Hae Anna.fi-sivustolta

Paras aitapensas

Viestiketju osiossa 'Piha ja Puutarha' , käynnistäjänä Grimilde, 22.05.2008.

 1. Grimilde Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt olisi haussa nopeakasvuinen ja peittävä pesasaitalajike. Mitä suosittelisitte? Tulee rivitalonpihan väliaidaksi. Taloyhtiölle kuulemma ihan sama mitä laitetaan :)
   
 2. töissä Vierailija

  Isotuomipihlaja. Kasvaa nopeasti, hyvä näköeste. Vaatimaton kasvualustan suhteen. Koska kasvaa suht kapeasti, ei vie neliöitä pihasta. Nythän on tosi pop tuo aronia, muuta se on oikeasti ihan karmeimpia aitapensaita. Ihmiset vaan ostaa sitä hulluna. Sitä pitää leikata ihan saatanasti jotta se pysyy aisoissa, leviää ja roikkuu sivuille päin, ei todellakaan mikään kaunis aidaksi.
   
 3. töissä Vierailija

  Sit vaan leikkaat isotuomipihlajaa kun et enää halua sen kasvavan korkeutta, se meinaan vapaasti kasvaen voi hujahtaa tuonne viiteen metriinkin :)
   
 4. .:.:. Vierailija

  Jos haluaa aidanteeksi pensaita, jotka saa kasvaa vapaasti luonnonmukaiseen muotoonsa, ei aroniakaan ole huono. Mutta rivaripihoilla ei välttämättä ole riittävästi tilaa aronialle.

   
 5. aroniaihminen Vierailija

  Koristearonian kasvattajana kumoan muutaman väittämän. Ensinnäkin aronia kestää rajua leikkaamista ja sen kasvua pitää ohjata jo ensimmäisenä istutuskesänä leikkaamalla siitä puolet uutta kasvua pois ja taas seuraavana kesänä sama juttu jne.Sen voi huoleti leikata alas, jos täyspituus ei miellytä. Aivan kuten angervokin. Lisäksi siinä on nätti syysväritys.Siitä ei tule rumaa hoitamalla sen leikkaukset säännöllisesti.

  Aina kun on kyse nopeakasvuisesta aidanteesta valikoima tarkoittaa silloin mitä tahansa pensasta, jonka tyyli kasvaa on aina hieman ruma/rönsyilevä . Isotuomipihlaja vaatii yhtä lailla kärsivällistä leikkaamista kuten angervokin tai siitä tulee päästään tupsumainen risukko, joka ei näkösuojaa muutaman vuoden kuluttua enää tyvestään. Se myös tekee pieniä inhottavia taimikasvuja ympärilleen, jota taas aronia ei tee ihan samaan tahtiin.

  Angervoista heisiangervo on suosittu aidannekasvi, joten googleta ja katso mitä siitä tykkäät.Sekin tosin leviää innokkaasti, mutta jos leikkaatte nurmikon siinä samalla taittuvat myös taimetkin.

  Ota ensimmäiseksi huomioon maaperä, koska se sanelee aidanteesi menestyksen ja ylläpidon. Jos maanne on savea se sitoo ja seisottaa vettä ja silloin nopeakasvuiset röyhähtävät hirveällä vauhdilla kasvuun, mutta niitä saa sen jälkeen myös kaiken aikaa leikellä ja hillitä. Jos maanne on hiekkaperäistä, josta vesi solahtaa lävitse kannattaa valita vaatimattomaan maan kasveja joissa esim. tuomipihjala, angervo ja aronia ovat hyviä.

   
 6. maamyyrä Vierailija


  Meillä on kiiltotuhkapensasta, orapihlajaa ja hernepensasta aitoina rivitaloyhtiössä ja noista kolmesta ainakin kiiltotuhkapensas on loistava, kaunis, tasaisen kiiltävä väri. Kasvaa hyvin ja tasaisesti, ei piikkejä ja tosi helppo muotoilla. En voi muuta kuin suositella. Kauniita perinneaitoja saa sen sijaan syreeneistä.
   
 7. maamyyrä Vierailija


  Meillä on kiiltotuhkapensasta, orapihlajaa ja hernepensasta aitoina rivitaloyhtiössä ja noista kolmesta ainakin kiiltotuhkapensas on loistava, kaunis, tasaisen kiiltävä väri. Kasvaa hyvin ja tasaisesti, ei piikkejä ja tosi helppo muotoilla. En voi muuta kuin suositella. Kauniita perinneaitoja saa sen sijaan syreeneistä.
   
 8. Sannuli76 Vierailija

  Hei, luulen, että pihallamme kasvaa isotuomipihlajaa pensasaitana yhdellä pihan sivuista. Haluaisin nyt toiseenkin sivuun istuttaa pensasaitaa ja huomasin, että rusotuomipihlajaa myydään valmiiksi isossa koossa. Osaatteko sanoa, onko rusotuomipihlaja lähellä isotuomipihlajaa? Isotuomipihljapensasta myydään niin pienessä koossa, että en malta odottaa muutamaa kesää, että on peittävä aita... Mielipiteitä kiitos =)
   

Jaa tämä sivu