Hae Anna.fi-sivustolta

dubrovnik

Viestiketju osiossa 'Yleistä rantalomista' , käynnistäjänä k, 17.06.2005.

 1. k Vierailija

  Onko kukaan käynyt Dubrovnikissa Kroatiassa? Kaikki tieto tervetullutta. Matkaan on kolmisen viikkoa ja matkakuume kasvaa. Hotelli on nimeltään Vis.
   
 2. JP Vierailija

  No ei ihan vielä, mutta parin viikon jälkeen on. Huomenna lennot Splitiin, siellä 3 yötä, sitten saman verran sekä Bracin että Hvarin saarella ja lopuksi 5 yötä Dubrovnikissa. Toivottavasti Jadrolinijan laivat kulkee ja aurinko paistaa :).
   
 3. ei vielä Vierailija

  Mekin olemme vasta menossa eli viikon kuluttua matkaan:
  Split, Hvar, Dubrovnik ja toivottavasti vielä Montenegro ja jos aikaa jää niin Albaniaan. Matkakuume alkaa olla korkealla.
  Kroatiaa on niin paljon kehuttu, että odotukset ovat korkealla.
   
 4. tp Vierailija

  Dubrovnik on kehujensa arvoinen paikka. Ette varmasti pety. Olen myös matkaamassa heinäkuussa sinne ja loman odotus korkealla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 5. höntti Vierailija

  Joo mäkin halusin vain tiedottaa etten tiedä siitä mitään
  enkä ole sinne edes menossa koskaan että sen vain
  halusin kaikille tiedottaa.
  Onko muita jotka ei ole menossa Dubrovnikiin?
   
 6. hei Vierailija

  olen ollut parikin kertaa. tod. kaunis kaupunki, jonka kaikki talot ovat valkoisia ja katot tiilenpunaisia. hengästyttävän kaunis serpentiini tie valmistaa tulijan uskomattomaan näkymään kun Dubrovnik aukee Kotorin lahden viereen. Ihanin kuppiloita, kiva sää ja ranta, ostosmahdollisuuksiakin löytyy. Vierailkaa kauniissa idyllisessä Herzeg novin( en tiedä kuinka kirjoitetaan) kylässä n.50-60 km Dubrovnikista. Oli mahtava lomailukohde erityisesti enne sotaa... varmasti sielläkin jo turisteja tms. vaikka Suomesta ei vielä matkoja tehdäkään..
   
 7. Anna-Maija Vierailija

  Dubrovnik on hieno paikka. Olin viime kesänä ihan hotellin Visin naapurissa. Visin alapuolella on uimaranta, kivikkoinen mutta silti hyvä, sen toisessa (Visin) päässä on hienoa hiekkoa, jolla hyvä loikoa. Melkein Visin edesä on bussipysäkki, joten bussiin vaan ja vanhaan kaupunkiin, joka on kerta kaikkiaan upea. Kiertäkää kaupunki muuria pitkin, näkymät hienoja joka puolelle. Alueella, jossa Vis sijaitsee, myös ravintoloita jonkin verran, kävelykatu, jolla myydään rihkamaa ja pari kauppaa. Rantahietikolla sijaitsevassa baarissa mukava istuskella leppeän lämpiminä iltoina. Saarille voi lähteä joko pienveneellä saariretkelle tai yhteislautalla (Jadrolinja). Hieno paikka, varmasti viihdytte. Käykää myös Montenegrossa, jossa myös hulppeat maisemat ja edullisempaa kuin Kroatiassa, ja Bosnia-Hetzegovinassa (esim. mielenkiintoinen Mostarin kaupunki, jonka kuuluisa siltä avattiin viime kesänä uudelleen rakennettuna).
   
 8. silmu Vierailija

  Onko valmismatkana saatavisssa?
   
 9. Sini Vierailija

  Minä ainakin olin viime kesänä Aurinkomatkojen valmismatkalla Dubrovnikissa.
   
 10. Martti Vierailija

  Kertokaa vielä, miten liikuitte Dubrovnikista käsin muualle.
  Bussilla sieltä käsittääkseni pääsee...niin minne kaikkialle päivän mittaisia reissuja voi tehdä? Entä Montenegron puolelle, pääseekö bussilla ja millaiset on rajamuodollisuudet?

  Nyt tarkoitan itsenäistä liikkumista, en AM:n valmiita retkiä.

  Olen kuullut, että autonvuokraus keskikesällä on toivotonta hommaa: valtavat ruuhkat kaikkialla ja parkkionhelmia. Vai onko muunlaisia kokemuksia?
   
 11. Antonovi Vierailija

  Jaa-a kesällä siellä auton vuokrasin ja hyvin pääsi
  liikkumaan aina Albaniaan saakka. Ei ollut kovia
  ruuhkia.
  Bussilla liikkuminen hankalaa.
   
 12. Martti Vierailija

  Miksi bussilla liikkuminen on hankalaa?
   
 13. lella Vierailija

  siellä ei taida liiemmin busseja edes olla?
   
 14. luti Vierailija

  Ei siellä vielä ole kukaan käynyt. Uhkarohkeita itsemurhakandidaatteja etsitään hämäävillä seuramatkoiksi naamioiduilla värväyskutsuilla. Näköjään joku on mennyt lankaan. Toivotan pitkää ikää.
   
 15. Martti Vierailija

  Mites on ihan oikeasti? Kun jostain olen ymmärtänyt, että maassa olisi ihan toimiva bussiverkosto.

  Eli pääseekö Dubrovnikista julkisilla (=bussilla, rata ei taida ulottua sinne) ja mihin?
   
 16. höpöhöpö Vierailija

  Ei tuohon voi muuta sanoa!
   
 17. Martti Vierailija

  Voisi sen sanoa selvästi, jos tarkoittaa, että Dubrovnik on vähän kuin piiritetty paikka: sinne ei pääse sisään eikä sieltä ulos.

   
 18. Naranja Vierailija

  Hei Dubrovnikista kiinnostunut!

  Paikka on upea, kannattaa ehdottomasti mennä. Hienoja näkymiä kaupungin muureilta, pommitusten jälkeen korjattuja kirjavia punaisia kattoja, merituulta. Jossain sanotaan maailman kauneimmaksi kaupungiksi.

  Olimme kesäkuun alussa Makarska Rivieralla ja sieltä vuokrasimme auton (ei ollut kallista, kun meitä oli neljä), jolla sitten sujuvasti huristelimme päiväksi Dubrovnikiin. Kaistale rantaa kuuluu Bosnia-Hertzegovinalle, joten kannattaa ottaa passit mukaan jos liikutte Makarskan suunnasta Dubrovnikiin tai päinvastoin! Meitä ei kyllä tarkastettu, mutta varmuuden vuoksi (olisi ikävä kääntyä takaisin passin puuttumisen takia).

  Bussiyhteydet ovat toimivia, joten sitenkin pääsee liikkumaan, vaikka tässä ketjussa on asiasta esitetty epäilyksiä. Vuokra-auto antaa tietysti enemmän liikkuma- ja pysähtelyvapautta kuin linjuri. Bussien hinnat ovat todella edullisia ja esim. me kävimme kohteestamme Baska Vodasta lähikaupunki Makarskassa, jossa oli enemmän nähtävää kuin B.V:ssa ja Splitissä, joka sitten onkin Kroatian toiseksi suurin kaupunki. Todella hieno sekin, sinne vaan vanhan kaupungin muurien sisään kapeille kujille seikkailemaan. Putiikkeja löytyy, jos haluaa shopata ja monenlaista ruokapaikkaa.

  Suosittelen Kroatiaa lämpimästi! :)
   
 19. Martti Vierailija

  Naranja, kiitokset asiallisesta vastauksesta! Suunnittelemme jo ensi kesän matkaa ja loma-aikaan heinäkuussa, jolloin ruuhkat ja parkkiongelmat ovat varmaan suuremmat kuin mainitsemanasi aikana kesäkuun alussa, siksi nuo bussiyhteydetkin kiinnostavat.

  Mielestäni Kroatialla tai Balkanin mailla saisi olla maakohtainen palsta siinä kuin Espanjalla, Kreikalla ym. Maan matkailu on nousussa. Viestit häviävät helposti tänne rantalomien HJN- ja Boss-sekoilujen joukkoon.
   
 20. matkaaja Vierailija

  Itse olemme lähdössä syyskuun alussa, ja kiinnostaa liikkuminen Kroatiassa. Haluaisimme mennä käymään myös Mostarissa, sekä mahdollisesti Montenegrossa, mutta sinä se ongelma sitten tuleekin. Meidän matkaporukassa ei oikein ole ihmisiä, jotka olisivat halukkaita ajamaan Kroatian teillä, joten ilmeisesti bussilla pitäisi liikkua. Onko _mitään_ mahdollisuutta liikkua bussilla Mostariin ja Montenegroon, vai pitääkö unohtaa ne haaveet? Kuinka turvallista ja helppoa Kroatiassa on ajella? Jos kuitenkin sen auton vuokraisimme...

  Innolla odotan matkaa, vaikka emme pääsisi muihin maihin kiertelemäänkään!
   
 21. Ode Vierailija

  Uudessa Matkaopas-lehdessä oli juttu Dubrovnikista. Jäin kaipamaan tuosta jutusta tietoa siitä, miten alueella liikutaan julkisilla kulkuneuvoilla.

  Olen kuullut puhetta Kroatian ""hirveistä"" teistä, siis hiusneulamutkia, jyrkänteitä jne. Minua ei semmoisilla teillä saa rattiin.

  Eli bussiyhteyksistä kaipailisin vastaisen varalle tietoa itsekin - kerrothan nimim. Matkaajaa palattuasi matkastasi!

  Lehtijutuissa on useasti se puute, että kuvitellaan kaikkien menevän vain kohteeseen paikallaan oleskelemaan. Jokainen matkaa tavallaan, mutta kyllä noista lehtijutuista voisi jättää pois puolet ruokapaikkojen ja -lajien luettelemisesta ja kirjoittaa muuta asia tilalle.
   
 22. Naranja Vierailija

  Heippa autonrattiin aikovat!

  Meidän porukassa miehet hoitivat ajamisen, kuten lähes ikiaikaiseen perinteeseen kuuluu... ;) Ainoa ikävä sattumus huristellessamme oli se, että poliisi pysäytti ja sakotti ajamisesta ilman valoja. Autossa kun valot eivät syty itsestään (toisin kuin ajajan omassa autossa) ja harmillista kyllä tätä unohdusta ei kuitattu huomautuksella. Muuten ajaminen oli aivan kuin Suomessa (mieheni kommentti). Tie Dalmatian rannikolla oli toki kiemurteleva ja vuoristoinen, joten riittävästi tehoja autosta on hyvä löytyä ajomukavuuden takaamiseksi.

  Bussilla pääsee ainakin Dubrovnikiin ja parkkipaikkaongelmien takia julkisilla liikkuminen on kannattavaa. Me olimme liikenteessä kesäkuun alussa, ennen varsinaista turistikautta ja väkeä ja autoja oli jo tuolloin Dubrovnik pullollaan. Me saimme auton kilometrin-parin päähän vanhasta kaupungista, mutta jonkin aikaa saimme kierrellä ja etsiä parkkitilaa. Mikä tilanne on sitten heinä-elokuussa... Voi vain kuvitella.

  Varmaan naapurimaihinkin pääsee bussilla, mutta kuvittelisin kuitenkin (ihan näin mutu -tuntumalla), että auton vuokraus on kätevämpi ja miellyttävämpi tapa liikkua. Voit itse päättää milloin lähdet ja missä pysähdyt ja pääset nopeammin paikasta toiseen. Toisaalta sitten joudut jättämään lomajuomat toiseen päivään... ;) Mutta eiköhän sitäkin lajia ehdi harrastaa matkan aikana, vaikka sitten laivaretkellä lähisaariin. (Oli muuten hyvä reissu sekin, suosittelen!)

  Eli rohkeasti vaan autoa vuokraamaan, kannattaa ottaa varmuuden vuoksi kaikki vakuutukset, niin on huolettomampi ajella, eikä maksa paljon lisää.

  Mukavaa matkaa! Jos tulee vielä jotain kysyttävää mieleen, niin yritän vastailla... Pääsee itsekin matkafiiliksiin, kun kirjoittelee. :)
   
 23. joopa joo Vierailija

  Joo enhän minä sitä viina mutta ilman sitä ei silleen
  oikeen pääse lomafiiliskiin ja vähän menee loma
  pilalle jos joutuu autonratissa olemaan selvinpäin.

  Mikä PERKELE suomalaisia vaivaa kun yleisin kysymys
  kohteesta kuin kohteesta on että saako siellä viinaa
  ja paljonko se maksaa vai pitääko ottaa kotoa kori
  Kossua mukaan.
   
 24. Ode Vierailija

  No eipä tullut meikätytölle ensimmäiseksi viina mieleen, kun kyselin auton vuokrauksesta. On oltu selvinpäin kotimaassakin ratissa ja ratin ulkopuolella niin ettei tuota alkoholia tule lomalla sen enempää maisteltua.

  Mutta ruuhkat ja parkkiongelmat keskikesällä arveluttavat jo etukäteen. Edellä kirjoiteltiin, miten kauas piti jättää auto Dubrovnikista, itse pohdin, kauanko kestää ennen kuin sieltä pääsee maantielle.

  Montenegron puolelle ajo kyllä kiinnostaisi. Onko joku mennyt ominpäin, mitä kokemuksia ja millainen byrokratia rajalla? Ja missä siellä kannattaa käydä?

  Entä missä kaikkailla olette bussilla käyneet Dubrovnikista käsin?
   
 25. Anneli Vierailija

  Parkkeeraaminen on sitten Kroatiassa aika villiä touhua. Ahtailla paikoilla niitä näkyi olevan vähän miten sattui ja usein heräsi epäily, miten se ensimmäisenä pysäköity auto saadaan pois.
   

Jaa tämä sivu