Hae Anna.fi-sivustolta

Egyptiin omat juomat

Viestiketju osiossa 'Egypti' , käynnistäjänä Viinamäki, 13.01.2005.

 1. Viinamäki Vierailija

  Kovasti on keskustelua löytyykö juomakauppoja vai ei joten kysynkin asiantuntijoilta että paljonko ns. omaa kirkasta (esim. Koskenkorvaa) saa viedä maahan? Eikös sillä ratkea ongelma kauppojen vähyydestä...
  Nykyisin kun löytyy niitä käytännöllisiä muovipullojakin!
   
 2. --

  [Edited by: admin on 17.10.2005 16:00]
   
 3. Viinamäki Vierailija

  ????
  Se oli asiallinen kysymys! Asiallisia vastauksia, kiitos!
   
 4. Sara toinen Vierailija

  Turhaan sinä sinne kantelet viinoja jos et ihan välttämäätä halua juoda siellä koskenkorvaa.
  Sieltä saa paikallisia viinoja niin paljon kun jaksat juoda ja hinta on vain 3,60€ kolmenvartin pullo.
   
 5. Eestiin Vierailija

  --

  [Edited by: admin on 17.10.2005 16:02]
   
 6. Viinamäki Vierailija

  No on se kumma ettei saa ainoatakaan kunnon vastausta. Ehkäpä nämä matkailijat eivät sitten ole asiantuntijoita.
   
 7. Viinamäelle Vierailija

  No itsepä tiedät, paljonko haluat siellä juoda, mitäs sitä täällä kyselet.

  Paikallisia viinakauppoja löytyy, yleensä ne on aika piilossa enkä suosittele niitten kirkkaita, joten vie vaan ne koskikset. Tosin taxfreestäkin saa ostaa. Voit ostaa myös jonkun kanssamatkustajan kiintiön täyteen mutta itsellesi, ellei hän sitä halua.
   
 8. Hatsa Vierailija

  En ole koskaan ottanut lomallani niin vähän punssia kuin Hurghadassa. Viinat piti ostaa taxfreestä 24 tunnin sisällä maahan saapumisesta. No en viitsinyt ostaa kun oli niin tyhmän oloista touhua. Ajattelin sitten ottaa paikallista häppää. No, voi helvetti.
  Kaikki konut viskit olivat paikallista tekoa ja maistuivat samalta, paloviinalta. Olut oli pahaa paikallista, punaviini jotenkin juotavissa.
  Baarit ilmoittelivat länsimaisia olutmerkkejä auliisti mutta vitut niistä mitään saanut.
  Tässä kohtaa pitää todeta että en mennytkään sinne ryyppäämään vaan olisi ruuan kanssa ollut kiva ottaa rentouttavat.

  Eipä silti, ei siinä ripulissa ja paskallaistumisesta ois mitenkään edes ryyppmääm ehtinytkään. Eilen oli lehdessä juttu jossa kerrottiin, hepatiitti A:sta, että paljon tulee Egyptistä. En ihmettele kun katsoin kerran hotellimme keittiöön pienestä ikkunasta. Siellä paskanaama kiillotti ruokailuvälineitä kasasta lattialta, jossa käveltiin kengillä.

  Kävin paskanaamojen maassa silloin 2 kertaa. Ekan ja vimpan.

  Älä mee sinne mee muualle.
   
 9. Viina-mäelle Vierailija

  kuules nyt kun matkailu on eri asia kun viina. Sitä saa myös Alkosta.
   
 10. ja sitä paitsi Vierailija

  ...viina on täysin tarpeetonta.
   
 11. Mari Vierailija

  Mäkin olisin halunnut kuulla oikeata kommenttia tähän kysymykseen! Höh!

  Joku kirjoitteli jossain vaiheessa jollekkin palstalle että ostaa koneesta kolmen litran viinipänikän. Tiedä sitten miten loppujen lopulta toimi sen kanssa. Ja jostain luin että Hurghadasta oli löytynyt jokin puoti josta herra oli ostanut ranskalaista punkkua joka oli ollut todella hyvää ja se oli maksanut n. 10 euroa. Samaa viiniä sai täältäkin n. 13 eurolla. Aika moni sanoo että paikallinen olut (Sakkara) on hyvää. Että sitä sitten litkimään vaan;)

  Mutta kun itsen menen helmikuun alussa elämäni ensimmäistä kertaa Sharmiin, niin ostan ainakin konjakkia mennessä, ja sillä sitten huuhtelen sisuskalujani aamuisin. Sillä on ainakin psykologinen merkitys;) Käsidesiä messiin ja savetteja, niin eiköhän se siitä... Sitä en tiedä paljonko mennessä saa tullin läpi viinaksia viedä...oisko ollu 3 litraa vahvempaa???

  Sellaisen ohjeen sain vielä kokeneemmalta Egyptin kävijältä että takaisintulolennolle kannattaa varata niitä savetteja sekä paperia. Koneessa ei ole koskaan ollut paluulennoilla enää käsienpesuvettä eikä paperia! Purseri oli selittänyt että vesi ei riitä edestakaiseen reissuun ja paikallista vettä eivät voi koneeseen ottaa koska siitä alkaisi järjetön desinfionti kun se vesi on niin likaista. Sitä kyllä pikkasen ihmettelin, että eikö vettä voisi joihinkin kanistereihin ladata ylimääräistä, mutta ei kai sitten!?

  Ja mitä sitten syötkin, niin mieti aina onko kylmäketju saattanut katketa jossain vaiheessa. Eli merenantimet esim. on syytä syödä rantaravintoloissa joissa todennäköisyys tuoreudelle on varmempaa. Itse en usko että siellä janoon tai nälkään kuolisin, turistipaikkojahan nuo ovat kumpainenkin ja pakkohan niiden se on huomioida.

  Mukavaa reissua sulle kuitenkin ja kerrohan tänne sitten mitenkä matka meni!
   
 12. Viinamäki Vierailija

  Hienoa että on vielä mukavia ihmisiä tälläkin palstalla!
  Taidanpas kuljettaa vaikka yhden puolen litran kirkkaan ""sisuskalujen huuhtojan"" matkalaukussa, niin eiköhän sillä sitten pärjää.
  Rentouttavaa lomaa Marille!
   
 13. en ole käynyt Vierailija

  Varsin vaikea saada tietoa Egyptissä sallituista tuontimääristä, mutta matkatoimisto sevittää sen kyllä. Itse veisin pari muovista puolikasta kossua, koska sikäläinen alkoholipolitiikka on aika kinkkistä, eikä kunnon juomia löydä helpolla. Kaiketi siellä on joku taxfree, josta kaiketi pitää ostokset tehdä heti mennessä. Finnairin koneeseenhan voit tilata heidä myymiään pulloja etukäteen.
   
 14. Sharmissa käynyt Vierailija

  Sharm el Sheikissä on myös taxfree-viinakauppa, jossa on käytävä 24 tunnin kuluessa maahan saapumisesta. Muita viinakauppoja en muista siellä olleen, käynnistämme on tosin nyt jo 3 vuotta. Ostimme silloin kerralla kaikki viikon aikana kulutettavaksi arvioimamme määrän viinaksia ja oluita. Kyllä niitä nelihenkiseltä ryhmältä aika lailla kului, sitä olutta varsinkin, kun mukana oli kaksi raavasta miestä jotka ovat tottuneet olutta janoonsa latkimaan. Mitään varsinaisia juoppoja en kyllä tunnusta meidän olevan.
   
 15. absolutisti Vierailija

  Ette löydä paikallsia pieniä viinakauppoja, kun ette viitsi liikkua minnekään saa metriä hotellia kauemmas. Ei ne ole turistialueilla. Mutta niihin saattaa törmätä sattumalta, jos koluaa alueita tarkemmin. En tiedä, kuka niitä oikeastaan käyttää, mutta ei kai kaikki muslimit absolutisteja ole, vaikka uskonto juomisen kieltää. Ukkoni on ostanut niistä paikallista olutta, joka on ihan hyvää kuulemma. Tuontiviina kallista.
   
 16. Peppi Vierailija

  Hei!

  Palasiin juuri Sharmista. Ja täytyy nyt tässä todeta, ettei tarvitse olla juoppo, jos ostaa alkoholituotteita!! Ostin menolennolta viiniä, myös väkevämpiä voi ostaa (mm.tilata ennakkoon). Sitten paikan päällä on tuo verovapaa kauppa, jossa ostokset pitää tehdä 24h:n sisällä maahan tulosta ja passi pitää olla mukana. Olut piti ostaa 24:n tölkin laatikoissa (oli hyvää Hollantilaista). Ostimme tuolta myös väkeviä juomia (konjakkia, Camparia jne.) valikoimat eivät ole järjettömän isot, mutta ihan riittävät. Toimme myös paluulennolla nauttimatta jääneet juomat Suomeen eikä mitään ongelmia ollut.
  Vanhan Sharmin basaareissa näytti olevan myös juomamyymälöitä, siellä emme kuitenkaan käyneet, paikallisissa supermarketeissa myytävä olut oli alkoholitonta.
  Hyvää matkaa!!
   
 17. jaana Vierailija

  Mitä sitten esitteissä kerrotaan, ettei hotelleihin saa viedä omia juomia ? Ja millä ne niitä muka kontrolloi ?
   
 18. Uti Vierailija

  Sharm el Sheikhin Naama Bayssa on aika reippaalla valikoimalla varustettu juomakauppa, jonka tunnistaa ovenpielten miehenkorkuisista Sakara-oluttölkkimainoksista.

  Panorama-rinne-Cafesta keskustasta päätielle muutama sata metriä ja vasemmalla se on. Käydessämme vähän vajaa pari vuotta sitten sieltä löytyi aika laaja valikoima kaikenlaista, joten janonsammuttajaa kyllä piisaa ja ainakin oluista löytyy melko hyviä vaihtoehtoja
   
 19. Don Vierailija

  --

  [Edited by: admin on 17.10.2005 16:03]
   
 20. hessu Vierailija

  Tarkastavat kuulemma kasseja hotellissa ennenkuin päästävät huoneeseen.
   
 21. Absolutistihuora Vierailija

  En juo itse, mutta vastaan asiallisesti, että viinakauppoja löytyy paikan päältäkin, siis muitakin kuin verovapaita.

  Kairossa olen törmännyt kahteen, Luxorissa yhteen ja Hurghadassa yhteen niitä etsimättä. Sharmissa en ole käynyt. Pieniähän ne on, mutta ainakin olut on juomakelpoista ja tuontiviinat, jos mieluummin maksat kuin kanniskelet mukanasi.
   
 22. edge Vierailija

  Meiltä ei Sharmissa kyselty hotellissa mitään. Aina oli tyhjiä pulloja pöydillä kun siivoojakin kävi. Taksikuski avasi hampaillaan mulle ja kaverille pullot kun ei ite saatu. Paikallisille tarjottiin Vanilijakossukolaa ja tavallista kossua, saatiin ilmaiset kyydit keskustaan.

  Ja se 'naisten' paikallinen juoma oli Edge. Se on ihan kuin Breezeriä. Ainakin paikallinen el Gouna vodka oli kuin pontikkaa.

   
 23. ei omia Vierailija

  nyt voin kertoa kokemuksesta etta ei tarvitse omia juomia kulla taalta saa niin olutta kuin muutakin.
  Paikallisetkin vaihtoehdot ihan hyvia ja halvempia kuin tuonti.
  Hinnat vaihtelee aika paljon ihan siita riippuen mista ostat.
   
 24. Matkaannn Vierailija

  Mienhän El Gounassa. Onkos siellä TaxFree myymälää tai saako sieltä mistää olutta tai väkeviä?
  Ja saakos siellä viedä juomia hotellille?
   
 25. harri Vierailija

  El Gounasta saa marketista,tosin ei aivan kaikista.olutta ja myös väkeviä viinoja.Hinta ei päätä huimaa.Olut on ihan hyvää lageria,4,0 ja 4,5% Sakkara ja Stella-merkkistä.Jos haluat vahvempaa olutta niin osta 10,5% Luxoria.Paikalliset Ginit ja vodkat myös ihan hyviä ,eli hirveesti ei kannata kantaa lentokentältä.Kokeiltu on kaikkia...
   

Jaa tämä sivu