Hae Anna.fi-sivustolta

kissanpentuja

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Tuija, 10.06.2005.

 1. Tuija Vierailija

  Tänä aamuna kissa synnytti. Onko kukaan kiinnostunut kissanpennuista.Luovutus joskus heinäkuussa.
  Asumme Porvoossa. Jos kiinnostaa niin ota yhteyttä 040-7279874
   
 2. kiinnostunut Vierailija

  Ovatko kissat maatiaisia vai mitä?
  Soitin juuri Eläinsuojeluyhdistykseen, että haluaisin kissanpennun, mutta siellä ei ole paljon pentuja nyt. Voisin olla kiinnostunut, minkä värisiä pennut ovat?
   
 3. Tuija Vierailija

  Kissa ehti synnyttää vasta yhden ennenkuin lähdin töihin. Se oli tumma. Ja tavallisia maatiaiskissoja ovat. Illalla tiedän niistä enemmän. Asumme Kulloossa. Soittele niin kerron lisää. Emon kuvan voin lähettää sähköpostiin jos haluat.
   
 4. Sae Vierailija

  Luovutus ei voi olla heinäkuussa, vaan aikaisintaan syyskuun alkupäivinä. Luovutusikä on 12 viikkoa ja siitä on tärkeää pitää kiinni. Kissalle voi tulla häiriökäyttäytymistä mm. kankaan lutkutusta, vääriin paikkoihin pissailua, agressiivisuutta jne. Lisäksi useimmat liian aikaisin luovutetut eivät osaa alkuunkaan puhua kissaa eivätkä siten tule kunnolla toimeen muiden kanssa. Pennun on tärkeää saada olla emonsa kanssa tarpeeksi kauan, että se oppii kissojen kielen.

  http://www.incatsuomi.fi/pennustaaikuiseksi.asp
   
 5. tuija Vierailija

  12 viikkoa on suositus eikä mikään määräys.Ja voin kertoa sinulle että meille on otettu aina 6-7 viikkoisia kissanpentuja eikä yksikään niistä ole ollut mitenkään häiriintynyt.
  Nykyinen kissammekin oli n.7 viikkoinen kun sen saimme ja siitä on tullut todella hyvä kissa.Todella hyväsydäminen ja osaa olla aivan kuten kissan kuuluukin ja syödä kissan ruokaa.
  Ainoa häiriökissa meillä oli se joka jäi emonsa kanssa meille.Joten ei se takaa hyvää kissaa jos pentu saa olla kauan emonsa kanssa. Eikä kissasta tule automaattisesti häirikköä jos se erotetaan emostaan nuorena.
   
 6. Sae Vierailija

  Vaan osaavatko ne 6-7 viikkoiset vielä puhua kissaa? Ei olekaan takuuvarmasti sanottua, että kissasta tulee aikuisena ongelmakatti mutta aina on sitä suurempi mahdollisuus mitä pienempänä kissa erotetaan emostaan. Monet käyttäytymistavat eivät ole välttämättä omistajan mielestä ongelmia vaikka johtuvatkin liian aikaisesta luovutuksesta (esim vaatteiden lutkutus). Suosittelen lukemaan Helena Telkänrannan kirjan Matka kissan mieleen. Siinä on selitetty hyvin miten kissa kehittyy ja miksi sen on tärkeää saada olla emonsa kanssa tarpeeksi pitkään.

  Alle 8 viikkoisten luovutukseen voidaan puuttua.
   
 7. kasvattaja Vierailija

  meillä on 8 viikkoisia pentuja. En ikinä luovuttaisi niitä, ovat kyllä kehittyneitä, käyttäytyvät kuin minikissat, puhuvat kissaa, syövät vettä, kuivaa ja kiinteätä ruokaa. Käyvät vessoissaan ja hommat ok. MUTTA ovat riippuvaisia kissaemostaan, kissa opettaa käytöstapoja, käyttää satoja erilaisia äännähdyksiä kun puhuu pennuilleen...imettää pentujaan ...epäilenpä että kukaan ihminen ei pysty samaan. Ja varmasti näkyy pennussa jos nyt jo annetaan pois emon hoidosta.:((
   
 8. tälläkin palstalla alkaa tappelemaan kissojen luovutusiästä. Se nyt on vaan eläinsuojeluväen ja eläinlääkäreiden (kissoja ymmärtävien) mielipide ja suositus että kissoja ei luovutettaisi ennen 12 elinviikkoa. Saahan ne antaa pois vaikka pariviikkoisina jos siltä tuntuu, mutta toisaalta laissa sanotaan että alle 8 viikon ikäisen kissanpennun emosta vieroitus on eläinsuojelurikkomus.
  Tossa naapurifoorumin viimeisin taisto asiasta, paljon paskaa mutta linkit kannattaa lukea läpi:
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/8232459

  Oli miten oli, mutta kissanpennun sosiaalistuminen tervepäiseksi kissaksi tapahtuu nimenomaan emon, pentuesisarusten ja ihmisperheen kanssa, ja uuteen kotiin se on valmis vasta 12 viikkoisena. Miksi kissanpentu pitäisi erottaa emostaan varhemmin? Se ei kiinny tai sosiaalistu ihmisiin paremmin nuorempana, päinvastoin sillä usein on tosi pahoja käytöshäiriöitä jos se on riistetty emoltaan liian nuorena.

   
 9. le fes Vierailija

  Asioista voi keskustella. Ei ole mikään pakko riidellä. Ihmisillä on erilaisia mielipiteitä ja keskustelupalstat käsittääkseni on tarkoitettu mielipiteidenkin esittämiseen.

  Korjataan aluksi edellisen kirjoituksen virheitä. Laissahan ei ole luovutusiän kohdalla mitään viikkomääräistä mainintaa. Tuo väite, että laissa mainittaisiin alle kahdeksan viikon ikäisen pennun luovuttamisen olevan eläinsuojelurikkomus on täysin perätön. Yleinen harhaluulo se tosin on ja vaikka sen korjaa, ollaan sitä esittämässä yhä uudelleen. Mitään lainkohtaa väitteen tueksi ei tietenkään esitetä, koska laista ei sellaista löydy.

  Sitten tuohon eläinlääkäreiden mielipiteeseen. Ne vaihtelevat, kuten vaihtelevat luovutusiätkin eri maissa. Samoin kissakirjoissa esitetään hyvin erilaisia käsityksiä sopivasta luovutusiästä.

  Ehdottomia mielipiteitä luovutusiän suhteen on lähinnä nuorilla ihmisillä, joiden maailmankuva on vielä kovin mustavalkoinen. 12 viikon ympärille on rakennettu sepitelmä erilaisia satuja kuten "oppii puhumaan kissaa jne. Nämä sepitelmät eivät perustu tutkittuun tietoon.

  Edellisen kirjoittajan kannattaa lukea Roger Taborin kirja Ymmärrä kissaasi ja lukea se ajatuksella.
   
 10. Andorramix Vierailija

  aina tarvitse olla lakia tai säännöstä jotta osaisi toimia oikein ja inhimillisesti? Jos eläinsuojeluväen ja kissa-asiantuntijoiden mukaan kissanpentua ei pitäisi luovuttaa ennen 12 elinviikkoa, niin eikö siihen voisi uskoa ja näin toimia? Eihän koiraväkikään taistele vastaan koirien luovutusikää. Ovatko he fiksumpia kuin kissaihmiset? Luultavasti kyllä, sillä monellehan kissa on vain kertakäyttöväline jonka aina voi korvata uudella jos entinen katoaa tai kuolee.
  Ja sinä le fes, taidat olla sama provo joka tuolla Suomi24-palstalla itkee tutkimustiedon perään. Eikö terveen järjen käyttö ole sallittua?

  http://www.resy.fi/artikkelit/elainten%20laiminlyonti%20on%20rikos.html
   
 11. le fes Vierailija

  Miksi sitten vedotaan lakiin ja väitetään siellä olevan sellaista mitä siellä ei ole?

  Kuten jo mainitsin, asiantuntijoiden mielipiteet asiasta vaihtelevat melkoisesti. Eläinsuojeluväen asiantuntemukseen en tässä asiassa paljon perustaisi. Niin paljon mutua ja virheitäkin sieltä suunnasta tulee.

  Mitä koiriin tulee, on niiden kohdalla tilanne aivan erilainen. Alin luovutusikä on 7 viikkoa ja sekin on ainoastaan Kennelliiton sääntö. Suurin osa Suomen koirista on rotukoiria. Kennelliiton arvion mukaan Suomessa on 600 000 koiraa, joista 450 000 on rotukoiria. Kissojen kohdalla on tilanne toinen. Rotukissoja on pieni osa kissakannasta ja Kissaliiton sääntöjen mukaan sen alaisten kasvattajien on myytävä kissat rokotettuina ja rokotussuositusten mukaan käsittääkseni luovutusikä määräytyy. Kissaliiton ulkopuolista valtavirtaa tuo sääntö ei tietenkään koske.

  Taidat olla sama henkilö, joka ei osaa esittää asiatietoa vaan syyttelee eriäviä mielipiteitä esittäviä provoiksi.   
 12. Daa daa daa! Vierailija

  Nyt kyllä puhut niin pehmoisia oli sitten kyseessä kissat tai koirat. Taidat olla oikein ammattiprovo? Millä muilla palstoilla "pädet"???
  Mee jänkkään Suomeen sillä siellä on muitakin sun kaltaisias jäkättäjiä ja provoja!
  Eikö sulla oo muuta tekemistä kuin roikkua netissä tälläisenä kauniina kesäpäivänä? Ja vastaus kysymykseesi, niin mulla ei oo mutta miksi, se ei sulle kuulu.
  Lepata jo tiehesi!
   
 13. le fes Vierailija

  Tyypillisen provon tapaan väität toisen puhuvan pehmoisia, mutta et osoita missä kohtaa. Antamani tiedot saat pikaisella googletuksella tarkistettua. Mutta ilmeisesti tarkoituksesi on vain provoilu.

   
 14. kissallinen nainen Vierailija

  Raivostuttaa joskus näillä palstoilla tuo kummallinen muiden luultavasti nuorten kaikkitietävien mielipiteet kissa hoidosta. Tämä luovutusikä, kissat irrallaan , voiko kissan jättää kotiin kun on itse työssä, kissalla oltava aina kaveri, vain parasta eläinkaupan ruokaa ja jopa kysymys voiko kissan jättää kotiin jos valot ei ole päällä.Asiat nähdään kovin mustavalkoisina ja ainoastaan yksi totuus ja se on vastaajan tosuus on se oikea.
   
 15. naperopartio Vierailija

  No, kouluista on kesälomaa ja johonkin nuoret tarmonsa purkavat. Vaikkapa sitten nettipalstoilla kirjoittamiseen. Tietoa heillä ei tosin paljonkaan näytä olevan. Luuloja senkin edestä.
   
 16. catt... Vierailija

  vakiprovo, nyt nimimerkillä le fes on tunnettu jäkättäjä mm. Suomi 24 kissapalstalla. Nimimerkit vaihtuu mutta tyyli on pysyy samana ja tunnistettavana. Hän väittää vastaan kaikessa, mutta oma argumentointinsa loppupeleissä on sitä että a) huudetaan lakien ja tutukimustiedon perään, b) mollataan muita kirjoittajia, c) käytetään muiden kirjoittajien ilmaisuja ne päälaelleen kääntäen ja d) ollaan niin omahyväistä jotta. Valitettavasti tämä provo ei katoa edes koulujen alkamisen aikaan sillä hän on aina läsnä! Ilmeisesti ei muuta elämää kuin mussuttaa nettipalstoilla ja yrittää saada aikaan tappelua. Parempi olisi jättää huomiotta kokonaan!
   
 17. le fes Vierailija

  Taisit nyt kuvailla itseäsi. Kokemusta sinulla ainakin tuntuu olevan mainitsemaltasi palstalta melkoisesti, kun kuvittelet näkeväsi tuttujen kirjoituksia täällä.

  Aika merkillinen käsitys sinulla on provoilusta, jos pidät sellaisena väärien väitteiden oikaisemista. Jos joku väittää laissa olevan maininta siitä, että alle 8 viikon ikäisen kissan luovuttaminen olisi eläinsuojelurikkomus ja minä korjaan asian, mitä provoilemista siinä on? Voihan väitteen esittäjä näyttää lainkohdan asiasta, jos sellaisen löytää. Sitä vaan ei satu olemaan.

  Sen mitä koirien määrästä ja niiden jakaantumisesta kerroin on suoraan Kennelliiton tiedotteesta.Tässä linkki. Tuotakin joku provo väitti pötypuheeksi.

  http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2008/20080124_rekisteroinnit2007.htm

  Koirien luovutusikäkin löytyy Kennelliiton sivuilta. Eli kertomani asia ei ollut pötypuhetta, kuten provoilija edellä väitti.

  Mitä tulee asiantuntijoiden käsityksiin luovutusiästä, niin jokainen voi kipittää kirjastoon kissakirjoja lukemaan ja huomaa minun olevan oikeassa siinäkin asiassa. Ei siis provoilua, vaan tosiasioiden kertomista.

   
 18. "Eläintenpito
  3 §
  Yleiset periaatteet

  Eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty. Lisäksi eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet."

  Kissan terveyttä ei edistä eikä käyttäytymistarpeita vastaa liian aikainen vieroitus.

  Luonnollinen vieroitusikä on n. 16 viikkoa (tutkittu tieto löytyy Helena Telkänrannan kirjasta Matka kissan mieleen). Le fes: Monessa kirjassa tieto on vanhentunutta eikä kaikkia kirjoja ole kirjoittanut asiantuntija.
   
 19. Haluaisin kissan eli voiko niitä saada myöhemmin? Olisin kiinnostunut.
   
 20. vopsi Vierailija

  Jos aloituksessa mainittuja kissoja tarkoitat, niin ainakin nyt ne ovat luovutusikäisiä varmasti pahimmankin kiihkoilijan mielestä.
   
 21. 4 kissan emäntä Vierailija

  Meillä on 8-viikkoisena vieroitettu kissa, muut kissat (3kpl) on vieroitettu 12-13 viikon vanhoina. Ero kissoissa oli aluksi valtava.

  Tuo liian pienenä vieroitettu oli ihan mahdoton, lutkutti, puri ja hyökkäili, teki tarpeet minne sattuu. Nykyään, kun kissat ovat asuneet vuosia saman katon alla, muut ongelmat ovat tuolta yhdeltä kadonneet paitsi tarpeiden teko minne sattuu. Noin puolet kerroista menee sentään johonkin laatikkoon, loput sitten sohvalle, kiipeilytelineeseen, vessan tai olohuoneen lattialle...
   
 22. kissat saa VASTA antaa pois kun ovat 8 viikkoa.
   
 23. ei kun Vierailija

  mieluiten 12 viikkoa, niin kuin sae kirjoitti jo
   

Jaa tämä sivu