Hae Anna.fi-sivustolta

Kuumottavat jalat

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Footloose, 05.05.2008.

 1. Footloose Vierailija

  Minulla on vuosia ollut sama ongelma, enkä ole vieläkään keksinyt apua, enkä ole lääkäriltä koskaan muistanut kysyä.
  Eli iltaisin kuumottavat jalat. Alkaa aina kun menen nukkumaan, ja on niin ahdistavaa etten pysty nukahtamaan. Potkin ja pyörin pari tuntia ennen kuin saan unta.
  Olen kokeillut viilentäviä jalkarasvoja, mutta ne eivät toimi kuin hetken sen jälkeen kun sitä on laitettu.

  Olisikohan jollain kokemuksia ja vinkkejä ongelmaan? Mistä tällainen voi johtua?
  Olisin todella kiitollinen kaikista asiallisista neuvoista!
   
 2. höh Vierailija

  Eikö kellään tosiaan ole tällaisesta mitään kokemuksia..?
   
 3. tiputipu Vierailija

  Samanlaista vaivaa ollut vuosia... ent tiedä mistä johtuu..
   
 4. Ikävä Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on ollut tuo vaiva jo kauan. Jokaisen raskauden aikana ja aina, jos illalla juon lasillisenkin alkoholia. Nyt on neljäs raskaus menossa ja kärsin kuumottavista jaloista joka yö. Viime yönä keksin kääriä kylmägeelipussit jalkaterien ympärille ja se helpotti niin kauan kun pussin pysyi kylminä. Kylmägeeliäkin on tullut kokeiltua. Sama juttu. Väliaikaisista helpotuksistahan siinä on kyse ja kukaan asiantuntija ei tunnu tietävän ongelman syytä. Ehkä niitä on niin monta, varsinkin silloin kun on kyse raskaudesta.
   
 5. Lin-Ma Vierailija

  Kannattaa kokeilla raudan lisäämistä ruokavalioon... mulla on auttanut. Jos vaiva aiheuttaa paljon unettomuutta niin on mahdollista saada lääkitystä. Lisää tietoa löytyy www.levottomatjalat.com
   
 6. Kaisa, Vierailija

  Mulla kuumotti toista jalkaa lähinnä nilkan ja jalkapohjan alueelta. Syy oli se, että selän alaosan nikama oli jumissa. Sain lääkäriltä venyttelyohjeen ja sitä kun teen joka ilta, niin vaiva katosi samantein.
   
 7. Mia76 Vierailija

  Minulla ja mun siskolla on ollut kauan sama vaiva. Iltaisin kun menee nukkumaan alkaa jalkapohjia polttaa. Siskolla on vielä pahemmat oireet kun minulla. Hän voi jopa herätä öisin tähän.
  Minä kokeilin kaikkea eikä mikään auttanut, ja sama juttu, en muistanut kysyä lääkäriltä... sitten löysin Boreas nimistä jalkavoidetta ja minulle se on ainakin auttanut! Tuotteen myyjä:
  Verkkoapteekki.fi
  Laakavuorentie 6 LT 2
  00970 Helsinki
  email: info (at) verkkoapteekki.fi
  Puh: 09-8133284
  Avoinna: maanantaista perjantaihin klo 10.00-16.00
   
 8. tuutikki Vierailija

  Tutut oireet ja samoin vastauksia ei ole lääkäreiltä tullut ja jo luulinkin, ettei muilla tätä ongelmaa
  olekaan. (Paitsi äidilläni).

  En tiedä olisiko painolla jotain tekemistä asian kanssa myös, kun sain näet parikymmentä ylimääräistä kiloani pois niin oireet olivat miltei kokonaan poissa (paino rasittaa kehoa ja lisää verenkietoa tms?). Oireet poissa paitsi silloin kun otti punaviiniä. Silloinkaan ei tullut aina. Luin että alkoholi lisää pintaverisuonten kiertoa joten olen miettinyt olisiko sillä jotain tekemistä kuumotuksen kanssa.

  Sitten paino taas lähti nousuun ja kuumotus lisääntyi. Samoin se, että jos syön illalla raskaammin ruokaa (ilman alkoholia) niin silloin myös "polttelee". Aivan kuin punaisen lihan syönti lisäisi polttelua ja etenkin se, että vatsa on täynnä. Puristuisikohan siellä jokin elin tms. samalla lailla kuin joillain raskausaikana. Tai sitten se liittyy jollain lailla "ärsyyntyneeseen" verenkiertoon.

  Monitahoinen juttu. Itse yritän löytää apua ruokavalion muutoksilla ja tarkkailemalla sitä mitä syö ja olisiko joku ruoka-aine joka sitä tekisi ja keventämällä ruokailuja iltaa kohden.
  Sitä boreas voidetta aion kokeilla myös siihen asti kun saisin nuo ylimääräiset kiloni pois. Mutta voihan se olla, ettei se pelkästään riitä. Apu vaivoihin on niin yksilöllistä. Toiselle auttaa toinen,
  ja toiselle toinen juttu.
  Ehkäpä saamme joskus tietää mitä tämä oikeasti on.
   
 9. Lallukka Vierailija

  Mulla on kans sama vaiva. Minä yleensä herään siihen, kun jalkapohjat ovat kuin tulessa ja toisinaan useita kertoja yön aikana. Kesäisin polttelu vaivaa enemmän kuin talvisin, mutta ei se silloinkaan täysin poissa ole.

  Olen myös kokeillut kaikenmoisia jalkoja viilentäviä tuotteita, myös kylmägeeliä. Parhaiten on toiminut märät ja kylmät sukat. Puoliso ei oo kamalasti tykännyt kun sänky on sitten märkä, eikä ne märät sukat oikeen erottisia mielikuvia herätä muutenkaan.

  Olin ensin sitä mieltä että mulla vois olla ne levottomat jalat, mutta kun ei mulla kuumota jalkoja jonnekki polveen asti, vain kantapohjia. Eikä mulla ole semmonen olo että jalkoja ois pakko liikutella, vaan haluan saada ne viileiksi. Myös painon tunne helpottaa jotenkin kun painaa jalkapohjia seinää vasten. Ja siinäkin on se viilentävä vaikutus, kun seinä on betonia.

  Tiiä sitte mikä kuumottavien jalkojen syndrooma tämä on, mutta onneksi en selvästi ole yksin tän vaivan kanssa. mietin jo että onko mulla päässä jotain vikaa, että kuvittelenko vain...
   
 10. jatkuva Vierailija

  on kas ollu kymmenen vuotta riesana, ei pahene eikä parane. levottomiin jalkoihin lääkekuureista ei mitään apua. ainut apu on talvella viileät peiton ja lakanan pinnat. pari kolme tuntia ku helpottaa niin pääsee urvahtaa..
   
 11. Ehkä sittenkin Vierailija

  Minulla oli levottomat jalat.
  Yleensä illalla ne olivat kylmät, mutta yöllä piti peittoa vetää sivuun, kun oli jalat niin kuumana. Tuntui, että niitä pitää liikutellakin koko ajan. Liikutteluntarve paheni päivällä, jos istuin pitkään paikallaan ja nukkumaan mennessä se oli ihan varma.

  Apu löytyi halvasta apteekkituotteesta: magnesium. Yksi tabletti illalla helttaan, niin eivät jalat vaivaa.
  Vaiva pahenee, jos juo alkoholia.
   
 12. Pirullinen sairaus Vierailija

  Kysymys on ERYTROMELALGIASTA eli raajojen punakivusta, esiintyy jaloissa tai käsissä, useimmiten jaloissa. Jalkapohjat polttavat, kuumottavat, tulevat punaisiksi, pahimmillaan myös hieman turvotusta. Esiintyy iltaisin ja öisin. Itselläni ollut kyseinen vaiva melkein 20 vuotta, diagnoosin teki Neurologi v.2008. Illalla pelkkä syöminen voi laukaista, kuuma juoma tai lasi viiniä. Saunassa joudun pitämään jalat viileässä vedessä
  Mitään kunnolla auttavaa hoitoa ei ole löytynyt. Joillakin auttaa, joillakin ei. Sairauteen on kokeiltu Aspirinia, beetasalpaajia, Amitriptylliiniä (Triptyl), ns. masennuslääkkeitä kuten Venlafaksiini (Efexor), Gabapentiiniä (Neurontin).
  Itse olen käyttänyt Venlafaksiinia ja tällä hetkellä Triptyliä pieni annos. Lisäksi minulla on 2,5mg Betasalpaajaa (Orloc) liian nopeaan lepopulsiin, ehkä siitä on lisäapua. Kyseisset lääkitykset ovat tehneet vaivan vähän siedettävämmäksi, muttei poista oiretta. Nukkumaan mennessä otan aina pakkasesta ison jyvillä täytetyn pussin, jolla jäähdytän jalkoja kun ovat oikein pahat.
   

Jaa tämä sivu