Hae Anna.fi-sivustolta

Lattialämmitys vs. seinäpatteri?

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Klemmari, 16.07.2009.

 1. Klemmari Vierailija

  Meillä on sellainen tilanne, että sähkölämmitteisen talon kolmeen makuuhuoneeseen olisi vaihdettava uudet seinäpatterit (nykyiset 25 v. vanhat) sekä lattioihin muovimaton tilalle laminaatti. Kannattaisiko tässä yhteydessä kuitenkin luopua seinäpattereista ja asentaa lattialämmitys? Etuja, haittoja, kokemuksia?
   
 2. Iisebell Vierailija

  Lattialämmitys, ehdottomasti!

  Olen asunut aiemmin kerrostalossa, jossa seinäpatterit. Ihme pölynkerääjiä. Nyt asun kerrrostalossa, jossa lattialämmitys. Jaloille erittäin mielyttävä. Ja eipä tartte pattereitakaan putsata.
   
 3. hmmmm Vierailija

  Varmaan on hieman kalliimpi asentaa lattialämmitys, mutta ovathan patterit rumia. Lämpö jakautuu tasaisemmin lattialämmityksessa kuin seinäpattereissa
   
 4. Viluvarpaat Vierailija

  Ehdottomasti lattialämmitys. Ihanan tasainen lämpö !
   
 5. Klemmari Vierailija

  Mitenkäs se laminaatti sitten asennetaan sähköisen lattialämmityksen päälle? Tuleeko siihen väliin jotain vai tuleeko se siihen suoraan? Ja voiko laminaatin tällaisessa tapauksessa asentaa itse vai vaatiiko asiantuntijan? Lattialämmityksen tietty asentaa ammattilainen ja laminaatti pitää valita hyvin lämpöä johtavaksi, sen tiedän.
   
 6. Ymmärtääkseni siihenkin on olemassa nykyisin joku hieno ja fiksu systeemi, joku "asennussarja" jossa kulkee "vako" kaapelia varten - ei varmaankaan vaadi edes ammattilaista jos ei nyt ihan tumpelo ole ;) Kysy "rautakaupasta".
   
 7. rakstyt Vierailija

  Nykyiset sähköpatterit ovat aika umpinaisia, joten ei niissä hirveesti siivottavaa ole.

  Yleensä lattialämmityskaapelit ovat betonilaatan sisällä. Jos käytetään edullisempaa yösähköä lämmön varaamiseen, niin laatta on paksumpi, kuin suorakäytössä.
   
 8. Klemmari Vierailija

  Siis että kaapelit asennetaan ja siihen päälle valetaan betoni ja siihen päälle sitten parkettia tai muuta? Voiko lämmitysjärjestelmä mennä rikki siten, että koko lattia pitää sitten purkaa, jotta se saadaan taas toimimaan? Kiitoksia tähänastisista vastauksista! Ja käyn kyllä sitten aikanaan rautakaupassakin kyselemässä.
   
 9. rakennus mies 53v Vierailija

  Täällä puhutaan betonista ,mut oikeempi nimi ehkä olis lattianoikaisumassa.
  laitetaan vain noin kaks-kolme senttiä.mikä peittää lämmitysjärjestelmän.
  sen päälle äänieristys ja laminaatti.
   
 10. RI evp Vierailija

  Kyllä yhdessä talossa yksi möhläys pitäisi riittää. Se ensimmäinen on ollut "suoran" sähkön valitseminen lämmitysmuodoksi. Toinen möhläys olisi lattialämmitykseen siirtymisen vaatima investointi (joka ei nostaisi talon arvoa vähääkään) tuhoon tuomitussa järjestelmässä. Uudet patterit, se on ainoa järkevä satsaus, jos ette halua koko lämmitysjärjestelmää vaihtaa.
   
 11. rakstyt Vierailija  rakstyt on vielä palveluksessa. Tarkotin nimenomaan uudistakentamista, sähkölämmityskaapelit tulevat betonivaluun uudisrakentamisessa. Ei niitä mihinkään vanhan lattian ja laminaatin väliin laiteta. Patterit voi vaihtaa. Malleja on.
   
 12. PIA-MARIA Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.03.2009
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on "vanhanaikainen" kunnon patterilämmitys paitsi kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneen lattialämmityksestä pidän kuten lämpöä rajastava kissanikin. Muualle asuntoon en lattialämmitystä kylläkään laittaisi. Miten lienee parketelilleni kävisi? Eräällä tutullani oli muinuoin kattolämmitys, joka oli täydellinen fiasko. Pöydänalusetkin olivat kostean koleat läpi talven. Tee mitä teet, kunhan et kattolämmitykseen sorru
   
 13. Klemmari Vierailija

  Kiitos vastauksista! Taidamme kallistua uusien seinäpattereiden puoleen. Lienee hivenen helpompi ja halvempi ratkaisu. En ole ainakaan tähän mennessä saanut tietooni perusteita, miksi lattialämmitys olisi ratkaisevasti parempi.
   
 14. Mademoiselle Vierailija

  Asennutimme peruskorjauksen yhteydessä lattialämmityksen eteiseen ja kosteisiin tiloihin laattaosioihin. Takuu 12 vuotta.
   
 15. Neulasen Manta Vierailija

  Vai hivenen helpompi ja halvempi! Kuka sinulle tuollaisia on uskotellut? Hintaero olisi vähintään viisinkertainen. Kysy ihmeessä ensin arviota joltain asiantuntijalta, jos nyt kumminkin sattuisit päätymään siihen "hivenen" kalliimpaan ratkaisuun.
   
 16. kyseleepihän Vierailija

  Sähköllä? Oliko kyseessä ns. mukavuuslattialämmitys?
   
 17. Mademoiselle Vierailija

  Paremminkin parannus 70-luvun talomme käytännöllisyyteen. Kodinhoitohuone, jossa olisi tarkoitus riisua lapsen kuravaatteet on kaukana eteisestä ja sinne ei ole sisäänkäyntiä ulkotiloista, joten kumpparit yms. kengät on helppo riisua ja kuivattaa eteistiloissa. Laatta helppo pitää puhtaana. Ennen tiloissa laminaatti, joka oli täysin väärä ratkaisu ja arka ratkaisu tilaan, jossa riisutaan kuravaatteita ja kumppareita. Yksistään laattalattia olisi kylmä maanvaraisessa talossa, joten se vaatii lämmityksen.
   
 18. kyseleepihän Vierailija

  (Huoh). Mukavuuslattialämmityksellä tarkoitetaan lattialämmitystä, jonka tarkoitus ei ole huoneen lämmittäminen , vaan esim. laattalattian pitäminen miellyttävän lämpimänä. Lämmityksen teho on aika heikko. Tiloissa on usein muu lämmitysmuoto.
   
 19. Klemmari Vierailija

  Sähköliikkeestä sanottiin, että lattialämmityksen asentaminen ei tule juurikaan uutta seinäpatteria kalliimmaksi, koska tarkoituksemme on joka tapauksessa vaihtaa huoneisiin uudet lattiamateriaalit.
   
 20. Varo vedätystä Vierailija

  Sähköliikkeestä sanottiin...? Siellä sähköliikkeessä ei olla pätkääkään kiinnostuneita tulla vaihtamaan taloosi kolmea sadan euron sähköpatteria entisten tilalle entisten johtojen päihin. Heitä kiinnostaa myydä teille monin kerroin kalliimmat, saneeraukseen tarkoitetut lattialämmityselementit.
  Patterien uusimisen hinta kannattaa kysyä kysyä yhdestä ja lattialämmityksen hinta toisesta firmasta (tai useammistakin), kyllä urakoitsijoita riittää näinä päivinä.
   
 21. Mademoiselle Vierailija

  Huoh vain itsellesi, em. tiloista on poistettu patterit.
   
 22. näitä asioita ammattilaisilta ja ottaa tarjouksia vastaan kummastakin vaihtoehdosta. Täällä vastaavat pelkän mutun ja luulon varassa!

  Lattialämmitys ei ole niin vaikea asentaa ja laittaa, kuin uskotellaan. Hyvät patteritkin ovat kalliita. KYllä minä kallistun sille kannalle, että koska joka tapauksessa lämmitätte sähköllä, lattialämmitykselle on hyvät perusteet. Sitä tukee vielä tuo lattiapintojen uusiminen.

  Käänny alan toimittajien ja tekijöiden puoleen, saat todellista, oikeaa tietoa.

  Nimimerkillä: Talon rempannut
   
 23. Jalkapohjat Vierailija

  tykkäävät lämpimästä lattiasta. Huoneen lämpötilaakin voi laskea pari astetta, silti huone tuntuu yhtä lämpimältä kuin ennen. Lämpö jakaantuu tasaisemmin ilmatilaan, koska se tulee alhaaltapäin.

  Toisaalta, on vielä yksi lämmitysmuoto, jota ei ole mainitu. Ilmalämpöpumppu. Se ottaa lämpöä ulkoilmasta, vaikka olisi pakkanenkin -15 asteeseen saakka. Vie sähköä ehkä kolmanneksen vähemmän, kuin suora sähkölämmitys.

  Miettikääpä niiden ammattilaisten kanssa kokonaisratkaisu.
   
 24. vaihtanut Vierailija

  Meillä on 50-luvun rintamamiestalo ja sitä mukaa kun on lattioita auottu ja rempattu niin perinteiset seinäpatterit on saaneet kyytiä ja tilalle laitettu lattialämmitys.
  Sellainen löytyy niin laatta- kuin kaakelilattiankin alta. Kyllä on mukava tasainen lämpö koko kämpässä eikä pattereita seinässä jotka vaikuttaa jopa huonekalujen sijoitukseen että lämmin ilma kiertäisi.

  Hinnoista en sano mitään kun en ole tarvinnut sitä pohtia. Maksun jälkeinen vuosikymmeniä kestävä mukavuus on tärkeämpi tekijä kuin mahdollisesti joku pieni hintaero asennuksen yhteydessä.
   
 25. Laatta-Liisa Vierailija

  Mitä eroa on laatta- ja kaakelilattialla?
   

Jaa tämä sivu