Hae Anna.fi-sivustolta

Maalia tapettien päälle?

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Avuton, 04.04.2006.

 1. Avuton Vierailija

  Minulla on yksi kysymys; Voiko tapettien päälle maalata, ja
  millaista maalia pitää olla? (On vain yksi kerros tapettia ja
  seinä on betonia.)
  Riittääkö yksi maalikerros? Kiitos etukäteen.

   
 2. Ap Vierailija

  Eikös kukaan osaa sanoa, jos voi maalata tapettien päälle??!!Kiitos edelleen..
   
 3. Pm Vierailija

  Juu voi maalata, mutta jos käytät lateksia kovin paksulti voi tapetti alkaa kupruilemaan. Öljypohjaisella maalilla ei ole sitä vaaraa. Lisäksi on huomattava, että kaikki tapetissa olevat saumat, repeämät ja muut epätasaisuudet jäävät näkyviin. Uutta tapettia vanhan päälle voisi olla hyvä ratkaisu.
   
 4. Ap Vierailija

  Kiitos paljon:)
   
 5. Jenni Vierailija

  Kannattaako ottaa sitä riskiä, että alla oleva tapetti irtoaakin, jonka jälkeen koko seinä pitää uudelleen käsitellä?

  Ensinnäkin maalaamisessä yhdellä maalauskerralla ei tule ikinä kunnolla peittävää lopputulosta, vaan aina pitää maalata vähintään kaksi kerrosta.

  Toisekseen jos seinässä on jo tapetti, kannattaisi joko tapetoida seinät uudelleen (sen oppii aika helposti, rautakaupoissa on mm. tapetointivideoita) tai sitten ottaa suosiolla vanha tapetti pois ja käsitellä maalilla betonipinta.

  Vanha tapetti lähtee pois parhaiten siten, että tekee löysää liisteriä, sutii sitä seiniin, antaa vettyä hetken ja sen jälkeen tapetti lähtee isoina suikaleina varsin helposti. Sen jälkeen pitää tietysti pyyhkiä liisterit pois seinästä ja antaa seinän kuivua kunnolla ennen maalausta.

  Kysäisepä vielä maalikaupasta joltain asiantuntijalta vahvistusta asiaan.
   
 6. angloelli Vierailija

  Voi maalata, mutta riippuu aika paljon tapetista (onko paperi- vai muovipintainen). Kuten aikaisemmin sanottiinkin niin saumat ja kaiken maailman nypyt ja rypyt nayttavat kylla ika hirveilta.

  Itse revin juuri maalattua tapettia seinista ja voin sanoa etta tulevaisuutta ajatellen en ainakaan oljymaalia suosittele :)
   
 7. ml Vierailija

  Kun maalaa seinää, kannattaa maalata kahdesti. Yksi maalikerros harvemmin peittää.
  Mitä tulee tapetoidun seinän maalaamiseen, niin en suosittele. Ensinnäkin maali ei peitä mitään pohjan epätasaisuuksia vaan korostaa niitä eli kaikki pinnan kulumat, kolot ja saumat näkyvät. Ei ole kaunista. Toiseksi tapetin kiinni pysyminen ei ole koskaan 100 % varmaa. Tapetti voi irrota tai kuruilla. Ei kaunista. Kolmanneksi maalatun tapetin tapetin irroittaminen tuottaa ärräpäitä - sitä ei saa irti kuin kynsillä raaputtamalla ja postimerkin kokoisina paloina.
  Suosittelisin tapetoimaan seinän uudelleen. Irroita vanha tapetti ja laita uusi. Mm. Pihlgren & Ritolan mallistossa (www.tapettitalo.fi) tai Durolla (www.durosweden.se) on sekä yksivärisiä että melkein yksivärisiä tapetteja.
  Jos päädyt maaliin, poista vanha tapetti, kittaa kolot ja maalaa kahdesti.
   
 8. toinen maalaaja Vierailija

  Mitenkä sitten lasikuitutapetti? Sitä kun ei saa irti lainkaan. Ongelmanani on lisäksi se, että tapetissa on ollut halkeamia, jotka on koitettu kitata umpeen. Nyt ne ovat siis tasaisina kohtina tapetissa ja erottuvat myös vaaleampina. Onko sitä järkeä koittaa maalata vai paheneeko tilanne vain?
   
 9. remppaelli Vierailija

  Laittaisin päälle tasoitustapetin joka nimenomaan on tarkoitettu lasikuitupinnan oikaisuun. Sen pinnan voi käsittääkseni sitten maalata.

  Toinen vaihtoehto on kiinnittää seinään kerros remontticyprocia, tavallista ohuempaa, kitata se, hioa ja maalata. Saa ainakin siistin ja uudenveroisen.

  Maalipinta on haastavampi kuin luulisi, päivänvalossa näkyy kaikki virheet..siksi suosittelen, huolellisuutta pohjien tekoon!!! Ja kunnon valo maalatessa, ettei tarvitse tehdä uudestaan=)
   
 10. tötöö Vierailija

  Me maalattiin tapetin päälle. Ostettiin K-Raudasta maalit ja saatiin sieltä neuvoja, että minkälaista maalia ja miten pitää toimia. Edellinen asukki oli jättänyt niin rumat tapetit (tumman harmaat), että oli pakko tehdä jotain. Laitettiin vaaleensinistä päälle. Paljon helpompi homma kuin että ois alkanu purkamaan sitä vanhaa tapettia ja sitten tapetoimaan uudelleen.
   
 11. me myös Vierailija

  Aina olemme maalanneet vanhan tapetin päälle, kun se on ollut likainen tai on haluttu vaihtaa väriä. Kun maali on satiinipintaista, kolhut ja kulumat eivät näy. Riippuu tietysti väristäkin. Olemme käyttäneet vaaleita sävyjä.

  Normaalin paperitapetin päälle voi hyvin maalata, tulee kiva pinta. Koskaan tapetit ei ole irronneet sen vuoksi. Aina siistimpää kuin rumat ja likaiset tapetit. Olemme käyttäneet kunnollista telaa ja lateksia.
   
 12. ml Vierailija

  Tapetin päälle maalamalla saa kunnollista jälkeä, jos pohja on hyvä. Jokaisella on tietysti oma käsityksensä siitä, milloin jälki on hyvää ja milloin ei.
  Siinä vaiheessa, kun joku haluaa poistaa maalatut tapettikerrokset, tulee ärräpäitä: tapetin poisto on hiton vaikeaa.
  Tapetit voivat irrota varsinkin, jos niitä on useita kerroksia. valitettavasti ei voida ennustaa, milloin ne lähtevät ja on myöhäistä katua silloin, kun vuodat ovat lattialla.
   
 13. maalari Vierailija

  Meidän kodissamme aiotaan juur tehdä tuollainen remppa, eli vanhan tapetin päälle maalataan,,,,vanhaa tapettia pitää hiota jotta pinta sileä....mene K-rautaan kerro mihin aioit maalata ja miten...oikea maalii löytyy myös tuohon tarkoitukseen, ainakin me löysimme!!!!!

  Siis helppo homma!!! Ei tarvi repiä tapettia pois vaan se hiotaan ja pölyä tulee ;)
   
 14. ninni Vierailija

  Olin juuri tulossa sanomaan että röpelökohdat tapetista voi hioa ja siihen vetää 2 kerrosta maalia päälle.
   
 15. Kaisa Vierailija

  Uudet lasikuitutapetit,kaksi kertaa maalattu ja huomasin tänään ,että parissa paikassa kupruilee.Mitä voin tehdä?
   

Jaa tämä sivu