Hae Anna.fi-sivustolta

Hormonihäiriö, raskaus vai päässä vikaa? :(

Viestiketju osiossa 'Vauvahaaveet' , käynnistäjänä Sekaisin?, 15.12.2011.

 1. Sekaisin? Vierailija

  Eli nyt on tilanne se, että JOS olisin raskaana, olisi se jo pitkällä.. oikeasti 13-14 vkoa, mutta oikein laskettuna se kai olisi noin 16-17 vkoa..

  Tarina alkoi niin että yhdyntä tapahtui muutama pvä kuukautisten loputtua, joten ajattelin ettei välitöntä 'vaaraa' raskaaksi tulemiselle olisi. Kuitenkin tapahtumasta noin viikon jälkeen alkoi ilmaantua kummallisia oireita (en ollut ajatellut että raskaus olisi mahdollista). En ole koskaan oikeastaan kärsinyt ovisoireilusta, ainoastaan jotain n. viikkoa ennen kuukautisia ovat rinnat tulleet aroiksi.. Mutta nyt tuo arkuus tuli esille jo tämän viikon jälkeen, muutamaa viikkoa ennen kuin olisi pitänyt.. Kasvoihin ilmestyi todella paljon finnejä yhtäkkiä ja olo oli kuin teininuorella.. :/

  Vasemmalle puolelle, luulisin että munasarjan kohdalle, tuli kipeä, jomottava kohta joka esiintyi ensimmäisen kerran kummallisten yöllisten aivastuskohtausten myötä. Kohta ilmaantui kummallinen kuplinnan tunne, vihlaisuja, painon tunne alavatsalla. Luulin että housujen vyötärö on tippunut liian alas kummallisesta tunteesta johtuen mutta näin ei ollut.. Välillä oli hyvinkin etova olo ja kesken autoilunkin meinasin yhtäkkiä väkisin oksentaa.. Kuplinnan ja välillä jännä elohiiren tuntu alavatsalla jatkuivat pitkäänkin.. Nälkä oli koko ajan mutta kuitenkin ajatus ruuasta etoi. Elimistö tuntui kuivuvan ja vettä sai juoda jatkuvasti, ja saa edelleen, koska jano on aivan mieletön koko ajan.. Nykyään joudun nousemaan välillä keskellä yötä syömään vaikkapa leivän, koska loputtomalta tuntuva nälkä vaivaa.. Tein parikin testiä jonkin muutaman viikon jälkeen tuosta yhdynnästä, merkiltään ne olivat Prediktor.. Ne olivat negatiivisia.. Tästä muutaman viikon päästä tein taas kaksi negatiivista pregchec testiä..

  Minulla on ollut jo kolmet kuukautiset, mutta ne ovat olleet todella paljon lyhyemmät ja niukemmat / vähemmän kivuliaat kuin koskaan aiemmin. Tuntuvat loppuvan ennenkuin ovat edes kunnolla alkaneet.. Yksi ihmetyksen aihe on, että rinnat ovat ympäri kuukauden kipeät, joskus vain sivuilta painaessa, joskus (liian aikaisessa vaiheessa kiertoon nähden) niin kipeät että liikkuminenkin sattuu..

  Alkuvaiheessa oli ehkäpä pientä kuumeilua, en omistanut kuumemittaria enkä sellaista muistanut koskaan ostaa, mutta aika selvästi oli kuumeentuntu.. sekä erittäin kummalta tuntuvat suuret vilunväristykset vaikka hiki virtasi todella paljon :/ Aivan järkyttävä väsymys on matkannut mukana alusta asti..

  Muutama viikko sitten eräänä iltana oli häpykummun päällä todella kummallista polttelua ja sitä kesti vain n. puolen tunnin ajan, koskaan ei moista ole ollut.. Olen tuntevinani tuntemuksia kohdun tienoilla, mm sitä kuplinnan tuntua.. välillä sormilla koittaessa olen tuntevinani myös häpyluun ja vatsan välillä pienen pienen kummun ja vatsa on suurentunut kummasti.. Vaikka on kyllä mahdollista, että olen vain lihonut.. ;) Paino on noussut muutaman kilon..

  Vasemman puolen kipeä (munasarja?) kohta oireilee edelleen vaikkakin todella vähissä määrin, rinnat ovat koko ajan noista viimeisistä niukoista menkoista lähtienkin olleet todella arat. "riehumisen", painavien kauppakassien kantamisen yms jälkeen alavatsassa kuplii jonkin aikaa.. Alaselkä on vähän väliä jomottavan kipeä.. Huonoa oloa esiintyy silloin tällöin.. Jatkuva nälkä on mieletön.. Tänään tein varmuuden vuoksi vielä apteekin raskaustestin, joka myös oli negatiivinen kuten kaikki aiemmatkin.. Joten pitäisikö tässä alkaa mielenterveyttään epäillä vai mistä nämä kaikki oireilut? En ole varma listasinko aivan kaikkea, mutta ainakin suurimman osan.. Varmuudenhan saisi toki terveyskeskuksen testillä, mutta näin pitkän ajan päästä minua nolottaa mennä sinne.. Hulluksihan ne leimaisivat jos menen sanomaan että kuvittelisin olevani n. 16 viikolla raskaana, mutta testit ovat negatiivista ;/
   
 2. heippa Vierailija  mun oli pakko vastata kun mulla on ihan samanlaiset oireet.. marraskuussa tuli menkat kesti kolme päivää ja niitten loppumisesta meni noin kolme viikkoa alkoi ihme oireet noo menin terkkariin ja tekivät testin soitettiin että vastaus negatiivinen ja oireet edelleen jatkuivat. ja noo taas nyt joulukuussa menkat kaksi päivää vuoti ja taas loppui.. ja nyt niin toosi huono olo oksettaa ja nipistää ja vatsaa kuplii ja rauta maistuu suussa. ja on turvonnut olo en tiedä mitä teen ja väsyttää kamalasti
   
 3. Sekaisin? Vierailija

  Hyvä että samanlaista on jollain muullakin :) Välillä uskoo vakaasti keksineensä kaiken päästään, välillä on täysin varma raskaudesta kun niin voimakkaita oireita.. Ei tiedä mitä pitäisi tehä ja mihin uskoa :/ Vaikka terveyskeskuksen testin kävisi otattamassa, ja sekin olisi negatiivinen, uskooko sitä sitten siihenkään jos oireet jatkuvat..
   
 4. Mielikuvitusta Vierailija

  Hormonihäiriö tai epätasapaino voi aiheuttaa monia oireita. Jos menkat ovat pitkään kateissa vaikuttaa siltä ettei ovulaatiota tapahdu ja olo voi muodostua aika erikoiseksi.
  Lisäksi esim pillereiden lopetuksen jälkeen voi mennä pitkään elimistön heräillessä ja pillereiden aikana nuo normaalit tuntemukset saattaa unohtaa.

  Eikä myöskään kannata aliarvioida mielen vaikutusta, kuvittelemalla saa paljon aikaan.
  Jos testit ovat negaa niin useammin sitä ei ole raskaana. Ei muuta kuin gynelle ultraamaan munasarjoja että missä mennään.
   

Jaa tämä sivu