Hae Anna.fi-sivustolta

Hinta kampaamo/hieronta

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä Emppu, 29.03.2005.

 1. Emppu Vierailija

  Minkä hintaista Thaimaassa on käydä kampaajalla? Esim. raidoitus ja leikkaus? Kokemuksia laadusta? Entä minkä hintaista on thaihieronta? Ehdotuksia kampaamosta tai hieronnasta Hua Hinissä?
   
 2. Maria Vierailija

  Miesten hiustenleikkausta voi suositella, varsinkin, jos siis on kysymyksessä hyvin lyhyt tukka. Itse olen leikkauttanut omia paksuja puolipitkiä/pitkiä hiuksiani Thaimassa kahteen kertaan kummallakin kerralla pettyen ja toisella kerralla niin karvaasti, etten enää kampaajalle leikkaukseen uskalla mennä. Hinnat ovat edullisempia kuin Suomessa. Joskus matkaoppaat kehottivat välttämään värjäyksiä Thaimaassa, koska värit on tarkoitettu thaimaalaisten hiuslaadulle, eikä suomalainen hius välttämättä kestä käsittelyä. Mutta siitä ei ole omakohtaista kokemusta.

  Mutta sitä vastoin kampaajalle kannattaa, varsinkin pitkähiuksisen, mennä pesettämään ja kuivaamaan hiukset. En koskaan Suomessa ole saanut hiuksiini sellaista suoruutta ja kiiltoa kuin Thaimaassa föönauksen jälkeen. Hiukseni olivat kuin upeimmasta tv:n hiusmainoksesta. Ja näin on ollut jokaisessa kampaamossa missä olen Thaimaassa käynyt! Hua Hinissa oli yksi erityisen edullinen kampaamo vieläpä hieman sivummalla kaupungilla, mutta kun en enää muista, mistä sinne mentiin. Mutta kertakaikkiaan hiukseni ovat olleet upeat aina pesu+kuivaus-käsittelyn jälkeen!!
   
 3. Liisa Vierailija

  Mulla on hyviä kokemuksia Hua Hinin kampaajasta. Hiukset leikattiin, pestiin ja föönattiin + hierottiin vielä niska ja päänahka ja hinta noin 5 euroo. Kaksi ihmistä hyöri ympärillä (toinen piti fööniä ja toinen harjaa). Olin ihan makuuasennossa siinä kampaajantuolissa ja palvelu oli tosi hyvää ja myöskin lopputulos. Meidän hotellista melkein kaikki suomalaiset naiset meni sen jälkeen samaan kampaamoon. Itsekin kävin vielä pari kertaa pesettämässä ja föönauttamassa hiukset. Tuotteet olivat Wellan eli ihan samoja kuin Suomessa. Ja samasta kampaamosta ostin Sebastianin tuotteita tosi halvalla. Kampaamon nimeä en kyllä muista, mutta se oli pääkadulla lähellä Sofitel hotellia ja samalla puolella kuin Sofitel.
   
 4. Emppu Vierailija

  Kokeiliko kukaan hotellinne naisista värjäystä? Millainen oli lopputulos? Mietin että uskallan kyllä leikkauttaa hiuksia, mutta miten värjäys, ovatko paikalliset värit liian tujuja meikäläisille hiuksille...?
   
 5. Liisa Vierailija

  Ei kokeiltu värjäystä ainoastaan leikkausta.
   
 6. Nahkatukka Vierailija


  ""Meidän hotellista melkein kaikki suomalaiset naiset meni sen jälkeen samaan kampaamoon. ""

  Anteeksi vain, mutta en voi olla hieman huvittumatta tuosta lauseesta... (ja sinä iltapäivänä nähtiin Sofitel ja Hilton hotelleista useiden karavaanien suuntaavan tiensä tähän kampaamoon tuulen paljastavasti kaikuessa outoa suomalaisugrilaista kaakatusta) varsinkin kun ""Maria"" kertoi aiemmin kokemuksistaan joidenka jälkeen ei hiusten leikkuuseen ole uskaltautunut. Voisikohan ""Maria"" kertoa, muille varoituksena, hieman tarkemmin, että mikä oikeastaan meni pieleen?

  Thaimaasta kyllä löytyy osaavia kampaajia siinä missä Suomessakin. Ongelmana turisteilla on lähinnä niiden ""hyvien"" kampaajien löytäminen useiden tarjokkaiden joukosta. Tämän hyvän kampaajan löydyttyä ongelmana on vielä se, että kampaaja todella ymmärtää mitä asiakas haluaa - Thaimaassahan kun tapoihin kuuluu hymyillä ja sanoa ""yes"" vaikka asiaa ei olisi ymmärrettykään. Toisaalta kyllähän sitä Suomessakin kuulee aina silloin tällöin, kuinka vierailu sillä ja sillä kampaajalla oli ollut suorastaan kauheanhirveä fiasko. Thaimaassa alansa huiput käyvät säännollisesti, siinä missä Suomalaisetkin, haistelemassa alan uutuuksia ja kulloisiakin muotivirtauksia esim. euroopassa. Osa on käynyt osan kouluistaankin siellä.

  ""Joskus matkaoppaat kehottivat välttämään värjäyksiä Thaimaassa, koska värit on tarkoitettu thaimaalaisten hiuslaadulle, eikä suomalainen hius välttämättä kestä käsittelyä. ""

  Joo, onhan sitä joskus tullut ihmeteltyä, kuinka tietämättömiä jotkut matkaoppaat, jopa kohdepäällikkö tasoa olevat, ovat olleet kohteestaan tai Thaimaan tavoista yleensäkin. Mitä tuohonkin varoitukseen voisi sanoa... hyvä thaimaalainen kampaaja käyttää pitkälle samojen valmistajien värejä kuin suomalainen siskonsakin ja tietää kyllä keskiverto thaimaalaisen ja keskiverto suomalaisen hiuksen eroavan toisistaan. Hyvä Thaimaalainen kampaaja myös kieltäytyy värjäämästä suomalaisen asiakkaansa hiuksia jos ei ole asiastaan varma - saattaa jopa viedä asiakkaansa tutulle kampaaja ystävälleen jonka tietää asiansa osaavan. Eikä ne välttämättä, jos tarkkoja ollaan, ole ne väriaineet joita thaimaalainenkaan hius ei kestä. Thaimaalaisia hiuksia värjätessä saatetaan niitä ""pehmitellä"" ennen varsinaista väriainetta ""katsii phom"" nimisellä aineella ja varmasti tämä aine ""kin"" :)syö) ahnaasti myös suomalaista hiusta.

  Että sellaista, harmi ettei ""Liisa"" muista tuon kampaamon nimeä, tätä foorumia kun lukee suhteellisen moni Hua Hinin matkaaja joista varmasti moni olisi ollut tiedosta kiitollinen.


   
 7. Pirjo Vierailija

  Kävin Hua Hinissä kahdesti kampaajalla. Eka kerralla leikkautin tukan, nuori komea herra leikkasi ja hyvin leikkasikin. Tilasin tuloksesta innostuneena seuraavaksi päiväksi häneltä värjäyksen. Hän laittoi minulle 3 värillä raitoja, lipputulos taas upea. Leikkaus oli jotain 5 euron luokkaa ja värjäys alle 20!!.
   
 8. Maria Vierailija

  Nahkatukka on aivan oikeassa siinä, että varmasti vika on juuri siinä, ettei suuresta tarjonnasta löydä sitä hyvää vieraassa maassa!

  Minun kohdallani kävi näin: kampaaja ei puhunut juuri yhtään englantia ja näytin käsimerkein leikkausta ja ""just a little bit"" tehostaen näyttämällä sormin n. 1 cm:ä. Kampaaja lyhensi hiuksiani armottomasti veitsellä ohentaen tuloksena täysin epätasaisesti leikattu tukka, josta lähti siis useita senttimetrejä (ainakin viisi!). Minulla todella on hyvin paksu ja karkea tukka, ei mitenkään tyypillinen suomalainen. Mutta em. leikkausta korjailtiin heti suomeen päästyäni ja vielä seuraavallakin kampaajakäynnillä. Ja varsinkin silloin, kun menin heti suomeen päästyäni aamulla kampaajalle, hän kyllä epäuskoisena pyöritteli päätään, jälki oli ollut sen mukaista. Ensimmäisellä kampaajakäynnillä Thaimaassa (jolloin en järkyttynyt vielä niin pahasti) hiuksiani myös ohennettiin todella runsaasti, mutta jälki oli suht ok, vaikka en ollut tarkoittanut niin runsasta ohentamista.

  Mutta miehelläni on päinvastoin hyviä kokemuksia lyhyen tukan leikkuusta.
   

Jaa tämä sivu