Hae Anna.fi-sivustolta

paljonko vauvanne

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä juo maitoa?, 04.06.2005.

 1. juo maitoa? Vierailija

  Noita määriä on nyt heitetty ilmaan mutta pitävätkö ne oikeasti? pajonko 1-12 kk vanhat vauvanne juovat maitoa?
  jos rintalapsi, montako kertaa?
   
 2. 8½kk tyttö Vierailija

  Tissiä 4-5 kertaa vuorokaudessa, määrää en tiedä.
  Korviketta hädin tuskin 50ml päivässä.
   
 3. xxx Vierailija

  Löytyykö 6kk maitomääriä täältä?

  meillä menee 3dl...
   
 4. ! Vierailija

  3 dl on liian vähän! Meillä menee 600-700 ml johon sisältyy vellit.
   
 5. !:lle Vierailija

  Riippuu lapsen koosta.
   
 6. 3dl Vierailija

  se 3dl vain menee ei voi mitään, lapsi painaa 6,8 kg ja syö soseita hyvällä ruokahalulla. Ei juo pulloa ja syö tissiä lähinnä vain öisin.

  Terve on ja reipas.
   
 7. minna Vierailija

  meillä Tuttelia ehkä 400ml ja isoja ruoka-annoksia. Puolivuotiaat kaksoset.
   
 8. oho Vierailija

  Kyllä 3 dl maitoa tuntuu liian vähältä puolivuosikkaalle..
   
 9. EI OLE Vierailija

  NO SE RIIPPUU JUOKO VAAN MAITOA VAI SYÖKÖ SOSETTA, JOHAN TUO JÄRKIKIN SANOO! EI 3DL OLE LIIAN VÄHÄN!!!!
   
 10. voihan Vierailija

  Vielä vuoden vanhanakin lapsen pitäisi juoda maitoa ainakin 5 dl päivässä, pienempänä vielä enemmän. Puolivuotiaan suositeltava maitomäärä (soseiden ja puurojen lisäksi) on 6-8 dl, 3 dl on aivan liian vähän vaikka olisi minkäkokoinen vauva ja vaikka söisi kuinka paljon soseita. Kysykää neuvolastanne!
   
 11. Aurora Vierailija

  Meillä tyttö 2,5 kk siirtymässä korvikkeeseen kokonaan koska rintamaito ei riitä. Korviketta menee n. 400-600 ml vuorokaudessa lisääntyvässä määrin, loput rintamaitoa. Kerralla menee 80-160 ml.

  Syö n. 4-5 kertaa päivässä. Pitkät ruokailuvälit hieman huolettavat (10-12 h yöllä, jopa 6 h päiväunien aikaan), ja niistä aiotaankin puhua neuvolassa maanantaina.
   
 12. MITÄ TEET Vierailija

  NO MINKÄS TEET JOS EI JUO MAITOA, VÄKISINKÖ ITKUN KANSSA KURKKUUN????????????
   
 13. joopajoo Vierailija

  Ei meidänkään nyt 11kk lapsi juo kun 2-3dl maitoa päivässä. Sen lisäksi saa 2dl velliä ja tietenkin kiinteitä, puuroa, jogurttia yms. joinakin päivinä juo vähemmän ja välillä enemmän.
  Ihan turha muiden alkaa neuvomaan että on juotava joku tietty määrä. Tämä lapsi ei suostu juomaan enempää ja sillä siisti. Aluksi stressasin juomisen kanssa mutta ei se muuttanut tilannetta mihinkään. Nyt yritän antaa muita maitotuotteita sitten enemmän.
   
 14. KIITOS, ITKU TULI JO TÄSSÄ VÄLISSÄ. VAUVA EI VAIN JUO MAITOA JA SILLÄ SIISTI. KASVAA KUITENKIN, VAIKKAKIN ALAKÄYRÄLLÄ.
   
 15. Sinna Vierailija

  Mitähän meidän tyttö juo... ikää 5kk.

  Yöllä syö 1-2 krt ja päivällä 2-3 krt rintamaitoa, uskoisin että määrä jäänee tuonne 4dl korville. Lisäksi syö soseita ja puuroa. Hörppyytysmukista olen tarjonnut velliä, tuttipulloista ei suostu juomaan kuin huikan. En tiedä onko tämä väliaikaista vai mitä mutta hyvinhän tuo pärjää tälläkin määrällä. TYttö painaa 6.3 kg, neuvolassa ei ole oltu asiasta huolissaan.

  Olen yrittänyt lisätä rinnan tarjoamista mutta se ei auta, tulee vaan kiukku. Eikä mene pullostakaan, ei luonnonkumisesta eikä minkään muotoisesta :-(
   
 16. ap:lle Vierailija

  Yritä saada vaikka velliä hänelle, se lisää myös maitomäärää. Jos vauvasi joisi aamuisin ja iltaisin vellin tekee se jo 4 dl lisää. Eli jos jättäisit puuron vähäksi aikaa? 3 dl on kyllä liian vähän, mutta sanoit että hän juo yöllä tissia? Eli siitä hän voi juoda reilusti yli desin.

  Annatko kylmänä maidon? Ystäväni vauva teki saman stopin ja sai hänelle maitoa kun lämmitti sen. Sekin on yksi niksi. Ja ei kannata antaa sitä ruuan päälle, sillä masu on täynnä. Anna vaikka tunnin päästä syömisestä juuri ennen unille menoa, tai miten teidän rytmi meneekin.

  Ehkä myös kannattaa vähentää kiinteitä jos maito ei mene alas. Sillä puolivuotiaalle maito on kyllä vielä tärkeää.

  Tsemppiä, kyllä se siitä:)
   
 17. joopa joolle Vierailija

  tuon mukaan vauvasi juo 5 dl maitoa (velli + maidot) sekä jugurtti on myös maitotuote..
   
 18. joopajoo Vierailija

  En mä siintä huolissani enää olekaan. Mutta ymmärrän hyvin niitä joiden lapset ei kertakaikkiaan suostu juomaan maitoa. Meidän pikku neiti harjoittelee jo viilin, piimän, jäätelön ym syöntiä. Uskon siis että sen syö/juo minkä tarvii.
   
 19. shanelle Vierailija

  Meillä neiti on 4kk ja korviketta menee vuorokaudessa
  n. 8-8,5dl tai siitä yksi osa on iltavelli, sosetta menee kaksi kertaa päivässä noin puoli purkkia kerralla. Kuulostaako ok:lta??
   
 20. Satu Vierailija

  Meillä 2,5kk ikäinen iso poikavauva, joka syö päivällä n. 2-3 tunnin välein n. 15min kerrallaan, illalla syö yleensä puoli tuntia tai enemmänkin ja sit yöllä herää 1-4 kertaa ja syö silloin n. 15min kerralla. Määristä ei hajuakaan... on siis täysimetyksellä vielä. Mitä mies on syöttänyt pakastettua maitoa, niin desi menee muutamassa minuutissa ja poika huutaa lisää.
   

Jaa tämä sivu