Hae Anna.fi-sivustolta

käsien puutuminen ja kihelmöinti

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä sirkku, 12.10.2006.

 1. sirkku Vierailija

  Mistä voisi johtua käsieni kihelmöinti joka jatkunut päivittäin kohta viikon ajan?? Tämä keskittyy vain vasempaan käteen.
  Myös joinain päivinä jaloissa tuntunut vastaavaa. Teen istumatyötä, mutta mitään vastaavia ongelmia ei ole ollut, eikä selänkään suhteen.

  Veljeni vaimolla on ms-tauti, joka alkoi puutumisella jaloissa...heräsi heti pelko samasta!
   
 2. minna Vierailija

  Käsien puutuminen on yleinen oire ja useimmiten merkki niska-hartia-alueen jännityksistä tai kireydestä. Nyt vaan taukojumppa kunniaan ja kunnon ventykset kehiin.

  Itsellänikin kävi ensin mielessä ms-tauti kun paikat puutuili, mutta ei aina kannata ajatella pahinta. Ms-tauti on kuitenkin aika harvinainen ja oireet todella haittaavia, ei mitään normaalin puutumisen tunnetta.
   
 3. laura Vierailija

  Minulla on nyt vuoden ajan puutunut vasen käsi melkein joka yö! Se on todella ärsyttävää! Joskus myös oikea on puutunut. Joskus kädet puatuvat myös valveilla kun pidän niitä kauan paikoillaan makuuasennossa. Ei kivaa!
   
 4. sirkku Vierailija

  minna,
  voiko puutuminen johtua hartioista-niskasta, vaikkei seutu muuten tunnu jäykältä tai kireältä? Minulla on välillä ollut niskat tosi jumissa,mutta nyt aikoihin ei mitään.

  Jännä kun nämä kihelmöinnit alkoi kuin salama kirkkaalta taivaalta :)
   
 5. minna Vierailija

  sirkku,

  Mullakin puutumiset ja kihelmöinnit tulivat kuin salama kirkkaalta taivaalta, en ollut edes ajatellut, että oireet voisivat johtua niskasta. Vasta kun tarkemmin ajattelin, niin teen tosi staattista työtä ja olen monet vuodet laiminlyönyt venyttelyä ja muutakin liikuntaa. Mulle sanoi hierojakin, ettei niska tai hartiat tunnu kireiltä, vaikka neurologin diagnoosi oli jännitysniska. Jännitysniskaan kuuluu just se, ettei mitään kireyksiä välttämättä tunnu.

  Kuntosali, juokseminen ja uinti ei kuulemma oo suositeltavia lajeja näiden oireiden kanssa, sen sijaan kaikki pallopelit (erit. sulkapallo ja tennis) ja kuntonyrkkeily auttaa oireisiin.

  Mullakin oli pari vuotta niskan suhteen ihan rauhallista aikaa, mutta nyt se sit alkoi oireilemaan yhtäkkiä. Neurologi sanoi, että yleensä aina noiden puutumisoireiden kanssa tullaan vastaanotolle siinä uskossa, että kyseessä on vähintäänkin ms-tauti, mutta usein syy on niskassa ja hyvänlaatuinen. Toivottavasti tämä vähän rauhoittaa :)
   
 6. eräs sa Vierailija

  Lista aspartaamin sivuvaikutuksista.. noi on ihan suoraan sieltä. kokeilkaa lisäaineetonta ruokavaliota, purlkat ja sipsit pois ja yllättykää!!
   

Jaa tämä sivu