Hae Anna.fi-sivustolta

oliiviöljy, apua!

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä nanna, 18.04.2006.

 1. nanna Vierailija

  Hei!

  Tein eilen risottoa ja paistamiseen käytin oliiviöljyä. Täytyy myöntää, että keittiössä oli aika kamala käry ja ystäväni sanoikin, että oliiviöljyllä ei voi paistaa ollenkaan! Pitääkö tämä paikkaansa, tietääkö joku? Joudunko heittämään ruoan roskiin vai voiko sitä syödä? Maku nyt ei ole NIIN kamala:)
   
 2. j. Vierailija

  Minä ainakin käytän oliiviöljyä paistamiseen, ruoanlaittoon sekä leivontaan (sämpylöihin, patonkiin...) ja ihan hyvää on. Maku mielestäni parempi kuin rypsiöljyssä.
   
 3. Sipe@ Vierailija

  Lievä väärinkäsitys tässä nyt on. Oliiviöljy on käypä öljy paistamiseen siinä missä muutkin öljyt. Sen sijaan kylmäpuristettua oliiviöljyä ei suositella käytettäväksi paistamiseen, koska kuumennus voi tuhota hyviä rasvahappoja.

  Kylmäpuristettukaan oliiviöljy ei ole mitenkään huonoa tai myrkyllistä paistaessa, mutta jonkin sortin tuhlausta on käyttää kallista ja hyvää oliiviöljyä sellaiseen paistamiseen, jossa samaan lopputulokseen pääsee huomattavasti halvemmallakin kasviöljyllä. Eli siis se terveydellinen hyöty (??) mikä kylmäpuristetusta öljystä saadaan häviää liiallisessa kuumennuksessa.
   
 4. Tuula Vierailija

  Oliko öljy vanhaa (=eltaantunutta), vai kuumensitko pannun liian kuumaksi, jotta öljy paloi?
  Kylmäpuristettu oliiviöljy ei kestä niin kovaa kuumuutta kuin esim. voi tai vaikka tavallinen rypsiöljy.

  Käytän jatkuvasti oliiviöljyä paistamiseen ja hyvin toimii.
   
 5. nanna Vierailija

  Luultavasti pannu oli liian kuuma ja jotain ehti kärähtää:( No, pääasia on se, että ystäväni on ilmeisesti vainoharhainen ja ruoka on edelleen syötävää. Se kumma maku voi johtua mistä tahansa, ei se pelkästään palaneelle maistu. Öljy oli vasta hankittua eli ei vanhaa. Kiitos vastanneille!
   
 6. vielä Vierailija

  Multa jäi oliiviöljy käyttämättä, koska emme tottuneet sen ”outoon” makuun. On varmaan totuttelukysymys, mutta joku siinä maussa tökkii. Voisko sulla olla sama juttu?
   
 7. nanna Vierailija

  Näin taitaa olla. Ystäväni vaan varoitteli joistakin myrkkykaasuista, tuskin se öljy nyt sellaiseksi muuttuu. Täytyy pysytellä tutussa rypsiöljyssä.
   
 8. Oliivi Vierailija

  Niin, oliiviöljy maistuu tietenkin oliiville. Varsinkin parhaassa, kylmäpuristetussa öljyssä voi olla aika voimakas maku.
  Mitä tummempi (=vihreämpi) öljy, sen enemmän se maistuu oliiville.
   

Jaa tämä sivu