Hae Anna.fi-sivustolta

Lasikuitutapetti

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä jah-kai-len, 29.04.2008.

 1. jah-kai-len Vierailija

  Kokemuksia lasikuitutapetin hyvistä ja huonoista puolista kaipailen.
  Kiitän etukäteen :)
   
 2. ikiki Vierailija

  Plussat:
  - kestää kulutusta
  - jos väri nuhraantuu tai kyllästyy, voi maalata helposti vanhan päälle
  - kestää pyyhkimistäkin

  Miinukset
  - omasta mielestäni tylsät kuosit
  - ei kovin lämminhenkinen, tuntuu kädellä kosketettaessa paljon kovemmalta kuin tapetti
  - mahdotonta repiä irti (käytännössä vaatii koko seinän tasoittamisen niin moneen kertaan, että kuvioiden urat saa täytettyä tasoitteella, joten vaatii monta tasoitus -> kuivuminen -> hionta -> tasoitus -> kuivuminen -> hionta -kierrosta.)
  - ei ehkä ole myyntivaltti asuintiloissa (varastossa kylläkin hyvä ratkaisu).

  Omasta mielestäni lasikuitutapetti sopii korkeintaan eteistiloihin tai käytävään (esim. rappukäytävä, jossa lapset kulkevat paljon). Yhteen asuntoon laitoin lasikuitutapettia ja kyllästyin siihen kuosiin. Nykyään kulutukselle alttiiksi joutuvat paikat vain maalaan ja tarvittaessa sitten peitän kolhut tasoitteella, hion ja maalaan seinän, sillä harvallapa seinät nyt niin järjettömän kulutuksen kohteeksi joutuvat, etteikö normaali maali olisi ihan riittävä ratkaisu.
   
 3. jah-kai-len Vierailija

  Hyviä pointteja. Kiitos.

  Tuo juurikin mietitytti että entä jos sen joskus vaihtaa... eli ei kannata vaihtaa ;)

  Kahdesta seinästä on onnistuttu repimään kiviseinä lähes esiin. Sen siis kun huolella tasoittaa voi maalata?

  Nimittäin olin juuri lasikuitutapettia ajatellut koska pinnat ovat todella laajat ja lattiapintaa riittävästi. Tavallista tapettia saisi lätkiä vuota toisen perään, pohjatyöt vaativat tavalliselta ohkaiselta tapetilta enemmän kuin lasikuitutapeilta, koska ajattelin ettei lasik.alta niin näkyisi jos on jotain värisävyjä pohjalla.

  Ongelmakohta on eteisen ja olohuoneen kulmaus, koska eteinen on niin hankala, että se on melkein järkevämpää vetää lasikuitutapetilla, mutta sitten jos olohuoneen maalaa, ongelmaksi muodostuu oh-et-seinän kulma. Niin siksi harkitsin vetää koko oh:nkin lasikuidulla. Ehkä ei tulis kovin kaanista mutta pääsisi helpolla.

  Hmm. Jään pohtimaan, mutta vinkit oli hyviä.
   
 4. emeliina Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyisin tuota lasikuitutapettia ei tarvitse enää edes yrittää repiä pois tai tasoittaa päälle, mikäli siihen haluaa muuttaa päälle toisenlaisen tapetin. Ratkaisuksi on kehitetty tasoitetapetti (joka käy myös tekstiilitapetin päälle), jonka päälle varsinainen tapetointi tapahtuu. Helpottaa kummasti. Lisätietoja löytyy esim. www. sandudd.fi.

  Itselläni on lasikuitutapetti tosi huomaamattomalla kuosilla keittiössä. Minusta se on ihana tilaan, jonka väritystä halutaa muuttaa silloin tällöin ja jossa on suurempi vaara sotkuihin. Tällä hetkellä värinä on vaalea keltainen ja tapetti näyttää ihan erilaiselta kuin edellisen värin aikana, joten minua ei ainakaan kyllästyminen uhkaa (ja kun uhkaa, ei kun tela käteen :)
   
 5. Onko kokemuksia tasoitetapetin käytöstä?
  Meillä pitäisi yksi huone remontoida ja haluan eroon lasikuitutapetista. Edellinen asukas on älykkäästi lätkäissyt tapetin tasoittamattoman seinän päälle ja pinta on niin epätasainen, ettei pelkkä maalaus auta piristämään huoneen ilmettä.

  Tietääkö joku, onko muilla valmistajilla tasoitetapettia? En ole löytänyt mistään tätä tietoa. Asumme ulkomaassa, jossa todella suositaan lasikuitutapettia, joten täältä ei saa tasoitetapettia; sillä ei varmaankaan olisi kysyntää ;)

  Mietin, että kannattaisiko kesällä tuoda Suomesta Sanduddin rullia, ja että toimiiko se todella ja miten pysyy seinässä yms.
   
 6. tietoa. Vierailija

  http://www.asuntotieto.com/20000i_RAKENNUS_JA_REMONTTITIETO/x2006_syksy/tasoitetapetti.html
  Asuntotietokeskus - Rakennus- ja remonttitieto


   
 7. jah-kai-len Vierailija

  Reiskalla oli hyviä ja suoraviivaisia neuvoja! Sen tiedän jo että tasoitetapetti maksaa 'piiikkasen' enemmän kun norm. tapetti ;) Mutt on kaiketi sen arvoista. (tiedän siksi kun ihmettelin rautakaupassa notta mikäs ihmeaine se tämä on..)
   
 8. Aapponen Vierailija

  Laitoin viime syksynä lasikuitutapettia sekä makuuhuoneeseen että keittiöön ja olen tosi tyytyväinen. Kuvio on yksinkertaista ja näyttää päivänvalossa lähes tasaiselta, mutta kohdevaloilla tulee kuvio elävästi esille. Makuuhuoneen maalasin vaaleankeltaiseksi, keittiön seinä on valkoinen. Aion laittaa lasikuitutapettia myös olohuoneeseen, kunhan saan aikaiseksi sen remontin joskus loppukesällä.
   
 9. kodinhoitohuone Vierailija

  Lasikuitutapetti on hyvä kodinhoitohuoneeseen, sillä siellä käsitellään pyykkiä ja on satunnaisesti kosteutta. Heinä-lasikuitutapetissa on kivoja kuvioita ja värin voi valita oman maun mukaan. Muihin tiloihin en lasikuitutapettia laittaisi, sillä tapetti on minusta arvokkaamman näköistä, jos haluaa sisutaa tyylillä.
   
 10. maksuasiat hankalia Vierailija

  Tosiaan makuasia. Eräs tuttavaperhe oli vuosi sitten tehnyt rivarissaan pikaremontin ja vetänyt lasikuitutapetin eteiseen ja olohuoneeseen ja maalannut sen valkoiseksi. En edes kiinnittänyt huomiota asiaan ennen kuin itse sanoivat. Muu sisustus oli (mielestäni) tyylikästä ja hillittyä (trendikästä?) ja sopi ihan hyvin siihen kokonaisuuteen. Aiemmin siellä oli kuviotapetteja ja ne vasta oli kauheat.

  Olen suunnitellut tapetointia kesälomalle ja juossut katselemassa erilaisia tapetteja, niin en tiedä onko lasikuitutapetti sen "huonompaa" kuin moni muu yksivärinen valkoinen tai vaalea. Meillä ei ole kovin hyvät pohjat seinissä, ei siis kiviseinät vaan jotain puumassaa (levyjä), josta tiedän ettei tapetteja edes saa kunnolla irti ja siksi pelkkä maalaaminen ei tule kyseeseen. Tasoitetapetin päälle maalattu jättää huopaisen pinnan (en pidä). Työkaveri ehdotti maalausta tapettien päälle, mutta kun en ole koskaan nähnyt, en lähtisi tekemään. Jotenkin syntyy tunkkainen mielikuva... saatan olla väärässäkin. Kuviotapetteja en siedä saati näitä trendikkäitä kuikeroita - ei pahalla..

  Riippuu paljon siitä mitä seiniltä haluaa. Yksi ystäväni oli maalannut maalattuun seinään kuvalle "raamit" ja sellainen ei varmaan lasikuitutapetin kanssa onnistu, koska se on kumpuilevaa. Paitsi jos haluaa vähän epätasaista jälkeä niin sitten.

  Lasikuitutapettia voi maalata uudestaan ja sen päälle voi laittaa tasoitetapetin plus muun tapetin jos haluaa siitä eroon.
   
 11. Itselleni tulee lasikuitutapeteista mieleen sairaalan käytävät ja halvalla remontoidut kaupungin juoppokerrostalot. Aika ikävät assosiaatiot.
   
 12. bygg nu Vierailija

  Lasikuitutapetti on lähinnä pintavahvistuskangas, se mikään tapetti ole.
   
 13. Rakentamassa Vierailija

  Ehkäpä et ole nähnyt lasikuitutapettia kotioloissa käytettynä.

  Melkeimpä alan kallistua minäkin lasikuitutapettiin joissain tiloissamme.
   
 14. Rakentamassa Vierailija

  ei ole kangas. se on ihan lasikuitua.
   
 15. oiskohan Vierailija

  kangas=kudottu
   
 16. Ehkäpä olen rakennusalan ammattilainen, ehkäpä olen nähnyt jos jonkin näköistä viritystä niin julkisissa tiloissa kuin yksityiskodeissakin.
  Lasikuitutapetti on todella hyvä materiaali juuri noissa sairalan käytävissä, sillä se tekee seinistä paremmin kolhuja kestäviä. Mutta rumaa se on, minun mielestäni.
   
 17. Liisa O Vierailija

  Kuka tykkää mistäkin. Minusta se on oikein elävä ja kaunis pinta ja värin voi vaihtaa helposti. Sitäpaitsi se on paras seinämateriaali esim. lastenhuoneisiin. Onhan se nyt paljon kivempi, kuin aivan sileä maalattu pinta. Itse en tykkää tapeteista ja niihin kuvioihin kyllästyy helposti.
   
 18. Niin kuka mistäkin tykkää. Minusta lasikuitutapetin "elävään" pintaan kyllästyy helposti, koska se on niiin ikävän näköinen ja sopii ehkä koulujen käytäville tms. Kotiini laitan kauniit oikeat tapetit, joihin en kyllästy.
   
 19. hyvä vaihtoehto! Vierailija

   
 20. hyvä vaihtoehto! Vierailija

  No johan teki tempun tuossa lainaamisessa.

  SORRY, Liisa O. *pyytää hän nätisti ;-) *

  -kuka tykkää kuka ei- ei kaikei kyllästy tapetteihin jotka laittaa :-O
   
 21. Pläkkiseppä Vierailija  Ei kaikissa lasikuitutapeteissa ole samanlaisia "kyhmyjä" eli kohokuvioita, vaan toisissa on hyvinkin huomaamattomat ja toisissa taas selvemmin esille tulevat. Jos haluaa tasaisen pinnan, kannttaa ostaa tasapintaista tapettia. Turhaa maalin ja työajan tuhlausta ostaa kohokuvioitua tapettia ja sitten yrittää maalaamalla saada se tasaiseksi.


   
 22. Pläkkiseppä, että äärimmäisyydestä toiseen?

  Onneksi nykyään on vaihtoehtoja enemmän kuin kaksi. Niin saa jokainen makunsa mukaista. Luova ihminen kehittää niistä vielä poikkeuksiakin. Mikään koti ei ole toistensa kopio. Toisin oli vielä 70-luvulla. 80-luvulal alkoi tilanne kohentua.

  En oo ite kovin luova ja olen suorastaan kade kavereille jotka osaa sisustaa, mutta jos kertoisin yksityiskohtia joita joku on kotiinsa valinnut se kuulostaisi oudolle, mutta kokonaisuutta katsoessa voi vaan ihmetellä.

  Makuasioitahan nää on. Muiden kotien ja valintojen haukkuminen rumiksi ja hirveiksi kuvastaa enemmän oman itsetunnon puutetta. :-D
   
 23. SRH,LK,JA PEURA Vierailija

  LASIKUITU TAPETTI LASTEN HUONEESEEN ON JO SINÄLLÄÄN MYÖS PIENI TURVALLISUUS RISKI, sillä sairaaloihin ympäri suomen maan tulee yhä lapsi ja aikuis väestöä poliklinikalle kun lasikuitua löytyy silmästä korvasta nielusta ja ihon alta yms keukoista vatsasta yms jne, vaikka lasikuitu tapetti maalataan päälle on reunat syytä kunnolla käsitella niin ettei lasten pienet uteliaat sormet irroita kulmaa auki tai reunaa irti ja nyhdä kuitua pois ajankulukseen , ja ymmärtämättä asiaa laittaa kuituja jopa suuhunsa maistellen sitä, lisäksi niillä jotka laittavat lasikuitu tapetia seinään tulisi olla hengitys suojaimet sekä ilmastointi kunnossa kuka valvoo ,,lasikuidun vaaroista elimiströön joutuessaan kannattaa siis pohtia kun allergia iskee perheeseen ja kun ilmenee terveys haittoja yms,,
   
 24. Juissi Vierailija

  Tuollaisen tasoitetapetin paikkaaminen saattaa olla melko hankalaa. Tasoitetapetista jää sellainen hiukan pehmeä pinta, eli reikien tms kittaaminen ei oikein onnistu. Mielestäni kipsilevy on parempi vaihtoehto seinäpinnan tasoittamiseen.
   
 25. peili Vierailija

  Ainakaan kissaperheeseen ei kyseinen tapetti sovi. Kissat saavat upotettua siihen mukavasti kyntensä ja repivät sen alle aikayksikön.
   

Jaa tämä sivu