Hae Anna.fi-sivustolta

Miten yleistä on wc:n kaakelointi?

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä kaakelit, 17.09.2008.

 1. kaakelit Vierailija

  Erillisen wc:n kaakelointi kiinnostaisi, onkohan turhaa ja turhan kallista?
  Mitat ovat 100 x 160 ja normaali huonekorkeus.
  Tilassa nyt muovimatto ja maalatut seinät. Pesuallas ja peilikaappi sekä allaskaappi.
  Ei roiskutella vesiä.
   
 2. kaakkeli Vierailija

  Meillä on juuri tuon kokoisessa pikkuvessassa lattiasta kattoon kaakelit joka seinällä. Väri on beessi. Valitsisin itse toisen värin (alkuperäinen 80-luvun lopussa laitettu), mutta menettelee vessassa. Minusta kaakelit sopivat vessaan ihan hienosti ja aika yleistäkin väitän sen olevan, että kaakeleita löytyy vessasta. Joku raikas ja aika vaalea väri pieneen vessaan kannattaa laittaa ettei tule koppifiilistä.
   
 3. Niin, tämä on minusta hyvä kysymys, ja sitä tosiaan kannattaisi monen miettiä. Miksi nimenomaan kaakleointi on yleistä, vaikka käypiä materiaaleja on monia muitakin.

  Vessaan voi vallan mainiosti laittaa ihan minkä materiaalin tahansa seinälle, lattialle valitsisin ihan esteettisistä syistä laatan kyllä ennemmin kuin muovimaton. Joka tapauksessa, kun lattiamateriaali nostetaan noin 10 cm seinälle, ei ihan mikään estä laittamasta seinälle vaikka tapettia.

  Ainoastaan se kannattaa muistaa, että etenkin lapsiperheessä se valokatkaisimen ja vessapaperirullan ympäristö sotkeutuu helposti (ei siis kakkaan/pissaan vaan ihan luonnostaan), ja tapetti on kovin paljoa pyyhkimistä kestä.
  '
  Edellisessä kodissamme meillä vessan seinä oli kosteantilantapettia. Se siis laitetaan seinälle, ja se kuulemma käy jopa suihkutilaan (!!). Sen voi maalata, ja tapettipohjakuviointeja on muutama vaihtoehto.

  Oli ihan OK:n näköinen, mutta meillä sekin vähän nuhraantui jatkuvasta pyyhkimisestä valokatkaisimen ympäriltä.

  Nyt meillä vessan seinä on raakaponttilautaa. Aivan upea.

  Ja miksi sitten moni laittaa kaakelin: sehän on varmaan käytännöllisin vaihtoehto. Helppo pitää puhtaana. Makuasia sitten on, onko se paras ratkaisu; kaakeleitahan on kyllä mistä valita, joten uniikin lopputuloksen saa kyllä halutessaan.
   
 4. rosmarin Vierailija

  Meillä on pikkuvessassa kaakeloitu lattia ja seinää kaakelointi jotain 120 cm, yläpuoli on maalattu. Siistinäpitämisen kannalta kaakelointi on helpointa, voihan sitä vessaa koristella muuten. Meillä on siellä esimerkiksi tiffanylamppu katossa, tauluja seinällä, viherkasvi hyllyllä jne.

  Voisi tietysti ajatella, että tapetoisi sen seinän yläosan, miksipä ei.
   
 5. minusul Vierailija

  Meillä vierasvessassa on korkea 3/4 paneeli (puinen, ei MDF:ää) ja sen yläpuolella pyyhkimistä kestävä tapetti. Hyvin on pysynyt nättinä ja paneeli on helposti pyyhittävissä. Laattalattian alla on lämmityskaapeli, lattialla on pieni matto ja seinillä pari pientä taulua ja katossa pieni kristallikruunu. WC:ssä on pieni ikkuna, joten sen yläpuolella on pieni hyllykkö, josta roikkuu muratti. Pidämme romanttisesta tyylistä ja itse pidän tuota wc-tilaa onnistuneena.

  Yläkerrassa olevassa wc-tilassa on kaakelit normaaliin tapaan.

  Olen samaa mieltä edellisen kanssa, että kaakelointi ei ole ainoa oikea tapa, vaan käyttö ratkaisee.
   
 6. Katselen Vierailija

  mieluiten huonistoja, joiden veski on kaakeloitu puoliväliin seinää. Ihan käytännön syistä.

  Kahden poikalapsen äitinä arvostan siistinä pitämisen helppoutta ja hygienisyyttä, sama tulee eteeni nyt, kun menen iäkkäitten vanhempieni kotiin. Siellä on muovitapetti seinän alaosasta asti, eikä sen pitäminen hajuttomana ja siistinä ole ongelmatonta.

  Minusta veskistä saa kyllä kaakelillakin tosi kauniin ja lämminhenkisen, kun käyttää mielikuvitusta. Katselemme tällä hetkelläkin sopivaa huoneistoa ja huomaan maalatun tai muovitetun pesutilan/veskin vievän mielenkiintoa pois. Ainakin mielessäni kaakeloin ne, jos itselleni miettisin.
   

Jaa tämä sivu