Hae Anna.fi-sivustolta

Luonnonkukat

Viestiketju osiossa 'Häähumua' , käynnistäjänä Luonto, 20.07.2005.

 1. Luonto Vierailija


  Mahtaakohan syyskuussa saada luonnosta minkäänlaisia kukkia, millä koristelisi hääpaikan, ei tule nyt itselle mieleen yhtään mitään.

   
 2. Lilli Vierailija

  Pihlajanmarjoista saisi varmaan kivoja juttuja. Mistään kukista en tiedä, taitavat olla jo silloin mennyttä... Heiniä voisi käyttää?
   
 3. miten Vierailija

  olisi kanervat?
   
 4. Luonto Vierailija


  Voi, nämähän olisi pitänyt ilman muuta muistaa, oli varmaan nyt täydellinen oikosulku minulla !

  Nuo kanervat olikin täysosuma, pihlajat myös !!!

  Pitää harkitakin noita kanervia.......

  KIITOS !
   
 5. Tottakai Vierailija

  Rentukkahan kukkii esim. aina. Niistä saat ihanan ja ikimuistoisen kimpun. Suosittelen. Niitä riittää vaikka katostakin ripustaa.
   
 6. Luonto Vierailija


  Kylläpäs nyt löytyy........ja arvatkaapas mitä, näitä kaikkia voimme hakea omilta ""mailtamme"", siis ihan melkein kotipihaltamme, sieltä entisestä.

  Ei kertakaikkiaan tullut mieleen, olivat liian lähellä ja kukkakaupat vain ajatuksissamme !

  Kyllä nettiystävät on poikaa !!!!!

  Kiitos !
   
 7. siis Vierailija

  puhutaanko samasta kasvista? Rentukka kukkii keväällä ojien pientareilla, kosteissa paikoissa eikä juuri kestä esim. roikkumassa. Taidat sekoittaa leinikkiin.
   
 8. Luonto Vierailija


  Kyllä se rentukka on kosteanpaikan kasvi, meilläkin se on siellä joen varressa ja lähellä kotipihaa, johon kerääntyy keväällä vettä.

  Mutta en nyt sitten muista, missä vaiheessa ne häviää, ihan vähän hävettää, kun ei ole tuota luontoa tullut sen vertaa seurattua, vaikka äärellä ovat olleet.

  Leinikkihän kasvaa pelloilla, kedoilla, ihan melkein missä vain, pieni keltainen kukka pitkässä varressa, paljon kukkia samassa haarakkaassa varressa.
   
 9. Inge Vierailija

  Rentukka ei kestä maljakossa juuri yhtään, joten enpä sen varaan paljoa laittaisi...

  Kanervat on tosiaan kauniita, niistä taitava ihminen saa loihdituksi vaikka kuinka kivoja koristeita. Ellei sitten ole taikauskoinen. Kanervahan kuulemma sisälle tuotuna tuottaa huonoa onnea.

  Ja pihlajanoksat on myös hienoja. Näillä kahdella elementillä kyllä voi jo koristella juhlapaikan.

  En ole kyllä muuten ikinä elämässäni nähnyt rentukan kukkivan syyskuussa, mutta ehkä jossakin sekin on mahdollista.
   
 10. Hanna Vierailija


  Googlesta katsoin kanervasta ja sieltä löytyi kaksi pöytä koristetta, joissa oli kanervaa, pihlajanmarjaa ja jotain isoa vihreää lehteä, vielä vaaleanpunaisia ruusuja, nätit asetelmat olivat.

  Kanerva on Kainuun maakunta.

  Mutta tuo, että kanerva tuottaisi huonoa onnea sisälle tuotuna, niin se on paha juttu se, enpä ole ennen kuullut !!!Nyt kun sen tietää, niin mitäpähän tekisi ?
   
 11. Luonto Vierailija


  Juu, olen Luonto/Hanna, joka tuosta hunnun käytöstä kyselee !
   
 12. ... Vierailija

  kuule, testaa sitten ne luonnonkukkasi etukäteen maljakoissa!!! Meinaan, että teette varmaan pöytäkoristeeet edellisenä päivänä?

  Siskoni häissä kävi niin, että kaikki kukat eivät kestäneetkään maljakossa yön yli, mmm. sanaiainen oli kuivanut ja käpristynyt. Oli onneksi niin pienet häät, että ehdimme aamulla vaihtaa ne!
   
 13. Luonto Vierailija


  Edellisenä päivänä olisi tarkoitus laittaa juhlapaikka kuntoon, kantaa, laittaa pöydät ym. paikoilleen, pitopalvelu hoitaa sitten sen tarjoilupuolen.

  Kiitos taas vinkistä !
   
 14. pietaryrtti Vierailija

  on se komea kasvi, joka kukkii loppukesästä ja kestää komeasti kuivatttuna. MUTTA: varo aiheuttaa voimakkaita allegiareaktioita eli tsekkaa etukäteen sekin puoli.

  Leinikki kuivuu ja roikkuu kauniisti. Entä saatko kenenkään kotipihalta auringonkukkia, ei luonnonvarainen, mutta kaunis.
  Pihakukat muutenkin: ruiskaunokit yms
   
 15. Sisko Vierailija

  Meinasin ehdottaa auringonkukkaa mukaan. Yksi idea on laittaa kukkakimpun pohjaksi vuorenkilven lehtiä. Niitä on vihreitä ja punastuneita. Ne pysyvät kauniina monta päivää. Syksyllä on erikoinen ja kaunis myös osmankäämin kukinto isompiin asetelmiin. Sopii hyvin ison pihlajanoksan kanssa.Myös lehdet ovat kauniita, niistä saa lenkkejä ja lettejä helposti.

  Mataliin asetelmiin sopivat myös puolukat. Itse laitoin juuri marjaisia viinimarjan oksia vaasiin ja olivat kauniita. Upeita ovat myöskin tammen oksat. kehäkukkia saa halvalla ja ovat sälyviä.

  Pihlaja ja kehäkukka ovat upea yhdistelmä. lehdet pois ja tilallle vuorenkilven lehtiä. Säilyvät 2 viikkoa, jos on tarvis.

  Yksi joka on kaikkein kaunein ja monipuolisin ja ehdottoman upea syksyllä on katinlieko. Hämärän kuusimetsän kasvi. Siitä saa aineksia kimppuihin, ja pöydälle pitkiä kauniita kiehkuroita. Taipuu myös kranssiksi.Ei allergisoi. Mitä sanot yhdistelmästä katinlieko ja pihjala? Onnea sinulle ja parillesi.
   
 16. Oivoi Vierailija

  Älkää nyt ainakaan taikauskoa sekoittako hääjärjestelyihin. Uskoisin taikauskon tuovan huonoa onnea avioliittoon ;)
   

Jaa tämä sivu