Hae Anna.fi-sivustolta

Kahden asunnon loukku

Viestiketju osiossa 'Kahvitunnilla' , käynnistäjänä Puilla paljailla, 21.10.2008.

 1. Puilla paljailla Vierailija

  En tiedä kuuluuko tämä aihe tänne palstalle, mutta kysyn kuitenkin.
  Miten olette selvinneet kahden asunnon loukusta? Talo rakennettu, entinen myymättä vieläkin. Alkaa jo usko loppua, rahat riittää kohta vain velan korkoihin. Mitä vaihtoehtoja? Oikeesti, Ellit, tämä alkaa ahdistaa...
   
 2. karoliina52 Vierailija

  Miksi ja millä rahalla aloitte uutta taloa rakentamaan ja nytkö vasta alkoin ahdistaa?

  Eikö nyt jo pidemmän aikaa ekonomistit ole varoittaneet lamasta, korkojen noususta ja asuntojen hintojen syöksystä?

  Kuinka nukuitte yönne kun entinen myymättä ja uuden talon perustuskivi muuratttiin?

  Minä menisin pankkiin ja pyytäisin apua, josko voisi maksaa tosiaan vain korkoja, pistäisin uuden talon rakentamisen jäihin ja asuisin vanhassa. Tai laittaisin vanhan asunnon vuokralle jos uusi on jo osin asuttavassa kunnossa.
  En ole koskaan tajunnut kuinka joku voi ostaa uuden asunnon jos entinen on myymättä, siinä siis luotetaan ja tukeudutaan täysillä vieraaseen, siis pankin rahaan.

  Pankit muuten tahallaan jakoivat rahaa viimevuodet ilman takuita ja nyt on sitten aika taas kiskoa asunnot pankin syliin, kuten 90-luvulla tehtiin. Raakaa peliä.
  Toivottavasti tekin jaksatte ajatella että raha on rahaa, kunhan terveys säilyy, mitä pirua sillä rahalla on väliä jos vielä korkojen maksulla selviätte, kitkutelkaa.

   
 3. Kerperos Vierailija

  [viesti moderoitu]
   
 4. Puilla paljailla Vierailija

  Älä syyllistä pliis. Tontti oli valmiina ja siihen PITI aloittaa jo rakentaminen. Vanha asunto laitettiin myyntiin silloin heti ilman että oli tietoa mihin muuttaisimme rakentamisen ajaksi (vuokralle pieneen). Talo on nyt jo valmis ja asumme siinä mutta vanha vaan ei ole mennyt kaupaksi. Maksamme VAIN pelkkiä korkoja ja osa rakentamisen laskuista on vielä erääntymättä. Entisen asunnon vuokrausta on harkittu, mutta vuokralaista on vaikea saada pois jos/kun asunto saataisiinkin myytyä.
  Kyllä lamasta on puhuttu samoin rakennuskustannusten noususta, jo silloin ku aloitimme rakentaa. Mutta kuten sanoin rakennustyöt oli jo pakko aloittaa. Emmekä hullut uskoneet ettei entinen mene kaupaksi.
   
 5. Puilla paljailla Vierailija

  Nimimerkki "Kerperos". Ei ole mitään syytä olla kateellinen.
   
 6. karoliina52 Vierailija


  Noo älä katkeruuttas täällä pura ja huuda noin helevetisti, jos et ole saanut kämppää pääsi päälle, syytä vain itseäsi, Hyvähän se on jos ihmiset yrittää.

  Ei se herkkua ole asua vuokrakasarmeissa varsinkaan jos on lapsia, ei tiedä millainen kusipää naapuriin milloinkin muuttaa ja meno voi olla helvetillistä.

  Mieluummin minäkin kärsin ja maksan ja taas kärsin pikkasta puutettakin, että saan asua rauhassa.
   
 7. karoliina52 Vierailija

  "mutta vuokralaista on vaikea saada pois jos/kun asunto saataisiinkin myytyä"

  minä ottaisin riskin ettei vuokralaista saa heti ulos, eikö sentään vuorkratulo rauhoittaisi.
  Olen käsittänyt että tämä lama vain syvenee tästä vielä, isot rakannuttajat ovat pistäneet rakentamisen jäihin ym. ym.

   
 8. Puilla paljailla Vierailija

  Kiitos Karoliina52. Kyllähän se vuokratulo rauhoittaisi kun asuntokauppa tunnu käyvän kovin hyvin. Sitä on mietitty, mutta myynti olisi kuitenkin se paras vaihtoehto. Karoliina, hyvä että jotain asiallistakin tekstiä sain kun vahinko on jo sattunut, eli talo on jo rakennettu ja vielä järven rantaan (huom. Kerperos). Halusimme yrittää, halusimme oman talon luonnon rauhaan. Jos olisimme varmasti tienneet että näin käy, emme ehkä olisi näin tehneet. Mutta kukaanhan ei osaa sanoa varmasti miten elämässä käy. Pitää uskaltaa.
   
 9. karoliina52 Vierailija


  hyvä kun kerroit täällä, ehkä joku on sitten varovaisempi esimerkkisi vuoksi :(
  Ymmärrän hyvin, haave on toteutunut , ei siitä hevin luovu mutta realiteetit on pakko ottaa huomioon, kuten varmasti teettekin.

  Minä menisin jollekin (en pankkiin, tietysti sitten sinnekin) "velkaneuvojalle," hänellä saattaisi olla joku neuvo, jonka avulla päästä pahimman yli.
  Tämähän on käsittääkseni taas kupru jonka avulla erotetaan jyvät akanoista ja heikot yksilöt raivataan veks.

  Minulla on sellainen tunne, että jos oikein yrittää, ei anna periksi asia kuin asia sitten loksahtaa kohdalleen. Toivoin, että näin käy teidänkin kohdalla, mutta kuten sanoin raha on vain rahaa, joskin pirun tarpeellista...
   
 10. Lou Vierailija

  Olisiko mahdollista laittaa vanha asunto nyt vuokralle, joksikin määräajaksi?
  Ainahan voi sopia uudenkin ostajan kanssa, jos vaikka pitää asunnon vuokralla jne.
  Olisi hyvä keskustella pankkinne lainaosastolla asuntoon liittyvistä asioista, rohkeasti vaan.
   
 11. juu, ettei Vierailija

  käy kuin siinä Oulun tapauksessa. Ehkei mene kaupaksi jos on liian korkea hinta tai sit pitäs vähän stailata ensin sitä. Ei kukaan osta semmosta, jossa näkyy joku pintavirhe tai tapetti repsottaa.
   
 12. Asunto menee kyllä kaupaksi, kunhan laskette hintapyyntöä. Jos hintapyyntö on liian korkealla, ei tarjouksiakaan tehdä, jos pyyntihinta on rutkasti enemmän kuin myyntihinta. Joku arvo kai mielenrauhallennekin on annettava, joten laskekaa hintaa 5% nyt ihan alkajaisiksi. Sitten kannattaisi katsoa ympäristöministeriön sivuilta toteutuneita myyntihintoja alueellanne samankokoisissa asunnoissa ja asettaa odotukset sen mukaiselle realistiselle tasolle.
   
 13. mymmelinäiti Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuka hinnoitteli vanhan asuntonne? Annoitteko sen myyntiin sille välittäjälle joka "tarjosi eniten"? Vai määrittelittekö sen hinnan sen mukaan mitä "tarvitsette"?

  Hinta kohdalleen ja kauppa käy.

  Myyntiä nopeuttaa jos asunto on siisti, ikkunat pesty, verhot auki ja kunnolla tuuletettu. Kahden asunnon loukkua ei ole, on vain liian korkeita hintapyyntöjä.
   
 14. Puilla paljailla Vierailija

  Laitoimme asuntomme välitykseen ja se oli välityksessä puoli vuotta ja kun mitään ei tapahtunut, vaihdoimme välittäjää. Hinnan on määritellyt välittäjä, hän otti huomioon asunnossa tehdyn mittavan remontin, mutta täytyy sanoa nyt kokemuksen rintaäänellä että tehty remontti ei merkitse myyntivaiheessa mitään, vain asunnon valmistumisvuosi. Näköjään. Nyt vain tuntuu että isommat rivitaloasunnot (4 k+k+s) eivät käy kaupaksi. Pienet paremmin. Ihan alihintaan ei viitsisi myydä mutta toisaalta pakko kai se on jos muu ei auta.
  Yllättävän paljon sain negatiivista palautetta mutta myös hyvää ja asiallista, kiitos teille, mutta ymmärsin ettei kukaan teistä ole paininut samojen ongelmien kanssa. Toivon vielä että joku joka on samassa jamassa ollut kertoisi miten selvisi kahden asunnon loukusta. Uudesta kodista ei raaskisi luopua MILLÄÄN.
   
 15. Ihan kamalan pitkä aika jos asunto on välityksessä puoli vuotta. Oma asuntoni oli välityksessä 2 viikkoa ja sain sen minkä pyysin. Tosin asunto oli pieni kaksio.
   
 16. Meidän ystäväperhe myi entistä asuntoaan 9 kuukautta, asuivat jo uudessa ja lainat juoksi. Kyllä se lopulta meni kaupaksi (asunnossa ei ollut edes mitään vikaa), mutta pakko sanoa, että heillä oli kyllä jo ihan avioerokin lähellä, pinna niin kireällä.

  Minä tekisin kyllä niin, että vuokraisin sen ja maksaisin vuokralla lainaa pois. Mutta paljon riippuu sijainnista ja kunnosta jne. Ja pyydäpä joku tuttavasi käymään jollain näytöllä. On tullut nähtyä niin surkeita välittäjiä, että syy voi löytyä sieltäkin. Meillä onnistui talokauppa muutama vuosi sitten huonona aikana ihan vain ja ainoastaan erittäin pätevän ja aktiivisen naisvälittäjän kanssa.

  Kyllä se aurinko vielä teillekin paistaa!

   
 17. karoliina52 Vierailija

  Oulun tapaus on lehtien satuilua ja naapureiden höpinää, minä en tiedä mikä perheen tappamiseen oli todellinen syy, sen tietää tekijä ja ihan läheiset jos hekään.
   
 18. Ei Oulusta Vierailija

  Ei kukaan tosiostaja välitä tapetin repsottamisesa, nehän menee kuitenkin uusiksi. Samoin joku maalipinta, so what. Ei ainakaan kannata tuhlata rahaa mihinkään stailaukseen tässä tapauksessa. Siistiä ja puhdasta ja raikas ilma. Sen pitäisi riittää.

  Vuokrauksen kannalla olen minäkin, jos kauppa ei nyt juuri käy.

  Oulun tapauksessa voi rahahuolet kyllä olla se viimeinen niitti, joka katkaisi kamelin selän.
   
 19. ei ole lamaa Vierailija

  Asunnon kunnolla ja sisustuksella on usein ostajalle se psykologinen vaikutus: siisti ja viehättävästi kalustettu asunto menee paremmin kaupaksi kuin kolkko. Miksi niitä asuntoja muuten stailataan? Hinta vain kohdalleen ja kunnon myyjä, niin kyllä kauppa käy.

  Asuntojen hinnoista sen verran, että niiden hinnat ovat erään ekonomistin mukaan polkeneet paikoillaan ja jopa hieman laskeneet jo vuoden 2007 aikana. Pidentyneet myyntiajat pitävät huolen, etteivät ylihintaiset asunnot käy kaupaksi. Finanssikriisin pitkyttyessä hintojen pieni lasku on mahdollista, vaikka meillä ei kuulemma ole sellaista hintakuplaa kuin muutamissa muissa Euroopan maissa. Hintakehitys on myös paikkakuntakohtaista ja korkea inflaatio merkitsee reaalihintojen laskua.

  Kun täällä kirjoittajat puhuivat lamasta Suomessa, niin sitä ei kyllä ekonomistien mukaan ole, kun ei ole vielä edes taantumaa. Luin juuri, ettei voi puhua taantumasta, vaan suhdanneluonteisen kasvun hidastumisesta. Ihmisillä nyt menevät käsitykset sekaisin mikä on lama, taantuma tai kasvun hidastuminen. Markkinataloudessa on aina ollut ja tulee olemaan nousu- ja laskukausia.

  Valitettavasti media uutisoi asioita niin negatiiviseen sävyyn ja pelottelee ihmisiä, joten monet ovat panneet pussinsa nyörit kiinni, eivätkä enää uskalla ostaa mitään, vaikka rahaa, työtä ja terveyttä piisaa. Tuollaisella käytöksellä monet palvelualojen yrittäjät kärsivät, kun kauppa hiljenee.
   
 20. karoliina52 Vierailija

  Jokainen tietysti katsoo omasta näkökulmastaan onko lama vai ei.
  Minulla on töitä eikä luultavasti työt lopu, ei velkaa siis minulle tämä pörssikurssien romahdus ei meinaa mitään. Minun pitäisi päivastoin alkaa mässäämään ja kuluttamaan että rattaat pyörisivät.
  Lama on niillä joilta työ menee alta, on ostettu asunto ja velkaa paljon, kahden asunno loukku on paha.
  Asuntokauppa on tyrehtynyt, kaupaksi menee määrätyt asunnot mutta isommat jäävät helopsti käsiin. Näin minä asian näen.
   
 21. Hoet samaa etkä kuuntele vastauksia. Laske hintaa. Se on ainoa tapa saada kämppä myytyä.
  LASKE HINTAA.

  "Ihan alihintaan en viitsisi myydä..."
  No johan nyt on todistettu, että pyyntönne on ylihintaa. Mikä ihme ihmisiä vaivaa kun luulevat, että realistinen hinta on aina alihinta? Remonteilla on väliä vain jos ne ovat ostajien makuun. Väärät materiaalit ja värit on ostajalle arvottomia.
   
 22. Puilla paljailla Vierailija

  Nimimerkki ööööööööööö, paljonko olisit maksamaan Itä-Suomessa rivitalo-asunnosta 4 h+k+s, rakennettu -86, remontoitu- 01: keittiö, pesuhuone, sauna + pintaremontti huoneisiin, parkettilattiat, pesuhuone, sauna, wc kaakeloitu. Iso piha. Myyntihintamme on 98.000. e. Onko se sinusta ylihintaa?
   
 23. Puilla paljailla Vierailija

  Ja kiitos edelleen niille, jotka antavat asiallista palautetta. Onneksi kaikki eivät ole niitä, jotka jaksavat urkkia näillä palstoilla ja haastaa riitaa ja räkättää. He ovat niitä luusereita jotka eivät sitä tosi elämässä uskalla kenellekään päin naamaa sanoa, mutta anonyymina on hienoa olla ISO ja ILKEÄ.
   
 24. Jos asunto olisi alle 10km kuopion tai joensuun keskustasta hinta olisi todella edullinen ja asunto menisi varmasti kaupaksi.

  Mutta jos asunto on jossain tuppukylässä, esimerkiksi vaikka kaavilla, niin ei se välttämättä ole oikean hintainen.

  Ja loppupeleissähän ostaja määrää asunnon hinnan, ei suinkaan myyjä. Joko asunto tulee myydyksi tai sitten se jää käsiin.
   
 25. Puilla paljailla Vierailija

  Jääköön tämä ketju tähän.
   

Jaa tämä sivu