Hae Anna.fi-sivustolta

Maailma tuhoutuu kovaa vauhtia-Loppu tulee..

Viestiketju osiossa 'Yhteinen ympäristö' , käynnistäjänä Loppu tulee, 29.06.2008.

 1. Loppu tulee Vierailija

  Kuinka onkaan mahdollista , että me ihmiset, niin nuori eläinlaji-tuhoamme tämän kauniin maailman. Huomaatte kaikki varmaan että ilmasto on muuttunut radikaasti jo viimeisen 10 vuoden aikana lämpötilojen ja tuulien suhteen. Talvea ei enää ole, eikä sitä lämmintä intiaanikesää. Sateita ja kovia tuulia, tulvia,tsunameita,maanjäristyksiä ym..

  Puita kuolee, eliöitä ja hyönteislajeja kuolee sukupuuttoon ja siitä seuraa taas evoluutiolle..karu muutos.
  Otsonikerros ohenee ohenemistaan, tehtaat vaan työntää piipuista uutta tavaraa ulos eurot silmissään..autoja ostetaan enemmän ja enemmän ja polttoainetta menee ilmaan järkyttäviä määriä. Ihmismassa maailmalla kasvaa ja kasvaa ja maa rasittuu ja tekee luonnollisia poistumiaan.

  Kierrätys, luonnon ja ympäristön suojeleminen on unohtunut täysin koska ahneus kuljettaa tyhmää ihmismieltä!
  Ja tiedätte varmaan mikä loppu ahneella on..siinä tulee niin käymään nimittäin.

  Minä myönnän pelkääväni. Elämää on jo nyt tuhottu niin paljon, tehty pahaa luonnolle ja maalle. tämä on ainutlaatuinen planeetta ja pian mennyttä.Täytyy sanoa että ehtiikö itse nähdä sen lopun alun vielä-uskonpa niin..Pelottavaa..
   
 2. Save the world Vierailija

  Maailman loppu eli kaikkeus katoaa.
  Ihmiskunta kuolee, kansakunnat ja kulttuurit poliittisesti aivopestään ja yhditymisestä tietää lopullinen tuho.Kielet häviää, sekasorto ym astuu tilalle.Ilmasto on koko ajan muuttumassa.Ellei lämmönvaihteluita ole maailma tuhoutuu.Kaikki energia muuttuu lämmöksi ja ellei ole lämpötilan vaihteluita ei ole energiaa ja siit seuraa että ei ole työtä.Työtä olemiselle,luonnolle jne..

  Jotkut puhuvat jäähtymisestä,jollointulisi absoluut nollapiste ja elämä olisi mahdotonta! se voi olla yksi mahdollinen maailmanlopun juttu.Mistä näitä tietää.
  Enteet maailmanlopusta ovat viisaiden mukaan jo näkyvissä-vulkaaniset tuhot,maanjäristykset,sodat,säteilyn muuttuminen(kosminen säteily lisäänt),maan akselin muutokset,maan kääntyminen hiljalleen,auringon hiipuminen hiljalleen,tai sen voimakas lisääntyminen ja siitä seuraa rajuja muutoksia, räjähdyksiä,asteroideja(milloin osuu maahan?),isoja muutoksia tulee varmaan tapahtumaan.Joka muuttaa koko elämää.
  Kannattaisi maailman avata silmänsä ja katsoa miten elämää elää,sillä myöhäistä se ei ehkä vielä täysin olisi.Politiikka ja maailma kaikkautena on vaikea hallittava,mutta muutos etenee aina kauaskantoisesti jos se on tarpeeksi painava,joten eikö kannattaisi jo kiinnittää huomiota kokonaisuuteen-pelastaa maailma!
   
 3. Amur. Vierailija

  MInua on ihmetyttänyt jo pitkään että miksi ihmiset eivät ole enemmän hysteerisiä tämän luonnonkatastrofin edessä. Jos ilmotettaisiin että maapallolta elämä loppuu totaalisesti seitsemän vuoden kuluttua, ihmisten käytös ei muuttuisi kai millään tavalla? Pari päivää lööpit herkuttelisivat aiheella, mutta sitten taas siirryttäisiin mielenkiintoisempiin aiheisiin kuten pääministerin naisystävään tai jalkapalloon.

  Mutta toivoaan ei saa missään nimessä menettää. Kannattaa seurata tilannetta ja omassa elämässään toimia oikeaksi katsomallaan tavalla. Mahdollisesti liittyä mukaan järjestötoimintaan jolloin samalla pääsee keskustelemaan asioista ja purkamaan pahinta ahdistustaan. Ajattelun muutos lähtee ihmisistä.
   
 4. Amur. Vierailija

  Lisäystä vielä:
  On todella tärkeää lukea aiheesta asiallista tietoa. Sitä saa myös televisiosta kun valitsee kanavat oikein. Tämä nykyinen ilmastonkehitys on toki huolestuttava, mutta auringon toimintaan sen ei pitäisi vaikuttaa. Olemmehan kuin pieni rusina valtavaan aurinkoon verrattuna. Maan akselikulman muutokseenkaan ei kai ihmisen toiminta vaikuta. Asteroideja on avaruudessa, on aina ollut ja tulee olemaan. Niistä saadaan koko ajan tietoa lisää kun tiede kehittyy. Ehkä jopa keinoja selviytyä kohtaamisesta syntyy.

  1 kannattaa hankkia tietoa
  2.kannattaa aloittaa toiminta omista valinnoistaan, heti
   
 5. Maajaana Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tietäisin kuolevani huomenna, istuttaisin puun. Sillä enhän tietäisi kuolenko maailmanlopun takia vaiko jostain pienemmästä syystä, joka kuitenkin antaisi edes sen puun jatkaa elämäänsä! Kliseistä ehkä, mutta niin se vaan menee...
   
 6. Asennetta Vierailija

  Maajaana noin kaikki ajattelevat. Siksi kaikki tuleekin tuhoutumaan. Välinpitämättömyyttä,tyhmyyttä. En minäkään tiedä maailmanlopun ajankohtaa tai oman kenties luonnollisen postuman tai traagisen poistuman ajankohtaa,mutta pystyn itse vaikutta,maan silti johonkin. Eli luonnonsuojeluun. Sinäkin pystyt-KAIKKI pystyvät jos vaan haluavat OIKEASTI! Asenteet ovat todellakin mitättömät maailmaamme kohtaan.

   
 7. sohvis Vierailija

  Auringosta loppuu pensa muutaman miljardin vuoden päästä.Näin ovat viisaat laskeneet.Sitten koko aurinkokunta kylmenee.Maapallokin palaa poroksi kaikkine rahoineen,rikkauksineen.Millaista mahtaa elämä olla niillä viimeisillä ihmisillä ennen kuolemaa.Happi loppuu,liian kuumaa kaikkialla.Aika surkee tulevaisuus.Onneksi kukaan meistä ei ole sitä herkkua kokemassa ja näkemässä.
   
 8. Amur. Vierailija

  Puita kannattaa aina istuttaa. Jos jokainen istuttaisi joka vuosi uuden puun niin...

  Ihmiset voisivat muutenkin tehdä sellaisia pienempiä asioita. Matkustelun sijaan voisi viettää rauhallista aikaa perheensä kanssa, hoitaa omaa puutarhaansa, kulkea puistoissa tai metsissä. Etsiä sisältöä elämäänsä lukemalla kirjoja ja käymällä vaikka teatterissa. Elämänsä voi tehdä onnelliseksi vähemmälläkin touhuamisella.

  Mikä on saanut meidät kuvittelemaan että kuluttamalla runsaasti teemme elämästämme jotenkin arvokkaampaa ja ihailtavampaa?
   
 9. En panikoi Vierailija

  Noissa aloituskirjoituksissa oli yhdistetty aika letkeästi kaikki maapallolla tapahtuvat ilmiöt ihmisen aikaansaannoksiksi. Ei esim. maanjäristykset ja tsunamit ole ihmisperäisiä. Ja mitä ihmeen hyötyä olisi hysterisoinnista.
  Todennäköinen skenaario on, että ilmaston muuttumisen seurauksena elämä pallollamme muuttuu monille mahdottomaksi, josta todennäköisimmin seuraa sotia ydinaseineen. Ei siinä koko pallo halkea, mutta ihmiset saattavat ottaa hiukan 'turpiinsa' eli kadota. Absoluuttinen loppu tulee sitten, kuten Sohvis kuvasi.
   
 10. Kulutustapojensa muuttaminen on oikeastaan erittäin helppoa. Askel askeleelta voi elämästään karsia turhuuksia. On ihan mahdollista elää onnellista, täyttä elämää ilman tauluteeveetä, uutta omakotitaloa, ulkomaanmatkoja lentäen tai (vähintään) kahta autoa per perhe. Kerskakulutus on aikamme vitsaus, kun naapurit varustavat kotejaan kilpaa. Materia on statusta, eikö?

  Olen kulkenut vasta lyhyen matkan kohti yksinkertaisempaa elämää. Mikä on sopiva määrä omistustavaraa? Mikä on tarpeeksi? Tarvitsenko oikeasti 5 farkut? 10 käsipyyhettä, kun koukkuja on vain neljä? 5 settiä vaihtolakanoita sänkyä kohti? 20 lautasta 4-henkiselle perheelle (pakko olla samaa sarjaa?)? 20 paria erilaisia verhoja, kun ikkunoita on vain 6? Kaksi kirjahyllyllistä kirjoja (kaikki luettu aikoja sitten)?
  Kirpputorilla myymällä olen tienannut turhilla tavaroillani n. 1000€. Myyminen on väsyttävää puuhaa. Loput olenkin lahjoittanut ystäville tai järjestöille. Kaapeissa on tilaa, kellarivarasto on tyhjä. Tavaroistani on iloa ainakin muutamalle.

  Toteutuneita kulutusmuutoksia:

  1. Ei ulkomaille lentäen! Jos on mentävä, niin laivalla ja junalla sitten. Näin toteutuu tämän kesän lomamatka.

  2. Kaiken minkä voi hankkia käytettynä, hankitaan käytettynä.

  3. Kaikki mikä vielä toimii, kulutetaan loppuun ennenkuin hankitaan muuta tilalle.

  4. Turhat kemikaalit rasittavat ympäristöä ja elimistöä. Pesuun biologisesti hajoavia aineita. Ei synteettisiä hajusteita, väri- tai lisäaineita. Pesupähkinät, mäntysuopa, etikka, sooda... Henk.kohtaiseen hygieniaan riittää useimmiten vesi. Luonnollisempia pesuaineita ja saippuoita saa ekokaupoista.

  5. Vähemmän lihaa. Itse olen kotivegaani, mutten fanaattisesti kieltäydy liharuuista esim. kylässä tai työpaikalla.

  6. Vähemmän muovia. Kaupassa voi miettiä, kuinka paljon pakkausmateriaalia kotiinsa kantaa. Vaikeaa, mutta jopa lähikaupassamme on nykyään paperiset hedelmäpussit!

  7. Kahvi, tee, viini, suklaa ja banaanit Reiluina. Luomutuotteita tarjonnan mukaan.

  8. Suihkuaikojen lyhentäminen.

  9. Vähemmän telkkaria ja tietokonetta, enemmän lukuhetkiä (kirjat kirjastosta)!

  10. Pyöräillen ja kävellen lähes kaikkialle. Paikallisbussilla ja kaukojunilla pääsee sukulaisten ja tuttujen luokse.

  11. Ei lehtitilauksia eikä mainoksia kotiin.

  12. Kuukuppi.

  Ylläolevien muutosten tekeminen on ollut erittäin helppoa. Haluaisin vielä mm.

  - muuttaa pienempään asuntoon. Lapset ovat kuitenkin tottuneet omiin huoneisiinsa.
  - luopua vessapaperista. Perhe kuitenkin yökkää ajatukselle, että pyhkisin/pyyhkisimme pestävään flanelliin.
  - hankkia kestositeitä kuukupin rinnalle.
  - olla vähemmän itsekäs ja inspiroida muitakin tukemaan kestävää kehitystä.
   
 11. sohvis Vierailija

  Auringosta aikanaan loppuu pensa.Kauan sitä ennen elämä loppuu maapallolla koska elinolot loppuvat.Lämpötila nousee,vesipula tulee,vedet karkaavat johonkin,minne liene.Meneehän tähän vielä jonkunaikaa.Jotkut viisaat miettivät olisiko marsissa ihmiselle sopivaa paikkaa.Samalla tuhoutuu mars ja muutkin planeetat.Tämä aurinkokunta muuttuu aikanaan kylmäksi vailla minkäänlaista elämää.Kaikki hienot mersut ja pemaritkin palavat poroksi.Mona-lisasta puhumattakaan.Hukkaan on mennyt kaikki aherrus.
   
 12. Ei ihan kaikki Vierailija

  Mennyt hukkaan. Minusta kaikki kulttuurin helmet, jotka tovat tuottaneet tai tuottavat ihmisille nautintoja (kirjallisuus, kuvataide, teatteri, musiikki) eivät ole menneet hukkaan, vaikka lopuksi tuhoutuvat. 'Pemareista ja Mersuista ei ole niin väliä.
   
 13. Take a look Vierailija

  maanjäristykset ym katastrofit johtuvat juuri ihmisistä. Liikaa kansaa, liikaa massaa maan päällä ja erilaisia rasitteita ihmisten toimesta. Luonto ottaa pois turhia omalla tavallaan..poistumia niitä tulee vaan lisää..Ihminen aiheuttaa kaikkein eniten maailmassa tuhoa ja pahaa. Tyhmyys on se johon kompastutaan ja viisaus on siellä missä tyydytään vähempään.
   
 14. Vasta nyt tilannut tuulivoimalla tuotettua sähköä... Parempi myöhään kuin ei koskaan!
   
 15. Juksakka. Vierailija

  Take a look:
  maanjäristykset ym katastrofit johtuvat juuri ihmisistä. Liikaa kansaa, liikaa massaa maan päällä ja erilaisia rasitteita ihmisten toimesta.

  Arveletko että ihan ihmismassan paino olisi riittävän suuri aiheuttamaan maanjäristyksiä? Onko asiaa tutkittu? Pitäisikö?
  Mitä mieltä ole öljyn pumppaamisesta maan sisältä? Voisiko se aiheuttaa jännitteitä maan kuoressa ja siten järistyksiä?
   
 16. Juksakka. Vierailija

  Katsoitteko eilen Prisman dokumenttia jäätiköiden sulamisesta ja sen seurauksista? Amerikkalaiset ne osaavat tehdä sitten tajuntaan iskeviä dokkareita! Joka tapauksessa ohjelmassa oli tutkittua tietoa ilmastonmuutoksen syistä ja seurauksista.

  Esimerkiksi siitä että mikä merkitys napajäätiköillä on maapallolle ja mitä seuraa kun ne sulavat kokonaan, nyt kiihtyvällä vauhdilla.
   
 17. ap, loppu tulossa.. Vierailija

  Lämpötila voi nousta jopa 10 astetta, kuvitelkaa.
  pölyttäjät alkavat kadota, joiden seurauksesta ei tule enää marjoja jne.tulevaisuudessa.
  Valtamerien virtaukset muuttuvat, veden korkeudet kasvavat, ilmaston muutokset tulevat.Lämpenemisen seurauksena otsonikerroksen palautuminen hidastuu.Josta seuraa uva/uvb säteilyn tehostuminen joka rapauttaa koko ekosysteemiä ja on vaaraksi ihmisen terveydelle..jne jne..
  Maan navat muuttuvat, rakenteet muuttuvat, vesipula, ilmaston huonous mahdollista..golf virta?
   
 18. sohvis Vierailija

  Millaista mahtaa ihmisten elämä olla viime metreillä.Elinolot mahdottomat.Lääkärit voimattomia,sotaväkikään mahda mitään.Vaikka olis kuinka tehokkaita tappovehkeitä keksitty,nekin ovat pelkkiä ritsoja.Sääliksi käy tulevia sukupolvia.Voi voi sanoi leipä.Viattomat eläimetkin joutuvat luopumaan elämästään.Kyllä jumala on aikamoinen rasisti.
   
 19. Amur. Vierailija

  Voisin hyvinkin kuvitella että varakkain ja hyväosaisin yhteiskuntaluokka on saanut rakennettua itselleen sellaisen ilmastoidun pienoismaailman, jossa ilmankosteus on säädeltävissä ja lämpötila pidetään suotuisana. Geenimuunneltuja kasveja, jotka on käsitelty kestämään äärimmäisiä oloja, ja tietysti eläimiä luomaan luonnon tuntua. Ravinnoksi käytettävä liha kasvatetaan kasvualustoilla.

  Kun tiede vielä lisää kehittyy maailmasta voi tulla todellinen paratiisi
  jossa köyhyyttä ei enää ole (koska maailman rakensivat varakkaat itselleen), eikä varmaan rikollisuuttakaan. Rumuus, tyhmyyskin ja etenkin sairaudet pysytään luultavasti minimoimaan perimää muokkaamalla. Matkustaminen tai mitkä tahansa kokemukset pystytään toteuttamaan syöttämällä kokemukset suoraan aivoihin. Oikeaa elämää ei välttämättä loppupeleissä edes kukaan kaipaa!

  Sellaisia idyllisiä keinomaailmoita varmaan jo joku visionääri jossakin suunnittelee, ehkä tilauksiakin alkaa olla...
   
 20. sohvis Vierailija

  Sinulla on positiivinen asenne.Hyvä niin.Kuinka voi loppumetreillä suojautua tappavaa kuumuutta vastaan.Se lämpötila on sitä luokkaa että siinä palaa kaikki.Jopa kivetkin alkavat sulaa.Tällasta tietävät viisaat ihmiset.
   
 21. sohvis Vierailija

  Tehkää joku teistä viisaista elokuva maapallon kuolinkamppailusta.Auringosta loppuu pentsiini,alkaa kuolinkouristukset aurinkokunnassa.Elämää ei enää tuossa vaiheessa ole.Kaikki palanut poroksi.Koska sotaleffojakin tehty,niissä näytetään ihmisen tyhmyys,tapetaan ihmisiä joukoittain järeällä kalustolla.Aivan yhtä hyvin voi ihminen kohdata oman kivuliaan loppunsa filminauhalla.Sittenpähän saa nähdä oman viisautensa.Sekin aika nääs koittaa.
   
 22. Amur. Vierailija

  Itseasiassa kuvailemassani vaiheessa suojaudutaan ilmastonmuutosta vastaan. Kun aurinko räjähtää, tilanne taitaa vaatia jo toista aurinkokuntaa ja uuden kotiplaneetan löytymistä!
   
 23. sohvis Vierailija

  Eikös ole mahdottomuus ihmiselle muuttaa johonkin toiseen tähtikuntaan.Matkat ovat liian pitkiä.Kyllä niin on että tässä tähtikunnassa elämä loppuu aikanaan.Minkälaista elämää lie muualla kaukana.Mihin kauas herra nimeltään jumala elämää ripotellut.
   
 24. TheMitsu1 Vierailija

  En muista mikä sen planeetan nimi oli (Sanotaan sen nimeksi vaikka "Teno")
  Sitten kuin "Teno" ajautuu auringon ja maapallon väliin, silloin se tapahtuu.
  Maailma tuhoutuu... Oon kuullut kun mun yksi frendi on lukenu jostain kirjasta :D
   
 25. Joojasitoli... Vierailija

Jaa tämä sivu