Hae Anna.fi-sivustolta

karvat kasvaa ihon alle

Viestiketju osiossa 'Kropan kohentajat' , käynnistäjänä spots, 02.10.2007.

 1. spots Vierailija

  onko vinkkiä miten estää vahauksen/nyppimisen jäljiltä karvojen kasvu ihon alle? varsinkin bikinirajalla ongelma kun kasvavat ihon alle. ajoittain tulee ikäviäkin näppylöitä. lopputulos (karvaton mutta näppyläinen) ei todellakaan houkuttele...
   
 2. ainokainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  3 575
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla oli sama ongelma aikoinaan. Hydrokortisonin tai Helosan-voiteen käyttö vahauksen jälkeen auttoi jonkin verran, mutta ei tarpeeksi. Jouduin ronkkimaan niitä sisäänkasvaneita karvoja pattien sisältä nuppineulalla. Not nice.

  Mä pääsin ongelmasta vasta kun luovuin vahauksesta ja sheivauksesta ja siirryin perinteiseen ladyshaveriin.
   
 3. mulla Vierailija

  myös inhottavia näppyjä bikirajassa.. tuli eniten nyppimisestä pinseteillä. Nyt olen yrittänyt epilaattoriakin. Sheivauksen jälkeen alkaa kutina kun karvat alkavat kasvaa..
   
 4. Karalia Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.06.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovat kyllä ikäviä nuo ihon alle kasvavat ryökäleet. :mad: Itse nypin niitä yleensä pinseteillä yksitellen pois, tai puristan varovasti vessapaperilla pehmustetuilla kynsillä, mikäli karvantupen ympärille on jo muodostunut näppy. Iho kannattaa kuoria säännöllisesti ja etenkin epiloinnin jälkeen, se kuulemma auttaa hieman.

  Olen kuullut myös jostain voiteista, joiden pitäisi ehkäistä tuota, mutta en muista merkkiä. Muistaako joku toinen, ja olisiko vieläpä kokemuksia?
   
 5. kokeiltu on Vierailija

  sinkkivoide ajelun jälkeen iholle. Auttaa, eikä tule muutenkaan punoittavaa näppylää iholle.
   
 6. epil Vierailija

  Joo ei -iho yksinkertaisesti sanoo sopimuksesna irti jossain vaiheessa kun sitä riittävästi ronklaa. Ihmeellistä että joitain VUOSIA saatoin kuitenkin rauhassa epiloida, ja sitten jouduin palaamaan takaisin höylään..Mutta nykysellään nautin sitten siitä että iho on tasainen, ehjä ja normaalivärinen ilman punaisia täpliä.
  Oli noita oireita tietty satunnaisesti jo alusta mutta nykysellään heti yhden kerran jälkeen. Oma ohjeeni; lopettakaa epiloiminen. Rikkonaisesta ihosta voi syntyä -ja ennenpitkää syntyykin terveyshaitta. (kuorinnat ym. ihan yhtä tyhjän kanssa, hetkellistä helpotusta vain).
   
 7. f.c. Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.09.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni sheivauksen jälkeen karvat eivät kasva ihon sisään, jos vain maltan odottaa riittävän pitkään sheivauskertojen välillä. Karvojen pitää kasvaa n. 2 mm pitkiksi. Vahauksen jälkeen sisäänkasvaneisiin karvoihin en ole löytänyt ratkaisua. Kuorinta ennen kuin karvat alkavat taas kasvaa auttaa jonkin verran. Tosin vahauksesta olen luopunut, koska karvat tuntuvat kasvavan takaisin alta aikayksikön toimenpiteen jälkeen.
   
 8. no more hait Vierailija

  Mulla kasvaa karvat sisään vahauksen, epiloinnin ja sokeroinnin jälkeen. Kuorinta ei auta, ei sitten mikään. Olen monta kesää viettänyt pitkät housut jalassa kun jalat ovat niin kamalan näköiset kun iho on täytynyt repiä rikki jotta karvat pääsevät takaisin ihon pintaan. Olen miettinyt, että säästän rahaa ja menen siihen valohoitoon joka tuhoaa karvatupen kokonaan.
   
 9. Amatzoni Vierailija

  No jopas jotakin, ettäkö ihon alle... Olisikohan kuitenkin niin, että saatte karvatupen tulehduksen aikaiseksi seivaillessane. Paras keino on välttää se "ihon alle kasvaminen" :) kun puhdistatte desiviointi aineella hyvin ennen seivaamista ja seivaamisen jälkeen ko. alueen ja voitelette seivaamisen jälkeen vaikkapa bepanhteella. Pitäisi auttaa.
   
 10. kaksi eri asiaa Vierailija

  Kyllä se on ihan karvan sisäänkasvamista. Oikein näkee kun karva kasvaa pitkästi ihon SISÄLLÄ. Minä kärsin MYÖS tuosta tuppitulahduksesta jotenk todellakin tiedän, että nämä kaksi asiaa ovat eri asia. Älä siis neuvoa asiassa josta et selvästi mitään tiedä.
   
 11. ainokainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  3 575
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo, kyllä ne ovat kaksi eri asiaa, joskin voivat toki esiintyä yhtä aikaakin.

  Mä en ole vielä löytänyt ratkaisua tähän sisäänkasvamiseen. Ainoa mikä mulla auttoi, kuten tuolla ylempänä sanoinkin, oli se että jätin vahaamiset ja sheivaamiset pois, ja siirryin käyttämään perinteista ladyshaveria. Se on kaikkein ihoystävällisin karvanpoistotapa.
   
 12. Olen kokeillut kaikki mahdolliset kikat, kuorinnat, voiteet ja nyppimiset -tuloksetta. Totesin, että vaihtoehtoja on kaksi: joko kestää jatkuvaa ihotulehdusta bikinirajoilla tai opetella sietämään sänkeä, joka kasvaa sheivaamisen jälkeen nopeasti. Valitsin jälkimmäisen, koska vaikka alapää olisi kuinka siisti ja karvaton, on aivan kamalan näköistä ja tuntuista kun koko ajan sattuu, kutittaa, tulee näppyjä, punoittaa jne.

  Ja nyt kun en ole sinkku, ei ole niin kamalaa painetta olla 24h sileänä ja siistittynä. Ei se poikaystävä pikku sängestä pelästynytkään ja juossut pois vaikka sitä pelkäsinkin:)
   
 13. tietämätön123 Vierailija

  Niin.. sheivasin säärikarvani kuiviltaan , sen jälkeeen pari pv meni ku alko kauhea kutina ja rapsutus .. Onko normaalia ? :s ensin epäilin syyhyä mutta ensimmäinen vaihtoehto oli tämä sheivaus . Eli sheivasin sääreni kuiviltaan yhtenä iltana etten käyttänyt mitäään muuta siihen ku sheivin . Sitten pari pv meni ku hirveästi yleisimmin ÖISIN alko kutina .. Ja on pienenpieni silmin näkemätön sänki , mutta sen tuntee :D Onko normaalia ? :D Sori olen tietämätön ..
   
 14. Minsku Vierailija


  Kyllä ne sinne kasvaa.. Välillä vielä tosi ikävästi.. ja tulee isoja arpeutuvia näppyjä, kun pitää niitä karvoja koettaa kaivella milloin milläkin ihon alta.. täytyy lopettaa ite myös tuo nyppiminen, muualta kuin bikinirajasta en nypi ja ongelmaa ei ole.. en vain ole tätä osannut aikaisemmin yhdistää toisiinsa.

  Eli ladyshaver kauppaan :) kiitti kaverit!
   
 15. Ninni.s Vierailija

  Minä käyn brassisokeroinnissa (plus itse nypin) ja kuorinta on auttanut, ei kasva karvat sisään. Ja kuorinnan jälkeen kosteusemulsiota tietty. Nättinä ja näpyttömänä on posliini pysynyt.
   

Jaa tämä sivu