Hae Anna.fi-sivustolta

Mikä avuksi lapsen kasvukipuihin?

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä ??????123, 21.03.2009.

 1. alkuperäinen Vierailija

  Nyt taas kipuja ei ole ollut melkein kahteen viikkoon. Eli otamme hieronnan ja venyttämisen joka iltaiseksi ohjelmaksi, jos se estäisi öisiä kipu tiloja. Ja lämitettäviä "hernepussejakin" voisi ostaa...
  Poika ei osaa tarkalleen sanoa missä kipu on, onko nivelessä vai lihaksessa. No joka tapauksessa jos näillä konsteilla ei tämä helpota niin sitten lekuriin.

  Kiitos vastauksista :)

   
 2. äiteemuori Vierailija

  magnesiumia olen antanut lisää omalleni. 1/4 pureskelutabletista tuntuu riittävän.
   
 3. Etkö lukenut loppuun saakka? Kyseessä oli REUMA, nivelreuma, pikkulapsella sekä lisäksi jättisolukasvain polvessa.

  Noihin karmajuttuihin en usko alkuunkaan. Sen sijaan perinnöllinen herkkyys, taipumus taustalla on olemassa, se on selvitetty Heinolan Reumasairaalassa sekä väestöliiton perinnöllisyysneuvonnassa.
   
 4. DDDDDDDDDDDD Vierailija

  D-vitamiini.
   
 5. Äiti vaan Vierailija

  Hei,
  Omalla lapsellani kasvukivut alkoivat alta kaksivuotiaana. Onneksi sattui kerran vanha,kokenut lääkäri,joka uskoi minua,kun kerroin lapsen yöt itkevän. Tuumasi,että "ne ovat helv..sia kipuja",ja määräsi nestemäistä särkylääkettä.
  Lapsi on nyt murkkuiässä, kasvukivut ovat vaivanneet aina tähän asti. Kipulääkettä on myös meillä mennyt kohtalainen määrä.Mutta yksi luontaistuote,joka auttoi/auttaa
  on nokkostabletit. Lapsi syönyt sen 12 tbl päivässä, ja silloin ovat kivut pysyneet poissa. Kannattaa varmaan kokeilla tuokin vaihtoehto. Lapseltani on myös otettu jo pienenä reumakokeet,kun niihin kipuihin ei tullut selvyyttä.
  Olemme myös hieroneet, laittaneet tiikerisalvaa ja villasukat yöksi jalkaan. Yleensä kivut tulevat varsinkin sellaisen päivän jälkeen,kun hän on käyttänyt kumisaappaita tai ollut esim. polvillaan maassa. Nyt vain odottelen,että lapsi saa vielä hiukan lisää ikää,ja kivut loppuisivat.. ;)
  Toivottavasti saatte apua!
   
 6. alkuperäinen Vierailija

  D vitamiiniä poikani on syönyt koko ajan. Olen tilannut pojalleni netistä jotain kalkki nokkostabletteja, mutta en ole vielä niitä ehtinyt alkaa syöttään. Joten testaan niitä heti :) Poikani on juuri sellainen joka leikkii autoilla lattialla polvillaan, joten polvet on kovassa rasituksessa, joten sekin voi vaikuttaa asiaan.

  Tulen kertoon tilanne tietoja jos ne nokkostabletit vähentäisivät kipuja.

  T: AP   
 7. tuikku-mummo Vierailija

  Jo yli 50-v sitten kärsin erittäin pahoista kasvukivuista, ja maalaistalossa oli lattiat hatarat, en kärsinyt pitää villasukkia kutinan ja pistelyn vuoksi(myöhemmin selvisi olen yli herkkä lanoliinille jota lampaan villassa puristetaan) sitten tuli sveitsistä erikois sairaanhoitaja käymään joka luennoi että kasvukipuja ei ole vaan se on alkavaa reumaa. (piilevä reuma diaksonoitiin sittemmin)
  Joillakin se todetaan aikaisemmin ja joillakin vasta täysinns.piilevänä joka puhkeaa ehkä vanhuuden kynnyksellä (kaikki olemme erilaisia reakoimaa). mutta valveutuneet vanhemmat varsinkin joilla on vakuutukset vievät erikois lääkärille joilla on paremmat resussit ja tietämykset asioista ja näin ollen saadaan asian mukaista hoitoa, ja myös luontais puolelta löytyy erikoislääkäreitä(koulu) jotka ovat sittemmin perehtyneet vaihtoehto lääkehoitoihin.
  Ja se vanha kunnon villasukat (setsem.velj.) yö sukiksi aivan pikkuvauvasta lähtien

  Esim.vauva potkii peiton pois ja nukkuu yön aikana monissa eri asennoissa mutta jalat lämpöisinä
  samoin aidot 100% puuvilla sukat kengissä, ne ovat todella lämpön pitävät, parempi vanhat konstit kun antaa pikkulapsesta lähtin kemikaali myrkkyjä, mutta jokainen Äiti ja Isä tekee omat ratkaisunsa, kaikki ei hyväksy mitään "poppa" konsteja vaan mitä lääkärit sanoo ja määrää
  Suosittelen heräämistä, näin tein omille lapsille ja nyt annan neuvot heidän lapsien suhteen
  nokkosessa on kalciumia erittäin paljon, sitävoi kerätä nuorena puhtailta paikoilta ja kuivata, käyttäen esim persiljan tapaan, samoin kaikki ns.kalkki pillerit ja pallerot
   
 8. Maijaliisa Vierailija

  Meidänkin lapsella yölliset kivut alkoivat vähän alle 2-vuotiaana ja hänelläkin on lättäjalat. Hierominen ja venyttely auttoivat, mutta eihän se ole mukavaa lapselle eikä vanhemmalle kun osa yöstä menee valvoessa. Vaikka jalat hieroi ja niitä venyteltiin illalla ennen nukkumaan menoa, saattoi lapsi silti herätä itkun kanssa kipuihin muutaman tunnin kuluttua. Puhuin asiasta neuvolassa ja kävimme lääkärissä ja fysioterapiassa. Apua lapsi ei saanut, ellei siksi lasketa särkylääkettä.

  Kuulin magnesiumin hyvistä vaikutuksista ja ostin lapselle Diasporal-magnesiumia. Annoin puolikkaan pussin ja nyt isompana välillä kokonaisenkin. Muutaman viikon kuluttua kivut alkoivat lievittyä ja pian loppuivat kokonaan! Suosittelen kokeilemaan. Meidän lapsi ottaa sen mielellään, on hyvänmakuinen poreileva juoma. Särkylääkkeitä ei olla tarvittu enää lainkaan.
   
 9. gnc Vierailija

  Minulla oli samankaltaisia kipuja. En ole varma olivatko ne sitä mitä kutsutaan kasvukivuiksi, ne jatkuivat vähintäänkin pitkälle teini-ikään, eivätkä tulleet öisin. Kipu oli aina polvitaipeessa. Kipu alkoi tyypillisesti silloin kun jalka sai kylmää ja oli sitä ennen saanut liikuntaa.

  Kylmä kääre auttoi joka kerta: Käsipyyhe kastellaan kylmällä vedellä, kiedotaan jalan ympärille, päälle leikattu muovikassi eristämään kosteuden ja päällimmäiseksi ideaaliside pitämään paketti kasassa.

  Muuten kylmä vain pahensi vaivaa ja lämpö lievitti. Myöskin kipulääke auttoi. Hieronnasta oli apua vain niin kauan kuin se jatkui.
   

Jaa tämä sivu