Hae Anna.fi-sivustolta

Mistä paras tuotto säästöille?

Viestiketju osiossa 'Säästöpossu' , käynnistäjänä Roope, 14.09.2006.

 1. Roope Vierailija

  Makuutan nyt aika isoa rahasummaa pankkitilillä, kun odottelen tuota asuntojen jonkinlaista hinnanlaskua. Korko on tällä hetkellä 2,25 %. Olen pähkäillyt erilaisia vaihtoehtoja ja haluaisin vinkkiä, mihin summa kannattaisi sijoittaa. En kiinnitä rahoja vuodeksi tai kahdeksi vaan rahojen pitää olla realisoitavissa koko ajan.

  Rahastoihin en enää koske. Osaisiko joku vinkata sopivia kohteita?
   
 2. jsaa Vierailija

  Ehdoittaisin.... rahastot. Mitä vikaa niissä?

   
 3. Asuntosäästäjä Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mistä rahat ovat realisoitavissa hetkessä paitsi pankkitililtä? Osakkeet saa myytyä sähäkästi, mutta pakkomyynnissä voi ottaa pahasti takkiinsa. Jos olisi tarjolla vaivaton, riskitön ja hyvätuottoinen sijoitusmuoto, niin mihinkäs niitä muita enää tarvittaisiinkaan?
   
 4. Roope Vierailija

  Korkeat hallinointipalkkiot ja epävarma tuotto. Tuttavani menetti rahastosijoituksella 20 000 euroa vuodessa v. 2001, kun kurssit laski. Eivät ole nousseet takaisin eivätkä koskaan nousekaan eli ne rahat on mennyt.
   
 5. Rahasto Vierailija

  Kannattaa kyllä perehtyä rahastoihin vähän paremmin. Hallinnointipalkkiot vaihtelevat suurestikin, samoin riskit ja se tuotto.
   
 6. osakkeseen luottava Vierailija

  Minullakin erilaisia sijoituksia: rahastot tuottavat selvästi huonommin kuin suorat osakkeet: näytetäänhän niissä upeita 30% kasvulukuja, mutta historia ei ole tae menestykseen... Kulut nousevat mielestäni rahastoissa turhan korkeiksi ja laskevat tuottoa. Pienellä kuluilla taas ei tuottoa ole...
   
 7. Mr Vierailija


  Handelsbanken sijoitustili korko nyt 2,65 %, Primen noustessa myös sijoitustilin korko nousee, odotan että tänä vuonna nousee vielä kahdesti (2 x 0,25%) 3,15 %. Rahat saat ulos koska tahansa, kaksi mahdollisuutta nostoon per vuosi.
   
 8. AA Vierailija

  Rahastoissa on sekin vika, että vaikka tilasto näyttäisi pankkitiliä parempaa tuottoa, niin lunastuspalkkion jälkeen tilanne voikin olla aivan toinen. Lunastuspalkkiota maksetaan myös sijoitetusta pääomasta eikä pelkästään siitä tuotosta. Eli todellinen tuotto jää noissa pieniriskisissä ja -tuottoisissa rahastoissa helposti alle pankkitilin tuoton. Ainoa, joka varmasti rahastosta hyötyy, on rahastoyhtiö, koska hallinnointipalkkiota maksetaan myös niiltä kuukausilta kun rahasto tuottaa tappiota.
   
 9. rahamies Vierailija

  Nokia, Nokian renkaat ja vähän vaikka eq:n korkotileille. Osakkeista saa rahat 3 pv:ssä.
   
 10. nettooja Vierailija

  Nokian renkaat myin juuri itse 43,6% voitolla... kurssi nyt ostamiseen ehkä turhan korkea?
   
 11. Ankka Vierailija

  Kaikkeen säästämiseen liittyy riskinsä. Ei yksittäisen tapauksen tai muutamankaan epäonnistumisen perusteella voi heittää jotain vaihtoehtoa sivuun. Katso vaikka Ratan sivuilta (samoilla sivuilla muutakin yleistietoa ilman hypeä taivaallisista tuotoista):
  http://www.rahoitustarkastus.fi/Fin/Saastajalle_ja_sijoittajalle/Tuotteet_ja_palvelut/Saasto-_ja_sijoitustuotteet/Riskit/etusivu.htm
   
 12. Roope Vierailija

  Kiitos linkistä! Rahat makaa vielä pankkitilillä, joten kaikki vinkit vastaanotetaan ilolla.
   
 13. K Vierailija

  Yksi varteenotettava vaihtoehto ainakin osalle rahalle on varmasti alue osuuskauppojen säästökassat. Tällä hetkellä saa 2.v 4,27 % vuotuista, 6kk talletukselle saa Euriborin jne..

  Ei ole pankkien takuujärjestelmän piirissä, mutta hieman tutkimalla voisi katsoa näitä. 1.1.2007 tulee osuuskauppojen pankki, joka on takuujärjestelmän piirissä ja talletukset siirtyvät sinne vanhoilla ehdoilla.
   
 14. joku vaan Vierailija

  Mene Nordea Pankkiin , laita määräaikaiselle kiinteäkorkoiselle tilille, tai indeksilainoihin, pääoma pyysyy ja ehkä korkoakin tulee.
   
 15. Herra Paddington Vierailija

  WWW.SIJOITUSRAHASTOT.INFO
   
 16. Islanti3 Vierailija

  minä laitoin Kaupthingin määräaikaistilille 6 kuukaudeksi, korko 5,3 prosenttia.
   
 17. MattiKet Vierailija

  Ei merkintä- eikä lunastuspalkkioita, mitättömät hallinnointikulut, vuotuinen korko n. 4.7%. Rahat saa pois päivän, parin viiveellä. Minulla on tuolla kaikki ylimääräinen, jota en käyttötilillä pidä, jonka kuitenkin täytyy olla tarpeen tullen saatavissa käyttöön.
   
 18. eilen laittanut Vierailija

  Nordeassa 6 kk määräaikaistilille, korko 5,2 %
   
 19. Qeno Vierailija

  ¨

  Kirjoitit 2006 odottavasi asuntojen hintojen laskua ja sijoittavasi rahat muualle. Asuntojen hinnat nousivat tuosta päivästä tähän päivään paikasta riippuen n. 30-40%.
   
 20. Toffe R Vierailija

  Turvallista tuottoa hakevalle esim suomalaisen pankin liikkeeseen laskema indeksilaina voisi olla hyvä vaihtoehto, kunhan vaan hyvin rakennettu:
  Indeksilainat

  kannattaa lukea tämä kirja, saa oikean kuvan tuotteista:
  Pääomaturvattu sijoittaminen
   

Jaa tämä sivu