Lissubakteeri
Kun pastöroimattomissa maitotuotteissa on listeriavaara, kuinka supervarovainen täytyy olla? Missään näkemässäni ruokakermassa esim. ei ole ollut pastöroitua kermaa, ainoastaa perinteinen kuohukerma on sellaista, eli sitä olen käyttänyt ruuanlaittoon. Listeriabakteerihan tuhoutuu tietyssä lämpöasteissa, mutta mistä sitä tietää kuinka kuumaa se ruoka on mitä tekee, tuhoutuuko bakteeri? Kun menee vaikka ravintolaan jossa annokseen kuuluu cheddarkastike, uskaltaako sitä syödä vai jättää mielummin syömättä (en ainakaan kehtaa alkaa kyselemään onkohän tämä juusto tässä pastöroitua?) Entäs jos joskus ostais valmissämpylän jossa on juustoa? Kuinka varovainen oikeasti pitääolla. Uskaltaako sitä cheddarkastiketta nyt sitten syödä vai ei? Tai joku keitto jossa on kermapohja eikä lue pastöroidusta mitään jonka voi lämmittää mikrossa? Siis aina en tietenkään syö ravintolassa/valmisruokaa, mutta silloin kun näin tekee niin kauhean tarkka sitä saa kyllä olla..