Hae Anna.fi-sivustolta

koiranpentu puree kovin

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä nuppu, 11.07.2005.

 1. nuppu Vierailija

  16-viikkoinen narttu on alkanut taas purra enemmän jalkoihin ,käsiin,ei tottele.kova kieltokaan ei oikein auta.hampaat taitaa vaihtua.kävelyhihnaakin koittaa purra koko ajan ulkoillessa.auttakaa ,mitä tehdä.
   
 2. Minni Vierailija

  Purevathan ne, tuon ikäiset, koko ajan -- rasittavaa, mutta kuuluu asiaan ja menee ohi. Tarjoa sille muuta järsittävää _aina_ (=noin ziljoona kertaa päivässä), kun se yrittää purra käsiä tms. epäsopivaa: puruluita, kova hapanleivän käntty, lelu yms. Liian innokas kieltäminen saattaa vain innostaa koiraa, voi tulkita sen leikiksi.
   
 3. Sasa Vierailija


  Napakka kielto EI! ... ja jos ei muutaman kiellon jälkeen ""lahkeesta/remmistä irrota"" niin ja vaan hyökkäilee niin napakka pikku ""puristus"" kielen alta peukalolla leukaan ""nojaten"" niin että vähän vingahtaa... ja samalla kielto EI!

  ""Kielenaluspainnallus"" on viimeinen keino, jos muu ei mene perille. :)
   
 4. Sasa Vierailija


  HUOM. kielto EI (painnalluksen yhteydessäkin) silmiin katsoen!!... että tajuaa kiellossa olevan leikin kaukana ja pysähtyy funtsimaan. Jos jatkaa riehumista niin sama uusiksi niin kauan, että tajuaa lopettaa riekkumisen.

  Ja tietysti rekkuleilla täytyy olla paljon sallittua tekemistä ja leluja ym riepoteltavaksi, joten tarjoa heti ,kun tajunnut virheensä. jokin SALLITTU lohdukkeeksi rangaistuksesta ja kehu kovasti, jos kielto meni perille. :)
   
 5. Sasa Vierailija


  Joskus pentu myös riehuu, kun on väsynyt. Silloin päiväunet paikallaan rauhallisessa, viileässä, hämärässä huoneessa näin kesäkuumalla.
   
 6. ellu Vierailija

  sellaisia ne pikkupiskit on.anna ajan kulua ja tiukasti jaksa kieltää.tarjoa jotain muuta pureskeltavaa jos näykkii käsiä.kyllä se ajastaan loppuu.
   
 7. Minna Vierailija

  Meidän 18-viikkoisella pennulla alkoi myös pari viikkoa sitten vimmattu pureminen, samaan aikaan kun kaksi etuhammasta lähti ja ensimmäiset pysyvät hampaat tulivat tilalle. Tarkkaile pennun hampaiden lähtöä katsomalla silloin tällöin sen suuhun, että kaikki on ok. Pentuun on heti helpompi asennoitua kärsivällisesti, kun näkee leuassa heiluvan verisen hampaantyngän ja tajuaa, ettei sen olo välttämättä ole mitenkään hyvä kutiavien ja kipeiden ikenien kanssa.

  Hyvää puremista näin kesähelteillä on jäinen, lihaisa rustoluu. Viileä liha hieroo mukavasti pennun ikeniä.Samoin koirien hammasharja, jossa on vähän viilennettyä koirien hammastahnaa, näyttää maistuvan. Kaikkea muutakin tuo tietysti näyttää purevan, mutta näistä tykkää.:)

  Sinuahan koira ei saa purra, ja siihen saitkin ohjeita. Mutta muuten teillä ei varsinaisesti hätää ole, sillä hampaathan vaihtuvat aikanaan, ja pureminen loppuu. Näin helteillä pelkkä kuumuuskin saattaa saada pennun levottomaksi ja lisätä puremista. Kun meidän pennulla menee meno vähän höpinäksi, niin ensin kiellämme sitä silmiin katsoen, sitten pistämme sen jäähylle narun päähän omalle huovalleen ja postumme huoneesta. Jo muutaman sekunnin miettimisen jälkeen pennulla tulee yleensä meitä kauhea ikävä. Sitten menemme huoneeseen, mutta emme kiinnitä pentuun huomiota. Yleensä pentu silloin rauhoittuu siihen huovalleen järsimään leluaan, ja vartin päästä meillä on taas ihan normaali pieni koira, jonka voi päästää narusta pois. Yleensä pentu kyllä ehtii nukahtaa siihen jäähylle ennen tätä, eli väsymys se taitaa tätäkin pentua eniten riehututtaa.
   
 8. Murrr... Vierailija

 9. kuumetta Vierailija

  Ja silti on koirakuumetta, vaikka tosiaan tiedän mitä tuo on..

  Napakka EI silmiinkatsomisen kera toimii.
   
 10. Ellinoora Vierailija

  En tiedä olio tuo vitsi ""pure takaisin"", mutta meidän pentuun se ainkin tehosi. laitoin pennun kuono suuhuni ja puraisin en tietysti täysillä, mutta niin, että koira pikkuisen vingahti. Samoin olen puraissut pikkusen etutassuista. Ei mennyt kauaakaan kun pureminen ja näykkiminen jäivät pois.
  (Tämä sama pätee lapsiin ketkä puree) valitettavasti niitäkin löytyi meidän perheestä.

  Nyt pentu on seitsemän kuukautta eikä ole purrut enään pitkiin aikoihin.

  Kysäisen tässä samalla, että minkä ikäisenä urokset alkavat nostaa jalkaansa pissatessa. Tämä meidän ""nappisilmä"" ei vielä nosta jalkaa on siis 7kk. Hän pissaa losottaa tyylikkäästi seisaallaan.
   
 11. Amanda Vierailija

  Meillä tehosi purevaan ja lenkillä hyppivään ja hihnaa järsivään pentuun seuraava kikka : suihkaus vettä kuonolle, paras vesipullo on Bliw-pullo, mahtuu hyvin taskuun lenkille lähtiessäsi.

  Ei tarvitse edes torua mitenkään, vettä vaan kuonolle. Tiedän, että kaikkiin koiriin ei tämä konsti tepsi, mutta kannattaa yrittää silti.
   
 12. rumpalidumpali Vierailija

  anna koiralle muuta purtavaa sellaiseen huoneenseen missä ei ole muuta purtavaa.
   
 13. rumpalidumpali Vierailija

  anna koiralle vaikka luu tai puukeppi mitä se sitten pureskelee huoneessa missä ei voi pureskella mitään muuta kuin luuta ja puukapulaa
   
 14. vinksu Vierailija

  Meillä ei auttanut muu kuin vesisuihkepullosta suihkaisu kuonolle ja samalla EI.
   
 15. koira rakas Vierailija

  minkä rotuisia koiria teillä on meillä on beaglen ja bretonin sekotus ja ei ole kovin kiltti mutta opetetaan paljon:)
   
 16. Tsagalaga^ Vierailija

   
 17. juu.. tiedän itelläni nyt 9 viikkooo vanha koiranpentuu
   
 18. Labbisfani Vierailija

  Itsellänikin pieni pentu, toinen jo samaa rotua. Joten tiedän kuinka energisiä ovat. Pikkuisella on käsien pureskelu vähentynyt jo muutamassa päivässä. Tiukka EI-kielto ja jos se ei ole tehoks niin oon ottanut niskasta kiinni (ei kovaa!!). Mutta ainakin meidän pennulle selkee merkki et sellainen leikki ei oo kivaa.
   
 19. pennun omistaja Vierailija

  meillä menee välillä ihan yli tuon väsymyksen kanssa. terrieri kyseessä, ja välillä ollaan niskaotteessa samalla pidetään kyljestä kiinni (lattialla) niin ettei pääse venkoomaan. tämä siis ihan vikana. eka vinkastaan, painetaan kynnellä kielen alle ikeneen tai purraan korvasta... :/ sitä päivää odotellessa että tämä ohi menee :)
   
 20. hah! Vierailija

  Vinkaise koiralle niin se tietää että sinuun sattuu! Osaa sitten isona purra sinua jos alkaa vituttaa.
  Tyhmää sitäpaitsi alkaa tapella oman koiransa kanssa, selättää sitä jne...
  Ihan kuin todellinen laumanjohtaja alentuisi kamppailemana alempiensa kanssa.
  Pikkumaisella hermoilulla menettää koiran kunnioituksen,
  muistakaa että joko sana kuuluu tai sitten se ei tehoa.

  Kumikana-sivuilla on hyviä ohjeita.
   
 21. Kokeiles tätä Vierailija

  Pennun omistaja; väsynyt pentu ei osaa rauhoittaa itseään - sillä ei ole siihen yksinkertaisesti kykyä eikä kapasiteettia. Tappelemisen sijasta laita pentu hihnaan ja vie se viltilleen kiinni, ja kerro rauhallisesti, että nyt rauhoitutuaan. Voit jäädä samaan huoneeseen lukemaan kirjaa ym, mut älä kiinnitä pentuun huomiota. Ei mene montaa minuuttia, niin pentu, vikinän ja protestoinnin jälkeen, todennäköisesti nukahtaa. Sitten voi hihnankin ottaa pois. Näin pentu oppii, että väsyneenä ei riehuta, vaan rauhoitutaan. Tästä on paljon iloa sittenkin, kun koira kasvaa - rauhoittuminen kun ei joiltakin aktiivisilta koirilta suju ollenkaan itsekseen, vaan ne voivat aikuisenakin olla väsyneenä haukkuherkkiä, äreitä ym. Eli älä lähde painimaan sun koiran kanssa . se on loputon tie ja kiristää teidän kaikkien pinnaa.
   
 22. käpsy. Vierailija  Harvinaisen hyvä ohje, kiitos siitä.

   
 23. jansku2 Vierailija

  siis mulla mene hermot tähän.meillä on 8 viikkonen pentu ja se puree kokoajan sanotaan sille aina tiukasti EI mutta ei se usko,se vaan jatkaa, taikka sitte annetaan sille joku purulelu jos se puree,mutta ei se sitä kauaa pure ku se rupee taas meitä puremaa..mikä neuvoks?
   
 24. sohfvfvffis Vierailija

  Laittakaa itseenne jotain pahanmakuista ainetta siihen kohtaan mitä pentu tykkää kaluta.Eiköhän se siitä tokene ja tyytyy lehmän reisiluuhun.Siinä kaluamista piisaa.
   
 25. anniqa Vierailija

  Meilläkin nyt 8viikkoinen valkkaripentu joka kauheasti pureskelee kaikkea mikä silmiin osuu. Varsinkin omistajan varpaat ja sormet tuntuu kauheasti maistuvan. Kiellän aina välittömästi ja annan puruluun suuhun. Toistaiseksi on toiminut, mutta vaatii hirveästi seuraamista ja peräänkatsomista. Katsotaan mitä käy, kun arki alkaa ja koira joutuu totuttelemaan yksinoloon kotona...
   

Jaa tämä sivu