Hae Anna.fi-sivustolta

Havrix

Viestiketju osiossa 'Lasten kanssa matkustaminen' , käynnistäjänä Lapsille, 06.04.2005.

 1. Lapsille Vierailija

  Hei! Ollaan lähdössä Turkkiin kesäkuussa. Mukaan lähtee 3v ja 1v 10kk. Oletteko laittaneet tuon ikäisille hepatiitti rokotusta. Meidän terveydenhoitaja vähän epäröi että kannattaako laittaa.
  Mitä mieltä olette? Onko kokemusta?
   
 2. tm Vierailija

  Kävimme pikkusiskon hakumatkalla Kolumbiassa joku vuosi sitten. Esikoinen täytti matkan aikana 3v. Hänelle otettiin Twinrix, jossa on sekä A- että B-hepatiitti. Samalla tavalla kolme piikkiä 0, 1 ja 6 kk. En osaa sanoa Turkin tilanteesta, aika monihan siellä jonkin mahataudin saa. Nuo rokotteet ovat sitten elinikäisiä, eli jos matkustaa niin ei tarvitse niitä enempää miettiä. Ja ota toki Twinrix, niin saa samalla piikillä suojat kahta tautia vastaan eikä tarvitse myöhemmin pistellä erikseen, jos tarvetta ilmaantuisi.
  Pikkusiskolle oli aloitettu B-hepatiitti-rokotusten antaminen jo Kolumbiassa, joten sen veimme loppuun täällä Suomessa, ja tarpeen tullen hänelle sitten täytyy pistää Havrix erikseen.
   
 3. -I- Vierailija

  Me otimme kaikille kolmelle lapsellemme Havrix A:n viime syksynä ja nuorin lapsi oli n. 2 v 3 kk silloin, eikä tullut mitään oireita rokotteesta.Ja otimme heille tämän 10 vuotta kestävän rokotteen.
   
 4. Kati Vierailija

  Ollaan myös lähdössä Turkkiin kesäkuussa. Kysyin neuvolasta Havrixista ja minulle vastattiin että ei ole tarpeen ottaa. Suosittelivat kyllä jos matkustaisimme eksoottisempaan kohteeseen.
   
 5. pita Vierailija

  Suositelen ottamaan Twinrixin, jos matkustelee paljon.Meidän nuorimmainen otti rokotteen heti kun täytti 1v.Sitä nuorimmille sitä ei anneta, kuten ei havrixsiakaan.Matkustelemme paljon, joten ei tarvitse huolehtia tarvitseeko jonnekin maahan rokotteen vai ei.
   
 6. tietämätön Vierailija

  kuis kalliita lääkkeet on aikuiselle ja lapsille?pistetäänkö kerran vai useammin?
   
 7. tm Vierailija

  Tämän hetken hintoja en tiedä, silloin kun otimme esikoiselle maksoi 200-300 mummon markkaa, nelisen vuotta sitten. Pistokset otetaan kolme kertaa, eli ensimmäinen, siitä kuukauden kuluttua toinen ja 6-12 kk ensimmäisestä pistoksesta kolmas. Kaksi ensimmäistä on syytä olla otettuna ennen matkaa, niistä saa jo riittävän suojan, ja kolmas on sitten vahvistus jolla rokote on nykykäsityksen mukaan voimassa loppuelämän. Tämä siis Twinrix-rokotteesta. Jos joku tietää tarkemmin, kertokaa hinnoista. Tavallaan rokote on kallis ja sen joutuu itse maksamaankokonaan, kun ei kuulu normaaliin rokotusohjelmaan. Oma mielipiteeni on, että jos matkustaa paljon lasten kanssa, niin rokotesuoja kannattaa huolehtia. Ikävää se sairastaminenkin on, vaikka sitten matkavakuutus korvaisi kuluja.
  Pistäminen sinänsä on tietysti myös kiusallista. Me selvisimme siitä hienosti, kun mukana oli vaikka pieni suklaapatukka lohduksi.
   
 8. Äiti Vierailija

  Kiitti kaikille vastanneille.
  Matkustelemme aika paljon joten taidan hakea nuo Twinrix reseptit molemmille lapsille.
   
 9. hjhjhhjhjhghhhjhj Vierailija

  Turkkiin ei rokotuksia tarvitse.
   
 10. Äiti Vierailija

  No eihän mihinkään rokotuksia tarvitse silti niitä melkein joka neuvolakeikka pistetään.
  Aivan yhtälailla siellä Turkissa kuin Suomessa tai missä muualla vaan rokotuksista on suojaa.
   
 11. Vielä aiheesta Vierailija

  Otettiin myös nelihenkiselle perheelle kun matkustettiin eksoottiseen Teneriffaan:).

  Meidän neuvolan tädin ohje oli että jos matkustaa kerran vuodessa niin kannattaa jo, ilmeisesti sitten suhteellisen riskin takia- ja samoihin aikoihin oli julkisuudessa että tartunnoista suurin osa (olikohan peräti 75 %) tapahtuu jo kotimaassa.

  www.rokote.fi löytyy tieto.
   
 12. Mitä... Vierailija

  ...eroa on twinrixillä ja havrixillä?
   
 13. mie Vierailija

  onko twinrixillä ja havrixilla hinta eroa?onko kummassakin kolme pistokertaa?
   
 14. minä Vierailija

  Havrixissa on kaksi psitokertaa, tuossa twinrixissä on joku toinenkin rokotus mukana. Havrix maksaa 2 X 45 euroa eli yhteensä 90 euroa.
   
 15. tm Vierailija

  Havrix on A-hepatiittia vastaan, eli sitä turistien keltatautia vastaan. Sen voi saada ruuasta tai juomavedestä tms. Twinrixissä on sekä A- että B-hepatiitti-rokote samassa piikissä. B-hepatiitti kuuluu nykyisin suomalaisten vauvojen rokotusohjelmaan, ellen aivan väärin muista, alkanut tosin vasta tämän vuoden alusta. B-hepatiitin saa veriteitse, esim. saastuneesta huumeruiskusta, joita ainakin täällä etelä-Suomessa voi olla missä tahansa lasten leikkipuistossakin tai bussissa tms. B-hepatiitti on kovasti yleistynyt Suomessa, ja ulkomailla sen saamisen riski on vielä isompi. Esimerkiksi sairaaloiden henkilökuntaa suojataan B-hepatiittirokotteella, koska neulanpistotapaturmia sattuu aina silloin tällöin ja hoitajat tietysti joutuvat muutenkin veren kanssa tekemisiin. Myös muissa työpaikoissa on tietyissä tilanteissa mahdollista saada B-hepatiittirokotus.
  Twinrix kannattaa ottaa siksi, että saa suojan molempia vastaan, pistoskertoja on vain yksi enemmän ja nykykäsityksen mukaan suoja on siis elinikäinen, jos ottaa ne kaikki kolme piikkiä. Hepatiitteja on monia, C-hepatiitti on narkomaanien keskuudessa hyvin yleinen, mutta sitä vastaan ei ole rokotetta.
  Nämä on tietysti jokaisen itse ratkaistava, ja lasten kohdalla vanhempien, mitä rokotuksia ottaa ja mitä pitää tärkeänä. Hepatiitit ovat inhottavia tauteja sairastettavaksi, A:sta yleensä paranee mutta se voi olla hirmuisen raju tauti. B-hepatiitistakin suuri osa paranee, mutta on myös mahdollista jäädä koko elämäkseen taudin kantajaksi. Taudin kantajilla on suurempi riski sairastua esim. maksasyöpään tai -kirroosiin, ennaltaehkäiseviä hoitojakin kantajille on. Paljon muutakin haittaa taudin kantajalle voi aiheutua, vaikka lapsena voikin elää normaalia elämää eikä nykyisin esim. B-hepatiittia kantavan lapsen koko päiväkotiryhmää rokoteta, kuten vielä joskus tehtiin.
   
 16. minä Vierailija

  jos päädyn ottamaan twinrixin niin siinähän oli kolme pistokertaa niin maksaako joka pistos sen noin 50 euroa???
   
 17. xx Vierailija

  Kyllä maksaa.

  Me otimme Havrixin koko nelihenkiselle perheelle aikoinaan (markkojen aikaan).

  Siinä oli kaksi pistokertaa ja yksi rokote oli vähän yli 300 mk. Eli siis 8 X 300 mk = 2.400 mk.

  Kallista oli. Mutta mekin matkustelemme kerran vuodessa Thaimaassa, kerran Euroopassa jne. Ja lisäksi pitää muistaa että jopa hepatiitti A on tuotu viime aikoina Suomeen rakkaasta Itänaapurista. Siis Tallinnan ja Viipurin matkoiltakin sen voi ruuan mukana saada.
   
 18. äiti Vierailija

  OLEMME OLLEET 3 X TURKISSA EMMEKÄ OTA KUIN MEILLE AIKUISILLE NE ROKOTTEET KUN MEIDÄN NEUVOLASSA SANOTTIIN ETTÄ LAPSILLE EI TARVITSE OTTAA SITÄ KOSKA VAIKKA LAPSET SAISIVAT TARTUNNAN HEILLE EI OLE SIITÄ MITÄÄN VAARAA EIVÄTKÄ HE TARTUTA SITÄ ETEENPÄIN.EIKÄ MEILLÄ OLE KYLLÄ KERTAAKAAN OLLUT ONGELMIA
   
 19. äiti ensimmäinen Vierailija

  Kamalan hankala lukea tekstiäsi, kun kirjoitat isolla.
  Olet saanut kyllä neuvolasta aika erikoista tietoa kannattaisi tarkistaa joltakin muulta terveydenhoitajalta.
  Olen lueskellut noista rokkotteista sekä taudeista ja tullut entistä varmemmaksi että kyllä rokotus on otettava.
   
 20. aino Vierailija

  Minä myös kysyin meidän lääkäriltä ja hän sanoi, että lapsi saa sen ruuasta yhtä helposti kuin aikuinen.

  Miten tautiin eri lapset reagoivat on kuulemma yksilöllistä, joillakin voi olla hyvinkin vakavaa. Mielestäni näillä asioilla ei kyllä kannata leikkiä.

  Se rokotus kannattaa ottaa koko perheelle.

  Jos jollain perheellä ei ole ollut ongelmia, niin joku muu sen voi saada vaikka mistä ruuasta, jopa ns. hienostakin paikasta.
   
 21. Päivi Vierailija

  Juuri näin! Aivan pienille ei rokotus ole tarpeellinen. Vaikka he saisivatkin sen, niin tauti tulee niin lievänä, ettei sitä edes huomaa. Tämä pätee ainakin Välimeren alueeseen. Ja asiaa on kysytty monelta eri taholta (kahdesta yksityisestä lääkärifirmasta ja neuvolasta). En minä ainakaan turhaan lähtisi lastani pistelemään.
   
 22. raija Vierailija

  Minä kyllä taas pistäisin. Pienempi vaiva se pistos on kun tauti, joka voi olla vakavakin.

  Ja suurempi vaiva sitä tautia sitten on hoitaa, kun se neuvolassakäynti sen ampullin kanssa.

  Järkeä hyvät äidit ja naiset. Se pistos nyt ei ole mikään juttu.
   
 23. kata Vierailija

  Vielä, alle 2-vuotiaille ei voi kaikkea rokotteita antaa esim.Havrixia.Twinrix sen sijaan voidaan antaa ja myös meidän pieni on sen saanut.Jos lapsi saa A-hepatiitin,se menee itsestään ohi lievänä ripulina ja lisäksi lapsi saa siitä elinikäisen suojan kun on kerran sairastanut!
   
 24. Anna Vierailija

  En ymmärrä miksei Havrixia voi antaa jos Twinrixin voi. Twinrixhän on käsittääkseni sama kuin Havrix+Engerix rokotteet samassa ruiskussa eli A+B hepatiittejä vastaan.
   
 25. -Pamppu- Vierailija

  Havrixin ensimmäisen pistoksen voi ottaa heti kun lapsi on täyttänyt yhden vuoden. Ja tämä tieto on saatu matkailumessuilta Havrixin pisteestä. Kahden pistoksen jälkeen rokote on voimassa tämän hetken tutkimusten mukaan 20 vuotta, mutta se saattaa olla jopa yli 30 vuotta tehokas.
  -Pamppu-
   

Jaa tämä sivu