Hae Anna.fi-sivustolta

Miten sammas pois???

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Suvi, 03.01.2006.

 1. Suvi Vierailija

  Heippa..
  Tyttöni on 2,5kk vanha ja huomasin hänen haukotellessa että sammasta näkyy olevan ylä ja ala ikenissä...
  Ostin sitten sitruunan ja sitä laimentelin veteen..
  Auttaako tämä?
  Heitin pois myös tutit ja rintakumit jota joudun imettäessä käyttämään ja hommasin uudet...
  Mikä on paras konsti sammaksen poistamiseen ja mistä koko sammas on peräisin?
  Onko se vaarallista?Kiitos etukäteen....!!!!
   
 2. SS Vierailija

  Neuvolassa suositeltiin puolukkaa. Murskaat jäisiä puolukoita (kotimaisia,sokeroimattomia) ja niistä tulevan mehun käytät;kastele topz-puikko ja sillä putsaat suuta aina syömisen jälkeen.

  Luin jostain sairaan lapsen hoitosivuilta että vichyä voi käyttää myös samaan tapaan.
   
 3. hapanta Vierailija

  puolukka, sitruuna. Sit varmaan on syytä keittää purulelut ja muutkin tai pestä.
   
 4. Leena Vierailija

  Mä opetin vauvan juomaan pieniä määriä vettä joka aterian päälle. Nyt ikää 6 kk ja juo mielellään vähän. Eipä ole tullut sammasta. Vanhan kansan hyvä neuvo. Ja vesihän on muutenkin hyvä janojuoma... Joten pienestä tilkasta ei ole haittaa, huuhtelee vaan suun.
   
 5. milla Vierailija

  suotta sä ne tutit ja rintakumit roskiin heitit, kuumassa vedessä 10minssaa keitto ja ovat paremmat kuin uudet. Pieni vesitilkka maidon juonnin päälle pitäisi auttaa ettei sammasta synny, sehän johtuu siitä että maitoa jää limakalvoille ja bakteerikanta sitten siitä riemastuu.
   
 6. Soft Vierailija

  Meillä oli pojalla sammas noin kuukauden ikäisenä. Neuvolasta suositeltiin sitruunaa tai puolukkaa. Annettiin sitruunaa ihan laimentamattomana (kuten neuvolasta sanottiin). Tutit ja muut imettävät käskettiin heittää roskiin, keittäminen ei kuulemma riitä. Meillä sitruuna ei auttanut ja saatiin lääkäriltä reseptillä olevaa lääkettä. Se oli sellaista tahnaa, muistaakseni daktarin nimeltään. Tämä auttoi lähes heti. Jos se sammas ei tunnu lähtevän sitruunalla soita lääkäriin. Käsittääkseni sammas voi tuntua vauvasta vähän kipeältäkin ja vaikuttaa vauvan syömiseen (meillä ei kyllä vaikuttanut, mutta pitkällä tähtäimellä näin olisi voinut käydä.)

  Niin ja hoidon puolessa välissä suositellaan myös tutit vaihdettavan, ainakin joissakin ohjeistuksessa. Minusta kannattaa mieluummin olla ylivarovainen, kuin ottaa riski, että sammas olisi kohta vauvalla taas uudestaan. Sammas voi muuten tarttua myös äidin rintaan.
   
 7. rinta Vierailija

  Kannattaa myös laittaa sitä mehua nänneihinkin parin viikon ajan. Ettei tartu niihin tai päinvastoin. Vaikka tuntuu, että sammas häviää suusta aikaisemmin niin käytä silti pari viikkoa, että varmasti häviää eikä uusi.
   
 8. ' Vierailija

  sama kun softilla: kaikki puolukat ym läträttiin viikkotolkulla, daktarinilla päivässä ohi. suosittelen! vauvani inhos puolukkaa.
   
 9. Ruokasooda Vierailija

  Meillä neuvolasta suositeltiin ihan pikkuiselle kokeiltavaksi ensimmäisenä ruokasoodaa, joka liotetaan veteen ja sitten kastellaan topstikkusinne ja muutaman(oisko ollut 3) kerran annetaan vauvan imeä se soodavesi siitä pois. Meillä auttoi, enkä ois puolukkaa/sitruunaa ihan vielä kuukauden iässä halunnutkaan antaa...
   
 10. Kristiina Vierailija

  Meidän kaikilla kolmella lapsella ollut sitkeä sammas. Meillekin neuvottiin nuo sitruunat ja puolukat, muttei mitään tehoa. Kolmannella lapsella meni kieli jo ihan sinipilkkuiseksi kun ei mikään tehonnut.

  Kaikki ovat siis joutuneet ottamaan Daktarin-kuurin ja sillä sammas lähtikin muutamassa päivässä oikein laattoina. ELi kannattaa toki ensin kokeilla noita luonnon menetelmiä, mutta jos ei auta, niin lääkkeitäkin siis olemassa.
   
 11. tomusokeri Vierailija

  Tervehdys!
  Meillä neuvolassa neuvottiin käyttämään tomusokeria.
  Kastellaan tutti tomusokeriin ja eikun tutti suuhun, pitäisi sammaksen lähteä. Itse en ole joutunut kokeilemaan tehoa, mutta näin neuvoi vanhan kansan neuvolatäti.
   
 12. aino Vierailija

  mistä tunnistaa sammaksen?

  Onhan vauvan kieli muutenkin vähän vaaleampi kuin aikuisella kun syö vain maitoa? Mistä siis tiedän onko kyseessä sammas vai normaalitila?
   
 13. =) Vierailija

  Sammas on sieni/hiivatulehdus. En muista kumpi. Kuitenkin, vaaleita läiskiä kielessä, ikenissä. Vaalean alle tulee haavaumia jos pääsee pahaksi, eli suositellaan hoitamaan hyvissä ajoin. Meilläkään ei auttanut muu kuin daktarin ja sen jälkeen ollaan annettu vähän vettä ruoan päälle. Mäkin luulin että kielessä on vaan maidosta vähän valkoista, mutta se vaalea vaan paksuni ja paksuni, muualla ei ollut. Eikä lähtenyt pois, kuin sitten hoidolla.
   

Jaa tämä sivu