Hae Anna.fi-sivustolta

Keltainen lastenhuoneen seinä?

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä nipsukka, 08.04.2009.

 1. nipsukka Vierailija

  Lasten huoneessa on yksi ikkuna pohjoiseen. Lattia on pyökkilaminaattia ja kalusteet legopalikoiden värisiä sekä valkoisia. Ajattelimme maalata yhden seinän legon keltaisella ja muut valkoisella. Miltä kuulostaa? Onko legon keltainen liian vahva vai sopiiko lastenhuoneeseen joka saa tietysti olla iloinen?
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  20 930
  Saadut tykkäykset:
  14
  Minä en niin vahvaa ainakaan laittaisi vaan pastelli keltaisen, mutta, jos pidätte niin vahvasta väristä ja etenkin, jos vielä lapsikin pitää niin mikä ettei.
   
 3. x-odottaja Vierailija

  Minusta kirkas keltainen väri toimii hyvin lastenhuoneessa muiden kirkkaiden värien kanssa ja erityisesti silloin kun valkoista on riittävästi tasapainottamassa. Murrettuja ja pastellivärejä ei kannata sitten enää sekoitella perusvärien kanssa. Tosin neutraalit luonnonvärit, harmaat ja ruskeat, sopivat mielesäni kyllä kirkkaiden värienkin kanssa.
   
 4. feng shui Vierailija

  Haluatko lapsellesi levottomia öitä? Jostain muistan lukeneeni, että keltainen väri aiheuttaisi levottomutta.
   
 5. Mademoiselle Vierailija

  Maalaa ihmeessä keltaiseksi (jos kyllästytte tai lapset, voi aina kokeilla jotain muuta väriä) Varsinkin pohjoissuuntaiseen ns. kylmään valoon tuo keltainen lämpöä ja pirteyttä.
  Jos muutkin seinät ovat maalattavia valitse Tikkurilan sisustajan värikartasta joku lämpöinen valkoinen sävy. Niillä saat kivan säväyksen. Tavallinen maalarinvalkoinen kun loppujen lopuksi kova sävy. Voit vielä tasapainottaa seinää sisustustarralla, jos sitä vasten ei ole paljon kalusteita.
   
 6. Nipsukka Vierailija

  Kiitos kaikille vastauksista! Luulen, että kokeilemme tuota legon keltaista yhdelle seinällä ja muille seinille lämpimäksi sävytettyä valkoista.
   
 7. dfdff Vierailija

  Vaaleampi keltainen on parempi. Itselläni oli sellainen huone koko lapsuus- ja nuoruusiän.
   
 8. Nipsukka Vierailija

  Mielipieteitä otetaan edelleen mielellään vastaan. Rupesimme nimittäin miehen kanssa vielä miettimään jos maalaisimmekin kaikki seinät sävytetyllä valkoisella, kun tauluista, leluista ja kalusteista tulee kuitenkin väriä huoneeseen. Vaikka toisaalta kyllähän lastenhuoneessa voisi yhdessä seinässäkin olla väriä, mutta ei ehkä kuitenkaan aivan niin vahvaa kuin aluksi suunnittelimme.
   
 9. dfdff Vierailija

  Kyllä valkoisilla seinilläkin saa varsin iloisen ja värikkään lastenhuoneen. Meillä on lähes valkoiset, aavistuksen beigeen sihtaavat, kohokuviotapetit kaikissa makuuhuoneissa. Lastenhuone on silti oikein pirtsakka, koska siellä on vahvan keltaiset pupukuvioiset verhot, punainen hevonen ja tuolit, vihreä pöytä, pinkkiä laatikoissa ja päiväpeitossa. Samoin muista leluista ja lelulaatikoista tulee väriä. Meillä ainakin olisi jo liian rauhatonta, jos vielä seinätkin olisivat värilliset.
   
 10. akroiu Vierailija

  Meillä leikki-ikäisen tytön huoneen yksi seinä on keltainen ja siinä on värikkäitä palloja maalattu boordiksi. Ikkuna on itään päin, joten huone on erittäin valoisa ja aurinkoinen! Väriä löytyy myös verhoista, joista pallot bongattu seinään. Mutta mielestäni leikki-ikäisen huone saakin olla värikäs. Katsellaan näin vielä pari vuotta ja sitten hillitympään... ehkä :)
   
 11. yks tapetoija Vierailija

  Meillä oli alunperin aikuisten makuuhuoneessa lasikuitutapetti seinällä, ja sitten maalattu voimakkaan keltaiseksi. En väittäisi nukkuneeni kovin levottomasti, ja aamulla oli ihana herätä aurinkoiseen sävyyn, kun ikkuna oli itään. Huone on nyt tyttären huoneena, eikä ole halunnut maalattavaksi pois, ainakaan vielä. Hän pitää väreistä, peitossa ja verhoissa on vihreää ja turkoosia, matoissa vihreää ja pinkkiä.
   
 12. Nipsukka Vierailija

  Kiitokset uusista vastauksista! Olemme nyt päättäneet maalata yhden seinän keltaisella ja muut seinät sävytetyllä valkoisella. Keltainen ei ole ihan niin vahva kuitenkaan kuin aluksi suunnittelimme, vaan pastellisempi (Tikkurilan väri H390 jos se jollekin sanoo jotakin). Toivottavasti näin tulee iloinen aurinkoinen huone.
   

Jaa tämä sivu