Hae Anna.fi-sivustolta

Gambia - Bungalow Beach

Viestiketju osiossa 'Afrikka' , käynnistäjänä ""Eka kertaa Afrikkaan"", 23.01.2006.

 1. Heippa

  Olisiko kokemuksia Bungalow Beachista? Olen lähdössä kaverini kanssa Tjäreborgin matkalle Gambiaan 31.3. kahdeksi viikoksi. Emme ole aikaisemmin olleet Afrikassa, joten kuulisimme mielellämme muitakin kokemuksia. Millainen sää on tuohon aikaan etc? Mitä pitää ottaa Suomesta mukaan, ja mitä voi ostaa paikan päältä etc. ?
   
 2. paljon matkustellut Vierailija

  Tammikuussa naapurihotellissa. Bungalow Beach rannalla,siisti.Huoneissa riittävät keittovälineet. Pieni valintamyymälä hotellialueella, kävelymatkan päässä suurempi supermarket,valikoima hyvä.Maaliskuussa tosi lämmintä, aurinkorasvoja kuluu,saa paikanpäältä.Euroja mukaan,pankkikortilla rahansaanti vaikeaa,visa ei käy juuri missään.Hotellit vaihtavat,kurssi OK.Englantia puhuvat kaikki.ihmiset ystävällisiä.Hotellien liepeillä nuoria miehiä tarjoamassa opas ym. palveluja,eroon pääsee sanomalla ystävällisesti,mutta tiukasti ei. Turvallista,pelätä ei tarvinnut missään.Taksia kahdenlaisia turisti-ja paikallisia,turistitaksit kalliimpia, kuskit toimivat oppaina halutessa.Molempien kanssa hinta sovittava etukäteen.Tinkaaminen taidetta,3/4osaa hinnasta pois alkuun.Ruoka hyvää joka paikassa,huolehdi käsihygieniasta.Retkille kannattaa osallistua.Tjäreborgin opaspalvelut OK.Malarialääkitys,,vahva,kuntoon.Hyttysmyrkkyä saa paikanpäältä.Olimme iloisesti yllättyneitä matkasta,kierreltyämme ympäri maailmaa aiemmin.
   
 3. Paljon kiitoksia näistä tiedoista! Lähdemme hyvillä mielin matkaan.
   
 4. mari Vierailija

  Minä vasta suunnittelen matkaa kenties ensi talvelle mutta miten Tjäreborgin retket? Toteutuivatko suomen kielellä?
   
 5. Retkille rohkeasti Vierailija

  tjäreborgin oppaat ovat suomalaisia.Retket suomenkielellä, oppaat muutenkin hyvin saatavilla.Kansainväliset retket englanniksi,puhuvat selvää englantia, kannattaa osallistua ainakin lazy day retkelle. Taksikuskit toimivat mielellään oppaina ja hätistelevät markkinoilla liian innokkaat loitolle. Puhuvat englantia.
   
 6. Minä ja mies Vierailija

  Moikka !
  Olimme myös tammikuussa Gambiassa ja juuri Bungalow Beach hotellissa. Pidimme kovasti sekä hotellista että
  erittäin mukavasta ja ystävällisestä hotellista.Kannattaa
  ottaa hotelilta taxi ja käydä krokotiilipuistossa. On muuten
  KOKEMUS vaikkakin pelottava.Hyvää matkaa olette tehneet
  hyvän valinnan.
   
 7. Kiitoksia kaikista vastauksista. Olisi kiva kuulla myös muista kohteista, joissa kannattaa käydä. Onko krokotiilipuisto kaukana hotellista?
   
 8. j. Vierailija

  Oltiin pari vuotta sitten..
  Löydettiin mukava paikallisopas ja taksikuski joiden kanssa käytiin vähän joka paikassa. Pörötettiin Senegalin puolelle (Gambiasta pohjoiseen, sinne kun pääsee joka suuntaan..) ja käytiin safarilla jossa sarvikuonoja kirahveja ja muuta. Toinen reissu veneellä joen suulle jossa nähtiin delffiinejä. Ei maksaneet paljoa ja kivaa vaihtelua allaslöhöilylle.

  Mikään ei maksa paljoa, mutta pitää muistaa että maa on aika köyhä (naapurimaa oli paljon köyhempi) ja puutetta on kaikesta (sinne jäi kynät, shampoon jämät ja vastaavat, kun tarvetta varmasti siellä enemmän kuin itsellä kotona). Ruoka ja valikoimat on ok, mutta gourmettia on aika turha hakea. Mutta maassa maan tavalla. Ostoksia ei hirveästi ole tehtävissä.. jotain puutavaraa tuotiin.

  Oli myös mielenkiintoista pelata kierros golffia kentällä jossa ei ollut ruohoa yhden jalkapallokentän vertaa. Rannalla on aika kovat virtaukset, joka tekee uimisen ainakin haastavaksi.
   
 9. Minä ja Mies Vierailija

  Moikka taas !

  En tiedä tarkkaa kilometrimäärää, muttei se kovin kaukana ollut.Matkakin sinne oli kyllä aika mielenkiintoinen ja ei kannata säikähtää sillä loppumatka on erittäin ""Afrikkalainen"", mutta ihan turvallinen.
  Senegalin retki kannattaa myös tehdä, ei kovinkaan kallis mutta mielenkiintoinen.Ötököitä ei harmiksi asti ollut ainakaan meidän hotellissa, mutta malaria-lääkityksessä ei kannata pihdata, vaan ottaa kunnollinen, koska moskiittoja
  on iltaisin.
  Hyvää matkaa.
   
 10. Kiitos taas kaikille vastaajille! Mutta matka lähestyy, ja paljon on vielä epäselviä asioita. Olemme aikaisemmin olleet muualla vain suom. matkatoimistojen järjestämillä retkillä, joten haluaisimme vielä lisää tietoja, miten esim. Senegaliin lähdetään muulla tavoin. Oletteko ottaneet matkan paik. matkanjärjestäjiltä vai miten? Ei kai ole tyhmää ottaa etukäteen selvää asioista, jotta saisi mahd. hienon loman? Osaan kohtalaisesti englantia, kaverini aika vähän! Gambiassa käyneitä kavereitakaan ei ole ja tällä palstallakin tosi vähän. Rokotukset ja suositeltu malarialääkitys on jo ""hoidettu"". Olisimme kiitollisia kaikista hyvistä vinkeistä!
   
 11. M&M Vierailija

  Senegalin reissusta sen verran, että tilasimme taksin eli
  avolavajeepin hotellilta ja sovimme hinnan, en muista tarkkaa hintaa.Jeeppii sopii n 5 henkilöä. yksi sisään ja neljä
  takaosaan.Kannattaa ottaa kimppakyyti niin tulee halvemmaksi ja on tosi kivaa kun sattuu sopivat kaverit.
  Oli todella ikimuistoinen reissu, kannattaa varmasti.
  Jeeppikuski ottaa passit jo hotellilla ja hoitaa kaikki ""rajamuodollisuudet"" ja toimii samalla oppaana.
  Meitä ainakin onnisti.
  Ei muuta kun menox.Me lähdetään kesäällä Kiinaan.
   
 12. Jii Vierailija

  Haluaisin vielä muistuttaa keltakuumerokotuksesta. Senegalissahan se vaaditaan keltakuumealueelta (Gambia) tulevilta.
   
 13. Vie jotain lapsille Vierailija

  Gambia on äärimmäisen köyhä, tällaisesta materiaalimaasta kun tulee niin tuntuu pahalta oma rihkamvuori kotona tai kun kuulee ihmisten miettivän kotoSuomessa ostaako keltaiset vai beessit verhot. Parilla kattilalla ja vaatekerralla pienessä majassa elävät suuret perheet. Kaikkea tarvitaan, ottakaa mukaan. kyniä, vihkoja, kumeja, laastaria, saippuaa, karkkia, mitä vain pientä ja hyödyllistä. Heillä ei ole mitään. Ei edes kouluissa ole vihkoja tai kyniä. Ensimmäinen liikennevalokin saatiin Gambiaan muutama vuosi sitten, en tiedä toimiiko enää. Ihmiset ovat iloisia, ystävällisiä ja nauravaisia, ranskalla pärjää hyvin.
   
 14. Köyhää on Vierailija

  Pitää kyllä paikkansa, että köyhää on, mutta turismin myötä ei lähestulkoonkaan niin köyhää kuin monessa muussa Afrikan maassa. Ja kyllähän ne liikennevalot siellä on olleet jo monta monituista vuotta ja hyvin tuntuvat pelaavan. Voi toki tuliaisiksi viedä esim. edellä mainittuja tavaroita, kyllä ne mielellään otetaan vastaan.
   
 15. Heippa

  Meillä olisi tällainenkin kysymys. Tietääkö joku, toimiiko Thaimaasta ostettu ötökkäaine Autan myös Gambiassa vai onko parasta ottaa OFFia mukaan. Olisimme kiitollisia myös muihin kysymyksiimme vastaamisesta, matka lähestyy huimaa vauhtia!
   
 16. Kyllä Autan auttaa Vierailija

  Kyllä Autan auttaa myös Gambiassa. Mutta malariahyttyset ovat pieniä ja äänettömiä. Niitä tuskin huomaa kuin vasta iltalampun valossa. Gambiassa on hyvin vähän sähköistetty ulkolamppuja, tosi pimeää yöllä on. Ravintoloissa on tuikut.
  Käykää Serekundassa, iso kaupunki lähellä hotellialuetta. Käykää Kunta Kinten orjasaarella ja kotikylässä.
   
 17. Kiitos paljon kaikille vastaajille! Lähdemme huomenaamulla kohti Banjulia ja palaamme 15.4. takaisin Suomeen.
   
 18. Matkaaja Vierailija

  Kertokaa miten matka meni ja millaista Gambiassa oli. Minuakin kiinnostaa käydä siellä :)
   
 19. Tiuhti Vierailija

  Juu, kiinnostaa kovasti minuakin, miten matka meni. Ensi talvena voisi lähteä....
   
 20. Moi

  Palasimme lauantaina 15.4. kahden viikon lomalta Gambiasta, asuimme Bungalow Beachissa.

  En voi sanoa muuta kuin matkaan vaan. Ilmasto oli aivan loistava, joka päivä yli 30 astetta lämmintä ja öisin paljon viileämpää. Ilma ei kuitenkaan ollut liian kosteaa, ja mukava tuuli kävi rannikolla joskus vähän liiankin kanssa. Mutta kokemuksena matka oli loistava. Jos et hae luksusta vaan elämyksiä, niin kannattaa lähteä. Kävelimme paljon ympäristössä, jopa 10 km jonakin päivänä ja näimme paljon kaikenlaista.

  Otimme myös taksin joskus ja osallistuimme monille retkille. Kävimme Senegalissa Scan Toursin järjestämällä mukavalla matkalla ja myös Tjäreborgin järjestämälle kaupunkikierrokselle ja safarille osallistuimme. Paljon näkee köyhyyttä ja kurjuutta, muuta ihmiset ovat kuitenkin iloisia. Pahimpia mielestäni olivat ns. bumbsterit, mutta heitä ei kannata mukaansa ottaa, vaan sanoa jyrkästä NO, silläkin ehdolla, että suuttuvat.

  Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että en kadu sinne lähtöäni, mutta en ehkä myöskään lähde sinne toista kertaa.

  Toivottavasti näistä tiedoista on apua teille ensi hätään. Voin toki kertoa muutakin, mutta nyt muut kiireet odottavat.
   
 21. senegalista Vierailija

  Minkä verran tuo Senegalin matka maksoi?
   
 22. Senagalin matka maksoi 52 euroa.
   
 23. gemini Vierailija

  Kiitos matkakokemuksista!

  Vielä sellaista haluaisin kysellä, että ovatko ihmiset kovinkin tunkeilevia? Olen saanut kuvan, että Gambiassa ihmiset roikkuvat ja seuraavat turisteja ja että missään ei saisi oikein olla rauhassa. Pitääkö tämä paikkansa? En haluaisi, että lomalla joutuu tuolla tavalla häirityksi koko ajan.

  Sitten kysymys turvallisuudesta. Onko Kotussa ja hotellien ympäristöllä turvallista liikkua yöllä? Entäpä yksinäinen nainen? Voiko liikkua edes päiväaikaan ilman suurempia häiriöitä? Uskaltaako digikameralla ottaa kuvia vai onko varkaita joka puolella?

  Myönnän olen ennakkoluuloinen, mutta mitä nyt olen jotain ohjelmia tai muuta nähnyt Afrikasta niin aika usein ne ihmiset tuntuvat olevan sellaisia perässäkulkijoita ja kerjäävät koko ajan. Mutta ehkäpä olen väärässä.
   
 24. 1992 Vierailija

  Meillä oli koko lähes koko ajan oma ystävä mukana, siis gambialaisia nuoriamiehiä, jolloin muut frendit eivät häirinneet. Tuo systeemi sopi meille, ystävä kantoi laukkua ym. ja teki mitä pyysimme. Tottahan toki palkitsimme auttajan illalla erotessamme. Takseilla oli helppo ja kiva liikkua, kun hinta sovittiin ennen lähtöä. Tuskin varkaita on paljoa, ei muistu mieleen mitään sattunutta. Jos ei ollut omaa ystävää mukana, tarjokkaita oli liikaakin. Meille ei ystävästä ollut haittaa, vaan hyötyä. Gambialaiset ovat ystävällisiä, luonnonlapsia, joita koulu ei ole pilannut. Vaikka kaikki osasivat englantia.
   
 25. ? Vierailija

  En neuvoisi viemään sinne mitään tuliaisia, paikalliset tottuvat siihen, että kyllä turistit heitä lahjoo ja elättää eivätkä he viitsi tehdä mitään elantonsa eteen. Tämä ilmiö oli näkyvissä jo noin kymmenen vuotta sitten, kun vierailimme Gambiassa. Kyllä otti aivoon, että nuoret työkykyiset jätkät tulivat kerjäämään rahaa heti hotelliportin ulkopuolella. Yritin heille selittää, että tavallisia tallaajia ollaan eikä rahaa ole jakaa muille ja meikäläinen joutuu tekemään töitä elantonsa eteen. Tiedän kyllä, että meillä on monet asiat paremmin kuin heillä.

  Kuvainnollisesti voisi todeta, että köyhää ei auta se, että hänelle antaa maitoa, hänelle pitää antaa lehmä.

  Näin asiat saadaan paremmalle tolalle. Monet varmasti ovat eri mieltä, mutta tuolla ""hyväntahtoisuudella ja anteliaisuudella"" on myös negatiivinen puoli, joka monesti jää huomiotta. Ehkä tämä vuodatukseni ei kuulu tälle palstalle, mutta vierailu Gambiassa sai minut ajattelemaan näin.
   

Jaa tämä sivu