Hae Anna.fi-sivustolta

Hoito-ohjeita kärsimättömälle, kiitos!

Viestiketju osiossa 'Sensuelli' , käynnistäjänä Sormeilija, 30.07.2006.

 1. Sormeilija Vierailija

  Nyt tuli tehtyä se mitä ei missään nimessä pitäisi tehdä, eli puristaa syvällä olevaa "finniä" otsalla, sellaista joka ei koskaan olisi edes kehittynyt valkopäiseksi ja joka olisi pitänyt tietää jättää rauhaan (näitä pahkuroita minulle ilmaantuu silloin tällöin yksi kerrallaan kulmakarvojen yläpuolelle tai nenänviereen). Tuloksena on punainen läikkä jonka keskellä on ihosta kohollaan oleva rupi. Puhdistan rumuutta antiseptisella liuoksella ja teepuuöljyllä, ja levitän täsmähoitoon mietoa hydrokorisoni-voidetta.

  En haluaisi kuitenkaan peittää aluetta otsahiuksilla (onneksi edes se onnistuu!) montaa viikkoa joten onko kellään muita vinkkejä millä haava parinisi nopeasti ja rupi irtoaisi? Kuinka pitkään ruven luonnolliseen irtoamiseen ylipäätään menee? Viikko, kaksi, kuukausi! Toivottavasti ei jää arpea...
   
 2. vinkki Vierailija

  Kannattaa laittaa Bepanthenia. Sillä olen saanut monta pahaa finniä siistimmän näköiseksi, kun se pehmittää ruven.
   
 3. Sormeilija Vierailija

  Vastaan itselleni ;) (kiitos myös Vinkille!)

  Netistä haavan hoito-ohjeita lukiessani (aiheutin haavan puristelullani) sain selville, että haavan paranemista edistää sekä arven muodostumista estää jos haavaan ei tule synny rupea ja se pääsee paranemaan kosteissa olosuhteissa, "kosteuslaastari" alla. Näitä laastareita on sekä perinteisiä että nestemäisiä Päätin siis varovasti irrottaa ruven ja hain apteekista Compeedin nestelaastaria jota levitetään haavalle pienellä tikulla (toisenkin merkkistä siellä oli, mutta sen täsmäkäyttäminen olisi ollut hankalampaa koska se oli spray). Se muodostaa haavan päälle läpinäkyvän ja vedenkestävän kalvon joka suojaa haavaa monen päivän ajan kuluen itsestään pois. Otsani on nyt suhhkoht siistin näköinen (nestelaastaria ei todellakaan havaitse, se on kuin pienen pieni kelmu haavan päällä), mutta otsatukka säilyy varmaan vielä jonkin aikaa... kärdivällisyyttä ensikerralla! (tällaisen finnin kehittyminen voi kuulemma kestää kuutisenkin viikkoa!)
   
 4. Sormeilija Vierailija

  Suosittelen tosiaan nestelaastaria, eritoten näkyvällä paikalla sijaitsevien pikkuhaavojen hoitoon. Siinä missä eilen aamulla otsaani koristi monenkirjava, tumma rupimuhkura punaisella renkaalla, on paikalla tänä aamuna siisti vaaleanpunainen ympyrä, jonka keskusta näyttää siltä että siinä olisi kevyt kerros väritöntä kynsilakkaa.
   

Jaa tämä sivu