Hae Anna.fi-sivustolta

patteja niskassa

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä mitä ihmettä?, 25.06.2005.

 1. mitä ihmettä? Vierailija

  Huomasin eilen lapsella (1 v 4kk) useita patteja (pienen herneen kokoisia ja suht liikkuvia), yksi korvan takana ja muut kaulalla ja niskassa. Jokunen kaulalla oleva kyllä muistutti rasvapatteja, joita ainakin itselläni oli lapsena toisella puolella kaulaa (nyt kyllä hävinneet), mutta en tiedä ovatko nämä niitä vai imusolmukkeita.
  Miten paljon imusolmukkeita ihmisellä yleensäkin on kaulalla, pään alueella ja tarkalleen ottaen missä kohdin ?
  Kuulin sitten, että ovat pikkulapsilla hyvin tavallisia ja yleensä suurentuneita imusolmukkeita, eikä siis mitään vaarallista, mutta vähän säikäytti.
  Lapsella oli toukokuun lopulla kova flunssa, mutta en ole ennen huomannut kaikkia patturoita. Noihin voi kuulemma kasvaa päälle myös jotain sarveisainetta ja patit saattaa pysyä pitkäänkin ?
  Voivatkohan muuten lukuiset hyttysen ja mäkäräisen pistot pään alueella aiheuttaa imusolmukkeiden suurenemista ?
   
 2. mama Vierailija

  Kävin näyttämässä lääkärillä poikaa kun oli kaksi herneenkokoista pattia niskassa korvasta hiukan taaksepäin, liikkuvia rasvapatin oloisia.Olivat imusolmukkeet ja suurentuneet flunssan seurauksena, joten niistä ei ollut huolta, mutta ilmeni samalla reissulla korvatulehdus:(Poika oli tuolloin 2kk.
   
 3. henna II Vierailija

  Terve.

  No meillä on ollut pojalla jo monta kuukautta - varmaan puoli vuotta sellaisia patteja niskassa. Eka kätilö sanoi että rasvapatteja ja toinen että kannattaa seurailla.

  Nyt ne muuten on mielestäni vähän suurentuneet. Tiedä sitten mitä on - pitäisiköhän näyttää lääkärille, ei nuo kätilöt (neuvolatädit) juuri sairauksista näytä yleensä tietävän. Vaikka mukavia ovatkin.
   
 4. lääkärille Vierailija


  Näyttäkää nyt ihmeessä molemmat (myös ap) ne lapsenne lääkärille! Kaikki patit, varsinkin lapsilla pitää näyttää lääkärille! Aatelkaa, jos myöhemmin tulee ilmi, että on jotain pahanlaatuista vikaa. Aina on parempi mitä aikaisemmin näytetään lääkärille.
   
 5. Pattipoika Vierailija

  Itse olen myös sitä mieltä, että kannattaa varmaankin lääkärille patit näyttää, vaikka uskoisin niiden olevan suurentuneita imusolmukkeita. Mutta ethän menetä mitään vaikka lääkärissä lastasi käytät.

  Vanhimmalla pojalla oli vauvan ja on edelleen (nyt 11 v) kaula kuin hernepussi, kun sitä tunnustelee ja jos on ollut flunssaa tai on sairaaksi tulossa ne kasvavat vielä isomaksi ja joskus ovat kipeitä, mutta ihan vaarattomia ovat. Kaksi sellaista on vielä sellaista, jotka hän pystyy ottamaan sormenpäällä kiinni ja nostamaan poskenpäälle ihon alla. Lääkärikin sitä ihmetteli, mutta sanoi, että jos kerran ovat jo 6 vuotta siinä olleet, niin eivät mitään vaarallisia ole.
   
 6. tervhoitsu Vierailija

  Normaalia, mutta siltikin kannattaa näyttää jo oman mielenrauhan vuoksi. Imusolmukkeet turpoavat lapsilla hampaidentulon ja ympäristön bakteerien ja virusten seurauksena. Elimistö puolustautuu ja pienillä lapsilla ne saattaa olla vuodenkin turvoksissa ja se on ihan normaalia. Nou hätä.
   

Jaa tämä sivu