Hae Anna.fi-sivustolta

Gotlantiin!

Viestiketju osiossa 'Muut kaupungit' , käynnistäjänä Gotlantiin!, 20.05.2008.

 1. Gotlantiin! Vierailija

  Onko kukaan A. lentänyt Gotlantiin paikallisella Gotlandsflyg-yhtiöllä, jolla näyttäisi olevan ti - to - la lentoja Hki - Visby kesän yli - taisi olla viime kesänäkin? Ja / tai B. kulkenut junalla tai bussilla Tukholmasta Nynäshämiin tai päin vastoin?

  Miten on aikataulut yms. rimmanneet Gotlannin lauttoihin nähden ja onko hinnat olleet kohtuulliset - lennoissakin saa kaivettua vain alkaen hinnat näkyviin.

  Saari kiinnostaa, mutta eipä sinne hevin helpolla pääse!
   
 2. Suoraan Helsingistä ollaan menossa lentäen mutta se on vasta edessäpäin. Laivalla olen mennyt aikoinaan H:gistä Nynäshamniin ja siitä laivalla Visbyhyn, mutta se on vähän eri kuin Tukholman kautta Vikingillä. Aikataulut nykyään sattuu muistaakseni ihan hyvin, nehän voi tarkistaa netistä Gotlannin sivuilta. Hinnat.... niin kyllä hintaa tulee jos laivalla reissaa Tukholmaan ...
  Lähelle on usein vaikeampi mennä kuin kauas! Paras ottaa yhteyttä Matkapojat-firmaan... (en tiedä saako tätä mainostaa mutta annan infona, en mainosta..).
   
 3. malejo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  601
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos laivalla haluaa kulkea, niin T-Centralenista (keskusasemalta) lähtee bussi suoraan Nynäshamnin satamaan ja aikataulut on sovitettu lautta-aikatauluihin. T-Centraleniin pääsee metrolla tai Vikingin satamasta myös (kalliihkolla) erikoisbussilla.

  Sekä Gotlannin laivojen että bussien aikataulut että kaiken muun löydät Destination Gotland -sivustolta: http://www.destinationgotland.se/

  Lauttahinnat: http://www.destinationgotland.se/publish/dg/default.asp
  Lautta-aikataulut: http://www.destinationgotland.se/publish/dg/default.asp
  Busseista: http://www.destinationgotland.se/publish/bokning/batbuss.htm


  Eli siis ei se nyt niin kamalan vaikeata kuitenkaan ole:
  - mennään yhdellä lautalla Tukholmaan (valitse lautta vapaasti)
  - siirrytään Tukholmassa T-Centraleniin laivabussilla tai metrolla
  - hypätään laivabussiin Tukholma-Nynäshamn
  - kävellään Nynäshamnissa bussista laivaan
  -> pari tuntia myöhemmin kävellään ulos Gotlannissa

  Aikaa kyllä tuhraantuu ja rahaakin menee jonnin verran, jos esim. ottaa hytin Suomi-Ruotsi -reissulle, mutta enemmän kyllä näkee kuin lentäen.


  Tuolla lentoyhtiöllä en ole Gotlantiin lentänyt, vain halpisyhtiöllä Tukholmasta, mutta sen muistan, että Visbyn kenttä on noin 10 km kaupungin ulkopuolella eikä sieltä pääse keskustaan oikeastaan millään muulla kuin taksilla (ei lentokenttäbussia, ainakaan talvisin). Satama taas on melko lähellä keskustaa, kävelyetäisyydellä, jos ei ole kovin kamalasti tavaraa (ja ainakin taksi tulee halvemmaksi).
   
 4. Kesäaikaan Visbyn kentältä menee kaupunkiin bussi ja taksit tietysti. Gotlani on Ruotsin ykköslomapaikka kesällä. Edullisemmaksi tulee ihan varmasti mennä lentäen, eri asia onko paikkoja, koska reitti oli viime kesänäkin tosi suosittu, emme saaneet enää paikkoja kun "heräsimme" liian myöhään.
  Eli oleellinen asia viestissäni on tuo virheen korjaus koskien lentokenttäbussia.
  Myös Visbyn hotellit ovat tosi suosittuja, eräät niistä, onneksi saimme juuri sen jonka halusimme.
  Tukholmassa on varmaan moni käynyt joten sen takia ei kannata laivalla lähteä että siinä jotain näkisi.
   
 5. parliamo Vierailija

  Onko joku buukannut omatoimisesti Visbyn lennot ja hotellin?
   

Jaa tämä sivu