Hae Anna.fi-sivustolta

Cocktailasu?

Viestiketju osiossa 'Muotifriikit' , käynnistäjänä mie, 05.03.2006.

 1. mie Vierailija

  Jos kutsussa lukee dresscode: Cocktailasu, mitä silloin kannattaa etiketin mukaan pistää päälle? :)

   
 2. Tii Vierailija

  Nykyään cocktailasu voi olla melkein mitä tahansa hieman juhlistettuna. Mutta ei siis mikään pitkä iltapuku, mutta sinänsähän nykyään käytetään nilkkaan asti ulottuvia mekkoja, joten sellainenkin käy.

  Perinteisesti coctailasu on lyhyt pikkumekko, ns. coctailmekko tai pikkumusta. Yhtenäinen hame-pusero yhdistelmä ei-arkisesta kankaasta, jakkupuku, housupuku käy myös. Ei tietenkään ihan arkinen, vaan jotain jujua saisi olla.

  Housupuvussa tai jakkupuvussa voisi olla hieman juhlavampi pusero. Hame-pusero-yhdistelmän tulee myös olla jotenkin hieman juhlava, ei esim. tweediä eikä farkkuhametta mielestäni.
   
 3. mie Vierailija

  Kiitos vastauksestasi. :)

  Kävisikö esim. mustat siistit housut, musta jakku ja alle hiukan juhlavampi toppi ja sopivat asessorit kruunaamaan kokonaisuuden?
   
 4. - Vierailija

  kuvailemasi on työasu.
   
 5. ** Vierailija

  Minusta mustat housut ja jakku ja alla kiva toppi käy kyllä. Olin tilaisuudessa, jossa oli pukukoodina miehillä tumma puku, ja naisten asut olivat todellakin laidasta laitaan, ihan pitkästä iltapuvusta lyhyisiin mekkuihin ja jakkupukuihin saakka. Ainakin jos juhlat on Suomessa, niin en usko että pukukoodi on täällä työpäivän jälkeisissä juhlissa mitenkään valtavan tarkka. Tietty aina jos voi tarkistaa, mitä muut vieraat ovat laittamassa päälle, niin on varmimmilla vesillä...
   
 6. X Vierailija

  Se, että suurin osa ei ymmärrä pukukoodeja ei tarkoita ettei niitä pitäisi noudattaa. Tumma puku = iltapuku, ja cocktail-asu on pikkumusta.
   
 7. Väska Vierailija

  Mielestäni kuvailemasi asu käy JOS housupuku on suht juhlavaa kangasta eli ei mitään paksuhkoa villaa/villasekoitetta tai vastaavaa, vaan hieman ohuempaa kangasta tai hieman kiiltäväpintaista tms.
  Ja juhlavan topin on oltava siis silkkiä, satiinia, sifonkia tms ja mielellään vielä koristeellinen koska sen on selvästi ""juhlistettava"" housuasua.
  Laukku ja kengät mielellään samaa väriä ja laukun tulee olla pieni/siro ei mikään tavallinen olkalaukku.

  Cocktail-asu on pikkumusta tai muu lyhyt (noin polvipituinen) juhlava mekko.
   
 8. hk Vierailija

  pitääkö olla pikkumusta asu jossa kaikki makkarat näkyy? voiko olla kesäinen kukkamekko?
   
 9. Etiketti hakusessa Vierailija

  Ja kai sinä tiedät, että "iltapuku" ei tarkoita samaa kuin pitkä puku eli pukeutumiskoodin "iltapuku" voi olla myös pikkumusta? Tiesithän ennen kuin neuvoit? Pitkät helmat ovat sallittuja tumma puku -tilaisuuksissa vasta klo 18 jälkeen...

  Juhlamekko voi olla pikkumustatilaisuuksissakin minkä tahansa värinen.
   
 10. ........ Vierailija

  Hanki sopivankokoinen mekko ja sinne alle vaikka alusasumekko, semmoinen kokomittainen, jossa on kunnon liiviosa. Liian pieni pullistaa niitä makkaroita, sopivankokoisessa linjat silottuvat tasaisiksi ja kokomittaisessa alusvaatteessa ei tule saumoja liivin kohdalle tai housun kaulukseen.
  Mustassa makkarat näkyvät vähemmän kuin muissa yksivärisissä.
   
 11. Christian Vierailija

  Entä miehet?? Onko se Smart Casual tai tumma puku?? Pikkutakki ja siistit farkut esim??
   
 12. Ei-ei Vierailija


  Ei ainakaan viralliseen tilaisuuteen. Silloin oikea valinta on tumma puku. Jos kyseessä on ystävän järjestämät kokkareet, silloin smart casual voi riittää.
   
 13. Juuri kutsun saanut Vierailija

  Lainaus :
  Tumma puku = iltapuku, ja cocktail-asu on pikkumusta.

  Korjaus: Juhlapuku = iltapuku
  Tumma puku = Naisen asuksi sopii juhlavasta
  materiaalista valmistettu yksi- tai kaksiosainen polvipituinen, nilkkapituinen tai täyspitkä
  vierailupuku tai juhla- tai iltapuku. Nainen voi myös pukeutua juhlavaan housuasuun tai
  hame-puseroyhdistelmään. Asun kanssa valitaan siro juhlalaukku.

  Siis tumma puku pukeutumiskoodina ei tarkoita pitkää iltapukua
   
 14. Tuotanoin Vierailija

  Millainen on miehen coktail-puku? Onko samanlainen, mikä sopii hautajaisiin, häihin, kirkkoon, ristiäisiin, tansseihin, treffeille, työpaikalle, kalalle, siis se sama iänikuinen kraka, takki, housut, kengät, ja mieluiten mahdollisimman peittävä pukeutuminen.
  Naisille vastaavasti mahdollisimman kevyt kostyymi.
   
 15. Seli Vierailija


  Mikä näissä sanoissa onkin niin vaikeaa?

  Juhlapuku = kaikista hienoin mitä on olemassa, siis miehillä frakki (tai korvikkeena musta puku, jos ei omista frakkia) ja naisilla lattiaan asti ulottuva juhlapuku. Käytetään arvokkaissa tilaisuuksissa.

  Tumma puku = miehillä musta puku, naisilla juhlava mekko, joka voi olla pituudeltaan mitä tahansa ministä nilkkapituuteen ja helma voi olla vaikka viisto jos se on muodissa. Voi olla myös juhlava housuasu (painotus sanalla juhlava, eli ei sama jakkupuku jota käyttää aina töissä), tai kaksiosainen. Käytetään monenlaisissa juhlissa, tyypillinen esim. häissä ja työpaikan edustusjuhlissa. Jos haluaa, voi mennä pikkumustalla (ei nyt kinastella aiheesta mustaa häissä), mutta se on tylsin valinta.

  Cocktail-asu: käytetään cocktail-kutsuilla, eli iloisissa juhlissa. Miehillä tumma puku tai smokki (suomessa harvinainen), naisilla minkä tahansa värinen noin polvipituinen mekko, pääasia että on iloisen juhlava. Saa olla leveitä helmoja ja muuta näyttävää. Jos haluaa hillitympää tyyliä, voi mennä pikkumustalla, mutta se on tylsin valinta.
   
 16. EI cocktailasua Vierailija

  Pukeutumiskoodit menevät miehen asun mukaan, pukeutumiskoodia cocktail-asu ei ole olemassa.
   
 17. Seli Vierailija


  Hyvä ja tärkeä täydennys, kiitos! Eli cocktailasu = tumma puku, ja tilaisuuden kellonajan ja aiheen perusteella voi sitten päätellä, että se on cocktail-henkinen, niin tietää valita sen iloisimman mekkonsa.

  Joskus harvoin cocktail-kutsujen pukukoodi voi olla myös smokki, mutta naisen kannalta asu on suunnilleen sama joka tapauksessa.
   
 18. juuri näin, ja tilaisuuden ohjelman ja ruokalistan perusteella valitsen juuri sen cocktailasun, eli nyt KYLLÄ cocktailasulle.
   
 19. mummikki Vierailija

  Lyhyt hame ja juhlavat sisäsaappaat ?
   

Jaa tämä sivu