Hae Anna.fi-sivustolta

Espanjalainen ilta kavereille

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä espanjan opiskelija, 04.12.2008.

 1. espanjan opiskelija Vierailija

  Nyt kysyn teiltä neuvoja ja vinkkejä. Järjestän ystäville espanjalaisen illan. mitä suosittelisitte tarjoiluiksi? sangriaa ja punaviiniä on juomapuolella, että siihen ympärille ruoka pitäisi rakentaa.
  kiitos kaikista ehdotuksista. =)
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  20 930
  Saadut tykkäykset:
  14
  Jamón Serranoa nyt ainakin tarjolle, ja jotain espanjalaista juustoa.
   
 3. Lillukka- Vierailija

  Paella on näppärä herkku, etenkin jos vieraita tulee paljon. Vaihtoehtoina äyriäis -tai lihapaella.
   
 4. Lillukka- Vierailija

  Alkuun sopii vaikka paksuiksi viipaleiksi leikattu maalaishiivaleipä, joka sipaistaan öljyllä ja lämmitetään uunissa tai patonki ja alioli. Vai olitko ajatellut ihan tapas-tyylistä ruokatarjoilua?
   
 5. etkö koskaan opi? Vierailija

  taas jx vaan määrää et pitää laittaa tarjolle!!!!!
   
 6. Floora. Vierailija

  Joillakin, kuten Jx:llä, ei ole kykyä ilmaista itseään monipuolisesti. Kaikki eivät voi olla yhtä lahjakkaita, joillekin on annettu enemmän, toisille taas hiukan vähemmän.
   
 7. Tapaksia tietenkin Vierailija

  Tapaksia!

  Lainaus tuolta Maikkarin sivuilta:

  "Tapas on espanjalainen herkku ja se tulee sanasta tapa, joka tarkoittaa peittämistä. Ennen leipä tai kinkkuviipale asetettiin lasin päälle peitteeksi ja suojaksi kärpäsiltä. Noista ajoista tapakset ovat jalostuneet niin, että tapaksia mennään varta vasten nauttimaan ravintolaan. Tapaksia nautitaan Espanjassa lounaaksi ja usein myös töiden jälkeen poiketaan tapasbaariin. Tapakset sopivat hyvin alkupalaksi, mutta niistä voi tehdä myös kokonaisen aterian.

  Pois turha pönötys!
  Tapakset ovat myös erinomaista tarjottavaa silloin kun kutsuu ystäviä kylään lasilliselle tai muuten ei halua illallistaa pitkän kaavan mukaan. Ystävien kutsuminen kylään koetaan usein hankalaksi juuri siksi, että pelätään että kastike palaa pohjaan tai liha kypsyy liikaa. Tapakset on helppo valmistaa etukäteen, voit itse keskittyä nauttimaan vieraittesi seurasta."


  Mulla on tuollainen kirja kuin Tapakset, parisataa sivua. Se löytynee kirjastosta tai kirjakaupasta, ostin sen aika vähän aikaa sitten

  Alla on iiihania tapas-reseptejä vaikka kuinka paljon. Siika-tapas -leivät esimerkiksi tai täytetyt herkkusienet kahdella tapaa


  http://www.mtv3.fi/koti2006/tapasbar/tapakset.shtml/vaativammat/

  Toki siellä on ohjeet myös helpommille tapaksille.
   
 8. KotKot Vierailija

  Jos käytössäsi on Este país 1 -niminen oppikirja, on siellä takaosassa joitakin espanjalaisten ruokien reseptejä. Olemme kokeilleet dona Felicen sherrykanaa. Oli hyvää.
   
 9. espanjan opiskelija Vierailija

  kiitos vinkeistä, tapas kuulostaa ainakin juuri sopivalta! :) täytyy kerätä viel vähän lisää tietoa
   

Jaa tämä sivu