Hae Anna.fi-sivustolta

moraali/hoitajat

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä jaru, 23.02.2006.

 1. jaru Vierailija

  Mitä on moraali hoitotyössä ja mikä motivoi hoitajia työssään. Miten suhtaudutte vanhuksen kuolemaan
   
 2. ?????? Vierailija

  ??????

  Parlamentti ???
   
 3. m Vierailija

  Hoitajia tyossä motivoi palkan saaminen. Se motivoi kaikkia tyossäkäyviä ihmisiä joka ikisessa ammatissa.

  Moraali hoitotyossä tarkoittaa sitä että lääkäri ei voi maata potilaan kanssa.

  Useinmat hoitajat/lääkärit etääntyvät kuolevista potilaista ennen kuin he kuolevat.
  Tyotä on jatkettava.
   
 4. hoitaja Vierailija

  Motivaation nr yksi on palkka. Numero kaksi on palkka ja kolmantena tuleekin sitten palkka.
  Runsaat vapaat ovat myös hyvä houkutin.
  Kuoleville on oma huone.
   
 5. hetkinen Vierailija

  Kautta aikojenhan on maristu hoitajien palkkakuopasta - että palkka ykkönen???
   
 6. Hmm.. Vierailija

  Minulle moraali on työssäni se, että teen työni mahdollisimman hyvin ja kohtelen kaikkia potilaita ja heidän omaisiaan ystävällisesti, asiallisesti ja kunnioittavasti. Motivaatiota saan palkan ohella siitä, että saan kiitosta työstäni. Myönnettäköön, että aivan kuten muitakin ihmisiä, suurempi palkka motivoisi lisää.

  Vanhuksen kuolemaan suhtaudun osanottavasti ja asiallisesti. En kuitenkaan kovin syvällisesti anna sellaisten tapausten itseäni koskettaa, koska on jaksettava jatkaakin työssä. Kuolevaa ja hänen omaisiaan yritän kohdella mahdollisimman empaattisesti, mutten osoita tunteitani liikaa. En vuodata itse kyyneliä.

  Kuoleman kohtaaminen työssä oli alussa tosi vaikeaa. Minun oli pakko vain tottua siihen ja opetella suhtautumaan neutraalisti, en olisi muuten voinut jatkaa tässä työssä.

   
 7. Sissi Vierailija

  Hmm sen jo sanoi. Paljan lisäksi motivoi kannustava palaute, se on selvää.
  Minusta taas palkka ei ole niinkään huono, koska minäkin ihan peruskoulutasoisena saan vuorotyössä käytännössä sairaanhoitajan palkan.Kun olen vuorotyössä. saan palkkaa enemmän kuin esimieheni ja olen tyytyväinen.

  Kuolema koskettaa sitä enemmän mitä läheisempi vainaja on. Aina on se on kuitenkin ylväs majesteetti, jota ei pakoon pääse kukaan.Vanhusten luona se on aika usein vapauttaja, jota omaiset ovat kyllästyneet odottamaan.On loukkaavaa kun omaiset näykkivät siitä kun vanhus yhä ja yhä vain elää. He kysyvät minulta, miksi ei saa kuolla. En minä osaa vastata. Siitä pitäisi tehdä kansalaiskeskustelu.

  Lääkäri meillä on negatiivinen eikä paljon mene vanhusten huoneisiin. Kuolemaan jälkeen käy pikaisesti. Hoitajathan sen kuoleman toteavat. Lääkäri kirjoittaa nimensä papereihin.

  Kuolemaa ei pakoon mennä. Ihan viime hetkillä ollaan vieressä, pidetään jopa kädestä, vaikka ei sitä laajemmin uskota.
   
 8. kuu Vierailija

  Kyllä minulla tulee joskus kyynel silmään,kun pitkäaikainen vanhus kuolee ja omaiset ovat tulleet läheiseksi.Meillä on onneksi lääkärikin asiallinen jonka luo voi lähettää kuolevan potilaan omaiset ja hän myös käy päivittäin saatossa olevan potilaan luona.Meillä on onni myös iki-ihanista Mummonkammarin saattoystävistä. Jos ei ole aikaa hoitajilla olla kuolevan vierellä he tulevat vaikka keskellä yötä ja muodostavat myös saattoketjun.
  Toisaalta me hoitajat menetämme jotain arvokasta jolsemme pysty olemaan kuolevan vierellä.
  Työtä tehdään käsi sydämellä.
   
 9. kikka Vierailija

  Kullä kuule moraali on kaukana nykyisestä hoitotyöstä,teet sen minkä pystyt.
   
 10. Kiirettä piisaa Vierailija

  Mikä ihmeen kysymys tää nyt on. Nyt eletään vuotta 2006 ja hoitajan työ on siinä mikä muukin. Ennen oli sisar hento valkoiset, mutta nykyään hoitajat ovat perheellisiä ja tienaavat leipänsä siinä missä muutkin. Hoitaja kuin hoitaja jäisi mielummin kotirouvaksi, kuin pakertaisi työssä eli ei vissiin ole kutsumusammatti. Nykyään hoitajan ammatti on juosta kellon kanssa kilpaa, että saisi työnsä tehtyä ennenkuin seuraava vuoro tulee. Tämä kiire jatkuu ja jatkuu joka vuorossa. Nykyään ei jää potilaalle/asukkaalle mitään seurustelu aikaa, koska täytyy ehtiä tekemään pakolliset työt. Välillä pidetään osastokokouksia ja silloinkin valitetaan, että pitäisi vielä enemmän säästää.

  Toki olen sydämeltäni sisar hento valkoinen, mutta tämä nykyinen systeemi tappaa tämän ajattelun. Nykyään hoitaja on enemmän robotti ja hokija kohta, kohta ja tullaan kun keretään. Näinhän ei pitäisi olla, mutta nyky- yhteiskunnassa näin on. Nykyään on niin kiire, että hyvä kun ruokatunnin pystyy pitämään ja silloinkin jää jokin homma tekemättä.

  Vanhuksen kuolema, eli miten suhtaudutaan. Kuoleman edessähän me kaikki olemme polvillamme. Vainajaa kohdellaan kunnioittavasti ja arvostavasti. Pesemme vainajan, puemme hänet hänen tai omaisten toivomallaan tavalla. Muu osaston kiire saa jäädä, sillä vainaja ja laitto hänen viimeiselle matkalleen on tärkeintä. Vaikkakin teemme tässä tilanteessa myös raadollista työtä, esim. vainajan vuodevaatteet , vaatteet kaikki jätesäkkiin, niin tunnelma on vainajaa kunnioittava ja hauras.

   
 11. Niin, kyllä Vierailija

  se hoitaja ihan samanarvoinen työntekijä, kuin kuka muukin.
  Ei sen kummempaa kuin sähköasentajan, linja-autokuskin tai muurarinkaan homma.

  Moraali onkin jo sitten asia erikseen.
   
 12. ? Vierailija

  Joku nuorisoasteen lähärikö kyselee?
   
 13. Ihan hyvä kysymys. Vierailija

  Edelliselle:
  Mitä siitä, vaikka olisikin nuorisoasteen lähäri, kuten ilmaisit?
  Asialliseen kysymykseen tuli monta asiallista kannanottoa.
  Mikä sulla mättää?
  Jokaisella palstalla on näitä änkyröitä, jotka ottavat kantaa asiaan, kuin asiaan.
  Hanki itselles elämä!
   

Jaa tämä sivu