppailu ja ruokailu mahdollisuudet siellä on?
   
 2. pikkunen kylä Vierailija

  Calnagute on itse asiassa pikkuinen kylä, mutta melkoisen vilkas ja yhtä ""pötköä"" Baban ja Candolimin kanssa. Ei siellä juuri nähtävyksiä ole, muuta kuin ranta.

  Kauppoja löytyy ja innokkaita myyjiä. Tiibetiläisten torit oli minun mielestäni parhaita ostospaikkoja. Muuten oli parempi käydä ostoksilla Panajissa tai Anjunan markkinoilla.

  Ruokapaikkoja riittää. Niitä löytyy varmaan joka aterialle uusia paikka ja monenlaista keittiötä; hienompia ja vähemmän hienoja, intialaista, tiibetiläistä, thaimaalaista, italialaista yms., maukasta ja ei niin maukasta. Parhaat ja edulliset sapuskat mielestäni sai rantakuppiloista.

  Calangutessa voi olla rannalla, syödä, tehdä ostoksia ja illalla vähä ""bilettää"". Kunnan nähtävyyksiä on haettava muualta. Taksikuskit on parhaita oppaita siinä suhteessa. Heidän kanssan kannattaa keskustella hyvistä kohteista ja heidän kanssaan myös käydä niissä.

  Minä kyllä pidin Calangutesta, vaikka se olikin sellainen pieni turistirysä lähes vailla luxusta. Pääseehän sieltä helposti muualla, jos alkaa ahdistamaan.
   
 3. Kristiina Vierailija

  Joku kumma siinä paikassa vetää aina puoleensa vaikka liikenne on kaaos, likaista, kerjäläisiä, kaupustelijoita joista ei pääse eroon, mutta on siinä paikassa omat hyvät puolensa. Hyviä (tai siis loistavia) ruokapaikkoja joka makuun. Hinnat on edulliset ja ihmiset (ihania)!!! Calangutessa joka paikka on lähellä: supermarketit (suomalaisesta lähikaupasta 1/4), joista saa kaiken tarvittavan, baarit ja joka illalle oma ruokapaikka löytyyy ihan taatusti.

  Rannat on rauhallisia verrattuna Bagan vastaaviin (oli järkytys. Ihan ku Kanarialla!!!). Baga paikkana ok, mut se ranta... Eli Calangutesta ku rantaa pitki kävelee Candolimiin päin niin aina väljempää ja väljempää.
   
 4. Vierailija

  Eikös Tiibetiläisten korumarkkinat oo Bakan puolella?
   
 5. Vierailija

  Hups! tuli kirjotus virhe, siis Bagan puolella?
   
 6. Jatta Vierailija

  Galanguten keskustassakin on pieni tiibetiläisten tori jossa myyvät kauniita esineitä.
   
 7. pate Vierailija

  Rajahan on hieman häilyvä käsite sielläpäin , mutta ei se Baga kuulemma paikallisten mielestä ala siitä liikenneympyrästä. Ja se torihan on tarkalleen ottaen Galanguten ja Bagantien kulmassa..:)
   
 8. kaksi toria Vierailija

  Joulukuussa siellä oli jo kaksi tiibetiläisten toria melko lähellä toisiaan. Toinen oli pikkumatkan Bagantietä Bagaan päin. Tiibetiläisiltä saa mielestäni ehdottomasti parhaat ja kauneimmat korut ja muutakin mielenkiintoista tavaraa.
   
 9. kaksi toria Vierailija

  Viimeksi kun siellä kävin, niin tiibetiläiset torit löytyivät kyllä aivan Calanguten keskustasta. Toinen on aivan pääkadun (siis rantaan vievän kadun) ja Bagaan vievän tien risteyksessä ja toinen siitä aivan pienen matkan päässä Bagan tietä pitkin. Ei se voi siellä vielä mitään Bagaa olla.

  Joka tapauksessa tiibetiläiset torit olivat mielenkiintoisimpia ostospaikkoja mitä Calangutesta löytyi. Suosittelen.
   
 10. Sydney Vierailija

  Kiroan sen päivän alimpaan h-ttiin, jolloin innostuin Intian matkan tilaamaan.Matkasta nyt 7 kuukautta aikaa, ja lääkekuurit ja verikokeet vain jatkuvat.Ei koskaan enää Intiaan!
   
 11. iines Vierailija

  Ja mistähän on kyse???

  Suurin osa Intiassa matkaavista palaa aivan terveenä kotiin, minä jopa terveempänä kuin Suomesta lähtiessäni aina! Perussairauksieni vuoksi käyn lääkärissä ja verikokeissa läpi vuoden, aina kahden kuukauden välein joten tämä todistettavaa!

  Calangute (josta tämän viestiketjun oli tarkoitus keskustella...) on pieni ja vilkas paikka, mutta siellä on myös tajuttu turismin tarjoama bisnes eli hinnat ovat aika korkeat (suomalaiselle kuitenkin edulliset) muuhun Intiaan verrattuna.

  Jos haluaa lähteä shoppailemaan vähän isompiin ympyröihin, suosittelen bussimatkaa Panjimiin. Bussi on kivempi kokemus kuin taxi ja matkalla näkee paljon kaikenlaista kun se kylien läpi kulkee sinne pikkuiseen pääkaupankiin!
   
 12. Sydneylle Vierailija

  Tosi kurjaa, että noin kävi!

  Goalla ollessamme söimme usein hotellissamme, jossa oli aivan uskomattoman hyvää ruokaa, mutta välillä muissakin ravintoloissa, mm. rannalla.

  Katsoimme aina, että ostamamme vesipullo on kunnolla kiinni, ennen kuin joimme, mutta kerran hippimarkkinoilla olin pyörtyä kuumuuteen, ja avasin ja ostin ja vesipullon ja join - ja tajusin, että vesi maistui oudolta. Oli siis kauppiaan itse pullottamaa.

  Kotona kävin salmonella ym. kokeissa ja jokin bakteeri löytyi, joka lähti lääkekuurilla. Olen varma, että johtui tuosta vedestä. Kannattaa kyllä aina käydä ottamassa ajoissa kokeet, ettei pöpöt jää kuormittamaan elimistöä.

  Näin voi käydä missä tahansa matkaillessa. Trooppisissa kohteissa on parasiittivaara ja lähempänäkin on omat pöpönsä.

  Toivottavasti Sydney tervehdyt pian!
   
 13. Keiju Vierailija

  Sydney, kerro vähän enemmän, niin muutkin osaa varoa.
   
 14. jageloniga, Vierailija

  ihanin paikka on galangute maan päällä olen olllut siellä kuukuden kerrallan ja parin viikon jaksoja mutta aina vain paremmassa k unnossa olen saanut elellä suomen maassa.nyt sinne on taas ikävä ja lähden meneen marraskuussa sinnepäin omin neuvoin jos onnistuu.

  hyvät shoppailumahikset ja busseilla pääsee eri kaupunkeihin kun vähän kyselee paikallisilta,koska ne on oppinu englantia aika hyvin.

  jäisin sinne asumaankin,mutta kun ei voi jäädä pitkäksi aikaa kun viisumin kanssa tulee hankaluuksia,enkä työhön sinne enää pääsisi kun alkaa ikä painaa.

  iloisia galangutematkoja
   
 15. Olemme siis kuukauden ja majoitumme Galanguteen omatoimisesti? Oletko tulossa yksikseen? Onko mielessäsi jotain erityistä tälle matkalle? Hauskaa olisi tutustua muihinkin Intiaan hurahtaneisiin.
   
 16. Vlido Vierailija

  Eli tammikuussa muutamaksi viikoksi pitäisi ilmeisesti galanguteen mennä. Saakohan paikan päältä halpaa majoitusta ja mitäköhän tuollainen maksais? Tarkoitus olisi viettää lähinnä rantalomaa ja löytää se paras ranta (rauhallinen, pehmeää, valkoista hiekkaa), olenko siis menossa oikealle rannalle? Katselin että toinen vaihtoehto olisi Kerala, etelä-intiassa, mutta Goa houkuttelee, kun olisi lähempänä Delhiä (jonne on meno-paluut)
   
 17. mezcal Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.08.2008
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Calangutesta, tuosta saastaisten(vitsivitsi) hippien entisestä paratiisilähiöstä saat kyllä varmasti kaikki muut asiat, paitsi sen rauhallisen rannan. Tukikohtana, josta on hyvä sukkuloida ympäriinsä, toki ihan jees. Joulun ja Uudenvuoden jälkeinen aikakin tiputtaa majoituksen hintoja huomattavasti. Googlettamalla löydät varmasti hinta- ja yhteystietoja.

  Keralassa on varmasti niitä rauhallisia rantoja, mutta tokihan Goassakin noita vaihtoehtoja riittää: http://www.mapsofindia.com/maps/goa/goa-beaches.gif
  Noihin Etelä-Goan rantoihin ei ole oikein tullut kunnolla syvennyttyä, mutta pohjoisessa löytyy ainakin hyviä mestoja Morjim - Arambol-akselilla. Mielestäni paras hiekkalaji on se, joka narskuu jalan alla kuin perunajauho. :D

   
 18. mezcal Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.08.2008
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan tosiaan noille rannoille ihan oma otsikkokin, eli: http://keskustelu.plaza.fi/matkalaukku/keskustelu/t1615418
   
 19. Mirza Vierailija

  Niitä Tiibetiläisiä toreja on ainakin kolme; kaksi siinä Calanguten liikenneympyrän lähellä ja yksi Bagassa. Mulla on sellainen muistikuva, että joskus oli Calangute-Baga tien varrella vielä neljäskin, pieni. Lisäksi tiibetiläiset on aina keskiviikkoisin myymässä myös Anjunan markkinoilla - ja ovat varmaan myös lauantain markkinoilla Arborassa.
   
 20. Mirza Vierailija

  Baga-Calangute-Candolim-rannat ovat Goan vilkkaimpia rantoja, eikä ainakaan Calangutesta/Bagasta rauhaa löydy. Kivaa siellä kyllä on. Rauhallisia rantoja löytyy tuosta pohjoiseen; Anjuan, Vagator, Morjim, Ashvem, Mandrem ja Arambol. Neljä viimeksi mainittua varsinkin ovat rauhallisia hyviä paikkoja. Etelässä kannattaa mielestäni käydä matsastamassa ainakin Palolem. Se on kaunis, muttei siellä kyllä itsekseen saa olla. Mukava paikka sekin siitä huolimatta.

  Goalla ei ole valkoista hiekkaa. Intian rannoilla ei ole koralleja (paitsi saarilla) vaan hiekka, ja siksi rannat eivät ole valkoisia. Hyviä hiekkarantoja siellä kyllä löytyy kaikkialta. Goa on oikeastaan yhtä hiekkarantaa koko pituudeltaan. Joku pieni pätkä muuta välissä ja taas rantaa. Taksilla on hyvä ajella tutustumassa eri rannoille ja muihinkin paikkoihin.

  Ehdottomasti mielenkiintoisimpia ostospaikkoja ovat mielestäni Margaon ja Mapusan torit. Vähän sekavaa siellä alkuun tuntuu olevan, mutta kun tottuu niin sieltä ne hyvä löydöt löytyvät ja on ne kokemuksenakin mielenkiintoisia.
   
 21. Jari2 Vierailija

  ...tekeekö mieli lähteä Goaan kun näitä teidän juttuja lukee...Viime kausi oli kymmeneen vuoteen ensimmäinen joka jäi väliin, nyt alkaa pahasti poltella...
   
 22. mezcal Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.08.2008
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  On vain yksi lääke... ;)

   
 23. Jari2 Vierailija

  Niinpä...ei tästä taudista pääse eroon...
   
 24. Gogoago Vierailija

  Moi, mene Etelä-Goaan, löytyy rantaa liki 30 km, siis lentokentältä alaspäin Morjimiin asti.

  vältä Colvaa, muualla löytyy myös autiota paikkaa. Paljon luksushotelleja, mutta myös ihan järkevän hintaista vaihtoehtoa on.
   
 25. mezcal Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.08.2008
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää jäi nyt vähä askarruttamaan... Etelä-Goa - Morjim-yhtälö?
   

Jaa tämä sivu