Hae Anna.fi-sivustolta

Lakia tuntevia täällä? (häätö/irtisanomis asiaa...)

Viestiketju osiossa 'Yhteinen ympäristö' , käynnistäjänä en ymmärrä...., 30.06.2008.

 1. en ymmärrä.... Vierailija

  Tänään tipahti postista käräjäoikeuden kutsu jossa pyydetään viipymättä käymään heidän toimistollaan. Lappu tuli sekä minulle että avomiehelleni (molelmmille omat) ja kuumeisesti olen koittanut miettiä mistä voi olla kyse...asian kohdalla lukee vain: Tiedoksianto /s.
  En keksi mitään muuta selitystä kuin että asia koskee asuntoamme, koska lappu tuli meille molemmille.

  Tässä hieman asumishistoriaamme:
  Muutimme rivitaloasuntoon vuokralle (Sato:n vuokra-asunto talossa jossa muut ilmeisesti(?) omistusasuntoja) uutenavuotena 30.12.07.

  Meillä on kaksi koiraa, jotka outoa ympäristöään ja yksinjäämistään aluksi protestoivat ulinalla. Seinänaapurimme valitti tästä isännöitisijälle, vaikka meille tosin sanoikin että ulinaa kuuluu 10-30min lähtömme jälkeen. sitten ei enään mitään.
  Koirille hankittiin sitruunapannat (haukkumisen estoon), ja ovat mitä ilmeisemmin toimineet myös.

  Koirat ovat meillä yksin arkisin maksimissaan 2-6h päivässä, eivätkä varmasti huuda koko aikaa. 10-30min saatan uskoa, enempää en. Ja enään en oikein usko meteliä lähtevän ollenkaan.
  Koirat ovat myös hoidossa äidilläni usein viikonkin kerrallaan, n. 2 kertaa kuukaudessa.

  Jo ennen meidän muuttoamme on toisen seinänaapurimme kaksi koiraa (nykyisin vain yksi) Haukkunut useita tunteja päivässä aloittaen aamulla klo 8.00.
  Ymmärrän että toista seinänaapuriamme on voinut tämä kiukuttaa, kun edellisen kahden haukkujan lisäksi on tullut 2 uutta. Olimme ehkä viimeinen pisara heille.

  Mutta meiltä tosiaan ei meteliä ole lähtenyt kuin sen hetken. Jos se juuri on sattunut siihen naapurin koirien hiljaisenaolon aikaan, niin minkäs minä sille voin.
  (Ensimmäisessä yhteydenotossa isännöitijältä oli mainittu että koirat metelöivät siten että kun toinen lopettaa, niin toiset aloittavat)

  Isäänöitsijä soitti meille pariin otteseen tästä koiranhaukunta asiasta, ja asia oli se että haukunta on saatava loppumaan, tai ryhdytään toimenpiteisiin. Toinen soitto kuitenkin sattui aikaan jolloin koiramme olivat olleet kaksi viikkoa(!) äidilläni, joten asunnossa on ollut taatusti hiirenhiljaista.
  Mitä nyt naapurin koira haukkunut kuten aina. Ja talon päädyssä asuu myös koira joka silloin tällöin saattaa haukkua, mutta äärimmäisen harvoin.

  Kerran mieheni kaverinsa kanssa olivat pitäneet meillä "bileet" kahdestaan, ja saaneet sen verran meteliä aikaiseksi että saimme varoituksen syystä "häiritsevä elämä" (kyllä, todellakin kahdestaan olivat ja naapureita häritsevän mölyn saaneet aikaiseksi. . .) Itse en ollut kotona ja tämän jälkeen on kaikki illanistujaiset meillä toimestani kielletty.

  Sen jälkeen elämä on jatkunut normaalisti ilman bileitä, koirien haukkumista tai muutakaan meteliä.

  Nyt ovat myös alunperin valituksen tehneet naapurimme muuttaneet pois.
  Uusilta naapureilta pyysimme heti sanomaan jos meiltä kuuluu koirien meteliä...ei kuulemma ole kuulunut.

  Olen lievästi sanottuna järkyttynyt jos meidät häädetään syystä "häritsevä elämä", koska itsekseni ollessakin viihdyn parhaiten hiljaisuudessa ja musiikkia kuuntelen mieluiten korvalapuilla. Koirien satunnaista haukuntaa ja tätä _yhtä_ biletapausta lukuunottamatta vannon että meiltä ei mitään normaalia elämistä (imuri, suikussa käynti...) suurempaa meteliä kuulu.

  Voidaanko meidät todella irtisanoa näillä perustein?
  Kai meilläkin jotain oikeuksia on?
  Varsinkin kun koiramme ovat jo ajat sitten tottuneet asuntoon ja jäävät siltikin yksin vain sitruunapannan kera. Varmuuden vuoksi, vaikka en uskokaan että koirat enään haukkuvat.
  On kohtuutonta syyttää meitä koiranhaukunnasta jos naapurin koira haukkuu.

  Voimmeko vaatia tarkempia tutkimuksia asiasta? (mitä kuuluu, milloin, ja KENEN koirat metelöivät?)
  kaiken tasapuolisuuden ja kohtuuden nimissä häätö pitäisi tulla seinänääpureillekin...heillähän enempi haukutaan...viimeyönä myös kiljuttiin ja heiteltiin tavaroita. (pitäisikö alkaa isännöisijälle valittamaan itsekin...?)
  MIKÄ on sitä laissa mainittua häiritsevää elämää? Koiranhaukunta 10-30min päivässä (ei jokapäivä eikä milloinkaan öisin)?
   
 2. Meitzi *****

  liittynyt:
  22.11.1999
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luin ensimmäisn kappalleen ja se riittää. Elä murehdi etukäteen jos et vielä tiedä mitä asia koskee.

   
 3. Ei kannata jättää asiaa ratkaistavaksi ilman omaa vastinetta, koska silloin päätös tehdään hakijan vaatimuksen mukaisesti. Jos hakemus on todellisuutta vastaava, voi tietenkin jättää vastaamatta. Jos siis kyse on epäilemästäsi asiasta. Olen samaa mieltä edellisen vastaajan kanssa, menkää heti aamulla katsomaan, mistä on kysymys.
   
 4. en ymmärrä... Vierailija

  Paperi on nyt selvitetty...varoitus- ei ihan vielä häätö kuten pelkäsin.

  Eli siis lopussa oleviin kysymyksiini vastausta kaipailen vielä.
  MIKÄ on häiritsevää?
  KUINKA hiljaa koirien pitää olla? Saako niistä lähteä melua 10 min? tai minuutin päivässä? Vaiko ei sitäkään?
   
 5. Pelkkä hall. pj Vierailija

  Nuo toleranssit ovat _niin_ vaikeita määrittää. Jos olette saaneet (jostain syystä) häirikköstatuksen taloyhtiössä, olette valitettavasti kyttäyksen kohteena ja ihanat naapurinne kuuntelevat 'pölyhiukkastenne aiheuttamaa sietämätöntä meteliä'. Koirien aiheuttama melu myös helposti jakaa ihmiset puolesta/vastaan ja ehdottomasti. Eli kyseessä on yleensä kuinka asiat esitetään riitatilanteessa. Jos naapureillanne on esittää todellista tai keksittyä näyttöä koirien melusta, jota ette voi itse kiistää (ette ole olleet paikalla), olette valitettavasti heikoilla. Hankkikaa nauhuri, johon tallennatte poissaoloajaltanne asuntonne äänet, niin teillä on todellista näyttöä. Vastaan on tullut sekin tilanne, että koiraa on käyty ärsyttämässä (kolisteltu ovea ja postiluukkua) jotta se olisi saatu haukkumaan, jotta voitaisiin osoittaa koiran häiritsevän. Kyllä naapurit on kivoja joskus.
   
 6. se on myöskin Vierailija

  niin, että pattereiden kautta kuuluu meteliä naapurin koirasta ja ne luulee, että ne on teidän koiria. Äänet niinku kuuluu eri paikasta, mistä todellisuudessa.
   
 7. mymmelinäiti Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on häätö jo lähellä jos varoitus on annettu tiedoksi.
  Suosittelen keskustelemaan vakavasti taloyhtiön hallituksen jäsenten kanssa, he ovat ne ainoat jotka voivat nyt vetää rajan siihen mikä on häiritsevää ja mikä ei.

  Koirien huuto on aina häiritsevää. Jotkut koirat huutavat yksin jäädessään, siinä ei sitruunapannat auta. Silloin voi tietty miettiä kannattaisiko muuttaa jo ihan koirien hyvinvoinnin takia?
   
 8. seppo123 Vierailija

  joo eli samanlainen haastelappu tipahti postiluukusta enkä keksi yhtään mistä voi olla kyse. tiedoksianto s tosiaan voi tarkottaa mitä vaan? esim. jotain velan käräjöintiä? vai liittyykö s aina esim asunnossa meluamiseen? musiikkia kyl tullut soitettua välillä vähän kovaakin mutta en uskoisi muutenki meluisalla sijaitsevasta keskustakämpästä nii helposti varoitusta saavan, luulisi että joku olisi pistänyt lappua tai muuten tullut sanomaan eka. velkoja on kyl vähän päässyt kertymään, toivottavasti tämä liittyy niihin mielummin.
   
 9. positiivistakin Vierailija

  Se voi myös olla yllätysperinnöstä tieto ja kutsu perunkirjoitukseen...
   

Jaa tämä sivu