Hae Anna.fi-sivustolta

Munuaisarvot ?

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Huolestunut tytär, 11.08.2010.

 1. Huolestunut tytär Vierailija

  Äidilläni oli labrakokeiden mukaan munuaisarvot 155. Sairaanhoitaja oli soittanut perästä kotiin ja oli kertonut arvon olevan liian korkea. Lääkäri on äidilläni vasta 2.9.2010 Hoitaja oli soittanut hoitavalle lääkärille myös ja tämä oli kehoittanut vaan juomaan paljon ja korkean arvon johtuvan mahdollisesti helteestä?? Äitini on myös diabeetikko. Ymmärtääkö joku näitä arvoja ja voiko odottaa 2.9.asti vai pitäisikö mennä yksityiselle, ettei tule enempää vahinkoa. Kuinka pian voi tulla munuaisvaurio ? Kipuja hänellä ei ole, ainoastaan jalat ovat jonkin verran turvoksissa. Netistä löysin sen verran tietoa, että normaali arvo naisilla olisi alle 100 ??
   
 2. fS-Krea Vierailija

  Kyse on ilmeisesti fS-Krea arvosta? Vaikeassa munuaisten vajaatoiminnassa tuo kyseinen arvo voi olla 500 -1000 mikromooliin litrassa. Vaikuttaa siltä, että äitinne kärsii lievästä nestehukasta tai vajeesta eli hoitajan ohje juoda riittävästi lienee oikea. Nestetasapainon ongelmat voivat olla kahdenlaisia 1) Elimistön nesteen kokonaismäärä voi olla liian pieni tai liian suuri tai 2) vesi voi olla jakautunut väärällä tavalla eri nestetiloihin. Jälkimmäistä häiriötyyppiä edustaa turvotus (nilkkojen turvotus). Tilannetta kannattaa seurata ja jos vakavia oireita alkaa ilmetä kannattaa hakeutua hoitoon. Normaali viitearvo naisilla on 50-90.
   
 3. ap Vierailija

  Kiitos paljon vastauksestasi. Koska muita oireita ei ole, niin ehkä voimme odotella 2.9. asti, jolloin otetaan uusi koe.
   
 4. Varmuudeksi Vierailija

  Jos asia kovasti vaivaa mieltänne ja haluatte lisää informaatiota, ottakaa yhteyttä äitinne diabeteshoitajaan ja neuvotelkaa asiasta hänen kanssaan.
   
 5. Olen huolistunut.. Vierailija

  Minulla on sokeri tauti mut ne on nyt hyvät...mut nyt on nousut munuais arvot 117 ..että onko ne vaaralise korkealla...kyllä juon nestettä paljon???
   
 6. Jotain tietoa Vierailija

  On niin livästi koholla, etten olisi huolissani. Viitearvot naisilla on 50-90 välillä. Diabeetikoilla arvot ovat hieman erilaiset muutenkin. Jos olet kovasti asiasta huolissasi niin ota yhteyttä diabetes hoitajaasi ja juttele hänen kanssaan.
   

Jaa tämä sivu