Hae Anna.fi-sivustolta

Missä lämpimintä maaliskuussa?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä vilukisu, 06.01.2008.

 1. vilukisu Vierailija

  Kuinka lämmin/kylmä on Kanarialla maaliskuussa? Tarkeneeko uida meressä, ottaa aurinkoa, iltasella kulkea ilman takkia? Ja missä olisi varmimmin lämpimintä? Juu, löytyyhän tietoa lämpötiloista esim. matkanjärjestäjien sivuilta, mutta ne ei välttämättä kerro kaikkea.
   
 2. tarkenee! Vierailija

  Kesähän, tai kanarialaisille kevät, se juuri maaliskuussa saarille saapuu! Siis jos nyt, talvella, turistit on topeissa ja shorteissa päivät ja illat pidempihihainen paita+shortsit, niin maaliskuussa vielä lämpimämpää. Se on vaan sitten huonoa tuuria, jos sattuu myrskynpoikanen kelejä hetkellisesti viilentämään. Isojen saarten eli Teneriffan ja Gran Canarian etelä- ja länsirannikon paikat on niitä lämpimämpiä, samoin Fuerteventuran etelä. Merivesi on juuri nyt esim. Teneriffalla about +21..ei laske siis talvikuukausinakaan tosi alas...tuon meriveden lämpötilan ajantasaisen faktan näet halutessasi Espanjan säätiedotuslaitoksen sivuilta www.inm.es (vaatii pientä espanjan osaamista tosin ehkä).
   
 3. vilukisu Vierailija

  Kun lämpötilat näyttäisi olevan samaa luokkaa kuin lokakuussa esim. Kreetalla, ja siellä mies paleli yhdellä reissulla. Ja varmaan minäkin palelin, mutta mulla merkkaa muutkit asiat paljon; shoppailu, hyvä ruoka ja aurinko yleensäkin :)

  Eli mielelläni otan vastaan kaikki kommentit tarkenemisen puolesta :)
   
 4. ookke kara Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 372
  Saadut tykkäykset:
  15
  Katselin tuolta Mikon sivuilta viime maaliskuun lämpötiloja, Puerto de la Cruzissa, jossa joidenkin mukaan on kylmä kuin ryssän helvetissä, oli sää aurinkoista ja lämpötilat + 30 hujakoilla, jos asutte nykyään suomessa kesäisin, niin oletettavasti ette pääse kanarialla maaliskuussa jäätymään. Mutta jos tuo nyt kuitenkin tuntuu viileältä, niin onhan maapallolla tosi kuumiakin paikkoja, mutta jos nyt kumminkin yrittäisitte löytää kanarialta lomakohdetta, niin eivät nuo netissä ja loma-oppaissa kerrotut lämmöt aina ihan pidä paikkaansa, niissä on yleensä noita keskilämpötiloja. Kreetahan on välimerellä ja näin ollen ei siellä enää lokakuussa voikaan olla hellettä, mutta kyllä sielläkin vielä syyskuussa tarkenee viluisempikin ihminen. Ei muuta kuin rohkeasti vaan liikkeelle, sitten sen näkee kun on paikan päällä. No kohta joku taas tarjoilee lämpökerrastoa ja välihousuja, mutta ne jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa. Katso Mikon päiväkirjoista Puerto de la Cruzin säätä ja lämpötiloja reaaliajassa. http/www.retket.info
   
 5. Ökö Vierailija

  Hei, olimme viime vuonna 16.-23.3 Puerto de la Cruzissa ja lämmintä(kylmää) oli päivällä 14-20 astetta. Yhtenä yönä oli kova ukkosen ilma, mutta muuten ei paljon satanut. Aurinko paistoi loman aikana noin 10 tuntia. Säät olivat siis tosi huonot, mutta muuten paikka oli ihan ok. Tekemistä riitti, vaikka rannalla tai altaalla ei tarennutkaan olla. Matka PdlC:iin oli ensimmäinen minulle, eikä minusta tullut suurta PdlC-fania. Voin ehkä joskus mennä uudelleenkin, mutta monta paikkaa on vielä näkemättä.
   
 6. öka Vierailija

  Jos tosiaan haluat lomalta lämpöä ja hyviä ruokapaikkoja ,mene tenskun Americaseen
  olen itsekkin ollut Puertossa Maaliskuulla,pilvistä,sateista,myrskyistä aurinkoa ei
  näkynyt kokoviikolla lämpötilat 14-18 päivällä yöllä 10-14 astetta.
  Älä usko Puerton fanien kertomuksiin auringosta ja lämmöstä, paikkana muuten
  mukava lomailla kun tarkenisi ilman vuorillista tuulipukua.
   
 7. surinasussu Vierailija

  Vähän alkaa hirvittää, kun lukee ihmisten juttuja siitä, ett Puertossa on ollu kylmää maaliskuussa. Itse lähdemme 18.3 ja ollaan 2 viikkoa. Täytyy kai vissiin toivoa ett aurinkoa ja lämpöä osuis kohdalle edes vähän. Vai pitäiskö vaihtaa matkakohdetta

  Vai vastaavatko tähän vain enimmäkseen ne, joilla on huonoja kokemuksia Puerton ilmoista ?
   
 8. anteeksi nyt vain, mutta alkuperäinen kysyi nimenomaan missä on lämpimintä maaliskuussa! Voitaisiinko yksikin keskustelu käydä ilman, että topic vedettäisiin koskemaan ainoastaan ja vain Puertoa?! (Korostan, ettei itsellä ole mitään Puertoa vastaan kuitenkaan) Ois ihan kiva, että niin Puerton vastustajat kuin puolustajatkin ajattelisivat puolueettomasti ja vastaisivat vain kysymykseen: missä olisi varmimmin lämpimintä maaliskuussa Kanarialla...vastaus ei tilastojen valossa valitettavasti ole Puerto.
   
 9. ookke kara Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 372
  Saadut tykkäykset:
  15
  Vuonna 2007 maaliskuussa oli poikkeuksellisia sää-olosuhteita jopa Puertossa silloin todella oli sadetta ja ukkosmyrskyä yhdellä viikolla, ja jonkun lomalle se sattui. Vastaavasti tammikuussa ja helmikuussa oli hyviä ilmoja, mutta jokainen voi tulla uskollaan autuaaksi. Jos joku sanoo että siellä sataa ja myrskyää jatkuvasti, niin älkää hyvät ihmiset menkö sinne, kun ei ole pakko. Me jotka tykkäämme jatkuvasta sateesta ja huonoista ilmoista menemme sinne kun kotimaassa ei tänäkään syksynä tullut ihan riittävästi vettä, mutta Puerto, sinne mennään, siellä sataa takuu varmasti. Ei voi meikä tietää mitään noista Puerton keleistä, en tiedä missä se raja kulkee kun alkaa tietämään, on mennyt jonkinverran laskut sekaisin, pannaan se pahenevan dementian piikkiin, mutta noin runsas 30 kertaa 2 viikkoa siellä on tullut vietettyä, ehkä on tullut oltua niin "lärvit" joka kerta, että ei ole aina noita myrskyjä huomannut, mutta on siellä joku selväkin päivä vietetty, kun on tullut autolla kierrettyä tuota saarta. Täällä on jo niin paljon noita todellisia asiantuntijoita että on parempi poistua takavasemmalle, ja tehdä heille tilaa. Löytyyhän tuolta googlelta, yahuulta sun muista hakukoneista jos minkäkinlaista ennustetta ja lämpötilaa. Tästälähin päätin pitäytyä poissa näiltä sivustoilta, koska katson että tietoni Teneriffan saaresta ovat hyvin vajavaiset . Adios!
   
 10. tmf Vierailija

  Säätiloistahan ei voi koskaan sanoa varmuudella mitään, aika turha sitä on lähteä veikkailemaan millainen sää on muutaman kuukauden kuluttua missäkin päin maailmaa. Jos haluaa takuuvarmaa hellettä, niin valitsee kohteen sen mukaan. EIköhän jossain päin ole hellettä maaliskuussa. Itse olen ollut 2 viime vuotta helmikuun alussa puertossa ja hyvin olen tarjennut. Suomessa on aina silloin sattunut olemaan -20 ja puertossa ainakin +20, että se riittää mulle. Neljän viikon päästä menen taas. Hellettä siellä ei varmaan ole, mutta se joka sitä etsii menee varmaan muualle. Maaliskuussa lämpimintä on varmaan Gran canarian Puerto Ricossa tai Teneriffan Americasissa. Hyviä matkoja kaikille, helteeseen tai minne ikinä.
   
 11. mummeli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 086
  Saadut tykkäykset:
  24
  Jospa nyt kuitenkin uskallan vielä Puerto de la Cruzin säästä sanaseni sanoa. Olin viimetalvena helmi- maaliskuun vaihteessa siellä kaksi viikkoa ja nautin joka päivä helteisestä säästä. Ja tämä on tosi. Lähdettyäni pois sääkin muuttui, mutta kukaan ei tiedä tulevan maaliskuun säitä. Olen niin paljon siellä oleoillu, viiden viikon lomia ja hyvin vähän sadetta nähnyt.
  Älä vain tosissasi Ookke Kara meitä jätä, haluamme varmasti monet Sinun jatkavan palstalla. Sinun kirjoituksesi on mukavia, asiallisia joten pliis! jatkathan.
  Ja vielä asiaan, varmasti maaliskuussa löytää lämpimiä paikkoja, Puerto rico, ja varmaan Fuerteventurallakin on silloin lämmintä ja Americaksessa, Inglesisää joten valinnan varaa varmaan on, kunhan vain tuo säiden haltija on suopea.
  Kaikille Cruzin kävijöille terkkuja, meille sateen liottamille.
   
 12. aage Vierailija

  Kokemuksesta, monissa kohteissa maaliskuussa olleeena, paras ja aurinkoisin paikka on jo mainittu Puerto Rico. Kaiketi varmin kohde. Illat ovat viileitä sielläkin.
   
 13. ppia Vierailija

  varminta on matkustaa joko Gran Canarian Puerto Ricoon tai Teneriffan Playa De Las Americasiin. Nettisivut näyttävät, että keskilämpötila maaliskuussa 22 astetta, mutta se on kyllä enemmän. Lähemmäs 30 astettakin voi olla.
   
 14. Tuulaorvokki Vierailija

  Olemme menossa maaliskuussa Puerto de la Cruziin. Ensimmäisen kerran, kun olimme siellä tuona ajankohtana, oli todella lämmintä ja aurinkoista. 10 vuotta myöhemmin samana ajankohtana oli ilma kuin tyypillinen Suomen kesäsää, tuulta ja koleaa. Näin se vaihtelee, ei etukäteen voi tietää. Varma asia, jos etsii lämpöä, on mennä Thaimaahan. Sieltä tulimme viikko sitten tänne ankeaan Suomeen, ei edes kunnon talvea.
   
 15. ÄWPK Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puerto de la Cruzin päivän KESKIMÄÄRÄINEN YLIN lämpötila on maaliskuussa 20 astetta ja KESKIMÄÄRÄINEN ALIN lämpötila on 13 astetta. Jos siis ei ole hyvä eikä huono tuuri lämpötila vaihtelee loman aikana päivän ylimmästä 20 asteesta yön alimpaan 13 asteeseen. Hyvällä tuurilla on lämpimämpää ja huonolla kylmempää. Nuo lukemat on luonnollisesti mitattu varjossa niin kuin kaikkialla muuallakin. Auringossa on sitten lämpimämpää. Lämmön tunteeseen vaikuttaa sekin miten lomakohteessa tuulee.

  Teneriffan eteläosissa esimerkiksi Playa de las Americasissa on enemmän aurinkoisia tunteja, joten siellä on lämpimämpää vaikka varjossa mitatut keskimääräiset lämpötilat ovat täsmalleen samat. Ne ovat ilmeisesti myös tuulen suhteen suojaisempia lomakohteita?

  Itse pidän Kanarian lämpötiloja sopivina. Kreikka elokuussa on minulle helvetti.
   

Jaa tämä sivu