Hae Anna.fi-sivustolta

Evlut kirkko konkurssin partaalla

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä Garbolla on asiaa, 10.03.2011.

 1. Garbolla on asiaa Vierailija

  Kirkko on elänyt yli varojensa, arvioi kokenut pankkimies Ahti Hirvonen. "Selviääkö kirkko raskasliikkeisellä ja kalliilla rakenteellaan? Minulla on käsitys, ettei byrokratiaa saada purettua, ennen kuin rahat loppuvat", Hirvonen sanoo torstain Helsingin Sanomissa 80-vuotishaastattelussaan.

  Pahin näkymä hänestä on, että kirkko joutuu selvitystilaan: "Myytäisiin omaisuutta, vuokrattaisiin tiloja ja yritettäisiin niillä selviytyä eläkemaksuista", Hirvonen visioi. Kirkon suurin riski on 2,5 miljardin kattamaton eläkevastuu.

  Viipurissa syntynyt Ahti Hirvonen jäi eläkkeelle Yhdyspankin pääjohtajan tehtävästä vuonna 1992. Hän on toiminut useiden suuryritysten hallituksissa ja hallintoneuvostoissa ja myös hengellisen elämän puolella. Tärkeimmät toimet ovat olleet kristillisen Tuomasyhteisön ja HelsinkiMission hallituksissa ja valtuuskunnissa.

  Hirvonen oli mukana Tuomasyhteisössä jo silloin, kun Tuomasmessut paisuivat valtavaksi menestykseksi 1990-luvun puolivälissä.

  Luterilaisella kirkolla olisi Hirvosen mielestä paljon opittavaa Tuomasyhteisöstä, erityisesti vapaaehtoistyössä. Hirvosen mukaan kirkko ei käytä halukkaita vapaaehtoisia, vaan perustaa jokaista uutta tehtävää varten työpaikan. "Silloin ihmisiä voidaan käskeä", sivaltaa Hirvonen.

  Hirvosen mukaan kirkko ei ole tarpeeksi ihmisläheinen. Hänellä onkin meneillään myös henkilökohtainen jaakobinpaini: Erotako kirkosta vai ei.
   
 2. valentino Älä usko kaikkea mitä näe

  liittynyt:
  14.08.2006
  Viestejä:
  1 161
  Saadut tykkäykset:
  0
  hukkuvan laivan. Suomen valtio ottaa laivan haltuunsa, kirkollisverot poistuvat, valtio nostaa veroäyriä hieman, jotta saadaan systeemi pelaamaan. Näin se menee. Nyt maksaa kaikki, ennen maksoi jäsenet. Sitähän kaikki ovat toivoneet.
   
 3. höpö höpö Vierailija

  kirkolla on isot maaomaisuudet kaikkialla ympäri Suomea ja myös metsää.
  Ei muuta kuin kaavoittamaan uusia asuinalueita ja aukkohakkuita metsiin.

  Rahaa saa kun pistää myyntiin seurankuntataloja, pappiloita, kirkkoja jne.
  Laittaa piispojen ja kirkkoherrojen asuinkulut kuriin poistamalla luontaisetuudet yms.

  Paljon enemmän luterilaisella kirkolla on rahaa ja omaisuutta kuin Suomen valtiolla.
   
 4. aloittajalle Vierailija

  Älä unta nää... tietosi ovat tosi hatarat. Joku 80vee ukkeli ei tajua tämän päivän tilanteista yhtikäs mitäään!
   

Jaa tämä sivu