Hae Anna.fi-sivustolta

Kutistuuko satiini...

Viestiketju osiossa 'Askartelu ja käsityöt' , käynnistäjänä Matruusiäiti-78, 18.12.2006.

 1. Matruusiäiti-78 Vierailija

  ...pesussa? Aion tehdä päiväpeiton, jossa päällinen satiinia ja lakanakangas (tiedän, että kutistuu) sitten alapuolella.
   
 2. Kaakatin Vierailija

  Käsittääkseni satiini ei kutistu. Kannattaa se lakanakangas pestä ennen käyttöä, niin ei sitten se valmis työ ala kinnaamaan.
   
 3. ninnu. Vierailija

  Itse tykkään aina ennen ompelemista kutistaa kankaat siinä lämpötilassa missä ne jatkossa tullaan pesemään ja jossa niitä voi pestä. Käytännössä siis pistän pesukoneeseen.
   
 4. Silkkiperhonen Vierailija

  Hmm, riippuu siitä onko kyseessä puuvillasatiini vai esimerkiksi polyester tai muu synteettinen kuitu. Ninnun tapaan suosittelisin pesemään yhteen ommeltavat kankaat lopullisen tuotteen pesulämpötilassa tai vaihtoehtoisesti erikseen niin, että kukin eri materiaalia oleva kangas pestään korkeimmassa suosituslämpötilassaan (esim. puuvilla 60 astetta, polyester 40 astetta). Viimeksi mainittu vaihtoehto takaa sen, että kumpikaan materiaali ei jatkossa kutistu enää tippaakaan. Toisaalta ekologisesti ajattelevana ihmisenä pitäisin ensin mainittua "kimppapesua" järkevämpänä vaihtoehtona, joka takaa onnistuneen lopputuloksen mikäli samaa lämpötilaa käytetään jatkossakin.
   
 5. höpötiti Vierailija

  se riippuu ihan siitä, mitä materiaalia satiinisi on. satiinia voi tehdä mistä tahansa materiaalista, se on vain kankaan sidoksen nimi. luonnonkuidut kutistuvat, mutta jos kankaasi on polyesteriä tms tekokuitua, ei ole mitään tarvetta kutistaa kangasta etukäteen, koska se ei todellakaan kutistu.
   
 6. alkup. Vierailija

  Kiitos tiedoista!
   

Jaa tämä sivu