Hae Anna.fi-sivustolta

mistä apua 2v. lapsen krooniseen ummetukseen?

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä pipimaha, 25.02.2008.

 1. pipimaha Vierailija

  Luontais tuotteista aloe vera mehu jo käytössä.
  Ruokavaliossa maidoton 1v. lähtien, maha ei kestä maitotuotteita.
  poika on pian 2,5v. ummetusta kestänyt jo vuoden tai ylikin. kakka tulee vain kerran viikkoon. Vaikka mitä on kokeiltu tuloksetta.
  vyöhyketerapiaa olen itse antanut.
  kiitos hirveästi kaikista vinkeistä, jos jollain tulee mieleen!
   
 2. kosmetologi Vierailija

  Vettä, vettä ja vettä huoneen lämpöisenä.

  Yksi vaihtoehto olisi käynti homeopaatilla.

  Illalla luumuja likoamaan veteen ja aamulla juodaan liuotusvesi sekä luumu.
   
 3. zannai Vierailija

  Pellavansiemenet ja liota niitä lasissa. Toimii.
   
 4. ainakaan omalle Vierailija

  Onko ummetukseen löytynyt mitään syytä, joka pitäisi hoitaa: pottakammo, peräsuolen haavamat tms? Jos ei, niin mikä tahansa kuitu tai suolessa turpoava ravinto on hyvä. Omalla lapsella käytin lisäksi duphalacia. Sitä piti antaa säännöllisesti. idea oli, että aine kerää nestettä, jolloin uloste on löysempää.

  Ihan kiva. Mutta pellava sattuu olemaan niitä kasveja, jonka siemenet keräävät kivasti kadmiumia. Eli ei anneta ihan pienelle lapselle eikä imettäville.   
 5. Sama vika Vierailija

  Meidän vauvalla oli aikoinaan sama vika. Kerran viikossa, ja sitten oli joka paikka täynnä tavaraa. Ja sen tekeminen oli kamalaa, itkua, huutoa, väänteitä... ja kuitenkin se oli vetelää velliä. Vain siinä suolen päässä kovempi tulppa.

  Hän oli vielä vauva, kun aloin antamaan luumunliotusvettä, ja se auttoi. Sitä vauva sai joka päivä ja päästiin siitä ikävästä painajaisesta eroon. Nythän on vielä noni, jota voi antaa tipan joka päivä, se lisää suolen aktiivista toimintaa.
   
 6. zannai Vierailija

  HUSIN Lasten ja Nuorten sairaalan potilasohjeen mukaisesti lapsen ummetukseen voi käyttää Pellavansiemeniä sellaisenaan tai yön yli liotettuna.


  Hyvä keskustelu aiheesta.
  http://kaksplus.fi/keskustelu/t437715

   
 7. ---------- Vierailija

  Höpölöpöä. Kaksivuotiaalle ei suositella ei suositella pellavansiemeniä.
   
 8. Miten ihmeellä? Vierailija

  Mikä ihmeen pakkomielle Sinulla on dominoida olemassa olevia selkeitä ohjeita? Sinun milipiteesi saa olla mitä ovat, mutta miksi pitää dominoida toisten vastauksia? Oletko koskaan kuullutkaan myös toisen arvostamisesta?

   
 9. Joku123 Vierailija

  Olethan kokeillut nimen omaan Forever Living Productsin Aloe Vera juomaa aamuisin?
   
 10. ottiko koville? Vierailija

  Jos kyseessä on kaksivuotiaan lapsen turvallisuus, niin sinun huonon itsetuntemuksesi saamat kolhut eivät sen rinnalla varsinaisesti liikuta.

  Pienen lapsen ummetukseen suositellaan annettavan ruoaksi kuitua (ei kuitenkaan pellavansiemeniä). Lisäksi ainakin HUSin ohjeissa on mallasuute. Oma kokemus on, että sitä ei saanut lapselle syötettyä sellaisia määriä, että olisi auttanut.

  Pitää tietysti lisäksi selvittää, onko lapsella mahdollisesti joku sairaus.
   
 11. ja taas näitä Vierailija

  Ja sinun tietämyksesi on ainut oikea? Entä jos on muutakin oikeaa tietämystä? Etkö pysty antamaan tilaa?

   
 12. HUSin potilasohje joko kehottaa antamaan pienelle lapselle ummetukseen kadmiumia keräävää valmistetta tai sitten se ei kehota. Vain jompikumpi voi olla totta.

   
 13. Vauvasta asti meidän esikoisella oli kova maha, kakka tuli n. kerran viikossa ja hirveän huudon säestyksellä. Luumumehu auttoi vähän, mutta paras apu tuli vyöhyketerapiasta. Yleensä varsin pian hoidon jälkeen tuli kakka ja ilman kipua. Muutaman käynnin jälkeen vatsa alkoi toimia ihan päivittäin ja käyntejä vyöhyketerapeutilla alettiin harventaa. Aluksi siis käytiin kerran viikossa.

  Suosittelen ihan vyöhyketerapeutilla käyntiä, ei sitä tahdo oikein itse osata hoitaa, ellei ole kursseja käynyt. Meidän vyöhyketerapeutti piirsi sitten vielä lapsen jalkapohjaan pisteet, joita itse painelimme päivittäin hoitojen välillä. Kannattaa kokeilla.
   
 14. pipimaha Vierailija

  Kiitos avustanne. Olen vyöhyketerapeutti, mutta suutarin lapsen kengät vaivaa...
  kaikkea tätä tietoa minulla onkin jo teoriassa ja käytännössäkin olen kokeillut "kaikkea" , en ehkä tarpeeksi pitkiä aikoja, olen tainnut aina luovuttaa.
  Poika ei juo tarpeeksi, en vaikka antaisin pullosta tai mitä hienoimmista muumipillikupeista. en saa annettua vettä tai juomia kun pieniä hörppäyksiä. velliruuat ei maistu, eri keittoja voisi tietysti enemmäkseen tyrkyttää. soppaa ei mene.. tähän kun yhdistyy tämä maidottomuus ja ronkeli-tyyppi. luumuista tykkää tuoreista ja kuivatuista, mutta liotettua vettä... siinäpä vasta pulma. Tietoa on ollut tuostakin , mutta tämä käytäntö, kun on niin epäluuloinen kaikkeen.. aina samoja mehuja vaan juo ja ruokia... pelkät luumut ei ole auttaneet, luumusose tai luumumehu ei mene. duphalacit ym. vastaavat sis. laktoosia monesti ja koskee sitten sekin vielä lisäksi. ja se jauhe on hankala piilottaa tämän veitikan ruokiin, heti huomaa kaiken. for ever..aloe mehun höytyvät huomaa mehustansa eikän juo jos huomaa ne! laitan kannelliseen nokkamukiin, silloin menee aloemehu..
  Nesteiden juonti olisi a ja o, tiedän ... olisiko vinkkejä?
  vyöhykettä annan sillointällöin koko hoidon, mutta suolistot käsittelen usein.
  pottaan poika ei ole vielä ikinä kakkaa tehnyt, se tulee vain vaippaan. ei siis potta kammoa, eikä pitäisi olla muutenkaan psyykkistä. se on vaan niin tajuton kakkaköntti mikä sieltä on saatava ulos ja se itkettää. En ole antanut pellavansiementä.
  Pojan kaksois sisarella ei ole ummetusta ja samat ruuat on, ero on että tyttö juo tosi paljon.
  Eilen illalla, kakkaa tehhessä päätin että mitä kokeilenkin , niin päätän kokeilla nyt pitkään, enkä saa luovuttaa. Jospa saisin jollain opilla sitä liotettua luumuvettä annettua. Taatelit ei maistu, ne on koitettu. Homeopaattisia aineita on ollut kautta ajan, mutta ei tarpeeksi säännöllisesti. Nytkin on yhtä tablettia, joka on hänen mielestä pahaa. Aijon jauhaa nyt tänään kalsiumia ja magneesiumia jauhoksi ja koittaa piilotella ilta puuroon jospa siitäkin olisi apua. akupisteitä painelen myös ja hieron maha ympyrää. koko ukko on aika jäykkä selästä ja varsinkin pakaroista. Tuntuu että taitaa pistää aina vastaan ettei se kova kakka vaan tulisi. Olen nyt 2 kertaa laittanut peräpuikon ja se nopeuttaa, mutta ei löysytä.
  Ja kaikki te jotka osaatte lähettää parantavaa energiaa, niin se on erittäin tervetullutta! rukousteni lisäksi jos auttaisivat. Tämä on tosi rankkaa pojalle, siskokin aina sanoo että AINA maha kippee veljellä. Poika on erittäin arka uusiin ihmisiin ja tarvitsee pitkän ajan ennenkun uskaltaa tehdä tuttavuutta. Lääkärit tai neuvolat ovat hänen suuri kammotus. Tutkimuksia ei pystyisi tekemään kuin jossain rauhoituksiessa,tai edes käsipäivää sanomaan..
  ei puhettakaan että joku tulisi mahaa koplimaan. Luulen ettei kyse ole mistään rakenteellisesta viasta, eikä syynä ole luultavasti peräaukon haavaumatkaan. Poika kuvailee kivun vaan olevan mahassa. Eli mahaa vääntää ja kouristaa, välillä pieni lepotauko... mietinkin että , kuin olisi jokaviikkoinen synnytys aina tämä!

  kiitos teille kaikille!!! lisää voi laittaa vihjeitä, jos joku kävisi juuri meille.
   
 15. järki käteen jo Vierailija

  Kannattaisiko lapsi viedä jo lääkärille? Jos lapsi taistelee kakkaamista vastaan, niin voi olla suoli jo aika rikki.

  Jos laktoosi-intolerantti lapsesi pitää homeopaattisen tabletin makua pahana, niin se saattaa johtua siitä, että tabletti on puhdasta laktoosia. Rakeet puolestaan ovat sokeria ja se maistuu aina kaikille. Duphalacissa taas on laktoosia tuhannesosa jauheen painosta eli ei pitäisi ihan helposti aihuetta oireita. Jauhe on helppo piilottaa, koska se liukenee veteen.

  Voit tietysti jatkaa vaihtoehtoista hoitamista edelleenkin. Lapsihan siitä vain kärsii.

   
 16. tmf Vierailija

  Apteekista saatava lääke esim. duphalac. löytyy jauheena, nesteenä. Voi pistää puuron ym. sekaan. Meillä tämä auttoi.
   
 17. Lääkärin väittämän mukaan pikkulapsella ei ole laktoosi-intoleranssia. Kun me sitä epäilimme, tyttö oli 6 vuotias. Silloin lääkäri väitti, että tuskin tuossa iässä vielä on laktoosi-intoleranssi. Väitti, ettei 2-3 vuotiailla voi olla laktoosi-intoleranssia. Meillä kuitenkin 6 vuotiaalla se oli, vaikka lääkäri epäili, eikä suosiolla testiä antanut.

   
 18. harekrishna Vierailija

  Duphalac on hyvä, helppo ja turvallinen. Alkuperäinen kysyjä on kuitenkin itse vaihtoehtohoitaja, joten lapselle ei anneta pätevää hoitoa vaan annetaan raukan kärsiä.
   
 19. Sofia. Vierailija

  Tosiaan se juominen olisi tärkeää, kokeile luumumehua, tyrnimehua ja erityisen hyvää on mustikkamehu. Ja rasvaa riittävästi ruokavalioon, voi on hyvää. Magnesium voi myös pehmentää kakkaa. Kasviksia pitää muistaa syödä riittävästi ja välttää tyhjiä hiilihydraatteja (sokeria, vehnäjauhoja). Liikkuuko lapsi riittävästi? Ulkoilu, juoksu, jumppaaminen tekee hyvää. Ja hyvin kevyt vatsahieronta aamuin-illoin. Lämmintä käärettäkin voi vatsalla kokeilla.

  Ja jos itse olet vyöhyketerapeutti, niin käytä ihmeessä taitojasi! Oletko kokeillut homeopaattisia aloe-tabletteja, nekin voivat auttaa. Frantsilan yrttitipoissa on myös jotain kovalle vatsalle, olikohan se Ahtojää, ainakin ennen oli. Ja yrttiteet tietysti myös kannattaa muistaa.

  Voin lähettää lapsellesi energiahoitoa. Olen kyllä enemmän sellainen hoitaja, jolta parantaminen onnistuu parhaiten "kontaktiparantamisena", mutta yritän kuitenkin.
   
 20. Luontaishoitaja Vierailija

  Tee hoitooljysekoitus, jolla hierot lapsesi vatsaa kevyesti aamuin illoin myotapaivaan. Suhde 1 tippa aitoa eteerista Inkivaari oljya 5 ml:iin kylmapuristettua oljya esim sesaminsiemen. Aikuisella sek .suhde on 2 tippaa 5ml:iin oljya
  talla keinoin on eraan pikkupojan vuosien tahriminen saatu korjattua muutamassa viikossa. tosin lisana oli kukkatipat, joita kaytti koko perhe, koska heilla oli muutoinkin ahdistava perhetilanne.

  Lisaksi:Aloe Vera on ulostavaa, joten sita voisit sivella geelina aivan
  peraaukon suulle. Se voisi estaa tulpan syntymisen ja hoitaa muutoinkin ihoaluetta.

  Mustikat ovat suolen toimintaa aktivoivia nimenomaan tuoreina syotyna.
   
 21. pipimaha Vierailija

  Kiitos asiallisista vihjeistä,kokeilen. Poistun nyt tästä ketjusta. Hoidan sekä lääketieteen aineilla että luontaistuotteilla. Pyrin kokoajan auttamaan ja käytän myös lääkärissä. Kauniimminkin voi asioita toiselle opetella esittämään,suositella, eikä heti tuomita ja haukkua tietämättömyyttään. Mutta tämä on ajanhenki ja tällä osastolla tätä taitaa esiintyä paljonkin. Harmi!
   
 22. Olet oikeassa Vierailija

  Olet oikeassa. Jostain syystä pahaa mieltä levittäviä on joka ikisellä palstalla. Jossain on hyvin sanottu, että nämä ovat osalle ihmisiä "avohoitopalstoja". Vihamielisyys asioita kohtaan paistaa monen kiukuttelijan viesteistä.
   
 23. ------------- Vierailija

  Kumpi sinusta on tärkeämpää: pienen lapsen terveys vai vaihtoehtoäidin vakaumuksen tukeminen?

   
 24. Katsos kun kysyjälle vastataan siihen mitä hän kysyi. Hän kysyi vinkkejä ja niitä hänelle sitten kerrottiin, kukin siitä mistä hän on saanut apua tai kuullut jonkun muun saaneen apua tai ehkä lukenut asiasta. Kyllä ap ja muutkin täällä tietävät lääkäreiden ja lääkkeiden olemassaolosta, ei siinä tarvitse neuvoa. Vinkkejä kysyttiin ja niitä ap saikin.

  Tiedätkö viivailija, että 2-vuotiaat käyvät neuvolassa ja sieltäkin kyllä ohjataan lääkärille, jos aiheelliseksi katsotaan. Älä ole niin ylemmyydentuntoinen ja pidä toisia niin tyhminä. Vaikka itselläsi on tuollainen viivamainen katsantokanta ja yksioikoinen elämänasenne, niin koeta opetella ymmärtämään, että kaikki eivät ole kaltaisiasi. Hyvää ja toivottavasti kehittävää jatkoa sinulle kuitenkin ja vähemmän luulemista.
   
 25. Viivailijalle Vierailija

  Vaikuttaa siltä, että etsit elämässä jotain mistä et ole vielä saanut kiinni ja koet kiukkua niitä kohtaan joilla on vankka käsitys asioista jotka helpottaa elämää.

  Mietihän minkä kuvat annat itsestäsi tuon tyyppisillä kommenteilla. Säälin pinnallisia ihmisiä jotka vielä suuttuu muille siitä, että ovat päässeet elämässään kärrylle syvemmistä asioista.
   

Jaa tämä sivu