Hae Anna.fi-sivustolta

kenkien desinfiointi

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä kenkänen, 15.08.2006.

 1. kenkänen Vierailija

  Mistähän mahtaisi saada jotain ainetta, millä voisi desinfioida kenkiä, lähinnä nyt tähän ”hätään” sandaaleja, niitä kun tulee käytettyä koko ajan, kun on tätä hellettä. Työkengätkin vaatisivat saman hoidon.
   
 2. Gerhilde Vierailija

  Ostin juuri "Vocca - pahanhajuiseen jalkahikeen" liuosta, kun palstalla joku neuvoi hikoileviin jalkoihin hyvänä aineena. Pullossa käsketään desinfioida myös sukat ja kengät, joten tämä aine ainakin käynee tarkoitukseen. Googlaa Vocca, niin löydät jälleenmyyjät.

  Jännityksellä odotan nyt desinfiointikierroksen (jalat, sukat, kengät) jälkeen, lähteekö inha haju pois.
   
 3. kenkänen (ap) Vierailija

  Kiitos, kävin googlaamassa! Täytyy kokeilla.
   
 4. Tanskalaisen lääkärini neuvo: Atamon-säilöntäliuoksella desinfioidaan kengät esim. ihon sienitautien yhteydessä. Halpa ja toimiva ja saa ruokakaupasta.
   
 5. kenkäinen Vierailija

  Hei Tanskalainen!

  ...eli miten homma tarkalleen ottaen tapahtuu??
   
 6. Tyttis Vierailija

  Ruiskuttelen neoamiseptillä. Kannattaa hankkia spraypullo, niin kengät ei kastu liikaa. Tehokas, halpa ja samalla aineella hoituu haavat, näpyt ja meikkisudit (saippuapesun jälkeen siis) jne...
   
 7. JKK Vierailija

  Pätevät vinkit:

  1. Pidä sukkia
  2. Pese sukat päivittäin
   
 8. Gerhilde Vierailija

  Nyt kaksi päivää kulunut jalkojen Vocca-käsittelystä. Kahteen päivään jalkahiki ei ole haissut, jalat kyllä ovat märät (ei ehkä niin märät kuin ennen). Todella iloinen olo ollut, kun ei ole tarvinnut hävetä haisevia jalkoja, märkyyden kestää kyllä. Odotankin nyt, mitä tapahtuu, kun pitää siirtyä sandaaleista umpinaisiin kenkiin.
   
 9. Tyttis Vierailija

  Siis varvassandaalit ja sukat...ööh kuinka ihmeessä saat sukat tungettua varvassandaaleihin...

   
 10. Tiiu Vierailija

  Varvassandaalithan kuuluvat uimarannalle!
   
 11. Tehdään Atamon-liuos ohjeen mukaan, ellei ole jo valmis liuos. Kostutetaan vanutuppo sihen ja tupolla pyyhitään kenkien sisäpinta.
   
 12. Puhtojalka Vierailija

  Minäkin olen käyttänyt Neo-amiseptiä, apteekin vinkki. Perin nimittäin tädiltäni parit kengät ja tuntuu epämiellyttävältä pukea käytettyjä kenkiä jollei jotenkin saa niitä putsattua sisältäpäin. Kerran ostin kirpparilta kengät ja menettelin samoin.

  Kannattaa olla suihkupullo tai "lainata" Neo-A-pulloon sumutinpäätä jostain muusta pullosta.
   
 13. vink Vierailija

  Ihan perinteinen kölninvesikin käy tarkoitukseen hyvin. Tulee raikas tuoksu samalla.
   
 14. FKO Vierailija

  Fresh K.O kenä/urheiluvaruste spray on ainakin itselläni toiminut aivan loistavasti! Käytän sitä lenkkitossuihin ja tavallsiiin kävelykenkiin sekä työkenkiini. Spray poistaa pahan hienhajun, tappaa hajubakteereja ja jättää mukavan mintun tuoksun kenkiin. Olen aikasemmin kokeillut joitakin kenkä deodorantteja mutta mikään niistä ei kunnolla toiminut, lisäksi pullot olivat pieniä ( 100 ml ) ja silti kalliita. Fresh K.O pullo jonka ostin oli todella iso ( 300ml ) ja maksoi 20€. Olen käyttänyt samaa pulloa n.2-3 kk ja siitä on puolet jäljellä. Mielläni maksan 20€ siitä että kenkäni ja jalkani eivät haise enään pahalle! Suosittelen lämpimästi kaikille! Tuosta löytyi FB sivu: https://www.facebook.com/pages/PK-Hockey-Sport/132754406875376?fref=ts
   
 15. Farmaseutti Vierailija

  Ulkomaan rantaloman jälkeen kenkien desinfiointiin sopii lähimarketista Klorin -liuos. Myydään myös Domestos -nimellä.
  Tehdään astiaan liuos, johon 5 litraan kylmää vettä sekoitetaan 1 dl Klorinia. Kenkien annetaan liota 10-15 min. Sen jälkeen huuhtelu haalealla vedellä.
   
 16. Ei, ei, ei! Vierailija


  Tuo keino valkaisee kengät eli ei kannata käyttää värillisiin kenkiin!
   
 17. Vieraileva tähti Vierailija

  Laita kengät pakastimeen, bakteerit kuolevat kylmässä.
   

Jaa tämä sivu