Hae Anna.fi-sivustolta

jos esikoinen syntyi etuajassa, mites toinen?

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä toinen tulossa, 26.02.2008.

 1. toinen tulossa Vierailija

  Eli siis meillä esikoinen syntyi rv39+0. Oli pää alaspäin jo monta viikkoa... Mites teillä on mennyt kakkosen synnytys jos esikko on tullut ajoissa? Neuvolassa sanoivat että luultavasti tulee kakkonenkin ajoissa.
  Jos esikko on syntynyt nopeasti niin onko kakkonen tullut silti nopeammin? Mulla esikoisen synnytys kesti n. 7h ensimmäisistä supistuksista laskettuna.
   
 2. Helmipöllö Vierailija

  Esikoinen 39+5, kakkonen 42+1 (käynnistyksellä). Kuopus syntyi paljon nopeammin.
   
 3. Ulpu74 Vierailija

  Kaverilla esikoinen syntyi 39+4 ja toinen vasta 40+6. Synnytysten kestoa en muista, vaikka on kai niistä ollut puhetta...
   
 4. sad-79 Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.11.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä esikoinen 39+3, ja kuopus 37+0. ESikoisen synnytys kesti 24h ja toisen 5h.
   
 5. MinttuO ejk Vierailija

  Meidän esikoinen syntyi rv 37+2 ja kuopus tuli rv 40+1.
  eka synnytys kesti 5h 30min ja toinen 1h 54min.
   
 6. Taukku Vierailija

  Eka syntyi ennenaikaisena viikoilla 35+5 ja toka täysiaikaisena 38+1. Tokakin olisi varmaan tullut ennenaikaisena ilman 6 viikon saikkua.
   
 7. Taukku Vierailija

  niin ja eka syntyi 8h30 minuuttia vesien menosta ja toka 4h.
   
 8. toinen myös Vierailija

  Meidän eka syntyi kaks päivää aiemmin kuin laskettu aika oli. Toinen sitten neljä päivää aiemmin.
   
 9. kolmen äiti Vierailija

  Luulen,että vauvan syntymää on vaikeampi ennustaa ku synnytyksen kestoa.
  Eli usein synnytyksen alkaminen saattaa ajottua miten vaan, ei mee samalla "kaavalla" ku edelliset välttämättä.Mutta synnytyksen kesto on yleensä lyhyempi ku on useempi lapsi.Itellä syntyneet 41+6,41+3 ja 42+0 viikoilla.Eka sektio,toisen kesto n.19 h,seuraavan n.16h.
   
 10. Pallomaha Vierailija

  "Etuajassa" syntyminen, eli jossain viikkojen 36-40 aikana syntyminen ei käsittääkseni juurikaan vaikuta tuleviin synnytyksiin, sillä kaikki ajankohdat siinä välissä lasketaan joka tapauksessa normaaleiksi täysiaikaisiksi synnytyksiksi, eikä la ole todellakaan mikään tarkka päiväys vauvan tulolle. Niinpä toinen lapsi voi tulla yhtä hyvin aikaisemmin tai myöhemmin, toki itse synnytys on usein nopeampi kuin esikoisen synnytys, koska paikat ovat jo kertaalleen venyneet samaan.

  Sen sijaan ennenaikaisena eli keskosena ennen viikkoa 36 syntynyt esikoinen nostaa riskin myös seuraavankin vauvan ennenaikaisuuteen (ilman mitään muita riskitekijöitä) jopa kuusinkertaiseksi. Usein keskosuuden taustalta löytyy jokin syy joka on vaikuttanut siihen nimeomaiseen raskauteen (vauvan kehityshäiriöt, raskausmyrkytys, istukan ongelmat, tulehdus) ja silloin seuraava raskaus voi aivan hyvin jatkua normaalin mittaiseksi. Joskus taas syynä on jokin tekijä joka ei tule muuttumaan myöhemmissäkin raskauksissa (supistusherkkä kohtu, jotenkin viallinen kohtu, monet sairaudet ym.) jolloin voidaan olettaa että seuraavassakin raskaudessa on edessä samat ongelmat kantaa lapsi täysiaikaiseksi. Joskus taas ennenaikaisuudelle ei löydy kertakaikkiaan mitään syytä, ja myös tällöin on syytä epäillä että myös seuraava raskaus päättyy keskosvauvaan, koska raskauden etenemistä ei välttämättä osata tiedon puutteessa hoitaa oikein.

  Asiasta on tietysti tehty myös paljon tutkimuksia, tässä yksi linkki:

  http://www.ebm-guidelines.com/terveysportti/Dlehti2.tun nista?a=Y&t=H&fname=D93627.htm#o4
   
 11. Pallomaha Vierailija

  No oho, tuliskohan nyt oikein...

  http://www.ebm-guidelines.com/terveysportti/Dlehti2.tunnista?a=Y&t=H&fname=D93627.htm#o4
   

Jaa tämä sivu