Hae Anna.fi-sivustolta

helsingin puhelinosake

Viestiketju osiossa 'Kahvitunnilla' , käynnistäjänä Lottariina, 03.12.2009.

 1. Lottariina Vierailija

  Osaako kukaan neuvoa? Perin kummiltani Helsingin puhelinosakkeen(Elisan).Mikä on sen arvo nykyään ja minne se kannattaisi ja miten myydä??? Olen 20.v. opiskelija Joensuusta, joten käyttöä mokomalle ei ole.
  Kiitos neuvoista etukäteen.
   
 2. ex-osakas Vierailija

  Kyselin Elisasta asiaa muutama vuosi sitten. Liittyi avioeron ositukseen. Mutta kun tuo
  muisti on huono en enää muista saamaani vastausta.

  HPY:ssä on tapahtunut vuosien aikana muutoksia. Ehkä joku elli antaa selventävän vastauksen.
  Mutta parhaiten ja nopeimmin saat asiaan vastauksen ottamalla yhteyttä Elisaan sähköpostilla
  tai puhelimella. Lähetin sähköpostia ja sain erittäin hyvän vastauksen.
   
 3. pikku neuvo Vierailija  Eikö se Elisa mennyt pörssiin, minä aikanaan seurasin Elisan hintaa pörssilistoilta. Siitä sain mukavasti markkoja, kun myin ne.
  Helsingin pörssi tänään Elisa 14.45 . Minulla oli aikanaan 250 osaketta
  250 x14.45 = 3612 euroa.
  Pitäiköhän sun mennä pankkiin, siirtää osakekirja nimiisi, silloin osakkeet ovat tililläsi ja voit myydä niitä tarpeen tullen vaikka kappaleittain ihan netin kautta.
  Katso Kauppalehdestä, Helsingin pörssi.
   
 4. alkuperäinen Vierailija


  Oikein paljon kiitos, teille molemmille vastauksista.Enköhän tuosta osakkeesta näin eroon pääse ja saa vähän lisätienestejä opintotukeen.
   
 5. eipä kestä Vierailija


  kiitellä, arvasinkin että ilahdut, opiskellessa pienikin ylimääräinen on mukava
  juttu :D
  Jos sulla ei ole mikään kiire, seuraa ensin tuota pörssikurssia, se nimitäin saattaa heitellä paljonkin, toisaalta jos romahtaa se alkaa tympimään. Kun omani myin, en pahemmin kursseja enää vilkuillut.
  Hyvää Joulua!
   
 6. no. Vierailija

  Seuraa pörssikursseja, silloin kun se kipuaa korkeimmilleen, niin silloin kannattaa myydä anakin osa. Itse myin suurimman osan kun kurssi oli korkea, eikä ole siitä tainnut nousta, vaan laskenut huimasti. Kannattaa odottaa ja kysellä pankista, jos ei itse huomaa seurata miten kurssit liikkuvat. Sitten kun osakkeet ovat alhaiset on hyvä aika ostaa lisää.
   
 7. Tuppisuu Vierailija

  osakkeet arvo-osuustilillä myymättä. Minä kyllä sain vain 150 kpl Elisan osakkeita yhdestä HPY:n puhelinosakkeesta. Joku ketjussa muisteli myyneensä 250 kpl.
   
 8. halpaa on Vierailija

  Elisan osakkeiden arvo on nykyään tosi vähän. Mullekin jäi vahingossa ne osakkeet enkä ole tullut myyneeksi. Hinta on parintonnin luokkaa tällä hetkellä, mutta jos voit odotella niin välillä se jopa nouseekin. Sain muuten 60 euroa osinkoa tältä vuodelta, että niillä tienaa paremmin kuin pitämällä samaa summaa pankkitilillä.
   
 9. Markkamamma Vierailija

  Parhaimmillaan HPY:n osakkeet tuottivat n. 54000 mk. Arvo on siis laskenut aikalailla. En kuitenkaan lähtisi vieläkään myymään näillä hinnoilla. Minulla on tosin aikaa ja marginaalia katsella rauhassa tilannetta!
   
 10. muista kulut Vierailija

  Elisan päätöskurssi perjantaina on ollut 14,58 e/osake.

  Muista, että myynnistä tulee aina myös kuluja.
  Osakeesi on verottajalle luultavasti ilmoitettu perukirjan arvotuspäivää. Kun myyt sen, saat joko voittoa tai tappiota. Voitosta maksat myyntivoiton veroa 29%. Osakemyynnit ja ostot kirjataan myös veroilmoitukseen. Sinulla ei ilmeisesti ole osakevälityssopimusta, joten suosittelen menemään pankkiin hoitamaan kaupan. Samalla saat ohjeet mm veroilmoituksen tekoon.

  Elisa | Osake | Kauppalehti.fi
   
 11. tarkennan vielä... Vierailija

  Tuoessa edellä puhuin Elisan kappalehinnasta.
  JOS oikein muistan HPYn osuustodistus vaihdettiin 150 kappaletta Elisan (ent. HPY Holding) A-osaketta. Perukirjasta selviää onko näin yhä.Luulen että on. Tai soittamalla Elisalle - tai se pankki viimeistään tietää vaihtomäärän. Siis jos se oli tuo 150 niin arvo on x 14,58 - kulut - mahdollinen myyntivoitto ... tai sis 14,58 sijaan toki myyntihetken kurssi!
   
 12. vielä jäljellä Vierailija

  Tuolla kurssihinnalla ei ainakaan kannattaisi myydä, ellei rahapula ole ihan suunnaton. Itse myin osan kun kurssi oli ed. nähden lähes kaksinkertainen, mutta siitä on aikaa vuosia, ei ole sen jälkeen niin korkealle mennyt, tai en itse ainakaan ole sattunut huomaamaan. Voin olla väärässäkin, sillä välillä oleilen muissa maissa, eikä kaikkia kursseja tule seurattua kovin tarkkaan.
   
 13. huh huh Vierailija

  "Tuolla kurssihinnalla ei ainakaan kannattaisi myydä, ellei rahapula ole ihan suunnaton. Itse myin osan kun kurssi oli ed. nähden lähes kaksinkertainen, mutta siitä on aikaa vuosia, ei ole sen jälkeen niin korkealle mennyt, tai en itse ainakaan ole sattunut huomaamaan. Voin olla väärässäkin, sillä välillä oleilen muissa maissa, eikä kaikkia kursseja tule seurattua kovin tarkkaan"

  Kannattaa ja kannattaa, mikä kannattaa? Jokainen sen päättää itse, ei yhden HPY:n jutulla rikastu vaikka kuinka niitä panttaisi, päinvastoin kymmenen vuoden kuluttua arvo voi olla pyöreä nolla.
  Ap, pistä vaan myyntiin jos nyt rahaa tarviit, kun olet ammatissa voit alkaa kunnolla vaikkapa osakesijoittajaksi :D
   
 14. alkuperäinen Vierailija

  Kiitos kaikista neuvoista. Näin opiskelija aikoo tehdä. Osakkeita on siis tuo 150 ja suoraan nordeaan niiden kanssa suuntaan. : )
   
 15. lottariina Vierailija


  Vielä tyhmiä kysymyksiä. Mistä pystyn katsomaan päivittäin osakkeiden arvon? Tarkoitus olisi myydä ne Joulunjälkeen. Tarvinko nordeaan mitään erityistä mukaan, kun laitan osakkeet myyntiin??

  Kiitos neuvoista ja oikein hyvää Joulua kaikille !
   
 16. avuksi.. Vierailija

  Vaikkapa Elisan sivuilta
  Talous — Sijoittajat — Elisa Oyj — Elisa.fi
  ...tai googlaamalla Elisa pörssikurssi > löydät lukuisia välittäjien sivuja, joilla kurssi näkyy (hieman viivästettynä maksuttomissa palveluissa).

  Tarvitset tiedon siitä mitkä osakekirjat sinulla on. Jos ne on jo siirretty esim arvo-osiistilillesi, niin silloin ko tilitieto, jos ne ovat paperilla, niin silloin toki ne paperit. Jos tieto vain perukirjassa, tarvitset perinnönjakopaperin, jonka mukaan omaisuuserä siirtyy sinulle.
   
 17. lottariina Vierailija

  Eli todella paljon kiitoksia. En olisi uskonut, että näin monta mukavaa ihmistä auttaa minua.
  Olette mahtavia!


   
 18. Markku2000 Vierailija

  Minä myin osakkeenni seuraavan sivuston kautta: http://osake.pe.hu

  Heillä oli hyvä ja nopea palvelu. Rahat sain samantien.
   
 19. kauan sitten Vierailija

  Minä seurasin aikanaan milloin kurssi oli korkeimmillaan ja silloin menin pankkiin ja möin osakkeeni, sain 25 0000 mk. Se oli silloin jo melkoinen summa. En muista miten paljon osakkeita möin, muistan vielä jääneen. Mutta silloin kurssi oli huipussaan ja oikealla hetkellä myin. Muistan vain, että sen jälkeen kurssi laski eikä enää noussut niihin lukemiin.

  Pankissa asia selviää. Soita ja tilaa aika osakeasiantuntijalle. Myynti hoituu samalla kertaa jos haluat.
   
 20. Tyytyväinen Vierailija

  Myin osakkeeni seuraavan sivuston kautta. Kauppa hoitui nopeasti, suosittelen lämpimästi.

  http://osake.pe.hu
   
 21. Ei mainoksia kiitos Vierailija

  Tällaisten mainosten ujuttajat pitäisi ristiinnaulita. Samoin Markku2000 yllä. Vanhukset, älkää menkö lankaan.
   

Jaa tämä sivu