Hae Anna.fi-sivustolta

Kyproksen Protaras

Viestiketju osiossa 'Lasten kanssa matkustaminen' , käynnistäjänä Meku, 21.10.2005.

 1. Meku Vierailija

  Olen varannut matkan Protarasiin.Varmasti useat lapsiperheet ovat olleet siellä lomalla .Kiinnostaisi kuulla kokemuksia ja tietoja kulkuyhteyksistä esim.Paralimniin.
   
 2. äippä Vierailija

  Olimme reilut kolme vuotta sitten protaraksessa, mutta silloinmeillä eivielä ollut lapsia. Nyt on kaksi ja emme ole käyneet enää kyproksella, petyimme paikkaan.

  Protaras on ihan kokonaan turistipaikkaa. Hotelleja toisen perään, ei juuri paikallisia näkynyt.
  Olimme lokakuussa ja takana oli kuuma kesä ja kaikki kasvillisuus oli kuollut. Heti kun lähti hotellialueelta pois, näki vain kuivaa kuollutta kasvillisuutta ja ""erämaata"".

  Paralimni oli suurempi paikkaja kaupoja ravintoiloita löytyi eikä ollut pitkä matka. taksilla yleensä meninne, kilometrejä en muista mutta ei viittä kilometriä pidempään.

  Protaraksen ruokapaikat oli aika pian käyty läpi ja sen takia iltaisin suunnistimme sinne syömään aika usein.

  Mutta tosi paljon olimme vain omassa bungalowissaja omalla uima-altaalla,sillä hotellialueen ulkopuoliset eivät kiinnostaneet kun ne kerran olimme nähneet...

  Rannalla tosin pari kertaa kävimme, matkaa oli noin kilometri.

  Emme toista kertaa protarakseen lähde, mutta makuja on monia ja niistähän ei voi kiistellä.

  Kahden kuukauden päästä on lähtö teneriffalle puerto de la cruziin, iah erilainen paikka ja tosi viihtyisä lastenkin kanssa. Myös kreikka on hyväksi koettu.

  Mutta tokihan teidän loma voi olla tosi hyvä ja voitte tykätä paikasta.

  Ei muuta kuin onnistunutta ja hyvää matkaa!
   
 3. Saga Vierailija

  Olimme Kyproksen protaraksessa, Finnmatkojen lomakylässä kaksi vuotta sitten. Paikka oli hotellina upea, niemen kärjessä, joten meri ympäröi meitä kolmelta eri suunnalta. Portaat vaan uima-altaalta alas ja olit jo meressä. Mukana matkassa oli silloin 2v. ja 4kk vanhat tytöt. Näin jälkeenpäin mietittynä olihan se työlästä olla 4kk vanhan lapsen kanssa reissussa kun aurinko porotti täudeltä taivaalta, mutta hotellimme oli niin hyvä, että matkasta jäi kuitenkin hyvä mieli.

  Protatas sinällään kylänä on aika pieni ja vain ja ainoastaan turisteille tarkoitettu. Kaikki on oikeastaan yhden kadun varrella, mutta jos ottaa loman ihan levon kannalta, eikä haikaile mitään ""aikuisten kulttuurielämyksiä"" on siinä kadulla ihan kiva käppäillä illalla ja katsella maisemia.

  Hintataso on aika kova, suomen luokkaa, hieman ylikin. Se oli oikeastaan ainoa huono puoli koko loman aikana. Ruoka oli ainakin meidän käyttämissämme ravintoloissa hyvää ja ilmasto oli ainakin silloin (lokakuussa) ihana. Lämmintä oli, vauvan kannalta ehkä hieman liiankin, mutta toisaalta, varjon alle sai vauvan nukkumaan, jolloin itse sai keskittyä vain lämmöstä nauttimiseen : )

  Hyvää matkaa siis, lasten ehdoilla : )
   
 4. bussilla Vierailija

  Paikallisbusseilla kulkeminen edullista ja helppoa(istumaankin mahtui), esim Paralimniin(lähellä taisi olla pieni eläinpuisto, pingviinejä?) tai Agia napaan(upea vesipuisto) pääsee nopeasti ja halvalla. Lasten kannalta Protaras oli oikein mukava viikon lomapaikka, kun halusimme lomaltamme aurinkoa, hyvän uima-altaan ja lämpimän meriveden ja iso vesipuisto oli mukava yllätys! Oikein mukavaa matkaa!!
   
 5. Meku Vierailija

  Kiitos oikein paljon kannanotoista.Tarkoitus on todellakin viettää lomaa lasten ehdoilla enkä usko ,että vanhemmatkaan kärsivät... Tarkoitus on myös tehdä retkiä,jotta aikuisetkin saavat jotain nähtävää.Meidän perheessä kaukolomat saavat vielä odottaa muutamia vuosia .
   

Jaa tämä sivu