Hae Anna.fi-sivustolta

Monzan parhaat paikat?

Viestiketju osiossa 'F1-matkat' , käynnistäjänä Ellenelle, 17.02.2008.

 1. Ellenelle Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.02.2007
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  suunnitteilla reissu Monzan F1-kisoihin syyskuussa. Kaikki siellä olleet, kertokaahan kokemuksia ja vinkkejä. Etenkin katsomopaikoista olisi kiva kuulla. Katsoin, että ainakin 24 ja 26 ovat katettuja, mutta mistä katsomosta näkee "eniten" rataa, löytyy screenit, palvelut on suht lähellä jne?

  Kiitos paljon etukäteen!
   
 2. Monzaan menijät Vierailija

  Ei olla siellä ennen käyty, mutta nyt on varattu omatoiminen reissu syksyn kisaan.
  Ratahan ei ole välttämättä yleisöystävällisimmästä päästä jos vertaa vaikka Malesiaan, jossa voit nähdä hyvältä paikalta puolet radasta. Monza on yksi nopeimmista radoista, joissa on pitkiä suoria ja niiden välissä yksittäisiä mutkia, joissa pääosin katsomot ovat. Toki tietenkin suorillakin on katsomoita.

  Otimme liput Tribuna Alta Velocità 6A katsomosta, joka on pääsuoran jälkeen ensimmäisessä mutkassa. Ulkomaisilla keskustelupalstoilla ja muillakin lipunmyyntisivuilla katsomoa on kehuttu hinta/laatusuhteiltaan hyväksi.

  Liput tilattiin http://www.monzanet.it/eng/eshop_tickets2.aspx?IdManifestazione=650 sivuilta, joka radan virallinen sivu, josta näet katsomot, screenit ym tiedot. Muualtakin lippuja saa, mutta vertailu osoitti, että halvimmillaan toimitettuna suomeen oli tuolta sivulta. Liput saa vähän halvemmalla mitä aeimmin ne ostaa, yksi hintaraja oli tammikuun loppuun mennessä.

  ps. Tripadvisorin nettisivuilla on muutamia keskuteluita kisoista ja järjestelyistä. Siellä mm. varoitetaan erityisesti mustalaiskakaroista, jotka ovat aivan niillä töin kisa-alueella siis varastamassa turistien tavaroita formulafanikamppeisiin pukeutuneena.
   
 3. Suurkiitokset "Monzaan menijät" nimimerkille vastauksestasi. Tilatessasi lippuja, näkikö kyseisen katsomon varaustilanteen? Kauanko lippujen tuleminen kesti? Koska tilasit liput? Kävikö tilaaminen kätevästi?
  Onko kenelläkään vinkkejä hyvistä hotelleista? Ebookersilta ja Travellinkilta olen nyt katsonut, ja olen kallistumassa vahvasti ebookersin lento+hotelli-pakettiin, hotellina Ariston Milanon keskustassa.
  Olen ymmärtänyt että junaliikenne Monzaan ja sieltä shuttle radalle on edullinen ja yksinkertainen tapa päästä radalle? Miten olette suunnitelleet siirtymät suorittavanne?

  Tämä taitaa nyt mennä hiukan varsinaisen aiheen ohi, mutta Milanosta otettaisiin mielellään myös kokemuksia vastaan. Missä kannattaa ehdottomasti käydä, sujuuko kaupungin kierteleminen parhaimmin millä julkisilla välineillä, mitä on hyvä ottaa huomioon ylipäätään.
  Mitenkäs kuljetukset Malpensan lentokentältä keskustan hotelleihin? Meneekö shuttle-busseja, jotka kuskaavat eri hotelleihin tai niiden lähistölle?
   
 4. Monzaan menijät Vierailija

  Lippuja tilatessa varausjärjestelmä kertoi onko lippuja saatavissa. Tilasin liput tammikuun alussa a' 190e, nyt näyttäs olevan 210e ja vielä myöhemmin 220e. TIlaaminen kävi kätevästi, ensin piti rekisteröityä. Hommahan menee siten, että nyt tähän aikaan myydään koko viikonlopun kisapaketteja ja n. elokuun jälkeen voi ostaa myös yksittäisille päiville. Liput toimitetaan ymmärtääkseni vasta lähellä kisajankohtaa kerralla kaikille. Näin on ainakin joidenkin muidenkin kisojen suhteen.

  Olen menossa myös Malesiaan katsomaan kisat ja ne liput tilasin tammikussa ja tulivat tälläviikolla. Toimitus lipuissa on siten, että tämä kuljetusfirma (tässä tapauksessa DHL) soittaa sinulle henkilökohtaisesti, että postia olisi tulossa. He eivät jätä kirjettä edes pyynnöstä postilaatikkoon vaan toimittavat sen henkilökohtaisesti ja sinun tulee allekirjoittaa lähetys saaduksi.

  Hotelli Milanosta otettiin tarkoituksella läheltä Cetral Stationea koska sieltä lähtee mm. junat kisapaikalle, jonka jälkeen joko kävelemällä muutama kilometri tai jollain kuljetuksella? Jostain luin, että sunnuntain kisapäivänä junat olisivat vielä ilmaisia.

  Myös lentokenttäbussit tulevat suoraan Central Stationille ainakin Bergamosta.
   
 5. Monzaan menijät Vierailija

  Tässä vielä yksi keskustelu, jossa on tuosta radalle menosta juttuja. Laitan vielä yhden linkin tämän jälkeen kun samaan viestiin ei näköjään voi laittaa kuin yhden.

  http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187849-i143-k1391790-F1_Monza-Milan_Lombardy.html
   
 6. Monzaan menijät Vierailija

  Tässä tämä toinen linkki eli tämän niminen kaveri kuin Chrella, joka on avuliaasti jakanut tietoa kisoista ym. Tripadvisorin sivuilla. Kannattaa ehdottomasti lukaista hänen juttuja. Aivan loistava tyyppi!!

  http://www.tripadvisor.com/MemberProfile-ccf-a_uid.972F61421B5116704EEE60444DA129B1
   
 7. Kiitos vielä nopeasta! ja valaisevasta vastauksesta. Kävinkin jo ensimmäisessä viestissäsi antamien vihjeiden perusteella tuolla Tripadvisorin keskustelussa vakoilemassa. Minulta oli koko keskustelufoorumi mennyt ohi, vaikka kävin aiemmin Tripadvisorissa tsekkailemassa noita hotelliarvosteluja.
  Koko viikonloppupaketti (liput siis) on tosiaan tarkoitus ottaa. Ajattelin ensin tilata nuo kisaliput jonkun suomalaisen matkanjärjestäjän kautta, mutta rohkaisemanasi :eek:) tilaan sitten suoraan tuolta. Onhan siinä kuitenkin kymmeniä euroja eroa hinnassa.

  Hämmästyttävän vähän noilla ulkolaisilla suurilla matkakeskustelufoorumeilla, Lonely Planet, Fodor's, löytyy formula-aiheisia keskusteluja.
  Kiitos nyt, saattaa hyvin olla että tässä matkan varrella kysymyksiä kertyy lisää, palailen sitten ihmettelemään.
  Toivottavasti tähänkin keskusteluun osallistuu enemmän jengiä, aika vähän näiltä suomalaisiltakin foorumeilta tuntuu keskustelua F1-matkoista löytyvän.
   
 8. Juuri saman Chrellan vastauksia luin suurella mielenkiinnolla, tosi paljon asiaa.
   
 9. Monzaan menijät Vierailija

  Jep, hiljaisia on nämä keskustelupalstat. Ihme, vaikka Suomessa laji kuitenkin on niin suosittu. Kovalaisen englantilainen tyttöystävä sanoi, että formuloita suositumpaa heillä päin on rygby...ja ihmetteli kun Suomessa käydessä, joka paikassa on väkeä niin paljon ympärillä.

  Jotain formulakeskusteluita löytyy täältä http://www.f1-forum.fi/vb/

  Suomalaisilla matkatoimistoilta saa vastaavista kisalipuista maksaa jopa 303e (me maksoimme 190e) Aivan älytöntä rahastusta!

  Varasimme aikoinaan syksyllä liput Ryanairilta 101e meno-paluu Tampereelta. Hotelli otettiin ebookersin sivuilta Amadeus hotellista 126e/3yötä per henkilö!!! Silloin viime syksynä näitä varatessa ei vielä ollut tullut varmaa vahvistusta kisaviikonlopusta, joten otimme riskin varauksissa. Nyt vaan mietityttää kun hotelli on varattu ilman fns. ormulalisiä niin voiko he laskuttaa lisähintaa (hotelli on jo maksettu) tai onkohan koko huonetta meille edes varattu kun saavumme sinne puolen yön jälkeen pe-la yönä vai myyty joillekin kovaan hintaan...

  Ollaampa kuulolla!
   
 10. Noh, minkälainen Malesian reissu oli Monzaan menijällä :eek:) ? Olit ainakin oikeassa kisassa, muistitko heilutella ahkerasti Suomen lippua? Toimiko järjestelyt hyvin?
  Tilasitko hotellia/lentoa ebookersin kautta Malesiaan?
  Meilläkin on nyt Monzan matka tilattuna, vähän minä kakistelin tuolla autodromon sivuilla, kun englantilaisilla sivuillakin puolet tekstistä oli italiaksi, mutta kyllä minä sieltä jotain nyt sitten olen tilannut. Toivottavasti sitä mitä pitikin :eek:) . Pitäisiköhän sitä vielä meilata ja vahvistaa että kaikki on ok... Mietin vain jos lippujen toimitus on vasta muutamia viikkoja ennen kisaa, niin entä jos olenkin töhräillyt jotain, niin tulee kiirus selvitellä asiaa.

  Tuosta hotellin lisälaskutuksesta, en usko että voivat mitään formulalisiä laskuttaa, jos te olette sen jo maksaneet.
   
 11. Ide Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.10.2000
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alueen kaikilta lentokentiltä pääsee shuttlebusseilla näppärästi Stazione Centraleen. On melkein sama, missä päin Milanoa asuu, jos metroasema on lähellä. Niillä pääsee niin näppärästi paikasta toiseen ja mm. keskusasemalle. Keskusasemalta ja myös Garibaldin asemalta lähtee junia Monzaan. Ei maksa paljoa ja ainakin viime syksynä sunnuntaina matkat olivat ilmaisia. Lähimmäksi rataa pääsee, kun jää pois vasta Lesmon asemalta. Se on aivan radan vieressä. Monzan ja Villasantan asemalta on toki ilmainen bussikuljetus lähemmäksi rataa, ainakin lauantaina ja sunnuntaina.

  Viime syksyisen reissun kuvia ja matkakertomus:
  http://www.ilkansivu.net/Monza_2007/fi/

  Uusi reissu on taas tulossa samaan suuntaan. :)
   
 12. Monzaan menijät Vierailija

  Malesiassa oli huippukisa suomalaisten pärjätessä. Paikalla oli jälleen kerran tuskastuttavan kuuma. Järjestelyt pelasivat hienosti. Kävin paikalla päiväseltään eli Airasialla lensin Kuala Lumpuriin kisapäivänä puolenpäivän aikaan. Airasian terminaali sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä radalta, jolta oli nonstop bussikuljetus rata-alueelle. Homma oli niinkin arvokasta kuin 4RM nuppi eli alle euron suunta..Rata-alueetta kiertää ilmainen bussi, jos ei jaksa kävellä katsomoon. Pois lähtö kisan jälkeen oli ongelmallista. Taksin sai helposti (taksi otti matkasta 60RM eli 12e), mutta kun kaikki muutkin sadat taksit oli parkkeerattu miten sattuu niin radan edessä olevalta huoltoasemalta kesti päästä tielle vajaan tunnin, joka oli myös erittäin ruuhkainen..Lentokentälle olisi voinut varmaan kävellä nopeammin. Aikataulu oli aika tiukka kun kone lähti sieltä jo 18.45, mutta ehdin kuitenkin. Siis olimme Singaporessa lomalla josta lensin Malesiaan ja jatkoin sieltä sitten Bangkokiin.

  Airasian lennot voi kätevästi varata netistä. Nytkin oli sellainen tarjous, että Singapore-Kuala Lumpur-Bangkok lennot maksoi 0euroa! Kuitenkin päälle tuli polttoainelisämaksu, lentokenttämaksuja ja veroja eli n.50e nuo pari lentoa eli halpaa oli! Airasia lentää Kuala Lumpuriin mm. Singaporesta, Thaimaasta Bangkokista, Chiang Maista, Phuketista, Krabilta ja Malesiasta lähes joka kolkasta.

  Kuala Lumpurista saa hotellit varattua helposti hotellien nettisivuilta. Siellä on hotellien hinta/laatusuhde varmaan maailman huippuluokkaa. Neljän-viiden tähden hotellista voi saada huoneen jopa 50euron hintaan ja hotelleilla en ole havainnut varsinaisia formulalisiä.

  Minulle tuli Monzan lipuista selkeä vahvistus sähköpostiin. Voihan sinne laittaa vielä kyselyn asiasta. Vahvistuksestani löytyi hyvät yhteystiedot.

  Contacts In case you need further explanation our staff will be pleased to give you all the information you need at the following numbers:
  +39 (039) 2482.212 (Andrea Vigani)
  +39 (039) 2482.239 (Riccarda Robbiati)
  Best Regards
  Autodromo nazionale di Monza
  S.I.A.S Autodromo nazionale di Monza
  Via Vedano, 5 – 20052 Monza (Italy)
  www.monzanet.it
  tel. +39 (039) 2482.1
  fax +39 (039) 3203.24
  infoautodromo@monzanet.it
  tickets@monzanet.it

  Idellä aivan loistavia kuvia ja kertomus kisareissusta.   
 13. Monzaan menijät Vierailija


  Tällaista viestiä tuli lipputilauksista monzan lipunmyynnistä.

  This mail informs you that the tickets that you ordered are about to be sent, the tickets are sent only if the 'DELIVERY' option has been chosen when the tickets were purchased. This option allows the buyer to receive the tickets directly at home


  We'll inform you about the shipping date.

  Moreover we remind you that you can always check the status of your orders in the ORDERS ARCHIVE section of the site www.monzanet.it

  Ja tällainen viesti DHL:llä

  DHL EXPRESS
  SHIPMENT ADVISORY

  The following piece has been sent by Riccarda Robbiati from
  SIAS SPA via DHL Express on 23/05/2008
  If you wish to track this shipment please contact your local
  DHL Customer Service office or visit the DHL website at

   
 14. Monzaan menijät Vierailija

  Liput tuotiin DHL:n toimesta eilen kotia saakka... näin tämä homma pelaa. Helppoa, "halpaa" ja yksinkertaista ilman sen kummempia kielitaitoja. Ostakaa liput suoraan kisajärjestäjiltä netin kautta. Olen nähnyt jopa 50-60euron välityspalkkoita per lippu kun niitä liikutellaan eri välikäsien kautta. Kalleimpia ovat olleet nämä kotimaiset matkatoimistot.
   
 15. No justiinsa. Nyt aloin jo hermoilemaan :eek:) , että missä minun lippuni ovat.
  Minäkin sain kyllä vahvistuksen Monzanetistä, ja siinä sanotaan selkeästi että: "We will send you the items you chose by DHL at the following address etc"
  Mutta sinähän olit tilannut jo tammikuussa, oliko se niin? Ehkä ne lähettelee niitä tilausjärjestyksessä, tai sitten minä olen pyyhkäissyt ilmoitukset roskapostina huitsinnevadaan. No toivottavasti ei.

  Odottelen nyt vielä kaikessa rauhassa kuitenkin, minähän tilasin vasta kun tuo hintakin oli noussut, varmaan ne jossain järjestyksessä niitä pistää tulemaan.

  Kiva että informoit lipuista, tietää ainakin ruveta tarkkailemaan toiveikkaasti (ja tarkemmin) s-postiaan.
  Nuo Iden sivut olivat tosiaan hyvät, siellä oli paljon kaikkea käytännön vinkkejä, niitä pitää tutkia tarkasti uudelleen lähempänä reissua.
   
 16. Höh. Vähän voisin keskittyä. Tuossa "Monzaan menijät"-nimimerkin meilissähän mainitaan tuo Orders Archive, joten säntäsin sinne katsomaan mikä tilanteeni on :eek:) . Siis tosi hyödyksi taas oli kirjoituksesi, kiitos siitä, en varmaan olisi heti muuten tajunnut mennä tsekkailemaan, kun en ollut tuollaista huomannutkaan aikaisemmin. Sieltähän näkyy lippujen sen hetkinen status, eli meidän lippumme näyttäisivät olevan "Executed order"-vaiheessa. Toivon totisesti että se tarkoittaa tässä tapauksessa että ne ovat toimeenpanossa, eivätkä lopullisesti teloitetut.
   
 17. Pitäisiköhän rekisteröityä ettei tarvitsisi aina kirjoittaa uutta viestiä.

  No niin, ei kannata hoppuilla. Just sain s-postiin ilmoituksen monzanetistä että: "that the tickets that you ordered are about to be sent etc" .
  Eli nyt vaan jäädään odottelemaan DHL:n ilmoitusta.
   
 18. Täytyy yhtyä aiempaan mielipiteeseen: "helppoa, halpaa ja yksinkertaista" .
  Tänään tuli liput suoraan käteen, vieläpä työpaikalle toimitettuna :eek:) .
  Eli nyt ollaan onnellisia lipunomistajia. Tosi kätevästi kyllä kävi.
   
 19. Tifoso Vierailija

  Danke söör. Tulossa ollaan kans, liput ostettu. Majapaikka vielä avoinna.
   
 20. tifoso finlandia Vierailija

  kohta on reisun aika. kimi voittaa pitkästä aikaa ja hamilton jää pisteittä. massa kolmas. heikki toinen. ISO suomenlippu ja ferrarin punainen pakattu mukaan :)
   
 21. Monzaan menijät Vierailija

  Lähtö lähestyy...Viime viikolla ebookerisilta tuli ilmoitus, hotellimme on ylibuukattu! Mielenkiintoista, että juuri meidän varaamat huoneet on peruttu (varaus tehty viime marraskuussa normaalihintaan) Makaroonit olivat varmaan saanet huoneistaan paremman hinnan ja lemppasivat meidät pihalle. Ebookers hoiti (ainakin toistaiseksi..) homman tyylikkäästi ja tarjosivat vastaavasta viereisestä Cristallo hotellista huoneet samaan hintaan eli 84e/yö. Nyt kun katsoi netistä niin tämä hotelli tarjoaa hotellista huoneita reilulla formulalisällä 250e/yö...

  Toivotaan parasta ja kimin menestystä!

   
 22. Murillo Vierailija

  Mukavaa kun Monzaan tuntuu olevan menossa paljon suomalaisia. Sinistä ja valkoista naamaväriä on luonnollisesti hommattu!
   
 23. Monzaan Vierailija

  Täältäkin Monzaan lähdössä huomenna Tre:lta.. Hiukan levoton olo jo ;)
  Vettä luvattu joten jännää tovon mukaan riittää. Meillä paikat 6 a..Milanossa pari yötä ja sit Gardalle.. Suomeen kaksoisvoitto kiitos !!! :)
   
 24. PERTTI Vierailija

  KAnnattaa ehdottomasti mennä milanosta Junalla monzaan. Ei maksa ja on nopea!!!

  Pertti

   
 25. Andi Vierailija

  Hi Beyond SkinI have the Franklin from SS'10 and love them! Have emailed you guys a pic I live in them in legggnis and cropped dresses or long jersey tops. Have my eye on the Roxanne in black too.Thanks, Faye x
   

Jaa tämä sivu