Hae Anna.fi-sivustolta

Muovimatto suoraan sementin päälle?

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Vai vanhan muovimaton päälle?, 08.02.2009.

 1. Kesämökkimme on rakennettu sementtilaatalle, lattiamateriaalina muovimatto joka on asennettu suoraan sementtilaatan päälle. Muovimatto on halkeillut ja haluaisimme nyt uusia lattian. Halvin ja kenties helpoin keino olisi varmaan vetää vaan uusi muovimatto lattiaan, varsinkin kun semetti ei ole täysin tasaista joten siihen ei esim. parkettia vedeltäisi ihan tosta noin vaan.

  Nähtävästi muovimaton voi asentaa suoraan sementin päälle kun se on alunperin niin tehtykin, mutta onko se ihan "hyvän rakennustavan" mukaista? Ja jos laitamme uuden muovimaton, niin kannattaisiko se kenties laittaa vanhan päälle (lattiasta tulisi ehkä pehmeämpi astua) vai repiä vanha pois ja laittaa uusi taas suoraan sementille? Vai mitäkä?
   
 2. sd09f+sf Vierailija

  Lattiasi on betonia, joka on veden, sementin ja runkoaineen seos.

  Yleensä betonilattia (jos se ei ole tasainen) tasoitetaan esim. lattiatasoitteella tai jos epätasaisuudet onvat pieniä, mattotasoitteella. Jos kuoat ovat todella suuria, kannattanee laittaa oikein tasausvalu. Ja muovimatto siihen päälle. Kyseessä on ihan normaali hyvä rakennustapa.
   
 3. Noin kehoittaisin Vierailija

  minäkin tekemään, että vanha matto pois ja tasoitevalu päälle. Ei ole kallista ja kannattaa ehdottomasti laittaa. Sen kuivuttua uusi matto suoraan sementille. Tasaisella alustalla kaikki materiaalit kestävät paljon peremmin.

  Muovimatto ei tarvitse pehmustetta. Siitä on jopa haittaa. sillä kalusteista jää silloin pahat painaumat.
   
 4. Ap. Vierailija

  Mökkimme lattia ei ole kovin epätasainen, siis siltäosin että siinä olisi muhkuroita tai kuoppia. Mutta se on joltain osin vähän vinossa, lattia nousee hieman esim. kantavaa seinää kohti. Vaatiiko tuollainenkin tasoituksen, vai kestääkö muovimatto vinoa pintaa?

  Pitää tietenkin tutkia tarkkaan sitten kun vanha matto revitään pois, jos on kuoppia tai nyppyjä niin viimeistään sitten pitää tasoittaa.
   
 5. Ap. Vierailija

  Piti sanomani ettei ole sellaisia muhkuroita tai kuoppia mitkä juuri nyt kävisivät silmään tahi jalkaan. Mutta pitää tosiaan tarkistaa tilanne vielä sitten kun vanha matto on pois.
   
 6. entinen rakentaja Vierailija

  Onko tämä entinen matto teidän laittama?
  Joskus löytyy "yllätyksiä" mattojen alta.
  voithan laittaa myös parketin ,jos lattiat joutuu oikomaan tasausmassalla.

   
 7. Ap. Vierailija

  Ei ole meidän laittama, siksi kyselen. Mökki on rakennettu 70-luvulla ja silloin rakentaja laittanut muovimaton suoraan lattiaan ilman mitään erityksiä tai muitakaan. Koska en tiedä remontoimisesta/rakentamisesta yhtikäs mitään niin sen takia läksin kyselemään että onko tuo ihan normaalia, kannattaako uusi laittaa vanhan päälle vai miten.
  Yllätyksiä voi tosiaan hyvinkin löytyä, sen näkee sitten kun remppaan ryhdytään.

  70-lukulainen muovimatto on jo aika kulahtanut ja joltain osin halkeillut, sen takia pitäisi keksiä nyt uusi lattiapäällyste, mahdollisimman kivuttomasti asennettava sellainen.

   
 8. rozie Vierailija

  Älä vain laita vanhan päälle. Me teimme sen virheen ja nyt se liima lilluu siellä välissä eikä ilmeisesti ikinä kuivu. Aikaa on jo vierähtänyt viitisen vuotta.
   
 9. ihan oikeest Vierailija

  Puhukaa nyt herran nimessä betonista elkääkä sementistä kun tarkoitatte betonia. Vai puhuuko joku teistä pelkästä vehnäjauhosta kun tarkoittaa täytekakkua?????
   
 10. kylmä lattia Vierailija

  se on, kun betonin päälle laittaa muovimaton.
   
 11. entinen rakentaja Vierailija

  Niinpä on.
  mutta pitäs tietää ,onko sen betonin alle laitettu styroxit???
  niin tehtäis tänäpäivänä ,mut ennen oli ennen.olisko sitä lattiaa ,nyt varaa nostattaa ??

   
 12. Noin kehoittaisin Vierailija

  Juu, kylmähän se betonilattia on, jollei eristystä ole. Vaan kun se eriste on alemman laatan ja pintalaatan välissä. Sinne se kuuluukin. Aivan sama se on kaikkien pintamateriaalien kanssa,jotka laatalle laitetaan.

  Vasta jos tehdään koolaus ja eristeet betonin päälle, tilanne muuttuu jonkin verran. Siis siten, että koolinkipuut, eriste väleihin ja lattialevyt+pintamateriaali (muovimatto, parketti tms.) tai lautalattia koolinkien päälle.

  Ap, harkitkaapa todella sitä villoitusta nykyisen laatan päälle, ehkä se kannattaisi tehdä samalla. Lisäisi lämpöä ja nopeuttaisi lämpenemistä. Hae oppaita tekemiseen vaikka Rautiasta.
   
 13. mattomies Vierailija

  Siis jos näin tosiaan on.
  Betonilattian päälle ei ikinä ole hyvä laittaa muovimattoa.
  kosteussuoja ja joku levy ensin ,sitten matto.
  nyt matto vetää kaiken kylmän ja kosteuden itseensä.

   
 14. muovilauta Vierailija

  "70-lukulainen muovimatto on jo aika kulahtanut ja joltain osin halkeillut, sen takia pitäisi keksiä nyt uusi lattiapäällyste, mahdollisimman kivuttomasti asennettava sellainen."

  Meillä on pari sataa vuotta vanha talo, johon etsimme myös myös samantyyppistä ratkaisua aika kauan. Joku idiootti oli laittanut betonivalun vanhan parketin päälle ja sen päälle ruman kokolattiamaton. Sen maton revimme irti, mutta betonin hajoittaminen olisi ollut liian työlästä eikä vanhan lattian korkeus ei saanut nousta muuten olisimme joutuneet höyläämään vanhat ovet alareunasta.

  Löysimme ratkaisuksi "parketin" joka ei ole ihan oikeaa parkettia, vaan muutaman millin paksuisia 'lautoja', jotka on tehty puujauhoa ja muovia sekoittamalla ja prässäämällä puun kuviot niihin sillä tavalla epäsäännöllisesti että se näyttää ihan läheltäkin oikealta puulta ihan päivän valossakin. Värikin vaihtelee lievästi niinkuin oikeassa puussa. Vasta paljaalla jalalla astuessa huomaa että se on lämpimämpi kuin puu.Se liimataan 'lauta' kerrallaan suoraan sementtiin ja se antaa anteeksi pienet epätasaisuudetkin. Todella helppo ja nopea asentaa ja kestää kahden suuren koiran riehumiset.

  Ostimme sen kaupasta jossa myydään mattoja, kokolattiamattoja ja muovimattoja (Ranskassa). Luultavasti se on kuitenkin kansainvälinen juttu ja varmaan sitä saa Suomestakin alan kaupoista. Neliömetrin hinta oli jotakin 35 euroa ja liima päälle.
   
 15. muovilauta Vierailija

  Lisäys vielä edelliseen, että ne laudat ovat myös eripituisia että lattiasta saa elävämmän näköisen. Pituudet vaihtelevat 80cm puoleen metriin ja laudan leveys on 14 cm. Siinä on myös useita värivaihtoehtoja.
   
 16. vanhan talon asukas Vierailija

  Itse en ainakaan laittaisi maavaraisen lattian päälle suoraan muovimattoa, koska maavaraista kosteutta on aina. Näin sinne maton alle voi pesiytyä mitä vaan. 70-luvulla on ollut paljon sellaisia rakennusratkaisuja, joita ei voi nykypäivänä suositella käytettäväksi. Luultiin, että tehdään oikein, kun tehtiin täysin väärin. Meillä on kellarissa pienellä käytävän pätkällä betonilattialla ns. terassimatto, eli siinä on nystyrät alla, niin ettei matto ole täysin kiinni betonissa. Tuntuu toimivan käytännössä aika kivasti, ja on mukava jalalle. En tiedä sopiiko se sitten isommalle pinnalle asuintiloihin.
   
 17. Valle Mäkelä Vierailija

  Tuon muovimattoa maahan ja olen myynyt sitä paljon kyseiseen tarkoitukseen. Voit katsella mattoa sivuiltani www.muovimatto.net Samasata tehtaasta tuotua mattoa myydään myös Bauhauksessa 36.9 per m2 minun hinta on 24€ hinta alenee jos tilaus menee yli 20m2. Matto ei halkeile eikä haalistu ja kestää myös talvi säät.
   
 18. muovimatto mies Vierailija


  Muovimatto vaihtoehtoja voi katsella sivuilta www.muovimatto.net ja sama yritys tuo myös lautaa joka on 75% puuta ja 25% muovia prässätty yhteen. Josta tulee kestopuuta ja erittäin hienoa sellaista.
   
 19. Ja taas Vierailija

  Ylläpito hei! Onko tämä muuttumassa mainostajien sivustoksi?
   

Jaa tämä sivu