Hae Anna.fi-sivustolta

Ikkunaremontin hinta?

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Ulalla, 08.02.2007.

 1. Ulalla Vierailija

  Ennenkuin alan kysellä tarjouksia eri ikkunafirmoilta, niin kysäisen täältä: paljonko suurinpiirtein maksaa ikkunoiden uusiminen? (Esim. neliöhinta.) Me laskettiin, että meillä olis ehkä jotain 18 neliötä isoja ikkunoita ja 4 pientä (vessa, sauna) ikkunaa päälle. Ihan sama millaisista ikkunoista kerrotte hinnan, mutta kunhan sais jotain suuntaa edes, kun en tiedä yhtään.
   
 2. Ei näillä ole mitään listahintaa. Pieni taloyhtiö (4 asuntoa), jossa ennen asuimme, teetti ikkunaremontin 7 vuotta sitten. Kallein tarjous oli 2 kertaa enemmän kuin halvin. Otimme halvimman ja tulos oli ok.

  Remonttifirmat antavat tarjoukset oman työtilanteensa mukaan. Jos keikkakalenteri on täynnä, hilataan hinta pilviin. Jos asiakas (taloyhtiö) on niin hullu tai epätoivoisessa tilanteessa, että hyväksyy tarjouksen, otetaan keikka. Siinä saattaa sitten joku huonommin tuottava keikka peruntua tai toinen myöhästyä.

  Asutko omakotitalossa? Asunto-osakeyhtiössä ikkunoita ei voi mennä yksittäinen asukas noin vain vaihtelemaan. Ikkunoiden kunnostamista kannattaa myös harkita tilanteen mukaan. Meillä on 60-luvun tammi-ikkunat joita ei vaideta pois ikinä. ;-)

  Käväisepä osoitteessa www.rakentaja.fi. Siellä on alan reiska poikineen. Keskustelupalstalla saa pääsääntöisesti asiallisehkoja vastauksia.
   
 3. niin ihqu Vierailija

  Joskus kymmenisen vuotta sitten oli se tilanne, että omakotitaloon ikkunat maksoivat suunnilleen 1000 markkaa (noin 170 e) per reikä. Hinnat ovat varmasti siitä nousseet roimasti. Ainakin silloin ikkunan koolla ei ollut mahdottomasti merkitystä, sillä pienessäkin ikkunassa on pokat, helat, saranat jne, jotka ovat ne ikkunan kalleimmat osat. Suora puupinta tai ikkuna eivät ole niin kalliita. Kannattaa huomata, että rahtien hinnoissa on myös eroa. Yleensä rahdit joutuu maksamaan itse ja ne eivät ole ihan ilmaiset.

  Ikkunoiden laaduissa on eroja. Esimerkiksi laatuikkunoissa ikkunoiden välit eivät huurru eivätkä ne ole täynnä kärpäsiä. Samoin puu/metalliyhdistelmä on hyvä, koska niitä ei tarvitse koko ajan olla maalaamassa, vaan niissä maali pysyy pitkään. Sitten on olemassa lämpötaloudellisesti hyviä ikkunoita, joissa ei tunnu vetoa ja pienentävät sähkölaskua. Kannattaa myös valita ikkunat, joissa on vain neljä pestävää pintaa (tuplaselektiivilasit) eikä kuutta.

  Ikkunat voi vaihtaa itsekin (vaatii kaveria ikkunoiden nostamiseen ja paikallaan pitämiseen), mutta vaivattomimmin homma onnistuu ostamalla myös asennuksen. Itse ikkunoiden laitto ei ole kovin aikaa viepää, mutta kun päälle lasketaan eristäminen ja listoitus + verhotankojen kiinnitys + pesu + verhojen laitto ikkunaan, niin meneehän tietysti siinä jonkun aikaa, ennenkuin asunto on taas kunnolla asumiskunnossa.

  Meillä ikkunat vaihdettiin aikoinaan maaliskuussa ja ihan hyvin homma onnistui eikä kämpässä paleltunut kuoliaaksi:)
   
 4. tarjous Vierailija

  Pyydä tarjousksia.
  Minulle mies laittoi mökille kolminkertaiset,
  selektiiviset, itseputsaavat lasit. Siis tosi ihanat
  käytössä. Ei pesupintoja, ei vedä.......
  Halvat ei ole aina hyvät....
   
 5. ap. Vierailija

  Elikkäs kun joku sanoi, että n. 220 per ikkuna, niin oli oikeassa, ehkä? Omakotitalo kyseessä ja asennuksen kanssa pitäis saada. Ei ehkä iteltä luonnistu...
  Ja ehdottomasti halutaan vaihtaa ikkunat. Vai mitä tehdä, kun ikkunat huurtuu pakkasella (ilmastointi on), kovalla pakkasella tulee jopa jäätä pariin ikkunaan. Ikkunoista myöskin huokuu kylmää aivan käsituntumalla. Karmit on seitkytluvulta, joten ne ovat ruman tummanruskeat.
   
 6. ap. Vierailija

  Elikkäs kun joku sanoi, että n. 220 per ikkuna, niin oli oikeassa, ehkä? Omakotitalo kyseessä ja asennuksen kanssa pitäis saada. Ei ehkä iteltä luonnistu...
  Ja ehdottomasti halutaan vaihtaa ikkunat. Vai mitä tehdä, kun ikkunat huurtuu pakkasella (ilmastointi on), kovalla pakkasella tulee jopa jäätä pariin ikkunaan. Ikkunoista myöskin huokuu kylmää aivan käsituntumalla. Karmit on kaheksankytluvulta, joten ne ovat ruman tummanruskeat.
   
 7. ap. Vierailija

  No tulipas hölmösti kaksi kertaa tuo koko juttu, kun piti vain korjata, että karmit on 80-luvulta, ei -70.
   
 8. remonttipalvelut Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0

  Jos todellakin 80-luvulta, niin ikkunasihan ovat todennäköisesti 3-kertaiset, onko näin ?

  Jos näin on, ne on vain tiivistetty väärin, mikäli huurtuvat / jäätyvät totaalisesti !!

  pääkaupunkiseudulla: 040-416 7028
   
 9. Kirjoitapa googlen hakuikkunaan "ikkuna huurtuu". Tulokseksi tulee läjäpäin linkkejä, joissa kerrotaan mahdollisia syitä ikkunoiden huurtumiseen eri tilanteissa. Saattaapa hyvin olla, että saat huurtumisongelman ratkaistua omin avuin.

  Jos huurtumisongelma ratkeaa, kannattaa harkita pokien maalaamista. Kirjoita Googlen hakuikkunaan "ikkunapokien maalaaminen".

  Tätä kautta löytyy esimerkiksi seuraava ohjeistus:

  http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/index.jsp?cid=mn_ikkunatjaovet_u&hid=01.01.05

  keskustelupalstoja kannattaa myös vähän selailla, esim. rakentaja.fi ja ehkä myös suomi24:n koti & rakentaminen, jos et halua tehdä kaikkia erehdyksiä itse. ;-)

  Eikö tekniikka (tarkoitan nyt Googlea) olekin ihmeellistä? Itse ratkaisin haisevan viemärin arvioituksen kysymällä Googlelta (haku: viemäri haisee). Mies olisi heti ryhtynyt piikkaamaan lattiaa auki mutta selvittiin sitten huomattavasti helpommalla.
   
 10. Maksanut Vierailija

  Lööperiä tuli taas ikkunanvaihdon hinnoista. 300-500 euroa per läpi on realistinen arvio.
   
 11. ap. Vierailija

  Kolmenkertaiset ovat. Täytyy tutkiskella sitten vielä tuota tiivistämistä...
  Kuuluuko 300-500 euroon asennuskin?
   
 12. Maksanut Vierailija


  Tietysti kuuluu! Ainoastaan alan ammattilainen tai itsestään liikoja luuleva harrastelija ostaa ikkunoita asentamattomina.
   
 13. remonttipalvelut Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvailemiesi kolminkertaisten ikkunoiden maalaus teetettynä aineineen ja tiivistyksineen maksaa noin 150 euroa kappale sisältäen arvonlisäveron.

  Jos tässä nyt arvioin että ikkunoitanne on yhteensä 20 kpl (isoja 18 m2 + 4 pientä) hintaa kertyisi kaikkiaan 20 x 150 e = 3.000 e

  Kun edelliseen huomioidaan kotitalousvähennys n. 1.600 e, jää maksettavaksenne loppujen lopuksi noin 1.400 eur
   
 14. Lusikka* Vierailija

  Laita tarjouspyyntö www.haarukka.fi -sivustojen kautta, niin saat hyvän kartoituksen hintatasosta. Itse sain sivujen kautta viime kesänä ainakin kuusi eri tarjousta ja hintaeroja kyllä löytyi. Nyt en vaan muista mitä ne ikkunat tulivat maksamaan ja montako niitä oli.
   
 15. slkelj Vierailija

  Periaatteessa rahasyistä ei 80-luvun ikkunoita kannata uusia. Jos taas rahaa on ylimääräistä ja esim. ulkonäkösyistä haluaa uusia ikkunat, niin se on sitten toinen juttu.

  Jos haluaa ikkunoihin parannusta JA rahasta tekee tiukkaa, niin suosittelen myös lämpimästi sitä, että tutkit ensiksi netistä, mitä ikkunoillenne voi tehdä. Kenties tiivisteet uusimalla ja ikkunat hiomalla ja maalaamalla ikkunoista tulee ihan hyvät ja "tee-se-itse" -rempalla saatte ikkunoille käyttöikää esim. 10 vuotta.

  Toki tarjouksen teettäminen ei maksa mitään, joten toki voi pyytää 2-3 ikkunatarjousta. Myyjät tulevat paikanpäälle, mittaavat ikkunat ja kertovat kyllä seikkaperäisesti juuri heidän ikkunoiden hyvät ominaisuudet.
   
 16. ap. Vierailija

  Ylimääräistä rahaa ei ole, ei tosiaankaan. Harmittaa vaan vietävästi, kun on sähkölämmitys (+takka ja uuni) ja ikkunoiden kautta haihtuu lämpöä taivaan tuuliin, tai siis tulee kylmää ilmaa sisälle =( Ei se sekään halpaa ole.
  Tämä ikkunoiden tiivistämis- ja maalaushomma kuulostaa kyllä järkevältä vaihtoehdolta. Taitaa vaan jäädä sitten kevään/kesän hommaksi, eihän sitä talvisaikaan voi tehdä.
   
 17. Ap:lle Vierailija

  Tehkää niinkuin me, että ostatte puolet ikkunoista ja myöhemmin loput. Kyllä sitä samaa ikkunaa on myynnissä vaikka parin vuoden kuluttua.
   
 18. remonttipalvelut Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voit ensiapuna kokeilla yhteen huurtuvaan ikkunaan seuraavaa:

  Laitoin vähän kuvia nettiin: http://www.esmara.fi/ohjekuvia/

  1. Vanhat tiivisteet pois pokista ja karmista

  2. Laita uudet tiivisteet sisimmän pokan huullokseen (=aivan pokan uloin osa kts. kuva 14)

  3. Laita karmiin SISÄpokaa vasten tulevaan huullokseen tiiviste (kts. kuva 14)

  4. Saranapuolella karmiin tuleva tiiviste laitetaan usein hieman eri kohtaan kuin muilla sivuilla (kts. kuva 21)

  5. Ulkopokaan EI LAITETA tiivisteitä ollenkaan. (Ulkopokan pitää olla hengittävämpi kuin sisäpokan. Tapaus kerrallaan voidaan ulkopokaankin laittaa tiiviste, mutta vain siinä tapauksessa, että sisäpoka on ehdottomasti tiiviimpi kuin ulkopoka.

  Kuvissa olevat ikkunat on uusittu, mutta ne ovat "vain" kaksilasiset mökki-ikkunat, eivätkä huurru / jäädy talvellakaan.

  Ystävällisin terveisin

  ESMARA OY

  Arto Lahtinen

   
 19. ap. Vierailija

  Oho, olenpas yllättynyt, kuinka joku viitsii nähdä vaivaa tuntemattoman ihmisen ongelman vuoksi! Paljon kiitoksia, Arto Lahtinen!
   
 20. remonttipalvelut Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ole hyvä vain.

  Oleellista olisi saada lyhyt viesti siitä, oletko kokeillut tiivistämistä ohjeeni mukaan ja oliko lopputulos toivottu, lähinnä sen vuoksi, että tietäisin osaanko antaa ymmärrettäviä ohjeita näin "etänä"

  Tulen jatkossa ajan salliessa laittamaan ohjeita vähän selkeämmin, koska haluan saada vähän käytännön harjoitusta sivujen päivityksestä / parantamisesta, on hyvä jos siitä on samalla jotain hyötyä, ihan sama kenelle.

  T: Arto L.

   
 21. slelelel Vierailija

  Kannattaa myös huomata, että jos ilmanvaihto asunnossa on huono (esim. ilmanvaihto tapahtuu painovoiman, ei koneellisen systeemin avulla), niin jos sellaiseen asuntoon laitetaan huippuhyvät ikkunat, ilmanlaatu saattaa asunnossa heikentyä. Välttämättä siis pieni veto ei ole pahasta.
   
 22. löllöllöö Vierailija


  Jos ikkunan tilaa ilmanvaihtoventtiilillä, on ilmanvaihto taattu.

  Vanha, vetävä ikkuna EI ole oikea tapa raitisilmantulolle. Jos ikkunan tiivistää oikein ja jättää ylälaitaan tulon raitisilmalle, on lopputulos vedoton ja ilma vaihtuu.

  Veto ikkunasta on aina paha asia.
   
 23. Kilpailuttaminen Vierailija

 24. Alan mies Vierailija

  Pikku vinkkinä. Vaihdoin ikkunat seuraavasti: Karmin koko, 113*123, vanhanajan koko. Entiset pois, moottorisahalla karmit palasiksi, ja uusi tilalle, aikaa meni noin puoli tuntia eristysvaahtoineen päivineen. Ruuveja en käyttänyt lainkaan. Listoitus tulee tämän ajan päälle.
  Tällainen aika kylläkin vaatii todella osaamista, ja kovaa työtahtia. Tupakkitaukoja ei passaa pitää.
  Tämä toivottavasti antaa pientä osviittaa laskelmiinne. Reilusti isommissa ikkunoissa menee hiukan kauemmin. Se myös vaikuttaa aikaan, onko pokat samalla karmilla, vai tarviiko karmeja yhdistellä.
  Oma esimerkkini oli kaksipokainen ikkuna ,mitat sentteinä.
   
 25. DenaturoituSprii Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  eikös kotitalousvähennys koske vain työn osuutta?
   

Jaa tämä sivu